Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Ziekenbezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kregen bezoek vandaag. Of liever, er was bezoek voor Phaido vandaag, ziekenbezoek. Dieren- of beter gezegd hondenvriendin Wieteke was met haar puppy-woef Guusje van Lommel naar Lichtaart gekomen om te zien hoe het met onze patiënt gaat. Pa Theo en ma Ellygorett mochten ook mee uiteraard en dat resulteerde in een gezellig samenzijn in huize Pol en Josee. Taart, koffie, een grote wandeling, enige versnaperingen in een plaatselijk café, pizzas van de afhaal Italiaan en tussendoor veel knuffels voor Phaido, er zijn minder leuke manieren om een zondagnamiddag door te brengen.  Dat de dikke ontstoken zwelling, die op de bil van Phaido zat door de beet eerder deze week, net in het café open barstte, met een hele dot besmeurde cleenex tot gevolg en een zichtbaar opgeluchte Phaido achteraf, kwam misschien een beetje ongelegen op dat moment maar dat konden we hém niet kwalijk nemen natuurlijk. Integendeel, reden te meer om hem te knuffelen, te troosten en te verzorgen. Wieteke wilde maar wat graag met onze schat op de foto en Phaido vond dat ook niet verkeerd, het cadeautje had ie nog niet uitgepakt en dat ligt ook nog in beeld. Pake Pol, die fotografeert alles wat ie voor zijn lens krijgt he… en van mooie vrouwen en lieve honden is ie niet vies J.      


  22-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Krokusjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn zo van die dingen die een jaarlijks weerkerende routine worden. Ergens in februari voel ik de drang opkomen om krokusjes te fotograferen. Dan zoek ik niet naar een of andere tuin met aangelegde perkjes keurig gecultiveerde bloemekes maar ik heb ze liever vers in de wegberm of ergens op een weggestoken plek waar enkele ontsnapte of verdwaalde zaadjes gekiemd hebben omdat het nu echt aan het lente worden is. Vorige zondag tijdens een geocache wandeling met Annemarie en Jackie had ik er in het Rielens Gebroekt al enkele gezien, maar toen waren we te druk bezig met andere dingen om aan fotograferen toe te komen. Vandaag wist ik nog wel waar ik kon gaan zoeken, zo zeldzaam zijn ze nu ook weer niet trouwens. Deze schatjes kreeg ik te pakken in de Rielen langs de fietsweg richting Turnhout, ze zijn niet perfect, maar dat hoeft ook niet, ze zijn goud eerlijk en ze mogen wat mij betreft mijn officiële 2015 krokusjes zijn.
  Volgend jaar zal ik weer eens kiezen voor gele… beloofd !    


  21-02-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari Zwart Wit Fotografie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naar aanleiding van een gesprek – je mag het ook vruchtbare discussie noemen – in de fotoclub gisteravond ben ik vandaag thuis een beetje gaan filosoferen over zwart-wit fotografie. En ik ben tot de conclusie gekomen dat zwart-wit fotografie eigenlijk niet bestaat. We moeten volgens mij altijd spreken over grijsfotografie. Nu is “grijs” weliswaar bijna een scheldwoord voor de die-hard zwart wit liefhebbers maar toch maak ik me sterk dat strikt genomen absoluut zwart ( kleurenkiezer: 0,0,0 ) en absoluut wit ( kleurenkiezer 255,255,255 ) niet kunnen voorkomen. Als dat vroeger in de analoge fotografie en tegenwoordig door digitale fotobewerking wel zo was of is dan is dat in beide gevallen een leugen. Alles tussen absoluut zwart en absoluut wit noemen we grijs naar mijn bescheiden mening… toch? In het analoge proces werd de werkelijkheid bij het ontwikkelen en afdrukken naar de smaak van de fotograaf “doorgedrukt” en “tegengehouden”, die benamingen geven op zich al aan dat het niet allemaal recht voor de raap ging, en voor de digitale anno-nu-fotobewerkers is het nog eenvoudiger, de computer heeft een trukkendoos van hier tot in Bommerskonten ter beschikking gesteld.
  Om mijn punt te illustreren heb ik een foto die ik deze morgen gemaakt heb in de Smallebroeken eens tot in het extreme in zwart wit omgezet, van enig geëxperimenteer ben ik nooit vies. Het was een beetje heiig en dat maakte de uitdaging nog net iets groter. Alles wat lichter was dan middengrijs heb ik wit gemaakt en alles wat donkerder was werd zwart. Dit is zwart-wit in de meest fundamentalistische betekenis van de term, of het mooi is laat ik in het midden… al te rechtlijnig denken leidt zelden tot wereldverbeterende resultaten, ik weet het, maar voor één keer vond ik het wel leuk.
  Ik hou van zwart-wit, laat daar geen twijfel over bestaan maar ik weiger aan te nemen dat we met de middelen die we nu ter beschikking hebben moeten streven naar dezelfde zwart-wit fotografie als die van een halve eeuw geleden. Als je dat wél wil, dan moet je terug naar analoog en... de analoge fotografie is opnieuw in opkomst las ik onlangs. Ik kan het alleen maar toejuichen want ondanks, of misschien wel dank zij de beperkingen van de toenmalige technieken zijn vroeger dingen gemaakt die nu digitaal nog altijd niet kunnen gereproduceerd worden. Omgekeerd zijn er tegenwoordig mogelijkheden waar men vroeger niet eens van durfde te dromen. Digitaal en analoog zwart-wit naast elkaar in de nabije toekomst? Zou best eens kunnen. In onze fotoclub is alleszins nog voldoende know-how voorhanden en ik kan daar dan ook wel weer een en ander van meepikken.   


  20-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Verkeersbord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog eens geprobeerd de eigenaars van de hond die Phaido heeft gebeten te contacteren maar ook deze keer lukte het niet, telefoonnummer buiten gebruik, geen bel en een gesloten poort. Daar ga ik niet binnen met drie agressieve loslopende herdershonden. Dan ben ik maar aangifte gaan doen bij de politie maar daar heb ik geen fotos gemaakt, met de huidige terrorismedreiging vond ik het niet gepast het politiekantoor van Zoersel te fotograferen met allemaal naar mij kijkende agentenogen achter het raam. J
  Deze namiddag kreeg ik wel dit verkeersbord te pakken. Ik realiseer me dat de overgang van politie naar verkeersbord redelijk vergezocht is maar een beetje meligheid moet kunnen op deze paginas vond ik.
  Of dit een echt verkeersbord is durf ik betwijfelen trouwens. Ik kan me niet voorstellen dat de officiële instanties verkeersborden tegen bomen hangen. Ik vermoed eerder dat er ooit een boze bewoner van een van de huizen in het straatje was die, moe van de paardendrollen, dat, er toch wel authentiek uitziende plakaat daar bevestigd heeft. De boom vond dat niet leuk zie ik want al groeiende is ie begonnen met het ding op te eten.   


  19-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari Bij de dierenarts
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido heeft er een zware nacht opzitten. Wij ook. Zag het er gisteren allemaal nog vrij onschuldig uit, in de loop van de avond en de nacht zag je dat die losgebroken herdershond toch meer schade had aangericht dan we in eerste instantie hadden ingeschat. Phaido zag af, kon niet slapen, kon niet zitten, niet liggen, stond daar maar te jammeren en we zijn ‘m de hele tijd aan het troosten en vertroetelen geweest, de stakker. Deze morgen zijn we zo snel mogelijk met hem naar Herentals gereden. We hadden telefonisch alles al uitgelegd aan Frans, onze dierenarts, en we konden er meteen terecht. Blijkt dat de beet op geen ongelukkiger plaats kon zijn. De tanden van de aanvaller zijn precies door de aarsopening gegaan en hebben daar in de sluiting een wonde gemaakt, ook de aanhechting van de staart en de bil zijn geraakt. Geen wonder dat we dat niet gezien hadden op die intieme plek, ook toen Frans wat meer “diepgaand” wilde kijken was een muilband nodig en moest ik assistentie bieden. Ik kan me zo voorstellen hoe pijnlijk dit moet zijn. Daarenboven kan hij niet meer met zijn staart kwispelen en dat is misschien al even erg, want als er iets is wat Phaido altijd deed…
  De logerende kleinkinderen moesten mee naar de dierenarts natuurlijk. Ze kennen de man eigenlijk al van zijn jeugd- en andere dierenboeken. Frans is auteur in een ander leven en hij schrijft onder de naam Maarten Jagermeester, voldoende reden voor de kids om samen met hem en de patiënt op de foto te gaan.


  18-02-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het leek er op dat het vandaag een grijze dag zou blijven. De nummers vier, vijf en zes van het nakomelingschap, de drie jongsten dus, bezig houden zonder toe te geven aan de verlokkingen van TV, tablets en laptops is sowieso al niet makkelijk en als de weergoden dan nog eens beslissen dat ze binnen moeten blijven wordt het al helemaal problematisch. Gelukkig zag ik rond half twee op de buienradar dat het de rest van de dag wellicht droog zou blijven. Zoiets moet je altijd met de nodige korreltjes zout nemen natuurlijk maar we beslisten toch maar dat het fijn zou zijn een lange wandeling in de natuur te ondernemen. Op geocaching.com had ik in luttele minuten een interessant rondje uitgestippeld in de buurt van Halle Zoersel en amper een half uur later stonden we ter plaatse aan het begin van een mooie tocht. De kids amuseerden zich, baasje en vrouwtje amuseerden zich en toch was er ook een behoorlijke dissonant. Toen we voorbij een villa wandelden met drie vervaarlijk blaffende honden brak een van die beesten uit en stortte zich op Phaido, die kreeg een flinke knauw. Ik moet er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn als ie het op de kinderen zou gemunt hebben. Phaido is maar stilletjes vanavond, toch maar in de gaten houden en anders morgen naar de dierenarts. Deze groepsfoto is gemaakt niet lang na het voorval. Pas toen Phaido opstond zagen we dat ie bloedde…


  17-02-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari Extreme Makeover
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Krokusvakantie. We reden deze morgen naar Wuustwezel om de twee kleinsten op te pikken, die mogen enkele dagen komen logeren bij oma en pake Pol. In de buurt van Loenhout zijn er nog al wat boomkwekers. Het zou ook kunnen dat het maar één bedrijf is dat op diverse plaatsen zijn producten verkoopsklaar maakt natuurlijk. De meest exotische en extravagante soorten zie je daar langs de wegen, getooid en gesnoeid in alle mogelijke natuurlijke en onnatuurlijke vormen. Je ziet er vierkanten, theemutsen, prismas, kegels, cilinders, ijslollies, zelfs kurkentrekkers en bolschijven, genoeg variatie om een hele aflevering van Extreme Makeover te vullen op VT4. De lage winterzon die ook de stammen mooi in het licht zette zorgde deze keer voor zo veel verleiding dat ik besloot even de wagen aan de kant te zetten. Dit moest ik toch eens fotograferen. Uiteraard heb ik enkele bijzondere exemplaren in close up genomen, maar ook dit architecturaal verantwoord totaalbeeld van één van de percelen vond ik de moeite waard. Bijzondere bomen, zeer zeker, maar ik wil er toch zo geen in mijn hof… J  


  16-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!