Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april The day after
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het duurde best een tijdje voor ik echt wakker was deze morgen. Het was een geslaagd feestje gisteren avond moet ik zeggen en dat vertaalt zich vaak in een ochtend ( of langer ) zombie-gedrag. 0ver het menu dat het vrouwke had klaargetoverd alle lof: aperitieven met diverse amuses o.a. een heerlijke schuim van appel, mascarpone en avocado, ouderwetse garnaalcocktail ( met grijze garnalen he ), courgette-soep met pesto en amandelschilfers, blinde vinken met rodewijnsaus, groenten en knoflook-puree, een alternatieve tiramisu met speculaas en griekse yoghurt, en dan nog koffie met gebakjes en koeken… Onze gasten waren vol lof. Dat zoveel lekkernijen moeten doorgespoeld worden met evenveel of nog meer vloeibaar lekkers is vanzelfsprekend en hoewel we niet meer zo zwaar over de grens gaan als vroeger was de oogst aan lege flessen toch ook indrukwekkend deze morgen.
  Toen ik al min of meer tot het rijk der levenden was teruggekeerd was het vrouwke al begonnen met enige orde te scheppen in de chaos. Deze beelden vond ik het bewaren waard en ik heb er dus mijn fototoestel op gericht. Na enkele mislukte pogingen realiseerde ik me dat je dit met zoveel tegenlicht van buiten moeilijk in één opname kunt vatten en ik heb er dan maar een HDR van drie opnames van geschoten. Deze avond, toen ik weer helemaal fief en monter was heb ik daar in de PC dit resultaat van gebrouwen.     


  23-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Dansvoorstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanavond hadden we dus, zoals al eerder verteld, mijn verjaardagsfeestje. Deze namiddag was ik wel eerst nog naar het Schaliken in Herentals getogen om de voorstelling van het jaarlijkse dansgebeuren van Balance te fotograferen. Ik ben thuisgekomen met een geheugenkaartje van 32 Giga helemaal vol ( echt waar ) en nog voor we aan het eten gingen en aan de drank, had ik gelukkig al enkele shots geselecteerd die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor de dagelijkse blog. Dat het opnames waren waarin kleindochter Julie op de voorgrond staat vind ik niet meer dan normaal. Bij de fotos die ik zal aanleveren aan Balance zal ik die vooringenomenheid laten varen… afgesproken.
  Na het feest zit ik de tekst bij de gekozen foto in te tikken en ik doe mijn best om de juiste toetsen te raken. Gelukkig bestaat er zoiets als spellingscontrole. O ja… Julie is de linkse voorin.

  ISO 4000  -  f 3,5  -  1/200


  22-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april Keukenprinses
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben in de loop van volgende week jarig en morgen al is er het vooruitgeschoven verjaardagsfeestje voor de vriendenkring. In de loop van de week hebben het vrouwke en ik al enkele keren gebrainstormd over het menu dat we de gasten gaan aanbieden en we zijn ook al de inkopen gaan doen. Tistezeggen… het vrouwke is de inkopen gaan doen en ik mocht/ moest soms mee. Sedert deze morgen is het vrouwke druk in de weer met potten en pannen en als ik voorzichtig opper dat ik ook wel een en ander kan voorsnijden bijvoorbeeld countert ze dat meteen met de mededeling dat ze toch liever alles zelf onder controle houdt. Ze weet dat ik meestal meer verknal dan dat ik bijdraag tot de goede gang van zaken in de keuken. Ik mag wel regelmatig komen proeven van sausjes, soep, dressings en andere lekkernijen, een rol die me op het lijf geschreven is.
  “Schoenmaker blijf bij Uw leest” zegt het spreekwoord en die wijsheid indachtig heb ik dan maar enkele keren de camera boven gehaald om mijn keukenprinses en haar activiteiten vast te leggen.

  21-04-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april Boom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden afgesproken dat we vandaag zouden gaan geocachen in Lummen en het is een prachtige dag geworden, zowel het weer als de omgeving, het gezelschap en de fietstocht en dan zou ik de grote oogst aan gevonden cachen nog vergeten. We hadden het zo druk dat daardoor de oogst aan gemaakte fotos eigenlijk maar zeer minimaal was. Ik vind het dan ook misschien zelfs een klein beetje een verplicht nummer om toch een foto van de dag te kiezen.
  Toen we rond de middag ergens op een bank in het bos onze bokes aan het eten waren deden wij dat onder de goedkeurende blik van een prachtige, monumentale, uit de kluiten gewassen den. Met het oog op landschapsfotografie had ik de 16-35 groothoek op mijn toestel staan en ik heb enkele keren naar boven gefotografeerd. Verder heb ik nog een paar bosdreven op het geheugenkaartje en toen ik vanavond thuis nog een kort wandelingetje maakte met Phaido heb ik die ook nog eens laten poseren. Niks wereldschokkends allemaal…
  Ik wil bij deze aan die boom de eer gunnen deze paginas op te vrolijken met zijn aanwezigheid. Hij komt trouwens met 16 mm gefotografeerd net iets minder imposant over als wij hem zagen van op onze lunchpauzebank.


  20-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april Generale Repetitie.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Komend weekend ga ik zoals ieder jaar weer de dansvoorstellingen van Balance fotograferen. Vandaag was het algemene repetitie en ik vond het nodig om al eens poolshoogte te gaan nemen om een indruk te krijgen van het licht, van de mogelijke standpunten en dies meer.
  Er wordt aan de bezoekers gevraagd niet te flitsen en als huisfotograaf mag ik dat dan ook niet natuurlijk. Dat wil wel zeggen dat het weer een verdomd moeilijke klus wordt met vaak weinig licht gecombineerd met overbelichte delen en diverse kleurtemperaturen in één beeld, met snel wisselende lichtmengtafel-instellingen en snel daarop inspelen van de fotograaf, met hoge iso-waardes en relatief lange sluitertijden. De uitdaging is er en we zien wel wat het wordt.
  Uit de testopnames van vandaag leerde ik alvast dat ik een heel subtiele balans zal moeten zoeken tussen diafragma, ISO en sluitertijd om tot aanvaardbare beelden te komen. Bij deze test-opname bijvoorbeeld had ik f3,5 – 1/250 en ISO 6400 ingesteld en dan was dit een situatie met vrij egaal wit licht in front. Er zullen moeilijkere omstandigheden voorbijkomen, ik ben gewaarschuwd.
  Over de foto nog dit… kleindochter Julie danst in deze groep en het vrouwke zat op de eerste rij vlak voor me. Ik zat op de derde rij omdat ik op die plek vrij horizontaal naar de voorstelling kijk. Daar wil ik ook zitten tijdens een van de voorstellingen. Qua lenskeuze leerde ik dat op die plek de 16-35 me precies de totale breedte van het podium biedt met de mogelijkheid om een beetje in te zoomen. Een andere voorstelling wil ik fotograferen van net naast de mengtafel, relatief achteraan in de zaal en dan wil ik de 70-300 er op zetten. Met een minimum diafragma van 4 tot 5,6 stelt zich dan een nog iets pittiger belichtings-probleem… Dat zien we dan wel weer.


  19-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 april Rotterdam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lang leve de social media… Via een Facebook-fotovriendin had ik vernomen dat er in het fotomuseum Rotterdam een tentoonstelling was van Henri Cartier Bresson. Een kort berichtje leerde me dat ze zin had om er op dinsdag naar toe te gaan, vandaag dus. Even kortsluiten met mede-fotoclublid Alex duurde ook maar enkele klicks en zo kwam het dat we deze middag met drie gelijkgezinde fotografen plus het pas met pensioen zijnde vrouwke van Alex konden genieten van de wonderbare fotos van een van de monumenten uit de fotogeschiedenis.  
  Uiteraard beperkt een Rotterdambezoek zich niet tot enkele uren fotos kijken. We hebben heel wat afgepraat, lekker gegeten en we hadden ook allemaal ons fototoestel bij natuurlijk.
  Wie Rotterdam zegt, zegt in één adem ook architectuurfotografie en we hebben er behoorlijk op los geklikt. De gekende Erasmusbrug was niet veraf die is diverse keren in beeld genomen maar om het cliché gevoel te tackelen wil ik een ander plaatje tonen. We waren via de voetgangersbrug naar Katendrecht gewandeld om daar iets te gaan nuttigen en het zicht van daar uit naar de stad was meer dan de moeite waard. Ik had al enkele opnames gemaakt vanaf de waterkant met alleen maar Rotterdam en zijn bouwwerken als onderwerp maar toen besloot ik een aantal stappen achteruit te gaan om wat voorgrond in de fotos te brengen en dat ik daardoor ook nog eens de beide dames uit het gezelschap mee in het plaatje kon meenemen was een leuke bonus.


  18-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april Mariapark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als vrijwilliger in zorgtehuis Hoevezavel gaan we ieder jaar met de bewoners naar zaal De Moffel in Lommel Werplaatsen en ook de wekelijkse wandelingen voeren ons wel eens naar de grot bij de kerk nauwelijks 100 m. verderop. Het Mariapark achter de kerk is ons dus zeker niet onbekend. Ik had de locatie al een tijdje op mijn to-do lijst gezet want of je het nu kitsch noemt, vakwerk of uitingen van vrome verering, ik had er al de nodige fotografeerbare onderwerpen gespot. Ik noem maar wat: een uit de kluiten gewassen openlucht kruisweg, een krans kapellen ter ere van elk van de zeven weeën van Maria, enkele monumentale poorten en standbeelden, kortom als amateurfotograaf kom je daar wel aan je trekken.   
  Vandaag had ik een multicache in de buurt op het programma staan, de opgegeven parking was eigenlijk vlak aan de ingang van het Mariapark, en dus zag ik mijn kans schoon om na afloop wat tijd uit te trekken om er eens uitgebreid te gaan rondneuzen. Voor ik het gedeelte met de kruisweg in ging was het al raak. Deze poorten zijn wat mij betreft dichter bij grootheidswaanzin dan bij een integere godsdienstbeleving, maar als onderwerp voor een leuke foto kon ik er niet naast kijken.


  17-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!