Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  10-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Sinte Merte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sommige folkloristische feesten zijn zeer streekgebonden en worden heel anders ingevuld in verschillende landen, regios, dorpen en gehuchten. Het feest van Sint Maarten ( Sinte Merte ), wordt in grote delen van Limburg en zeker in Lommel al van oudsher tot groot jolijt van jong en oud gevierd met forse vreugdevuren. Waar vroeger de medemens al dan niet vrijwillig en meestal bij verrassing zwart gemaakt werd met de asse van die vuren, houdt de traditie heden ten dage stand, zij het in enigszins afgezwakte vorm. Er wordt nog lang en fanatiek hout gezocht, gespaard, en gestapeld - iedere buurt wil de grootste hebben -, de brand wordt er ook in gestoken op 11 november ( of de vooravond zoals vandaag in de Barrier ) en bij het nuttigen van de nodige eenheden alcohol, en enige boterhammen met spek, worstenbroodjes of andere hapjes is het geëvolueerd naar een gezellig samenzijn voor de ganse buurt. De brandstapel van Gerard en Tiest wordt elk jaar imposanter,  deze keer vermoed ik dat er een rekord gevestigd is. Om een uur of zeven ging de vlam er in en toen wij rond half tien naar huis moesten omdat wij de kleinste van de kleinkinderen meegenomen hadden brandde hij nog volop.
  Op de foto: Gerard, die al sedert Barrier-kermis in juli driftig aan de stapel aan het bouwen was en in wiens hof het feest doorgaat,…  verder Hannelore die even poseert voor ze aan Gerard gaat vertellen dat ze ook een boterham met spek wil,… op de rug gezien, Tiest, die mede verantwoordelijk is voor drank, stemming en goed verloop en, op de achtergrond, rond het vuur, enkele van de drinkende, etende en keuvelende buren en vrienden.
       

  10-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Knuffel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zou me beter maar eens beraden omtrent de vraag of ik er wel goed aan gedaan heb Phaido op te nemen in ons gezinnetje. De helft ( of meer ) van de knuffels die Josee in de loop van een dag uitdeelt, en die vroeger grotendeels voor mij bestemd waren gaan nu naar hem…
  Nu weet ik wel dat als Josee in haar zetel aan het raam gaat zitten, ik daar met mijn 120 kg beter niet op ga liggen en dat de 30 kg van Phaido beter te verdragen zijn, maar toch… Hij beleeft er zichtbaar plezier aan, en daar zal ik mee moeten leren leven.
  Ikke jaloers? Bah nee…
    

  09-11-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Buitenverblijf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken in onze Lichtaartse bossen zijn zeer uitgebreid. Het gebeurt niet zo vaak, maar occasioneel gaan wij ook wel eens aan de “andere” kant van het dorp, zeg maar, tussen Lichtaart en Herentals, onze dagelijkse portie zuurstof tanken. Niet zo ver van de Diestweg, onzichtbaar achter de begroeiing voor de toevallige passant, staat dit buitenverblijf, of moeten we zeggen ex-buitenverblijf, want het verval begint nu echt wel toe te slaan.
  Het is al enkele jaren verlaten en het verwondert me eigenlijk dat ik er nooit eerder aan gedacht heb in foto-onderwerp-termen en het verwondert me al evenzeer dat ik er nog nooit meer uitgebreid poolshoogte ben gaan nemen. De deur stond open en wars van de alles-wat -niet-te-vast-zit-nemen-we-mee verhalen was ik ten derde male zeer verwonderd dat binnen nog bestek, servies en dergelijke, redelijk zichtbaar aanwezig waren. Om ook aan dat andere manco iets te doen heb ik met de camera tegen een boom geklemd om wat steun te zoeken, met een relatief lange sluitertijd ( 1/25 ) in dat donkere bos, deze opname gemaakt. In de nabewerking heb ik, omwille van de sfeer, de kontrasten een beetje opgepept en een likje vignettering toegevoegd in de hoeken.
    

  08-11-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november Funerarium Take Away
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onder het motto “ Humor is overal, je moet het alleen maar zien “ heb ik al vaker fotos gemaakt en gedeeld met de rest van de wereld. In de hoop ergens een glimlach los te weken wil ik graag tonen waar ik vandaag weer tegen aan liep. Ik vind dit namelijk een opvallende, lachwekkende, makabere  kombinatie.
  Op de hoek van de Leistraat en de Tielense Steenweg in ons dorp is er een pizzeria ,“ La Torre “ ( met de warme aanbeveling van deze bourgondische smulpaap trouwens ), ernaast heeft  de begrafenisondernemer zijn stek… Omdat de reclameborden van beide zaken naast elkaar hangen leest de overal-humor-spotter: “ Funerarium Take away “. Om het nog leuker te maken heb ik het wandelende groene mannetje van de verkeerslichten mee in beeld genomen, dat kun je met beide borden kombineren natuurlijk, en als kers op de taart lijkt het er op dat, in de spiegeling, er uit het funerarium ook nog zo’n groen mannetje wegloopt. Een geest die een lichaam heeft verlaten en er alleen van door gaat of zo iets?  Een zombie? Halloween?
  Kijk, als ik daar voorbij wandel, dan krijg ik een brede grijns op mijn gezicht, dan slaat mijn fantasie op hol en dan haal ik de camera boven.

  07-11-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Duvel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik neem aan dat mijn vrienden, kennissen en toevallige voorbij komende geïnteresseerden wel op de hoogte zijn van mijn voorliefde voor het beste bier van de wereld en omliggende galaxies: nl. Duvel.
  Wij zijn deze avond gaan eten met Alex en Leentje in “Het Castelijnshof” in Halle Zoersel, erg lekker gegeten trouwens, een aanrader, en voor één keer wil ik graag een foto plaatsen die niet door mezelf of Josee geschoten is. Alex, die als enige zijn toestel mee naar binnen genomen had, een Nikon nota bene, heeft mij gefotografeerd met mijn favoriete drink in de hand voor een poster van…. mijn favoriete drink. Dat zag ik wel zitten voor deze blog.
   

  06-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  05-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze voormiddag was duidelijk het beste deel van de dag. We hadden goed geluisterd naar de weervoorspellers en de dagelijkse wandeling werd meteen na het ontbijt en het krantje aangevat. De Nete, onze thuisrivier, was deze keer het decor en dat was natuurlijk grotendeels omwille van het feit dat daar in de herfst vaak sfeervolle beelden te schieten zijn. De storm van enkele dagen geleden had evenwel al een groot deel van de bomen langs de oevers net iets kaler achtergelaten dan ik verwacht had, maar toch vond ik het nog de moeite waard om van af het bekende houten  brugje  tussen Houtum en Hinnekensbergen de sfeer even vast te leggen.  En ja, ik heb achteraf het resultaat even gekieteld in photoshop… da’s een onlosmakelijk onderdeel van de fotografie geworden toch?    

  05-11-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Kerkhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dag één na het fotosalon. We hebben vier goed gevulde, soms redelijk hektische dagen overleefd en nu hadden we eindelijk tijd om enkele dingen te doen die we noodgedwongen voor ons uit hadden moeten schuiven. Naar de garage met de wagen om die kapotte zijruit te laten vervangen bijvoorbeeld…, en aansluitend verder rijden naar Limburg om te doen wat de meesten al tijdens het weekend gedaan hadden, namelijk even een bezoekje brengen aan de plekken waar onze overleden dierbaren rusten.  Allerheiligen en Allerzielen zijn van oudsher de dagen van het jaar waarop  wij in onze streken onze doden herdenken. Nu vind ik zelf dat je beter het ganse jaar door regelmatig eens bij de meest uiteenlopende gelegenheden in stilte terugdenkt aan vrienden, kennissen en familieleden die ons voorgingen, dan dat je op die verplichte eerste dagen van november op een kerkhof tegen een zerk gaat staan praten, maar de traditie heeft haar rechten…
  Op de begraafplaats van Lommel, waar de ouders van Josee rusten, hebben we even staan mijmeren bij het graf. Ze worden niet vergeten, we denken nog vaak aan hen… maar of ze in de hemel veel plezier zullen beleven aan die bloemstukjes? Ik durf het te betwijfelen… Gouden tijden voor de bloemisten, dat wel.
     

  04-11-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!