Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Alle dingen hebben een ziel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanaf morgen wordt het hier weer snikheet en vandaag zou het nog een beetje wisselvallig blijven met in de namiddag steeds breder wordende opklaringen. De hoogtewandelingen om de hitte te ontlopen hebben we dus een beetje uitgesteld en we zijn de hele dag beneden gebleven om wat geocachen op te pikken en wat plekjes te bezoeken die we tot nu toe overgeslaan hadden. Enerzijds hebben we ons dat beklaagd want het werd toch een flink eind boven de 30° maar anderzijds ontdek je toch altijd weer nieuwe leuke dingen en dat is dan weer mooi meegenomen.
  Langs de wandelweg nummer 19 van Göflan richting Holzbrück kwamen we gedurende enkele honderden meters langs een soort openlucht tentoonstelling gewandeld. We hadden eerder al kennis gemaakt met de “indiaan” in Prad maar hier woont blijkbaar ook een kunstenaar die met stenen, hout en alles wat hij vindt objecten in elkaar knutselt waar hij bepaalde eigenschappen aan toekent. Toen de man onze interesse zag en misschien een verkoop rook hebben we er even mee gepraat. Alles heeft een ziel beweert ie.
  Josee kan dus maar beter oppassen voor de slang die uit de boom neerdaalt en uit de eieren van wit marmer zullen binnenkort kleine draakjes komen. Het beeld naast haar lijkt zo van het Paaseiland te komen en het voorspelt niet veel goeds terwijl de verkeersborden de onzin en de overdreven regelgeving van onze tijden moeten symboliseren. Phaido vond het wel een aardige man, maar hij geloofde niks van zijn verhalen, wij ook niet trouwens.


  02-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Solden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals in alle toeristische plekken ter wereld is het ook in Schlanders toevallig op het moment van de grootste vakantiedrukte de periode van de zomersolden. Je hebt er geen idee van wat alle spullen in de winkels eerder in het jaar hebben gekost maar met grote beloften van vet afgeprijsde spullen worden potentiele klanten de winkels ingelokt. Ik heb sowieso al helemaal niks met winkelen of shoppen en om mee te doen aan een soldenjacht  hoef je zeker niet tot bij mij te komen. Josee is des te meer gevoelig voor dat soort uitdagingen.
  Toen we rond vier uur na een pittige bergwandeling terug in het stadje kwamen en ik recht op het terras van het hotel afstevende om van een welverdiende grote pint te genieten vond zij nog de energie om in een van die winkels binnen te glippen waar dezelfde 50 tot 70 procent korting belovende affiche buiten hing die er aan 3 andere winkels in de buurt ook hangt. Oke, ik laat ze in zo’n geval maar begaan, ik geniet van mijn biertje en daarna van een tweede als het moet en tegen dat de koopwoede over is, gelukkig meestal zonder buit, komt ze vanzelf wel weer naast me zitten om een cappuccino of een fruitsapje te bestellen. 


  01-08-2015 om 22:24 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Reddingshelicopter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van Lazise aan het Gardameer naar Schlanders in Süd Tirol is een kleine 200 km. We wilden het rustig doen en hadden beslist van langs kleine wegen en weggetjes de afstand te overbruggen. Als motorrijder heb ik in die regio menige rit gereden en ik weet er mijn weg nog wel te vinden, vandaar dat ik de aanwijzingen van de GPS-madam vaak negeerde om mijn eigen ding te doen. Het werd een mooie tocht tot we op de afdaling van de Gampenpas richting Lana plots op de staart van een file stootten. Er was een ongeval gebeurd blijkbaar, nogal ernstig sijpelde langzaam door. Na vijf minuutjes stilstaan zagen we een reddingshelicopter die een team medisch personeel naar beneden liet zakken. Ik kon het niet laten om het te fotograferen hoewel dit misschien een beetje respectloos zou kunnen overkomen voor mogelijke slachtoffers. Het bleek te gaan om twee motorrijders vernamen we nog wat later. Toen de file na goed drie kwartier weer in beweging kwam en we voorbij de plek van het ongeval kwamen zagen we pas hoe erg het moet geweest zijn, brokstukken van twee totaal verhakkelde race-machines lagen tegen, onder en rond de vangrail langs weerszijden van de rijweg en ik durf niet te denken aan het lot van de rijders. Morgen lezen we het wel in een klein berichtje in de krant hier.   

  31-07-2015 om 23:22 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli Een luie dag aan het meer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee is er in geslaagd mij vandaag iets te laten doen waarvan ik gedacht had dat het me nooit ofte never zou overkomen. Ik ben op het strand gaan liggen niksen. We hadden al enkele redelijk gevulde dagen achter de rug en daarenboven was het de hele tijd ook net iets te warm als je het ons vraagt. Een luie dag inlassen was dus aan de orde als het van Josee afhing en hoewel ik een pittige geocache-tocht had gepland heb ik me laten overhalen. Op een plek die niet geclaimd is als exclusief voorbehouden voor de diverse luxe-campings en hotels, maar waar hondjes die in het water gaan worden getolereerd, hebben wij ons dekentje uitgespreid en nadat ik met Phaido een zwemtochtje had gepleegd zijn we een tijdje heerlijk samen gaan doen wat miljoenen vakantiegangers op alle stranden van de planeet weken aan een stuk doen, namelijk liggen zonnen en euhhh… verder niks. Er weze bij verteld dat ik toch een plaatsje had uitgezocht dat min of meer in de schaduw van enkele bomen lag.
  Phaido vond het heerlijk dat ie voor een keer eens vast tegen het baasje mocht komen liggen. Ik vond dat zelf ook niet verkeerd en tussendoor, als ik mijn ogen en oren even open deed genoot ik van het uitzicht over het meer, de ritselende bladeren boven me, het geluid van de krekels en het schone vrouwvolk dat de hele tijd overal te bewonderen was. Al bij al vond ik het niet eens zo’n erge beproeving.


  30-07-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juli Vakantieliefje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In onze kennissenkring ken ik enkele koppels waarvan de relatie aan het Gardameer is begonnen. Het fenomeen vakantieliefje wordt wel vaker bezongen, maar in sommige gevallen wordt het meer dan dat. Of het met Phaido en zijn nieuwe vriendinnetje ook zo een vaart zal lopen blijft nog af te wachten, er lijkt wel iets moois te groeien.
  Onze viervoetige vriend is niet meteen een held als er nieuwe dingen in zijn leven komen. Thuis zwemmen in een vennetje met vlak en rustig water, jazeker, maar als er golfjes zijn zoals aan het Gardameer, dan was er meer nodig dan onze aansporingen om hem in het water te krijgen. Als ie in de buurt komt van andere honden is ie ook niet meteen de meest sociale, hij houdt de nodige reserve en meestal ook de nodige afstand. Die twee eigenschappen werden vandaag zeer onverwacht helemaal doorbroken. Mirra is een teefje die al enkele dagen komt zwemmen en spelen op de plek waar wij Phaido ook in het meer willen laten en vandaag klikte het. Is het omdat ie indruk wil maken? Feit is dat ie samen met Mirra al stoeiend en de golven negerend zonder enige aarzeling het water in dook. Honden hebben op seksueel gebied ook minder remmingen dan mensen bleek maar weer eens want al spelend en snuffelend op de meest interessante plekken leken ze de rest van de wereld een tijd lang helemaal te vergeten. Benieuwd wat het morgen wordt.


  30-07-2015 om 10:03 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juli Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je van Lazise langs het meer richting Pachengo wandelt loop je enkele honderden meters voorbij La Quercia voorbij een gesloten en helemaal vervallen camping. Projectontwikkelaars hebben zonder twijfel al veel begerige blikken op dit perceel laten vallen en ik kan me voorstellen dat urbex-fotografen ook al wel enkele gaten in de omheining ontdekt hebben. Ik had als gewoon voorbij wandelende geïnteresseerde eergisteren al opgemerkt dat de restanten van die steiger wel eens een dankbaar onderwerp zouden kunnen zijn en met de schitterende zonsondergang die we vandaag mochten beleven was de link snel gelegd. Ik had mijn tijdstip vrij goed geprikt zodat ik niet lang moest wachten om dit moment mee te pikken. Dit is de nauwelijks bewerkte foto, zoals ie uit mijn toestel komt. Wat meer uitgebreid bewerken doe ik wel als ik thuis kom en ik de PC met een beter scherm en de collectie Nik-filters ter beschikking heb.
  De zon was toch nog vrij fel om er knal tegenin te fotograferen zodat ik een erg kleine ISO-waarde moest kiezen en ook het diafragma moest ik erg knijpen om de belichting in toom te houden. Voor de liefhebbers wil ik de waarden wel meegeven: ISO 100 - f 10 – 1/200    


  29-07-2015 om 00:01 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli Yes I can
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fervente en geroutineerde wwaterskiërs zullen hier zonder twijfel veel opmerkingen bij hebben en stellen dat ze nog erg veel te leren heeft. Julie heeft nog niet de meest gracieuze houding als ze achter de boot hangt. Maar of dat haar op dit moment kan deren durf ik te betwijfelen. Dit is haar moment van glorie. De tweede keer dat ze het probeert op het Gardameer en jawel hoor ze is er in geslaagd uit het water op te staan en recht te blijven. De glimlach op haar gezichtje vertelt boekdelen, om de heer Obama te parafraseren:  " Yes I can "   28-07-2015 om 17:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli Gelati
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben er vandaag een rustige dag van gemaakt. Een wandelingetje langs het meer tot bij La Quercia waar Michael met vrouwje en kinderen verblijft, een beetje varen, gezien hoe goed Jefke al kan waterskien, wat in Lazise rondgehangen en enkele koele biertjes gedronken ( ze hebben hier geen Duvel, dat is een minpunt ), met z’n allen samen gaan eten en tenslotte iets wat in Italie zeker niet mag ontbreken: gelati, … ijs !!! Phaido weet dat ook te smaken hebben we ondertussen geleerd en een potje vanille moest er dus ook bij voor onze schat.


  27-07-2015 om 00:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!