Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had deze morgen bij de laatste twee groepen uit het rijtje dat ik voor Balance moest fotograferen al enkele leuke shots en daarom was ik tijdens de geocache-wandeling die we deze namiddag ondernamen meer bezig met het genieten van de wandeling dan met het zoeken naar fotomogelijkheden. De camera bleef eigenlijk de hele tijd in de tas. Dat kwam ook doordat we al snel leuk gezelschap kregen. Bij het rondje De Mosten staat het wandelplezier eigenlijk centraal en hoewel er echt wel enkele link verstopte geniepigaards tussen zaten, en de modale geocacher meestal gaat voor zoekplezier zonder pottenkijkers stoorde het ons allerminst dat we snel samen liepen met gelijkgezinden die we al op de parking hadden gezien, een jeugdig, enthousiast koppel uit Grobbendonk, niet eens zo ver van de deur. Nog wat verder werden we ingehaald door een mede-hobbyist uit Tsjechië en we hebben het verdere verloop van de tocht maar in groep afgehaspeld.
  Bij het einde van het rondje, de bonus, vond ik dat ik hieraan toch wel een souvenir wilde overhouden en dus stopte ik de camera in de handen van het vrouwtje. Hoewel ze vaak mee de natuur in trekt is zij geen gedreven geocacher en de opname die ik voor ogen had met gelijkgezinden van diverse windstreken kon zij maar best schieten. Camera op automatisch, een Tsjech, twee leuke collegas uit de buurt, mijn vaste vierpotige cachemaatje Phaido, de cachecontainer, het logboek, allemaal samen in een plaatje.       


  26-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Four Roses
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kreeg vanavond nog even bezoek van Patje, oude strijdmakker in de muziek-arena van de 70er en 80er jaren. Hij was in de buurt en wilde na al die tijd toch eens binnen wippen. Hij had warempel onthouden dat ik, lang geleden dus, een grote liefhebber was van Four Roses, een Bourbon die ik indertijd had leren kennen van onze toenmalige, ondertussen overleden, Amerikaanse bassist Jack. Ik heb de fles met dank aanvaard en nog vóór de voetbalwedstrijd op TV vanavond begon wilde ik graag proeven of ik nog steeds dezelfde affiniteit had met het goedje. Ik heb me dus een glas ingeschonken en dacht meteen ook aan een foto, al was het maar om de dansgroepenreeks even te onderbreken… Het spul smaakte nog steeds voortreffelijk moet ik zeggen maar ik heb toch de rest van de fles weggezet voor komende feestelijke gelegenheden. Bij de wedstrijd – niet meteen een wereldschokkende prestatie van onze jongens trouwens – heb ik gewoon enkele Duvels genuttigd en tijdens het tikken van dit tekstje zit ik te twijfelen…
  Dit geeft me de gelegenheid om even het oude dispuut omtrent de schrijfwijze van de drank proberen te verklaren… Ik heb me ooit laten vertellen dat ongeacht de samenstelling, malt, blended, rye, boubon, single malt of what-so-ever, je WHISKEY ( met een E ) zegt als hij komt van landen met een E in de naam: UnitEd StatEs, IrEland… en Whisky zonder E in de andere gevallen bvb. Schotland, Canada of Japan. In dit geval klopt het alleszins, er staat whiskey op de fles en die komt uit Kentucky, bij mijn weten gelegen in het zuiden van de United States. Er zijn tegenwoordig ook al Belgische whiskeys/whiskies op de markt en dat maakt het alleen maar verwarrend. Zowel Walen als Vlamingen zullen de drank dus met een E schrijven maar een Amerikaan die naar Belgium komt zal om een Belgian whisky vragen… wat dan??? Is het alleen maar de Engelstalige benaming die telt? Belgian Owl, een van de nieuwe inlandse merken schrijft de naam alvast zonder E... er zijn geen zekerheden meer.
  Zucht, time for a drink zou ik zeggen…
  J


  25-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Photoshoot Dag 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik realiseer me best dat het een beetje eentonig dreigt te worden maar iets anders fotograferen was ook vandaag niet aan de orde. De fotoshoots bij Balance zijn net iets meer tijdrovend dan ik had ingeschat en dan praat ik niet alleen over de shoot zelf maar ook over de nabewerking. Gelukkig vind ik het zelf ook leuk. Het is prettig werken met zulke enthousiaste kids. Bij deze groep – kleindochter Julie zit er bij trouwens – deden we zes verschillende poses, van elke pose maakte ik verschillende opnames, dan ga je selecteren om de beste uit elk reeksje te halen en het minimum wat je aan nabewerking kunt doen is zorgen voor een verantwoorde uitsnijding, en de elementaire basisbewerkingen in de foto-fatsoeneer-kunst toepassen. Morgen is er maar één groep en zondag ook nog twee, dan ben ik er doorheen. Voorlopig doen we het vandaag dus met deze Zumba-dames ( en heer ). De overige vijf poses van deze groep zal ik voor de aardigheid morgen eens op mijn Facebook-pagina zetten.   


  24-03-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Fotoshoot, dag 3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dag drie van de Fotoshoots bij balance, geen tijd voor andere avonturen vandaag. Het was weer een behoorlijke uitdaging bij momenten, zo kreeg ik een in het zwart geklede, zwart geschminkte groep dames voor de lens en die poseerden natuurlijk voor een zwarte achtergrond… 50 shades of black zeg maar J    
  Wat ik tijdens de repetitie in kledij na de shoot te zien kreeg is veelbelovend voor de komende balletvoorstelling maar deze groep wil ik niet tegenkomen tijdens een van mijn avondwandelingen met Phaido.


  23-03-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Photoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was de drukste dag uit in de photoshootweek bij Balance vandaag. Van 3 uur ’s middags tot 9 ben ik zo ongeveer de ganse tijd bezig geweest om diverse groepen voor de camera te krijgen. Bij elke groep was er een sessie voorzien waarbij een of meerdere groepsfotos gemaakt werden, maar ook tijdens de aansluitende repetities – in kostuum – maakte ik elke keer weer de nodige shots. Toen ik vanavond thuis kwam stond de teller op 488. Er kwam van alles voorbij, modern, klassiek, hip hop… noem maar op. Ik ga die fotos uiteraard niet allemaal bewerken en fatsoeneren, na een strenge selectie zullen er waarschijnlijk wel een stuk of honderd de kwaliteitscontrole doorstaan. Voorlopig had ik er al enkele uitgepikt die me op het eerste zich erg bruikbaar leken.
  Met dansen heeft deze plaat nauwelijks te maken natuurlijk maar in de loop van zo’n shoot vraag ik ook wel eens om gewoon een leuke pose aan te nemen, inspiratie van het ogenblik zeg maar… In dit geval zag ik een groep toffe tieners die gewoon zichzelf waren en die de cameravrees bij deze al hadden achtergelaten nog voor de sessie die ze hierna moesten doorstaan.    


  22-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Het Zoerselhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21 Maart, het officiële begin van de lente. En lente was het, zeker deze namiddag. Dan blijft een mens niet binnen. Phaido had me al enkele keren vragend aangekeken terwijl ik de GPS aan de PC had aangesloten, ik verdenk hem ervan dat hij weet wat dat betekent. Een rondje geocachen met kommentaren waaruit blijkt dat het best prettig wandelen is was snel gevonden en even snel in de GPS geladen. We zijn naar Zoersel gereden en hebben uitgebreid van de omgeving, van de wandeling en van de zoekacties genoten. Phaido heeft gesnuffeld dat het een lieve lust was en baasje heeft tussen het geocachen door natuurlijk ook regelmatig zijn fototoestel boven gehaald. Dit is het Zoerselhof, met dank aan de tuinarchitect voor zoveel symetrie. Ik ben er bijna zeker van dat ik niet de eerste was om dit te fotograferen, maar dat maakte het onderwerp er niet minder interessant om. Klik, klik, klik… Deze vond ik de beste.   


  21-03-2017 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart Fotoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal in de loop van de komende dagen wel vaker bij Balance Health Center te vinden zijn. Deze week worden de fotoshoots voor de komende dansvoorstelling gedaan. Alle groepen gaan in kledij poseren en waren we vorig jaar met z’n tweeën als fotograaf om de klus te klaren, deze keer sta ik er alleen voor. De beloofde softboxen waren er bovendien niet zodat ik het puur met de opzetflitser moest doen. Zwart-witte kledij voor een zwarte achtergrond met één flitser… de nachtmerrie van alle fotografen, begin er maar aan. Het is weliswaar niet om in het groot af te printen maar toch wil je eer van je werk halen…
  De break-dance groep was de eerste die aan de beurt was en uit de diverse shots heb ik deze zeer klassieke pose gekozen. Ik vermoed dat er deze week nog wel één of twee voorbij zullen komen op deze pagina.  


  20-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!