Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Vlieg op de muur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal in mijn kennissenkring wel algemeen geweten zijn dat ik graag met photoshop zit te spelen. Bijgevoegd resultaat van een uurtje fotograferen en bewerken is daar ook een uiting van.
  Aanstaande vrijdag vindt in Lichtaart de grote jaarlijkse verenigingenquis plaats. Omdat wij vorig jaar gewonnen hebben met de fotoclub is het aan ons om te organiseren deze keer. Het is een traditie dat er telkenjare naast de eigenlijke quis een wedstrijd is waarbij iedereen tegen betaling ergens op kan gokken. Omdat we vonden dat het toch iets met fotografie te maken moest hebben bedachten we dat het leuk zou zijn een vlieg te fotograferen die op een muur zit, die foto dan in 1000 vakjes te verdelen en de mensen dan te laten raden in welk vakje de vlieg zat. De vlieg hebben we weggetoverd bij het gokken natuurlijk. Na afloop wordt dan de originele foto mét vlieg getoond, wordt de winnaar bekend gemaakt en is onze kas hopelijk weer een beetje vetter gespijsd.
  Deze namiddag heb ik dat dus allemaal in elkaar geknutseld. Zó zal de uiteindelijke oplossing er uit zien. Voor de slimmerikken die én deze blog volgen én vrijdag zullen deelnemen aan de quis wil ik er volledigheidshalve toch aan toevoegen dat ik misschien de vlieg wel van plaats veranderd heb voor deze gelegenheid… misschien ook niet.
  J

  09-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Het Prinsenpark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze voormiddag naar Retie gereden om een lange wandeling te maken in het Prinsenpark. Enige duiding is hier misschien nodig  voor de niet-Kempenaars… Het Prinsenpark is het natuurgebied waar de “bospoeper” uit de TV serie “Van Vlees en Bloed” zijn ding deed. Van ons mag je gerust aannemen dat dit domein ook voor heel andere dingen dan het bedrijven van de buitenechtelijke liefde in open lucht geschikt is. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en zeker in de herfst zouden wij dit aan elke natuurliefhebber en wandelaar durven aanbevelen. Phaido vond het ook geweldig trouwens.
  Het hoogtepunt kwam evenwel na de wandeling. Na tien dagen onthouding omdat ik een lange stevige antibiotica-kuur onderging om van een vervelend abces af te geraken mocht ik vandaag weer… Hoeft het gezegd dat de Duvel in het nabijgelegen Meulezicht heerlijk smaakte?


  08-11-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november De Brugwachter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eddy is weer even in het land. Na de behandeling voor zijn ziekte moet ie om de zes maanden een grote check-up laten doen en dan komt ie voor 14 dagen overgevlogen van Gambia. We hebben al een hele tijd geleden besloten om definitief een punt te zetten achter de serie reunieconcerten met ons bandje van een halve eeuw geleden maar dat wil niet zeggen dat we niet nog eens een keer samen lekker mogen gaan eten natuurlijk. Vroeger zouden we samen het nachtleven ingedoken zijn met alle gevaren en uitspattingen van dien maar tegenwoordig zijn we een beetje meer bezadigd geworden en vinden we het al goed als we nog eens de benen onder tafel kunnen steken in een degelijk restaurant. De Brugwachter hadden we uitgekozen en we hadden weer zoveel bij te praten dat ik warempel vergeten had de nodige fotos te maken. Toen we afscheid hadden genomen wilde ik alsnog een herinnering aan de avond in de vorm van een nachtopname van het restaurant. Ik had mijn spullen al uit de wagen gehaald toen ik moest constateren dat ik het verbindingsplaatje om de camera op het statief vast te zetten niet bij had…  Verdomme toch… dan maar uit de losse hand. De 6D laat gelukkig hoge ISO-waarden toe zonder onoverkomelijk veel ruis. Bijgaande opname is gemaakt met ISO 12800, F4 en 1/60 sec. sluitertijd. Uiteraard heb ik in de nabewerking enige ruisreductie toegepast maar verder is er eigenlijk weinig aan gebeurd. Misschien dat ik vanaf statief met een HDR opname er meer uit had kunnen puren maar in deze omstandigheden was ik er al meer dan tevreden mee.   


  07-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Guusje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat Phaido het hart van Wieteke gestolen had is een zwaar understatement. Nu is dat wat Phaido betreft niet eens zo uitzonderlijk want die steelt ieders hart en bij Wieteke had ie bijzonder weinig moeite, dat is namelijk een dierenvriendin zoals er maar weinig rondlopen. Het verwonderde ons dus ook helemaal niet toen we te horen kregen dat ze ook een pup besteld had, en jawel hoor, ook een golden retriever. Guusje zou hij gaan heten en ondertussen is die alweer enkele weken in zijn nieuwe thuis, onder de vertroetelende zorg van zijn nieuwe mama.
  Vandaag kwamen ze op bezoek en de kennismaking met Phaido was iets waar we allemaal naar uitgekeken hadden. De confrontatie verliep zonder enig probleem, Phaido vond op z’n tijd wel dat het enthousiasme van zijn jonge soortgenoot soms een beetje te veel werd en hij liet dat ook wel een enkele keer blijken, maar uiteindelijk konden ze best goed met elkaar opschieten. Ik ga er dus van uit dat die twee binnenkort goede vriendjes zullen worden als we regelmatig samen aan de wandel gaan.  


  06-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik er deze morgen, voor mijn doen redelijk vroeg, uit kwam zag het er even naar uit dat we een heerlijk zonnige dag zouden krijgen. Na de koffie, het ontbijt, mijn krantje en de post was er, toen we buiten kwamen voor de dagelijkse wandeling, totaal onverwacht een flinke portie nevel over de Kempen geslopen. Meestal is het andersom en komt zonneschijn na ochtendnevel maar een beletsel om goedgemutst aan ons rondje Smallebroeken te beginnen was het geenszins. Een beletsel om met het fototoestel op jacht te gaan was het evenmin. Een verlokkelijk blauwe hemel of prachtige wolkenluchten waren er niet bij natuurlijk maar het diffuse licht was precies goed om de sfeer van deze tijd van het jaar te schetsen. Triest Allerheiligenweer wil ik het niet noemen, ik zou eerder spreken van serene herfstsfeer.
  Phaido is voorop gelopen, die kent inmiddels de weg en in de verte staat ie op een fotograferend baasje te wachten, de zandweg slingert zich richting nevelige verte en enkele herfstkleuren vrolijken het plaatje net voldoende op. Meer moet dat niet zijn om de landschapsfotograaf te plezieren. Het hoeven niet altijd spectaculaire beelden te zijn van verre reizen…


  05-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Kabouterstad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is nog altijd paddenstoelentijd. Er zijn vorige maand al enkele fraaie exemplaren voorbij gekomen op deze plek, maar wat ik vandaag voor de lens kreeg kon ik toch echt niet laten liggen. Ik heb zelden zoveel vliegenzwammen bij elkaar gezien. Over enkele tientallen meters stonden massas rood-wit gevlekte schoonheden te pronken. Hier waren voldoende hallucinogene middelen voorhanden om gans de provincie een week lang apestoned te laten rondlopen…
  In de wegberm was een hele kabouterstad te bewonderen. Er waren nogal wat fotomogelijkheden: een totaalbeeld, enkele mooie details of een van de deelclusters van de grote agglomeratie… Uiteindelijk koos ik voor deze foto van een van de grotere deelgemeenten, maar in de nabijheid waren er nog wel enkele voorsteden die de moeite waard waren. Op mijn facebook-pagina zal ik er nog wel enkele plaatsen.


  04-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Kerkhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu het fotosalon voorbij is hebben we eindelijk de tijd gevonden om te doen wat nog altijd een mooie traditie is: rond Allerheiligen bezoeken we de graven van onze dierbaren… Wij zijn daarom vandaag naar Lommel en naar Peer gereden. Josee had samen met haar broer het graf van hun ouders vorige week al gefatsoeneerd, en om op alles voorbereid te zijn hadden we nu toch ook maar poetsgerief meegenomen toen we in Peer naar het kerkhof gingen. Bij de plek waar de urnes van pa en ma zijn bijgezet was alles piekfijn in orde. Op het oude gedeelte waar vlak bij elkaar nog een aantal Schrijversen liggen daarentegen was wel enig poetswerk nodig. Het graf van Marie-moentje-Schrijvers, mijn grootmoeder, die jaren bij ons verbleef en die voor een groot gedeelte onze kinderen opvoedde terwijl wij vaak in het buitenland aan het muziek maken waren, hebben we een grote beurt gegeven. Eerlijkheidshalve moet ik de “we” uit de vorige zin specifiëren: Josee deed het poetswerk terwijl ik dat fotografeerde…


  03-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Het zit er op.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zit er op. De fotos zijn weer uit de kaders, de kaders van de panelen, de projector staat weer in de club, de belichting is gedemonteerd, de laatste drank is opgedronken, de zaal is opgeruimd en wij blikken met z’n allen terug op een meer dan geslaagd salon. Nog een laatste officieel bedankje vanwege de voorzitter voor de inzet van alle leden en dan ging het richting “La Torre”, het Italiaanse restaurant, een van onze sponsors.
  Ik had voor deze laatste shift mijn D6 thuis gelaten maar om, in het geval er zich iets fotografeerbaars zou aandienen,
  toch niet zonder wapens te zijn had ik het kleine Sony toestelletje van Josee meegenomen en die laatste wilde voor de gelegenheid ook wel enkele keren op het knopje drukken met de stand op automatisch. In lichtarme omstandigheden bleek evenwel pijnlijk dat de kwaliteit van dat ding toch niet kan tippen aan mijn Canon… Maar goed, er is nu eenmaal een uitspraak die nooit dichter bij de waarheid was: “De beste camera is die welke je bij de hand hebt…”


  03-11-2014 om 00:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!