Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  27-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli Kraaltjes, parels en steentjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ze vorige week bij ons op bezoek waren hadden we met Trees en Josee afgesproken dat we snel ook eens hun kant op zouden komen. Er was toen al geopperd dat zondag 27 juli wel een goede gelegenheid zou zijn want we zouden ze dan kunnen vinden op de “Parijse Markt” in Berlicum. Dochter Debby heeft namelijk een winkeltje in Amsterdam - Mechicas is de naam - waar ze handgemaakte juweeltjes met kraaltjes, parels en steentjes verkoopt en de ouwelui willen de verkoop wel eens helpen aanzwengelen door occasioneel op een markt een standje te bemannen. Die Parijse Markt bleek een soort goed georganiseerde reuze brocanterie te zijn en ik moet toegeven dat het er allemaal prima uitzag, geen rommel of rotzooi maar meestal toffe spulletjes. Mijn ding is het niet, maar je moet al eens een toegeving doen in het gemeenschappelijk tijdsgebruik… Josee genoot met volle teugen, en dat was haar gegund. Op deze foto is ze het zoveelste halssnoer aan het aanpassen, de menigvuldige armbandjes die ze al in de optielijst had staan werden achteraf nog enkele keren vervangen door toch maar nog drie andere exemplaren en het halssnoer werd ook afgevoerd, maar dan toch weer niet… er staat er na lang twijfelen eentje in bestelling met een selectie van alle pareltjes, kraaltjes en steentjes die in de drie armbandjes zitten, kwestie van een bindende factor te hebben om een bij elkaar passende combinatie verkrijgen. Klinkt allemaal een beetje moeilijk? Tja, vrouwen…  


  27-07-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli In de Gloria
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden met enkele facebook-fotovrienden een dagje Antwerpen afgesproken. Alex, initiatiefnemer en gids bij het gebeuren had een fikse tocht voorbereid langs plekjes die niet door de grote massas worden platgelopen. Ik weet wel zeker dat er in ons gezelschap deelnemers waren die Antwerpen op een leuke manier ontdekt hebben en zelf heb ik ook weer enkele locaties mogen bezoeken die me tot nu toe helemaal onbekend waren, dit ondanks het feit dat we hier toch enkele jaren gewoond hebben en hier nog regelmatig te gast zijn.
  Het restaurant “In de gloria” aan de Kleine Koraalberg bijvoorbeeld is zo een “Geheimtip”. Met dank aan het leuke gezelschap: Roger, Linda, Alice en Bea en natuurlijk ook aan Alex voor de puike organisatie.


  26-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juli Koers in de Barrier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je verloochent je roots natuurlijk niet. Josee komt uit de Barrier, een van de vele deelgemeenten van Lommel. En na 45 jaar samen lief en leed delen ben ik mezelf ook steeds meer en meer verbonden gaan voelen met dat stukje Lommel. Het laatste weekend van Juli is het Barrier Kermis en we proberen dat altijd mee te pikken. Als gepensioneerde heb je natuurlijk steeds minder vrije uren in de agenda en wat ons betreft kon zaterdag en zondag alvast niet. Daarom zijn we maar op vrijdagavond naar de plaatselijke wielerwedstrijd geweest. Dat Swa, broer van Josee bij de organisatie zit zal er natuurlijk ook wel iets mee te maken hebben. J
  We hebben in diverse drankgelegenheden langs het parcours enkele verfrissingen genuttigd maar fotograferen was uiteraard ook een van de doelstellingen van ons bezoek. Daarvoor hadden we ons tijdelijk uit de grote drukte terug getrokken en aan het kruispunt, waar de renners uit de Leuken naar de Luikersteenweg draaien had ik een standpunt gevonden waar ik het vrouwtje met Phaido samen met de renners kon vastleggen. Twee vliegen in één klap.


  25-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juli Wolken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn relatie met de fotografie is nog redelijk jong. Ik behoor niet tot de fotografen van de oude stempel die vinden dat bij de opname 99% van het werk moet gedaan zijn. Anders uitgedrukt, ik vind Photoshop geen lelijk woord…
  Ik durf de plaatjes die ik schiet wel eens opsmukken met wat doorgedreven bewerking, een storend element weghalen, of iets leuks toevoegen. Zo heb ik bijvoorbeeld een map met mooie luchten voor het geval dat ik een prachtig landschap gefotografeerd heb onder een saaie hemel. Dan zal ik niet aarzelen de waarheid enig geweld aan te doen.
  J
  Ik heb mijn verzameling weer flink aangevuld vandaag. Het was zo’n dag dat je met plezier naar de wolken keek, de ene formatie was al meer fotogeniek dan de andere. Toen ik hier stopte was het oorspronkelijk dan ook mijn enige bedoeling een bruikbaar luchtje toe te voegen aan de map. Eén van de basisregels van de fotografie die zegt dat je een herkenbaar object of aandachtspunt in de voorgrond moet hebben bij landschapsfotografie kon ik dus zonder wroeging negeren. Thuis gekomen en de oogst bekijkend op de PC, vond ik deze lucht evenwel zo interessant dat ik geen ander onderwerp nodig had. Ik maakte een andere uitsnijding - een 16x9 formaat -, knipte bijna de hele voorgrond weg, zodat de horizon vrij laag kwam en alle aandacht naar de lucht gaat. En als het nog niet duidelijk genoeg zou zijn, de titel “ Wolken “ laat er geen twijfel over bestaan wat ik wilde tonen.


  24-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juli Bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kregen vandaag bezoek… uit Nederland !!! Harry en Francientje kwamen in de wagen van baasje José en vrouwtje Trees mee naar Lichtaart om kennis te maken met Phaido.
  Tussen Harry en Phaido klikte het wonderwel, met Francientje waren de contacten wat minder intens, maar wat wil je… da’s ook een teefje en mannen ondereen kunnen het best met elkaar opschieten zonder vrouwelijk gezelschap om de boel te verzieken. Phaido heeft Harry de tuin en achterliggende brakke gronden laten zien, de nodige deskundige uitleg heeft hij er zonder twijfel ook bij gedaan en op deze foto, genomen toen ze na een fikse wandeling weer bijna terug op de plek waren waar ze lekkere hapjes konden scoren, zie je dat het gesprek nog vrij intens is.
  Phaido:” En wat vind je er van?”
  Harry: “ Wow… zoveel plaats voor jou alleen?”
  Phaido: “ Ja maar, als er bezoek is dan vind ik het toch leuker… “
  Harry: “ Dan zal ik aan mijn baasje en het vrouwtje vragen om wat vaker te komen?”
  Phaido: “ Beloofd?”
  Hallo Trees en José…
  J


  23-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juli De was
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De vrouw des huizes die hier woont heeft klaarblijkelijk een hele voorraad slaapkledij. Ik veronderstel dat ze van de hete zomerdagen gebruik gemaakt heeft om de hele winter-nacht-outfit-collectie een grote beurt te geven.  
  In deze hoog-technologische tijden maak je het niet meer zo vaak mee dat je de was ziet buiten hangen om te drogen bedacht ik toen we deze morgen voorbij haar tuin wandelden, de droogdraad met al zijn intieme verhalen goed in het zicht. Eigenlijk verwacht je dit meer in zuiderse vacantiebestemmingen, zeg maar een steegje op Sicilie of een boerenerf in Griekenland… Ik voelde me eigenlijk wel een beetje gluurder toen ik deze foto maakte, maar ik kon het toch niet laten…
  J
  Benieuwd of we hier ergens op een mooie winterdag evenveel baby-dolls en néligeekes zullen zien hangen trouwens…


  22-07-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli De Kasterleesteenweg by night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was de zelf opgelegde regel om alle dagen minimaal één foto te maken vandaag bijna uit het oog verloren. Na “ Vive le vélo “ op TV, zeg maar rond twintig over tien schoot het me plots te binnen… Dan grijp je naar de doos met noodoplossingen. Ik was al lang van plan iets te doen met nachtfotografie en onze straat, dat moest dan nu maar.
  Als
  in Kasterlee de lichten bij de kruising van de Lichtaartse Steenweg met de nieuwe N19 op groen springen komt er op de Kasterleesteenweg in Lichtaart enkele minuten later meestal een hele colonne voertuigen voorbij. Iets doen met lange sluitertijd , blauwe uurtje en de achterlichten van al die wagens was het plan. Bij de tweede poging waren het er zeven na elkaar… met het toestel op statief en 30 seconden opening kreeg ik ze er allemaal op met dit fraaie resultaat. Het décor is voldoende belicht door de koplampen en de opeenstapeling van rode achterlichtstrepen, daar was het me om te doen. Het eigenaardige regelmatige patroon in de afzonderlijke strepen kan ik niet goed verklaren. Is het iets wat wij met het blote oog niet zien omdat de flikkeringen zo dicht op elkaar zitten in de tijd, maar de camera registreert dat wel natuurlijk... een soort wisselstroom-effect? Ik meende nochtans dat de accu van een auto gelijkstroom levert? Gelukkig ben ik geen technisch aangelegd mens en ik laat het graag aan anderen over om zich daarover het hoofd te breken…   


  21-07-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!