Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had via de buienradar zitten loeren op een onderbreking in de dreigende en voorbijtrekkende buien en toen ik dacht een voldoende redelijk zekere, lange regenvrije periode te zien vertrok ik met Phaido voor een tochtje. Na nauwelijks 100 meter haalde ik een groepje in, man, vrouw, drie kids en een woef. Een A4 papier en een smartphone waarop er gezocht werd… het was me meteen duidelijk: dit zijn geocachers en op deze plek kunnen die alleen maar op zoek zijn naar de Smallebroekencache. Tja, die heb ik bedacht, uitgestippeld en gelegd, een fotozoektocht over 4,5 km in de groene natuur tussen Lichtaart en Kasterlee. Net toen ik me wilde voorstellen herkende ik Toutiorix ( da’s een schuilnaam he ), een hele tijd geleden zijn we ooit samen op stap geweest om een nachtmulti te lopen in Gierle. De beslissing om de wandeling dan maar samen te maken was snel genomen met dien verstande dat ik helemaal geen hints zou geven, ze moesten het allemaal zelf zoeken. Daardoor duurde de tocht toch net iets langer dan ik oorspronkelijk gepland had, maar dat vond ik helemaal niet erg, Phaido ook niet trouwens, hij kon het wel vinden met die andere viervoeter, hoewel die laatste wel redelijk energiek en fel was en Phaido eerder van de rustige soort. Ik vond het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen best hartverwarmend en uiteindelijk brachten ze alle opdrachten ook tot een goed einde. Na het vinden van de eindcoordinaten en het loggen van de cache vonden ze het helemaal niet erg dat ik een familiefoto maakte…  

  22-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november Kaas en wijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk had ik bij deze foto als titel ook Annemie en Ria kunnen bedenken, en daar bedoel ik niet mee dat de ene staat voor kaas en de andere voor wijn - wat doe je dan met Josee trouwens -, maar wel dat we op bezoek waren bij Annemie en Ria en dat ze ons vergastten op een kaas en wijn tafel. Daar zul je mij dus nooit over horen klagen. De kaas was precies rijp en de wijn was op dronk.
  Sedert jaar en dag zijn we bevriend met dit stel, heel lang geleden was de vader van een van beiden filiaalhouder van de bank waar wij klant waren en later kwamen we elkaar toevallig tegen in Süd-Tirol waar we blijkbaar regelmatig dezelfde vakantiebestemming opzochten. Om de zoveel tijd vullen we die vakantieontmoetingen aan met wederzijdse bezoeken in onze eigen heimat en vandaag was het hun beurt om gastvrouw te spelen. “Komen eten” taferelen kwamen gelukkig niet voorbij, maar we hebben wel heerlijk gesmikkeld en vooral lekker lang bij gekletst. De fotograaf staat zelf nooit op de foto natuurlijk, maar ik kan bij deze verzekeren dat ik er ook van genoten heb, aan tafel met drie dames… iemand een beter idee?


  21-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november Spiegelende paddenstoeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eind november en het is nog altijd paddenstoelentijd. Tijdens de wandeling deze ochtend kreeg ik weer enkele opvallende exemplaren te pakken. Bladeren genoeg op de grond in het bos, de stormachtige wind van de voorbije dagen heeft een mooi tapijt van herfstkleuren gelegd en de nattigheid heeft voldoende plassen achtergelaten om voor spiegelingen te zorgen. Dat hadden deze drie inktzwammetjes ook in de gaten en ze zijn dan ook samen aan de rand van de plas op dat tapijt gaan staan om de voorbij wandelende fotograaf op dit tafereeltje te vergasten.    


  20-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 november In haar eigen wereld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag weer eens een hele lange dag gaan fotograferen in een zorgtehuis om alle bewoners zo mooi mogelijk in al hun waardigheid voor mijn lens te laten passeren. De serie glitter and glamour die ik enkele jaren geleden maakte in Hoevezavel had blijkbaar bij de verantwoordelijken van sommige gelijkaardige instellingen enige indruk gemaakt met dit verzoek tot gevolg.
  Precies hetzelfde procedé toepassen, daar had ik eigenlijk geen zin in, maar alle bewoners hun fotoshoot gunnen en daar dan het aller-, allerbeste van maken, dat zag ik wel zitten. Zoals meestal had ik weer de onvolprezen hulp van het vrouwtje die een verborgen talent heeft om die mensen te stylen, te motiveren en op het ultieme moment tot die ene glimlach te brengen. Ook Phaido deed weer meer dan zijn duit in het zakje, de manier waarop hij harten steelt is onbetaalbaar en er zullen bij de uiteindelijke serie weer menige plaatjes voorbij komen waarbij hij naast een bewoner figureert.
  De allermoeilijkste foto van de dag evenwel, die wil ik hier tonen. Deze dame, ik ken helaas haar naam niet, was vrij diep in een apatische, lethargische afwezigheid gehuldigd. Ze zat daar maar, of liever, ze hing diep voorover gebogen in haar rolstoel. Haar naar de voorziene fotolocatie brengen was geen optie dus ben ik haar maar op de afdeling gaan fotograferen. De enige aanvaardbare plek zonder storende details was een blauw gekleurde muur, niet meteen de subtiele tint die ik zelf als achtergrond zou selecteren, maar bij gebrek aan alternatief ga je er voor... In een poging om toch een glimp van haar gezicht op te vangen ben ik op mijn buik voor haar gaan liggen en eindelijk na diverse pogingen om haar aandacht te vangen deed ze even haar ogen open. Gelukkig was ik alert genoeg om dat ene moment te pakken te krijgen. Het voelde als de ultieme overwinning. Yesss !!!    


  19-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 november Jempi Monseré
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jean Pierre Monseré, Jempi voor de vrienden en bij uitbreiding voor de hele wielerwereld, welke youngster kent de naam nog tegenwoordig? In 1970 werd hij wereldkampioen op 22-jarige leeftijd. In 1971 verongelukte hij in zijn regenboogtrui door tijdens de Jaarmarkt Prijs van Retie op de kaarsrechte weg tussen Lille en Gierle tegen 45 km per uur aan de zijkant van de weg achter op een wagen te knallen. Ik herinner het mij levendig, ik was een fan, Jempi was een beetje rebel, een beetje tegendraads, maar oh zo getalenteerd.
  Ondanks de pittige wind vond ik deze middag dat het best nog wel fietsweer was en heb mijn trouwe tweewieler nog maar eens uitgelaten, Phaido was deze morgen al aan zijn trekken gekomen. Tegen de wind in zwoegend was ik een eind voorbij Lille geraakt, daar had ik wat met mijn GPS gespeeld
  J en om van Lille uit bij mijn volgende doelwit in Gierle te komen had ik er voor gekozen om het fietspad langs de grote weg maar eens te nemen. Dat is meestal niet mijn favoriete route, ik hou meer van de kleine kronkelwegeltjes, maar nu had ik de wind pal langs achter en kon ik even flink doortrekken. Zo kwam het dat ik het monument dat op de onheilsplek voor Jempi is opgericht vandaag pas voor het eerst zag. Ik was er eigenlijk al voorbij toen ik vond dat ik beter even terug draaide om er enkele ogenblikken bij stil te staan. Dezelfde emoties als bij het vernemen van het ongeval voelde ik na al die jaren niet meer natuurlijk, maar toch was ik nog onder de indruk toen ik de gedenkplaten las en een beetje mijmerde over vergankelijkheid en roem en gelijkheid en zo… Een foto om Jempi te eren mag ook in mijn jaarboek 2015.


  18-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november Wandelen langs de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido had deze morgen zijn ochtendwandeling al gedaan met het vrouwtje nog voor ikzelf helemaal wakker was, ook lang voor het tijdstip dat we dit samen plegen te doen moet ik er volledigheidshalve aan toe voegen. Eens uit bed heb ik sloten koffie, mijn krantje en uiteindelijk de geleidelijk moeilijker wordende sudokus nodig om alle hersencellen op een aanvaardbaar niveau te krijgen. Daar kon het vrouwtje deze keer niet op wachten want er was een afspraak met de kapster...  
  Ik heb deze namiddag mijn wandelachterstand dan maar goed gemaakt door met Phaido enkele groengebieden tussen Kasterlee en Retie te bezoeken. Drie verschillende locaties, samen goed voor, volgens de iphone-stappenteller, 12964 stappen. Natuurlijk was daar drie keer een geocache verborgen, maar deze keer was dat echt niet de hoofdzaak… je spendeert geen hele namiddag aan drie tradjes
  J
  Phaido de tijd gunnen om te snuffelen overal waar hij dat wilde doen, zelf de tijd nemen om rustig de fotos te maken die ik van uit een weloverwogen positie meende te zien en vooral rustig rondkijkend op mijn eigen tempo wandelend een frisse neus halen… dat was waar we tussen half twee en half zes mee bezig waren. Vooral deel drie van onze uitstap leverde veel fotomomenten op. Een wandeling langs de Nete in Kasterlee is altijd, en bijzonder in deze tijd van het jaar zeker wel de moeite. Dit soort tafereeltjes is daar meer de regel dan de uitzondering.


  17-11-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november Phaido als zorgverlener
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de personeelsleden die in zorgtehuis Hoevezavel werkte toen ik daar de reeks “Senioren in Glamour en Glitter” schoot, is tegenwoordig verantwoordelijk voor de animatie in Coham in Oostham. Van haar kreeg ik de vraag of ik iets dergelijks ook daar eens wilde doen. Voor dit soort uitdagingen ben ik uiteraard meteen te vinden. Donderdag gaan we aan de slag en vandaag wilde ik ter plaatse al eens een kijkje nemen, kwestie van terreinkennis op te doen, fotogenieke plekjes te selecteren en alles goed te plannen. Natuurlijk ging Phaido mee en bijna vanzelfsprekend had hij ook meteen de harten gestolen van iedereen waar we mee in kontakt kwamen, niet in de laatste plaats de bewoners. Met deze minder mobiele meneer klikte het meteen en Phaido begreep wel dat hij de knuffels die hij overal mag in ontvangst nemen deze keer moest missen. Zonder veel woorden hebben ze samen een hele tijd met elkaar gecommuniceerd.
  De glitter and glamour-fotos komen later deze week wel, dit is de dagelijkse realiteit.


  16-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!