Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november De marathon van Kasterlee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In tegenstelling met de marathons van die andere grote steden, Rotterdam, Londen, Berlijn, New York en consoorten, waar over een stads-stratenparcours en verharde wegen wordt gelopen krijgen de atleten in Kasterlee een natuurmarathon voorgeschoteld.  Dat wil zeggen dat het hier grotendeels over zandwegen en door de groene Kempense natuur gaat. Dit impliceert dat als er in de dagen en weken voor het evenement veel nattigheid naar beneden is gekomen, de wedstrijd het aanzien van een loopcross met marathonafmetingen krijgt… lood- en loodzwaar. En vandaag was het vandattume, dit wordt niet voor niks de hel van Kasterlee genoemd. Toen om 10 uur deze morgen om en bij de 1700 dapperen ( ongeveer 1250 voor de halve en 450 voor de hele marathon ) de Kastelse paadjes opgestuurd werden wisten de meesten nog niet wat ze te wachten stond. Zoonlief was uiteraard present voor deze thuiswedstrijd en hoewel wij eigenlijk niet overtuigd zijn van de fun-factor van dit soort overmatige lichaamsbeweging moeten we toegeven dat ons vaderhart enige tussentijdse kloppingen deed van trots toen hij als vijftiende finishte in minder dan drie uur.
  We hadden een strak schema uitgewerkt om op diverse plaatsen langs het parcours voor bevoorrading te zorgen en we zijn er ook in geslaagd om dat foutloos uit te voeren… met de wagen he. Op de bijgaande foto reikt Sofie Mike een voedings-gel aan. Aan de gezichten te zien beleefden de lopers er toch niet echt veel plezier aan… of het zouden allemaal masochisten moeten zijn natuurlijk…

  17-11-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november Man met hond in de mist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naar het schijnt waren er plaatsen in Belgie waar ze vandaag de zon hebben gezien. Dat was dan zeker niet in onze buurt, wij zaten de ganse dag in de mist. Deze namiddag werd ie weliswaar een beetje minder dicht maar hij was nog ruimschoots voldoende aanwezig om de honger naar mistfotos te stillen. Een boswandeling naar Kasterlee en terug leverde weer een mooie oogst op. Uiteraard kennen we de mooie plekjes en bij deze weersomstandigheden zijn die vaak nog mooier. Ik zou de collegas die hier gefotografeerd hebben de kost niet willen geven en ik heb hier zelf ook al vaak met de camera gestaan. Vandaag was dat niet anders. Toen er mij een mountainbiker voorbij reed en ik de foto van de dag zag wegglippen omdat ik te laat was – ik moest de camera nog uit de tas halen en die gast reed nogal snel – heb ik een mooie standplaats gekozen om te wachten tot er nog een zou komen. Dan zul je natuurlijk zien dat er plots pauze is in mountainbikers land, of staking… gelukkig kwam er na enkele minuten een vriendelijke meneer met hond vanuit de tegenovergestelde richting aangewandeld. Deze keer was ik niet te laat… hij wandelde ook niet zo snel. J 

  16-11-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november Zelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik geef het toe, de inspiratie hiervoor heb ik gehaald uit de foto die medeclublid Rita tijdens het salon van onze club presenteerde. Dit is wel een andere benadering en wat mij betreft is er ook niks mis mee als je fotos die je leuk vindt gebruikt als inspiratiebron, zolang je maar niet klakkeloos hetzelfde doet. Tenslotte wordt het al moeilijk om echt originele invalshoeken te zoeken, de meeste dingen zijn ergens ooit al wel eens gefotografeerd he… In dit geval  wilde ik eigenlijk de spiegeling in het oog van dat paard gebruiken om me zelf ook in beeld te krijgen… met enige goede wil kun je mijn contouren ook herkennen, maar ik kom nog wel eens terug om dit zelfde experiment te herhalen met de 70-300 er op.        

  15-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 november Herfst, gezien door de 50 mm lens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog eens op pad gegaan met de 50 mm op mijn toestel. Als je een lens met vast brandpunt gebruikt dan ben je verplicht om anders te kijken en dan moet je ook heel andere onderwerpen kiezen. Als zoomen niet kan dan is voor- of achteruitlopen de enige mogelijkheid die je hebt om iets groter of kleiner in beeld te krijgen. Uiteraard ligt het voor de hand dat je dan, zeker in het bos, meer op details gaat letten. In dit seizoen is het niet zo moeilijk kleurrijke dingen voor de lens te krijgen die er om schreeuwen om gefotografeerd te worden. Neem nu zo’n simpele tak met enkele verkleurende herfstbladeren... Ik had eigenlijk de achtergrond nog iets rustiger, iets meer in de onscherpte willen hebben en de 50 mm bood me ook die mogelijkheid met een diafragma van 1,4 maar dan werd het achterste blad van mijn onderwerp ook meteen al behoorlijk minder scherp en dat wilde ik absoluut vermijden. Het is nu al maar net scherp genoeg daar achter dat steeltje vind ik. Zo zie je maar dat ook in het fotograferen het vaak belangrijk is een compromis te vinden. In dit geval heette dat compromis: diafragma 3,5.       

  14-11-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november Met Phaido naar de markt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn zo van die dagen dat je blij bent dat je tijdens de ochtendwandeling snel een foto hebt gemaakt. Ik hoef maar naar gisteren te refereren. Gedurende de rest van de dag was het weer niet van dien aard om uit te nodigen tot fotografie en er boden zich ook geen extra mogelijkheden aan… Omgekeerd zijn er dan ook weer dagen dat er zoveel gebeurt en dat je het jammer vindt dat je moet leven met de beperking van één foto per dag die je jezelf hebt opgelegd binnen de grenzen van deze blog. Het begon al deze morgen, grootoudersfeest in Het Scholeke in Wuustwezel: fotos, fotos, fotos… dan hadden we deze namiddag afgesproken met Alex en Leentje om samen naar Lommel te rijden op gemeenschappelijke fotosafari. We vertrokken langs de Sas 4-toren, fotos… dan ging het via de Maat, en de Blauwe Kei – telkenmale fotos – naar Lommel. Uiteraard deden we café De Kroon aan, fotos… de woensdagse markt, fotos… eten in de Brugwachter en daarna bezoek aan de Del-fy studio waar ze net aan het opnemen waren, fotos van accomodaties, de zangeressen, de cantine…  Kortom, de keuze was moeilijk deze keer. Uiteindelijk ging ik voor een shot van Phaido tijdens de markt. Onze anders zo rustige troetel is plots een en al excitatie als hij dit kleine schattige teefje in de gaten krijgt… tja, hoe zou je zelf zijn, wij zijn ook jong geweest…   

  13-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 november De Rulloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een miezerige dag werd het weer vandaag. Toen we onze wandeling begonnen deze voormiddag was het weliswaar grijs, maar toch nog droog… helaas bleef dat niet duren.
  Een paadje dat we altijd al tot onze favorieten gerekend hebben en dat we veel te lang nauwelijks bewandeld hebben is de route langs de Rulloop, van achter vakantieverblijf St. Lutgardis tot de brug bij Ossengoor. Nu Phaido zijn plaatsje heeft gekregen in ons leven is dit weer bijna dagelijkse prik geworden. Vandaag lag het er maar vettig bij, waarschijnlijk ook al omdat hier vorig weekend een georganiseerde wandeltocht langskwam, en de vele sporen daarvan waren nog zeer merkbaar. Tijdens een droog moment kon ik toch de camera even uit de tas halen alvorens de druilerigheid weer naar beneden kwam.
  Verder vond ik in de loop van de dag weinig onderwerpen om me op fotografisch gebied over te verheugen… Ik heb nog even getwijfeld of ik de camera zou meenemen naar de avond rond straatfotografie, georganiseerd door de FGA in Zoersel, maar daar als enige staan zwaaien met je toestel tussen allemaal beroeps- en de betere amateurfotografen leek me welbeschouwd ook “not done” en ongepast. Ik was trouwens ook niet echt onder de indruk van wat ik er te zien kreeg: een fotograaf die gedurende twee uren plaatjes kwam tonen met als achterliggende gedachte “kijk eens hoe goed ik kan fotograferen” ( waar ik trouwens soms mijn bedenkingen bij had ) i.p.v. een met beelden geïllustreerde verhandeling rond straatfotografie waar ik eigenlijk op gehoopt had…  ( Ze hadden er wel Duvel gelukkig )
   

  12-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Druiven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn al meer dan een maand aan het druiven plukken, eten, persen en weggeven. Nu de voortschrijdende herfst en de recente stevige wind komaf hebben gemaakt met de bladeren, merken we pas goed hoe gul onze druivelaars ook dit jaar weer zijn geweest. Er hangt nog genoeg lekkers aan om ook dit jaar weer de nodige bokalen boerenjongens te maken.
  Toen we inmiddels al weer meer dan 10 jaar geleden van onze Nederlandse vrienden Kees en Hannie twee druivenranken kregen hadden we er geen idee van dat ze ons zo overvloedig vrucht zouden schenken. Onze toenmalige woefkes Fons en Joep hebben ze enkele keren behoorlijk mismeesterd. We hebben ze wel vier keer moeten verplanten, en ten langen leste hebben we ze maar vóór het huis geplant, waar de honden niet konden komen. En toch hebben ze het overleefd en zijn ze levenskrachtiger dan ooit vermoed.  Ieder jaar beleven we een waar druiveninfarct. Zoals al gezegd zijn we voorbij het eet- en persgedeelte ondertussen – ze komen me neus en oren uit , genoeg is genoeg – maar naar de alcoholische metamorfose kijk ik alweer likkebaardend uit.
  Voor de volledigheid volgt het recept. Op een zacht vuurtje losse men al roerend een goede halve kilo suiker op in twee deciliter water. Daaraan voegt men naar keuze een fles cognac, rum of jenever toe en een dikke kilo zorgvuldig van de steeltjes gehaalde en gewassen druiven. Het geheel aan de kook brengen, niet laten doorkoken en in bokalen overgieten. Luchtdicht afsluiten en de wilskracht opbrengen er enkele maanden af te blijven alvorens het snoepen kan beginnen.
  Niet gebruiken vóór het autorijden…
  J       

  11-11-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!