Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus Fietsroute
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar sta je dan, met enige twijfels.
  Ik had Josee met de wagen tot Lommel Barrier gebracht, ze wilde met de vriendinnen naar Rimpelrock namelijk… ik zag dat niet echt zitten, dus ik had de fiets ook maar als bagage mee genomen en er van uit gaande dat zij de wagen straks wel zonder ongelukken naar huis brengt, begon ik aan een mooie rit via Kattenbos, Kerkhoven, Leopoldsburg, Balen en Postel terug naar Lichtaart. Niet de kortste weg natuurlijk, maar voor motorrijders en fietsers is de leukste route tussen twee punten nu eenmaal geen rechte lijn, en ik hoor in beide groepen thuis. Tussen Leopoldsburg en Balen, meer bepaald tussen knooppunten 32 en 31 wist ik wel dat er een stukje onverhard was, maar dat er ook nog een omvergewaaide boom als extra hindernis zou opduiken had ik niet verwacht natuurlijk. Het is toch al enkele dagen geleden dat we windsnelheden moesten ondergaan die tot dit soort toestanden konden leiden… ik moet veronderstellen dat dit een niet zo vaak gereden traject is… een erg mooi traject trouwens. Ik heb met enige moeite de fiets over, naast, tussen, onder en langsheen de obstakels kunnen tillen en daarna verliep de rest van de rit zonder verdere problemen.

  11-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus Koolmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes en andere sjirpers die de ganse winter lekkers gekregen hebben in huize Pol en Josee moeten in deze periode van het jaar zelf voor de kost zorgen. Ze hangen nog wel in de buurt rond want ze komen regelmatig een kijkje nemen of er toevalligerwijs alsnog misschien iets eetbaars op de gekende plekjes hangt. Die plekjes ken ik natuurlijk ook en met de camera op statief en op voorhand scherpgesteld op de tak waarvan ik weet dat ze er op komen zitten om even poolshoogte te nemen was het niet lang wachten tot de eerste nieuwsgierigaard kwam pozeren. Als die beestjes mijn dik hoofd zien achter de camera blijven die niet stil zitten weet ik, maar daar is de draadontpanner dan weer goed voor, twee snoeren aan elkaar gekoppeld zorgden er voor dat ik van op veilige afstand kon afdrukken van uit mijn schuilhoekje zonder dat ze iets in de gaten hadden. Deze koolmees lijkt zich toch af te vragen wat daar aan de hand is…
  Voor de geïnteresseerden: ISO 160 - f 10 - 1/250 - 364 mm, beetje gecropt omwille van de compositie.

  10-08-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus De hond uitlaten.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ideaal wandelweer vandaag om er met de bewoners van Hoevezavel op uit te trekken, niet te warm zoals we de voorbije weken enkele keren mochten meemaken en… het is droog gebleven. Vaak zijn er enkele krasse oudjes die nog goed genoeg te been zijn om zelf mee te wandelen. Antoinette is er zo eentje, die heeft nog geen rolstoel nodig. Ze neemt liever een van de beide rusthuishonden op sleeptouw – of is het omgekeerd – en bij voorkeur is dat dan Otti, die is al een dagje ouder en veel rustiger dan Quinten, zijn jongere collega viervoeter. Als we onderweg ergens stoppen om wat te pauzeren en een snoepje te eten, weigert Antoinette steevast bij de groep te komen staan of zitten, ze blijft dan in de nabijheid wat rondjes lopen, tot Otti er genoeg van krijgt en zelf beslist dat het nu tijd is om ergens te gaan liggen. Antoinette is een beetje eigenzinnig, maar tegen een al even eigenzinnige Otti kan ze dan toch niet op… alles weet ze ook niet meer zo goed, maar de hond uitlaten dat kan ze nog wel, en dat wordt haar ook gegund.

  09-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Tijgerspin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van alle spinnen die in onze streken voorkomen is dit waarschijnlijk de meest herkenbare. Geen twijfel mogelijk: dit is een tijgerspin, ook wel wespenspin, meer bepaald het vrouwtje, het mannetje is veel kleiner en daar zijn nog wel enige interessante dingen over te vertellen.
  Het mannetje van deze soort heeft twee genitaliën maar daar kan hij slechts 2 keer mee paren omdat hij bij het paren één van zijn twee genitaliën in het vrouwtje laat zitten. Dat verkleint de kans dat andere mannetjes zich succesvol kunnen voortplanten met het vrouwtje. Vaak komt hij evenwel niet aan die tweede paring toe want het mannetje wordt na de daad vrijwel altijd ingesponnen en later opgegeten door het vrouwtje. Hij dient het vrouwtje tot voeding, wat de ontwikkeling van zijn nageslacht ten goede komt. Als het mannetje geluk heeft is het vrouwtje pas verveld, dan zijn haar kaken nog zacht en maakt hij de grootste kans om te paren zonder opgegeten te worden. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in de spinnenwereld.

  08-08-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Pizza
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze logeren weer bij oma en pake Pol. Twee zijn er deze keer niet bij. Julie is op dansstage en Nicolas verkoos het bij zijn schapen en geiten te blijven, hij is volgende week immers al op reis. De overige vier worden weer verwend natuurlijk. We proberen het ze zo goed mogelijk naar de zin te maken. We waren het niet meer gewend maar vandaag werkten de weergoden eens niet mee in het scheppen van mogelijkheden. Een bioscoopbezoek is op een regenachtige dag natuurlijk een gesmaakt alternatief. De nieuwe film van de smurfen kozen we uit het aanbod van Utopolis in Turnhout en dat is iets waar jong en oud van kan genieten. Dat deden we ook en daarna kon er nog een pizza af in een heus Italiaans restaurant… wie zou daar nu niet van houden?   

  07-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Truck
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naast de voor de hand liggende schoonheid van het andere geslacht vermoed ik dat de meeste mannen ook wel gevoelig zijn voor een ander soort beauties, nl. mooie getunede trucks. Ik geef het graag toe, elke keer ik in de Verenigde Staten ben kan ik behoorlijk kicken op de wondere mastodonten die daar rondrijden, en dan heb ik het dus niet over dikke vrouwen he. En ook hier te lande zie je wel eens iets voorbijkomen waar je net iets langer naar kijkt, en dan heb ik het deze keer ook niet over vrouwen dun of dik.
  Boys will be boys blijkt nog maar eens… de kids logeren weer enkele dagen in huize Pol en Josee en pake Pol krijgt dan uiteraard meteen een acute aanval van fotografie-kriebels. Interessante locaties en mooie achtergronden zoeken valt niet altijd mee maar Jefke kwam deze keer zelf met een voorstel: voor die mooie vrachtwagen wilde hij graag poseren. Nog enkele jaren en dan zullen de interesses ook wel de andere richting uitgaan zeker?
   

  06-08-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus VV Molenkring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na dat KVV Lichtaart Sport in 2007 door een fusie opging in FC De Kempen bleef er in Lichtaart nog één dorpseigen voetbalploeg over: VV Molenkring. In de loop van dit jaar werden de geruchten steeds sterker dat een aantal ploegen, waar onder de Molenkring, problemen zouden hebben met de fiscus. Die laatste gaf namelijk aan meer te zullen focussen op vzw’s, vooral sportclubs. Door een strikte interpretatie van de BTW-wetgeving worden tal van activiteiten BTW-plichtig gemaakt. De organisatie van wedstrijden en gerelateerde evenementen wordt daardoor een interessante financiële grabbelton voor de overheid. Ook op sponsor- en reclame-inkomsten zou BTW moeten betaald worden, op clubkas vullende mosselfestijnen en zelfs op gratis maaltijden voor de clubmedewerkers. Het vriendenclubje De Molenkring waar alles altijd al gebeurde in een gemoedelijke sfeer zonder veel plichtsplegingen, zou ook ten prooi vallen aan de geldhonger van de bureaucraten…
  Let wel, ik gebruik bewust de term “zou”. Ik weet het zelf ook niet zo zeker, maar het gonst steeds harder hieromtrent. Toen ik deze middag nog eens ging wandelen in de Dressenstraat en ik voorbij het terrein kwam waar de eerste ploeg haar wedstrijden pleegde te spelen kreeg ik wel een schok. Hier wordt binnen enkele weken het nieuwe seizoen niet afgetrapt, zoveel is zeker. Er zijn natuurlijk nog de terreinen in het domein De Hoge Rielen, waar de jeugdploegen spelen, en of er daar ook een vergelijkbare toestand is heb ik nog niet kunnen constateren. Toch maar eens die kant op wandelen binnenkort.

  05-08-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!