Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  31-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  En dat blijft maar regenen… niet meer zo hard als gisteren en de vorige nacht weliswaar maar ook vandaag konden we niet echt genieten van het januari-weer. De spruitjesbomen die eergisteren nog weelderig bloeiden op deze plaats waren inmiddels verdwenen en in plaats daarvan waren er quasi ondoorwaadbare waterplassen en modder à volonté. De grond is zo verzadigd dat alle water niet meer weg kan. Halloooo !!! Mag het even wat minder? GDVD !!!
  De Dressenstraat, als wij ons vaste wandelrondje in wijzerzin afwerken zijn we op deze plaats bijna thuis, maar voor de afwisseling deden we het eens in tegenwijzerzin en omdat Phaido hier al wél 100 keer pipi maar nog niet kaka gedaan had moesten we er wel doorheen. Even verder, op de kleinere paadjes door het bos werd het nog erger. Hele kuddes mountainbikers vinden de zondagmorgen blijkbaar het ideale moment om wandelaars op de bospaden het leven zuur te maken. Sta me toe nog even verder te kankeren. Los van het feit dat ze nooit een bel lijken te hebben en ze meestal op de lompst mogelijke manier brullen dat we uit de weg moeten, hervormen ze de ondergrond tot smurrie die op het parcours van het WK veldrijden niet zou misstaan, voor gewone twee- en viervoeters niet echt geschikt.
  Morgen wordt het beter zag ik net op het weerbericht… ik heb de wandelschoenen alweer klaar staan. Laten we hopen dat het zuurgehalte van mijn gedachtengang, die ik in deze blog de vrije loop laat, dan iets minder hoog zal zijn
  J.


  31-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Overstromingsgebied
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  En zeggen dat we eigenlijk afgesproken hadden om vandaag een grote geocache wandeling te gaan doen. We zijn al vaker tegen beter weten in en wars van archislechte weersvoorspellingen op weg getogen en vaak, meestal eigenlijk, bleven we toch droog. Deze keer echter zag het er zo nat uit dat we in laatste instantie maar verzaakt hebben aan onze ambitie. Gelukkig maar, want na een nacht met onophoudelijke zware regenval bleef het zowat de ganse dag maar verder gieten. Ook tijdens de ochtendwandeling kregen we bakken hemelwater over ons heen. Het zag er naar uit dat we de rest van de dag binnenskamers zouden doorbrengen. Naar de dagelijkse 10.000 stappen op de stappenteller zou ik vandaag wel kunnen fluiten.
  In loop van de namiddag wilde het vrouwtje toch nog even naar Merksplas om van de laatste dagen solden-verkoop te gaan genieten. Het leek alsnog iets droger te worden en dus ben ik maar meegereden die kant op. Ik zou tijdens haar shoppingtocht in de buurt wel enkele geocachen te voorschijn halen. Dat lukte me ook maar ondertussen zag ik ook hoe nat het in weiden en beemden was. Dit is een overstromingsgebied langs de Mark. En overstroomd was het er zoals op deze foto te zien is.


  30-01-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari De Spruitjesstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben in Lichtaart wel enkele leuke straatnamen. Ik noem maar voor de vuist weg: het Pompenpad, het Boterpottenpad, de Smallebroeken, de Holle Weg en de Hoge Weg, we hebben een weg die De Plaats heet, de Stompenberg, een wijk met straten met vogelnamen, een met bloemennamen, een met bomennamen en toch vond ik er vandaag nog een waar de gemeentelijke straatnamen bedenkende voorvaderen nog niet aan gedacht hadden: de Spruitjesstraat.
  De dame die met haar twee honden aan de lijn loopt komen we wel vaker tegen tijdens onze ochtendwandeling en vandaag liep ze een eindje voor ons uit, ik kon het niet laten het beeld vast te leggen. Bijna terug thuis gekomen zag ik in de tuin van een buurman deze spruitjes. Ik zou er weer gewoon voorbij gelopen zijn maar gisteren hadden we het tijdens de vergadering van de fotoclub toevallig over een plaatselijk restaurant dat ons gevraagd had of we bij de heropening wat gepaste fotos konden aanleveren. Ik legde meteen het verband. Tijdens het fotograferen van de spruitjes zocht ik uiteraard ook naar enige originele standpunten, in dit geval ligpunten, en toen dacht ik aan een boek dat wij lang geleden als middelbare scholieren in het lijstje verplichte litteratuur vonden.
  Ik weet niet of er bij de jongere generaties nog iemand is die weet wie Godfried Bomans was en die Erik of het Kleine Insectenboek ooit gelezen heeft… ? De kleine Erik die ’s avonds niet kan slapen en die over de rand klautert van een schilderij belandt zo in de Wollewei, dat is de naam van het schilderij, en daar zit hij plots tussen de vele gedetailleerd geschilderde insecten die tot leven zijn gekomen. Ze hebben menselijke eigenschappen en afmetingen en de kleine Erik krijgt de ene wijsheid na de andere les om de oren geslingerd. De avonturen wil ik hier niet allemaal samenvatten, je moet het boek maar eens lezen. Wél maakte ik meteen weer een nieuwe associatie en zo kwam ik op deze vrucht van fotobewerkingsijver. Vandaag in deze blog niet één maar twee fotos… weliswaar gecombineerd binnen één kader. De spruitjes zijn enorm gegroeid en de dame met hondjes wandelt er tussen door. De Spruitjesstraat is geboren.


  29-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Arbeit macht frei.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een prachtige natuurwandeling in het Limburgse Overpelt, dat was wat we op de geocaching dot com site gelezen hadden en dat had ons er toe overgehaald samen met ons vriendenclubje op deze mooie januari-lentedag de multicache “Het Plat” aan te pakken. Niet alleen werd het een bijzonder fijne wandeling met een succesvolle log na afloop, maar al even leuk vond ik de info- en leermomenten. Zo vernamen we meteen in het begin van de tocht al dat hier in het begin van de tweede wereldoorlog door de Duitsers een  Jodenkamp werd ingericht. Om deze arme gronden te ontginnen werden 164 mannen ingezet. Lang duurde het experiment niet want al snel werden ze naar Auschwitz gestuurd. Slechts 4 van hen keerden terug. Op Facebook klik je dan meteen op “vind ik niet leuk” natuurlijk.
  Met deze info sta je dan als hobby fotograaf voor de uitdaging er iets mee te doen. Ik heb geprobeerd met een groot-diafragma-detailfoto de dramatiek van de plek te illustreren. Van uit dit standpunt kon ik de prikkeldraad verticaal, in dezelfde richting als de bomen te pakken krijgen. Het was niet eens zo makkelijk om een geschikt scherpstelpunt te vinden en met onscherpte in de rest van de compositie een link te maken naar ons gemeenschappelijk geheugen. Het opschrift boven de toegangspoort naar Auschwitz bijvoorbeeld, Arbeit macht frei, kwam spontaan in me op toen ik deze foto maakte. Het is redelijk abstrakt, daar ben ik me van bewust, maar de kijker haalt er uit wat ie zelf wil he…                


  28-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari Wereld-nopjesfoliedag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tja, eigenlijk ben ik twee dagen te laat met deze foto. Vorige maandag was het wereld-noppenfoliedag. Zowat alles en iedereen krijgt tegenwoordig een speciale dag toegewezen… Wereld-dierendag, waterdag, secretaressendag, dag van de klant, vrouwendag, vaderdag, moederdag, dag van de arbeid en zo zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan. Iemand heeft blijkbaar ooit bedacht dat de laatste maandag van januari nopjesfoliedag is, echt waar, ik heb het opgezocht. Toevallig hebben we gisteren enkele dingen gekocht die in het spul waren ingepakt. Ik kon het niet laten enkele van de nopjes stuk te ploppen en meteen dacht ik dat er toch meer mensen moeten zijn die dat leuk vinden, zodoende ben ik snel met meneer Google aan de slag gegaan o.a. om er achter te komen wat de officiele naam is: nopjesfolie zo bleek, bubble wrap in het Engels, en dat er een speciale dag aan gewijd is kreeg ik als extra informatie.
  Ik heb me er in de loop van de dag nog enkele keren aan vergrepen, plop, plop, plopperdeplop ( waar hebben we dat nog gehoord? ) en na dat de ochtendwandeling zonder fotograferen voorbij gegaan was en er ook in de namiddag geen noemenswaardig onderwerp voor mijn lens passeerde vond ik dat ik ook fotografisch, zij het twee dagen na dato, maar enige aandacht moest besteden aan die lekker ploppende nopjes van de NOPJESFOLIE.

  27-01-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Dode berk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van onze grote berken achter in de hof heeft het begeven. Eerst was ie al een tijd ziek, je zag dat het terminaal was en sedert een jaar of zo was ie ook zichtbaar helemaal dood. Bomen sterven staande… en staan deed ie nog steeds, tot enkele weken geleden toch. Toen ik vandaag nog eens naar achter gelopen was zag ik dat ie de strijd opgegeven had en was gaan liggen.  
  Toch had ie nog een tijd diep in zijn binnenste leven meegedragen want een specht had blijkbaar de moeite genomen om het er uit te halen. Kijk mee en wees even verwonderd als ikzelf over het perfecte ronde gat dat zo’n vogel met enkel maar zijn snavel als werktuig in het berkenhout gemaakt heeft.

  26-01-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari Pisbak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Beminde parochianen,
  de helft van mijn kiekens zijn hanen,
  de helft van mijn hanen zijn vissen,
  het is verboden tegen de kerk te pissen…
  Het is een rijmpje uit de tijd dat ik een klein manneke was dat ik me herinnerde toen ik deze namiddag aan de achterkant van de kerk in Halle Kempen aan het zoeken was naar de GC41M70. Het kleine-behoeften-recipiënt langs de deur van de sakristie was meteen onderwerp van grappige heen en weer opmerkingen tussen mijn cachemaatje Jackie en mezelf. Gezien de spinnenwebben aan de opengaande kant van de deur is dit zeker geen noodoplossing voor de plaatselijke pastoor als ie tijdens de dagtaak even naar buiten moet wegens hoge druk. De koster of andere figuranten in de liturgie kunnen ook van veelvuldig gebruik worden uitgesloten, die deur is al in jaren niet open geweest. Waarom is dat ding daar gezet dan? De ontwerpers hebben er alleszins voor gezorgd dat de gebruikers ook in barre weersomstandigheden droog stonden. De commentaren vlogen in het rond, en het gesprek werd er steeds maar ludieker op. Is het trouwens pissijn, urinoir of gewoon pisbak? We besloten na rijp beraad dat we het bij pisbak zouden houden al was het maar omdat we graag de Vlaamse gebruikstaal willen promoten. Dat ding dient om in te urineren of te wateren… maar wij zeggen toch allemaal gewoon pissen??? En pisbak drukt precies uit wat wij bedoelen. En als je gesproken taal omzet naar schrijftaal vind ik dan weer dat er geen enkele verplichting is om daar iets aan te veranderen, zie de titel boven dit stuk. Dat we ook meteen de daad bij het woord gevoegd hebben mag geen verwondering baren. Wij hebben tegen de kerk van Halle gepist, zij het op een volkomen legitieme manier !!!
  J

  25-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!