Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  28-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Old-timer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een middag geocachen en wandelen in de natuur zaten we op het terras van café De Kroon in Lommel te genieten van een welverdiende verfrissing toen mijn oog viel op deze old-timer die een eindje verderop geparkeerd stond. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, liet de vrienden even in de steek en wilde dat wel eens langs alle mogelijke andere kanten bekijken. Er hing een briefje op de voorruit waarop geschreven stond: ”Staat geparkeerd voor trouwfeest“. Foto links, foto rechts, foto uit een hoog standpunt, foto uit een laag standpunt… toen ik voldaan terug achter mijn Duveltje zat op het terras zag ik enkele minuten later dat de politie er aan kwam in gezelschap van een takelwagen en dat ze aanstalten maakten om de schoonheid weg te slepen. Zonder de precieze omstandigheden, redenen en inbreuken te kennen mag ik uiteraard niet oordelen omtrent deze actie, maar ik vind het alleszins onwaarschijnlijk dat iemand last zou gehad hebben van een daar geparkeerd voertuig. Bij mijn weten is daar ook geen parkeerverbod op zondag. Maar goed, misschien was er wel een verdacht pakje gesignaleerd op de bestuurderszetel, je weet maar nooit is deze ISIS-tijden… met enige creativiteit kunnen we nog wel wat andere mogelijke redenen bedenken. Feit is dat de takelwagen binnen de kortste keren zijn werk gedaan had en dat de old-timer uit het straatbeeld verdwenen was… en een bruiloftsfeest vakkundig verknald neem ik aan. Ik heb van de wegsleepactie ook fotos gemaakt uiteraard, een beetje stiekem weliswaar, je moet de politie niet nodeloos voor de kop stoten he… maar ik vond toch dit plaatje van een ongestoord op een rustig plekje staande beauty net iets mooier.            


  28-09-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Historische rondrit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het oorlogsverleden van onze kontreien krijgt de laatste tijd weer enorm veel aandacht. Er zijn uiteraard de vele herdenkingen, plechtigheden en evenementen rond 100 jaar Grote Oorlog maar het is ook 70 jaar geleden dat D-day plaatsvond en dat wij bevrijd werden van de Duitse bezetting. Om dit te gedenken was er vandaag een historische rondrit van een militaire colonne doorheen onze streek en naast enkele plechtigheden op bijzondere plaatsen, zoals het Brits militair kerkhof in Kasterlee en de gedenksteen in Geel Ten Aard, kon je aansluitend op die plaatsen ook de voertuigen wat beter gaan bekijken. 
  Wij hadden natuurlijk de camera meegenomen en kwamen thuis met een karrevracht fotos van jeeps, tanks, vrachtwagens, pantservoertuigen en uiteraard ook het erbij horende personeel. Zowel rollend materiaal als de kledij van de militairen waren verrassend authentiek en we hebben alle respect voor de mensen – hobbyisten – die hier mee bezig zijn.
  Deze luxe wagen voor een twee-sterren-generaal was een vreemde eend in de bijt tussen alle zwaar materieel. De figuranten misstaan helemaal niet op het plaatje. De Belgische nummerplaat vind ik dan weer wél een dissonant…        


  27-09-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Snoepjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Feest in huize Pol en Josee. Het is precies één jaar geleden dat Phaido ons gezinnetje kwam vergroten. Nogal vanzelfsprekend dat het vandaag over onze trouwe viervoeter zou gaan.
  Als wij ’s vrijdags binnen ons engagement als vrijwilligers gaan wandelen met de bewoners van woon- en zorgcentrum Hoevezavel in Lommel mag Phaido mee natuurlijk. In Hoevezavel hebben ze ook twee huishonden, een zwarte labrador Otti, een teefje, en de gouden retriever Quinten, een reu… nu ja, eigenlijk is het bijna een witte retriever… Dan merk je dat er binnen de hondensamenleving ook goede en minder goede relaties bestaan, vriendjes en rivalen. Met Quinten kan Phaido erg goed opschieten, maar de houding tegenover Otti is erg onderkoeld, redelijk vijandig zelfs en dat is wederkerig. Als het vrouwtje snoepjes uitdeelt gebeurt dat op een ogenblik dat Otti niet in de buurt is en dan komen Quinten en Phaido zij aan zij zittend braaf om hun hapje vragen. Otti krijgt dan achteraf elders ook wel iets, maar met z’n drieën samen… dan zit het er bovenarms op….           


  26-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Smakelijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je ziet het goed, dit is inderdaad een paardenvijg, stront om het maar eens met enige gevoelswaarde te zeggen. Of ik dit mooi vind? Neen, natuurlijk niet, en de foto pretendeert ook niet naar een prijs te dingen door zijn kompositie, kleurenrijkdom of originaliteit. Of ik dan iets tegen paarden heb? Neen, ook niet, paarden zijn trouwe, edele, aanhankelijke dieren… Ik kan me wel druk maken over het feit dat sommige paardeneigenaars denken dat de grote hoop die hun dier produceert en op de openbare weg deponeert daar zo maar mag blijven liggen. Als wij met onze hond gaan wandelen worden wij geacht hondenpoepzakjes bij te hebben en netjes de drollen op te ruimen. Niemand spreekt ooit over paardenpoepzakken en toch is de hoop die meestal midden op de weg blijft liggen vele malen groter dan wat onze Phaido achterlaat. De heren ruiters gaan er blijkbaar van uit dat anderen alles wel zullen opruimen of dat de rotzooi vanzelf zal verdwijnen zeker?  Je zult er als motorrijder maar met je voorwiel in terecht komen in een bocht…
  In het centrum van Lichtaart was het weer vandattume vandaag. Vlak bij de Wannes lag er nog maar eens een uitgebreide verzameling vieze bruine overlast. Een of andere alerte voorbijganger had er, bij wijze van grap neem ik aan, enkele plastic friet-vorkjes ingestoken… Smakelijk !!!       


  25-09-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Fotoshoot for Liv
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze namiddag Julieke afzetten bij Balance Health Center voor haar danslessen zagen we dat er achteraan gefotografeerd werd. Dan is de nieuwsgierigheid van deze jongen gewekt en gaat ie natuurlijk even kijken. Bleek dat er een fotoshoot gaande was in het kader van de actie “Make it happen for Liv”.
  Eerst even enige duiding. Liv is het dochtertje van Sofie en die is dan weer een van de dansleraressen bij Balance. Liv heeft een zeer zeldzame, ernstige vorm van leukemie en is erg ziek. Ze verblijft al een hele tijd in het AZ in Gent. Om Liv en de familie te steunen vinden er allerhande acties plaats, op zaterdag 4 oktober is er trouwens een groot evenement en ook daar kan iedereen komen steunen door gesponsord mee te lopen, te wandelen of gewoon daar te zijn en iets te doneren of te consumeren. Als je op die dag nog niks gepland heb zou ik zeggen: allen daarheen om 18 uur, ik zal er ook zijn.
  Deze namiddag stootte ik dus op een andere uiting van creativiteit rond sponsorwerving. Ouders konden een fotoshoot van 20 minuten boeken voor hun kinderen en de opbrengst zou integraal gaan naar “Make it happen for Liv”. Er was een leuke set opgebouwd met belichting en ik vroeg beleefd of ik ook enkele fotos mocht maken. De mama van de kids zegde meteen dat ze het niet erg vonden. Zonder de fotografe van dienst te storen probeerde ik van in de achtergrond en over de schouders ook enkel shots maar als snel merkte ik dat mijn collega daar niet erg van gediend was. Ze liet dat ook al dan niet subtiel merken. Dat begrijp ik volkomen, ik zou het waarschijnlijk ook niet leuk vinden als pottenkijkers mij komen storen in mijn werk. Ik heb me dan ook maar zonder verdere kommentaar snel teruggetrokken. Ik had wel al enkel mooie opnames. Ik ken noch de mama, noch de fotografe, noch de kinderen, maar ik neem aan dat ik voor het goede doel en voor de publiciteit er eentje in mijn blog mag gebruiken.


  24-09-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Snepkensvijver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was gisteren een nieuwe serie cachen verschenen op de site van geocaching-dot-com, vlak bij de woonst van zoonlief Michael. Die zouden we vandaag samen eens gaan ontdekken. In de loop van de namiddag dus naar Herentals gefietst en na schooltijd trokken we de bossen in. Kleinzoon Jefke en zijn vriendje Flor gingen namelijk ook mee en met zo’n sterk team kon het niet anders dan dat we alles binnen een mum van tijd gevonden hadden. Hoera voor ons!
  Terug naar huis fietsend gaat de route langs de Snepkensvijver en dan is de roep om even langs de vogelkijkhut te gaan sterker dan het verlangen om zo snel mogelijk bij moeder de vrouw te zijn en de benen onder de tafel te steken. Weinig vogels te zien evenwel…. Dan maar van het mooie avondlicht geprofiteerd om een panorama van het landschap te maken.  


  23-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september Lichtaart Kermis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was een tijd dat Lichtaart Kermis een van de hoogtepunten van het jaar was, of beter gezegd: twee van de hoogtepunten, want zowel in juli als in september was het een lang weekend feest. De juli-kermis is ondertussen al enkele jaren geleden afgevoerd en ook de zogezegd “grote” september-kermis is op sterven na dood. Ik had donderdag vóór de vergadering van de fotoclub al wel gezien dat er een danstent werd opgebouwd en vrijdag kwamen er nog enkele kramen, een paardenmolen en zowaar een schuifaf bij, maar ook bij de foorkramers leek er nog weinig animo te zijn om hier een leefbare bedoening van te maken.
  Om eerlijk te zijn is het ganse kermisgebeuren me ontgaan gedurende het weekend – we hadden wel wat anders te doen – en het was pas deze namiddag toen ik de traditionele maandagse kermis-smoutebollen wilde gaan halen aan de kraam dat ik constateerde dat er helemaal geen kraam meer was dit jaar… Maar de enkele attracties die er wel stonden waren geopend en dus vatte ik het plan op om in de avond, tijdens het blauwe uurtje enkele sfeer-fotos te komen maken.
  Half negen deze avond: er is nog één paardenmolen en één speelgoed-viskraam waar een beetje licht brandt, werklicht. De kermis is voorbij, er zijn nog nul bezoekers en de boel wordt afgebroken. Uit een gesprek met een mistroostige uitbater leid ik af dat het ook voor hem de laatste keer is dit jaar.
  Lichtaart Kermis… einde verhaal denk ik.
  De opname is uit de hand genomen met ISO 6400, 1/60 en f6,3. Helemaal ruisvrij en gestoken scherp is ie dus niet, maar ik wilde de misschien wel laatst mogelijke foto van een uitdovende traditie niet laten schieten…   


  22-09-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!