Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli De doelman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze dag van de finale van de wereldbeker 2014 in Brazilie kon ik niet anders dan een voetbalfoto plaatsen. Ik was helaas niet zelf in het Maracanastadion aanwezig met mijn camera dus moest ik ergens anders een bruikbaar beeld schieten. Echt moeilijk was dat niet. Lander, kleinzoon van Josee’s broer Swa is gebeten door de voetbalmicrobe en als we daar op bezoek zijn kun je er niet omheen. In het spel dat hij improviseert met eender wie samen met hem op het grasperk durft te komen speelt hij op alle mogelijke posities uit de veldbezetting. Aanvaller, verdediger, ja zelfs doelman wil hij wel eens zijn. Hij heeft nog niet de onoverwinnelijkheid van onze Courtois, maar de allure van de rasechte goallie, die kan je er al in herkennen.         


  13-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Modeshow
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag met stijgende bewondering en fierheid gezien hoe onze zes kanjers op een quasi professionele manier op de catwalk evolueerden tijdens de modeshow van enkele Aarschotse kledingwinkels. Van zenuwen, drempelvrees, onervarenheid of wat dan ook beginners-stress was er in de verste verte niets te merken in de onbevangen manier waarop ze als volleerde mannequins hun ding deden en het terechte applaus in ontvangst namen. Ik wil dit graag illustreren met een foto van de drie oudsten maar die is louter willekeurig gekozen, het had er net zo goed een van de drie jongsten kunnen zijn of van de drie meisjes of de jongens of van ieder afzonderlijk… kortom de oogst was weer groot en geslaagd.
  Wij zitten nu met ongeduld te wachten op de eerste telefoontjes van de grote modehuizen, Calvin Klein, Versace, Bikkembergs, Cardin, Dior, Gaultier… Lagerfeld, jaaa Lagerfeld… Hallo Karl…?       


  12-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Goede vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben iets met honden, groot en klein. Dat geldt niet alleen voor ondergetekende en aanverwanten, maar ook voor de meeste van onze vrienden en kennissen… Dat zal wel geen toeval zijn…
  We konden vorige week niet present zijn bij de verjaardag van vriendin Ellygorett en vandaag hebben we met enige vertraging dat goed gemaakt. Dochter des huizes Wieteke is al langer goed bevriend met onze Phaido en nu Swa en Monique vandaag hun Rox eens meegenomen hadden bleek de vonk ook met die woef meteen over te slaan.
  Dat het tussen Rox en Wieteke ook wel zou klikken konden we wel voorspellen – Wieteke heeft een speciale band met alle dieren – maar dat het zo passioneel zou worden hadden we niet verwacht … De camera heb ik gelukkig altijd in aanslag…   


  11-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Zes modellen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zus Lily is als voorzitster van de Aarschotse Unizo betrokken bij veel evenementen in die stad. Aanstaande zaterdag organiseren enkele kledingwinkels een gemeenschappelijke modeshow en voor de afdeling jeugd vond zij het leuk om beroep te doen op onze zes kleinkids. Dat hoefde ze geen twee keer te vragen, alle zes waren ze meteen enthousiast. Vandaag zijn ze de kledingstukken die ze moeten showen gaan passen en kregen ze ook een stoomcursus catwalk-lopen. Bij eender welke gelegenheid dat we ze alle zes samen krijgen maken we groepsfotos, zo ook bij de kleedhokjes vóór de grote verkleedfun begon.
  In de kijkruimte bij de hokjes was het redelijk duister en met de felle lichten van de hokjes zelf op de achtergrond was het niet zo makkelijk om de belichting goed te krijgen. Flitsen was geen optie want ik had het niet nodig geacht de opzetflitser in de fototas mee te nemen. Dan maar de ISO-waarde drastisch omhoog dus. Bij F 5 en ISO 2500 kreeg ik uiteindelijk een opname waar ik thuis na nog wat filterwerk in photoshop toch een meer dan aanvaardbaar resultaat uit puurde.   


  10-07-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Ma en Leopold
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal maar meteen vertellen dat deze foto niet vandaag gemaakt is… of toch ook weer wél… een beetje toch.
  De oude fotos die ik uit het ouderlijk huis meenam na het overlijden van mijn vader in 2005 en die nog altijd in een oude schoendoos ergens diep in een kast lagen hadden nu wel lang genoeg moeten wachten om bekeken te worden. Twee dagen ononderbroken regen zorgden er voor dat we vandaag verder gingen met een klus waaraan we een hele tijd geleden al eens begonnen waren. We hebben namelijk ooit het plan opgevat een soort familiealbum te maken van gedigitaliseerde oude fotos. Ik had al een map aangemaakt op de PC en daar zaten al behoorlijk wat ingescande en bewerkte opnames in van zowel Josee als mezelf maar de verzameling heeft nog een enorme groeimarge. Vandaag ben ik dus weer eens in die oude doos gedoken.
  Dit is alleszins de oudste foto van mezelf die ik tot nu toe teruggevonden heb. Of ik mezelf herkende dan? Zeker niet, maar het stond er achter op genoteerd in potlood: “ Ma en Leopold”. In dit geval zou ik het niet aandurven een andere titel te bedenken. Ons ma noemde mij altijd Leopold, hoewel ikzelf daarvan gruwde, Pol vond ik altijd al veel gezelliger. Een datum stond er niet bij, maar als ik de ouderdom van klein Polleke inschat moet dat ergens in de zomer van 1945 geweest zijn.
  De foto was amper enkele centimeters groot, geabimeerd, geplooid en gebleekt. Ik heb de hele photoshop trukkendoos moeten gebruiken om hem na het inscannen tot deze toonbare versie om te toveren en daarom vind ik ook dat ik hem terecht als foto van de dag mag plaatsen ondanks de eerbiedwaardige ouderdom.  


  09-07-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Regen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een trieste, natte, uitgeregende dag kregen we vandaag te verwerken. Toen ik deze morgen opstond regende het… de ochtendwandeling, helemaal uitgeregend… we reden naar Lommel in de stromende regen… en kwamen terug in de regen… tussendoor zaten we gelukkig droog, binnen bij Swa en Monique, terwijl het buiten… regende… Met zin voor misleiding zouden we kunnen stellen dat het vandaag maar één keer regende… de ganse dag lang,  je zou voor minder gedeprimeerd raken.
  Toen we terug thuis waren deze avond wilde ik dan ook absoluut een regenfoto maken  om een dag als deze te illustreren, gelukkig (?) regende het nog altijd. Door het beregende zijraam van de pergola kreeg ik de kruik met afrikaantjes in de gaten. In normale tijden zijn dat lachende bloempjes die een mens opvrolijken al ie daar ’s morgens zijn krantje zit te lezen, maar nu zagen zelfs die afrikaantjes er helemaal verzopen en treurig uit.
  Ik vermoed dat de foto echt wel scherp is, maar door de nattigheid die van het raam stroomt wordt het onderwerp sowieso helemaal vervormd en kun je dat moeilijk beoordelen. Wel zag ik achteraf op de PC dat ook de poten van mijn statief en een paar voeten in de spiegeling te zien zijn en dat vond ik dan weer een beetje grappig. Toch nog een poging tot glimlach vandaag…


  08-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Vijf dames
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze dame komen we wel vaker tegen met drie hondjes als we ons smallebroekenrondje afhaspelen, de ene keer wandelt ze met drie beagles en dan weer met drie teckels… een groot gezin hebben ze daar. We stoppen meestal voor een praatje, Phaido laat zich de interesses van de dames beagle welgevallen en wij hebben het over koetjes en kalfjes en hondjes natuurlijk. Vandaag liep ik rond met de 70-300 op mijn toestel en ik was eigenlijk een eindje verderop aan het rondkijken om een mooi trosje lijsterbessen in het zonnetje tegen de blauwe lucht in een aanvaardbare kompositie te plaatsen toen er een joggend echtpaar met nog een hondje voorbijkwam. De beagles hou je in zo’n geval best kort aan de leiband en dat had onze vriendin ook zo begrepen. Het plaatje dat zich voor mij aanbood kon ik niet laten liggen natuurlijk… snel afdrukken !!! Strikt genomen realiseer ik mij dat mijn sluitertijd eigenlijk te lang was – ik was een statisch onderwerp aan het fotograferen – de beagles zijn niet helemaal scherp, zie naar de staartjes. Maar tezelfdertijd vind ik dan dat zo’n beweeglijke, kwispelende staarten typisch zijn voor blije honden en de beweging op deze manier vatten vond ik dan weer wel kunnen. Dus heb ik de foto toch maar gedelibereerd. J      


  07-07-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!