Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september Overleg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aanstaande donderdag is het weer de grote Aarschotse Fashion-Night en de mannequins – allemaal amateurs – waren vandaag uitgenodigd op een workshop om de nodige richtlijnen en instructies mee te krijgen. De inrichters hadden voor zeer deskundige coaching gezorgd. Katja Alens, die uiteraard een karrevracht catwalk-ervaring meebracht en Juf Inge van dansinstituut Balance voor de choreografie – allebei toppers in hun domein - zouden het geheel tot een vlot lopende show moeten kneden. Ik liep er ook weer tussen door met de camera en zo kon ik vaak interessante plaatjes schieten.
  Was het dat de vakgebieden niet nauwkeurig genoeg afgebakend waren of misschien omdat twee stuurvrouwen op één schip van het goede te veel was, ik meende soms enige onvrede te zien. Feit is dat er nog al eens overleg gepleegd werd en ik had niet de indruk dat het er altijd even diplomatisch aan toe ging. Zonder verstaan te hebben wat er gezegd werd ontwaarde ik bij gelegenheid enige vorm van stress, mijn camera ook…


  13-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Vissers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wilde mij vandaag weer eens op het terrein van de sportfotografie begeven, niet de fysieke, snelle, atletische sporten had ik in gedachten, maar wel de iets rustigere, bijna contemplatieve in dit geval. Ik wilde het hebben over de sportvisserij.
  Ik zal maar meteen vertellen dat het mijn ding niet is, heeeeeeeeel lang geleden heb ik eens geprobeerd met een vriend aan de waterkant te gaan zitten en een tijdje naar zo’n dobber te staren, maar na enkele minuten had ik al begrepen dat dit niks voor mij was. Waarom ik het er dan vandaag over wil hebben? Vrij simpel… ik kwam deze namiddag bij dit druilerig weer voorbij een plek waar opvallend veel autos geparkeerd waren en dan vraagt de alerte fotograaf zich af wat daar dan wel aan de hand zou kunnen zijn. Stapvoets voorbij rijdend zag ik dit beeld. Ik heb de wagen even langs de kant gezet en ik kon het hele peloton sporters in volle actie vereeuwigen.


  12-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september Op vriendenbezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido is vandaag op bezoek geweest bij zijn vriendje Guus in Lommel. Je zou ook kunnen stellen dat het vrouwtje en het baasje vandaag op bezoek waren bij Ellygoret die pas verjaard was en die dat nog even wilde navieren met enkele close-friends. Swa en Moniek waren er ook, Jill en Wieteke en natuurlijk mocht Phaido mee. Met Guus komt ie meestal wel goed overeen ondanks het feit dat jongeling Guus vaak net iets te ontstuimig is voor een meer bezadigde middle-aged Phaido. Eten en snoepjes is alleszins een onderwerp waar je bij beiden meteen de volle aandacht door krijgt.
  Toen Josee aanstalten maakte om wat lekkers uit te delen leek het er wel op alsof ze bezig waren met een wedstrijdje gehoorzaamheidstraining en flink braaf zijn. Ze hebben uiteraard allebei hun kauwstokje gekregen, dat van Guus was eerst weggewerkt en Phaido heeft nog een stukje van het zijne moeten afgeven… zo werkt het weer wél in de hondenwereld… en wie zegt daar in de hondenwereld alleen…?


  11-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september IJsvogel in de vlucht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze namiddag op ijsvogeljacht geweest. Van fotovriendin Marieke wist ik dat zij er al enkele mooie shots van had kunnen maken in een natuurgebied in Bree en toen ik haar daar over contacteerde  was zij er meteen voor te vinden er eens samen naar toe te trekken. Het werd inderdaad een vruchtbare jacht. Met de 300 mm plus 1,4x extender op de 6D had ik toch nog iets minder zoomvermogen dan ik ter plaatse had kunnen gebruiken merkte ik, maar al bij al ben ik best tevreden over de oogst. IJsvogels zat daar trouwens en we hoefden er ook niet lang op te wachten. Ze kwamen regelmatig op dezelfde takjes zitten en ik heb ze kunnen fotograferen in alle mogelijke posities, met en zonder gevangen visje, frontaal, in profiel, in het riet, ik heb er zelfs enkele in de vlucht te pakken gekregen. Dit is er zo een, het is wel een toevalstreffer, ik geef het toe… Hij zat op het topje van die tak en net toen ik afdrukte vloog ie weg, ik was een fractie van een seconde te laat eigenlijk… gelukkig. J  


  10-09-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september Druifjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog enkele dagen/weken ( afhankelijk van het weer ) en dan kunnen we weer volop smullen van de productie van onze druivelaars. Zoals ieder jaar hangen er ook nu weer massa’s veel belovende trossen aan de voor- en de zijkanten van ons huis. Enkele trossen die wij gisteren en vandaag al consumptie-rijp achtten hebben we ondertussen al gedegusteerd, maar om nu al iedereen te mobiliseren om mee te genieten is het nog net iets te vroeg. Hoog tijd om netten er overheen te hangen want anders hebben we binnenkort weer tientallen merels op bezoek die er even verzot op zijn als wij.
  We eten ze, we persen ze en maken er druivensap van dat we dan bewaren in de diepvries. Maar de meest interessante manier om er van te snoepen is ze opleggen met een of andere sterke drank… men neme 200 ml water, daarin losse men op 1 kg suiker. Men voege toe een fles cognac, rum of jenever en een kilogram druifjes. Men brenge dit aan de kook ( niet laten doorkoken ) en dan giet met alles in een grote 2-liter- bokaal, afsluiten en 6 maanden laten rusten. Vooral dat laatste is erg moeilijk…
  J  


  09-09-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 september Spinnenweb
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alles begint weer langzaam in de goede plooi te vallen na de Transalpine Run. Gisteren leek het er nog op dat ik minimaal enkele weken zou nodig hebben om de normale routines terug op te nemen maar vandaag was het al alsof er helemaal geen onderbreking was geweest in de normale dagelijkse gang van zaken. Boswandeling met Phaido dus deze morgen, fototoestel mee en links en recht wat op het knopje drukken. O.a. een weg gekieperd TV-toestel midden in het bos was het eerste object waar ik me boos over maakte en dat fotografeer ik dan ook… waarom in vredesnaam niet naar het containerpark brengen, da’s toch gratis en niet verder dan die plek in het bos. Ik was al een tekst aan het bedenken om iets vlammend erover in deze blog te schrijven toen ik iets zag waar ik me niet boos over maak en dat een veel mooier beeld opleverde. Ik was er zowaar bijna tegenaan gelopen. Midden in het wandelpad hing een spinnenweb met bewoner en vanuit een bepaalde hoek in tegenlicht bekeken zag ik de prachtigste subtiele kleurschakeringen. Dat kon ik toch ook niet laten liggen he. ( En ondertussen heb ik toch maar mooi mijn hart gelucht omtrent die schurftige kloot die TV’s in het bos stort )

  08-09-2015 om 23:31 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Coloradokever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als ik het goed voor heb is dit een coloradokever. Ik meen me dit te herinneren uit mijn zeer jonge jaren toen die beestjes de schrik van de aardappelboeren waren. Ik heb er geen idee van of dat nog steeds het geval is en ik weet zelfs niet of het normaal is dat ik die thuis gevonden heb en al zeker niet hoe die hier beland is, ik kweek alleszins geen aardappelen. Misschien is dit wel de voorbode van een nieuwe plaag…
  Ik had eigenlijk weinig puf vandaag, de naweeën en de decompressie van 10 spannende dagen denk is, met de enkele Duvels van gisteren avond kan het zeker niks te maken hebben. Anders broedt er misschien wel een of andere ziekte. Ik heb niet eens de moeite genomen de macrolens op mijn toestel te zetten toen ik ‘m zag zitten, met de 24 – 105 lukte het ook wel… Het kwam me goed uit, zo hoefde ik niet de deur uit om de dagelijkse foto te schieten. Het klinkt een beetje als het volbrengen van een plichtopdracht en vandaag was het dat ook wel een beetje… Hopelijk gaat het na het drinken van een warme grog en een goede nachtrust morgen wat beter. Ik kruip er in.   


  07-09-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!