Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  20-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juli Vergane Glorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik herinner mij hoe ik als klein manneke met mijn vader voor de eerste keer mee mocht naar een voetbalwedstrijd van Thor Waterschei in eerste nationale. Wat een belevenis !!! Er waren ook de wedstrijden van Beringen FC, vaak zakkend uit eerste maar even vaak weer terug kerend. Maar het liefst ging ik mee naar Pelt Fabriek - Vlug en Vrij Overpelt voor de Pietje Presiezen -, in het Duits hebben ze daar een mooie benaming voor: “Traditionsverein”, dat was een team waar altijd iets te beleven viel, strijd, enthousiasme, inzet, sfeer… ze speelden in derde nationale, maar ook de grote clubs kwamen er niet graag naar toe bij bekerwedstrijden bijvoorbeeld.
  Toen het bij grote buur Lommel SK slecht ging op financieel gebied kwam er een fusie met de fabrieksploeg. Ze gingen op de terreinen van Lommel spelen en zoals dat zo vaak gebeurt, de zieke grote club at de gezonde kleine op. Het oorspronkelijk “United” genaamde elftal werd snel weer “Lommel”. Op het oude terrein ging een andere dorpsploeg spelen, dan kwam er weer een fusie en vanaf dit jaar ligt het terrein er verlaten bij. De verloedering is begonnen, het glorieuze verleden is definitief voorbij. We werden daar vandaag extra op geattendeerd toen we in de buurt een multi-geocache-wandeling aan het lopen waren en we aan de achterkant van een van de staantribunes deze bekers en attributen zagen die lukraak boven de oude urinoirs – pisbakken – gezet waren, want bij de sloop is er geen nieuw plaatsje voorzien neem ik aan…    


  20-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juli Déjà Vue
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb deze morgen nog even de puf kunnen opbrengen om het gras een beetje te kortwieken maar de tropische temperaturen zorgden er al snel voor dat de rest van de dag de activiteiten op een zeer laag pitje gezet werden. Het enige wat een mens bij deze weersomstandigheden nog hoort te doen is zorgen voor voldoende afkoeling. Als je afkoeling zegt zeg je drankje(s) en dat combineer je dan nog liefst met een lommerrijk terrasje. Het terras van de cafetaria aan de camping Korte Heide tegenover Bobbejaanland zou ik bij deze willen nomineren als het fijnste uit de buurt. Toen we daar deze namiddag zaten achter een Duveltje kreeg ik een levensgroot déjà-vue gevoel.
  Wij zijn in 1973 namelijk in Lichtaart terecht gekomen doordat we een jaarcontract hadden om op te treden in Bobbejaanland. We woonden in die tijd in Antwerpen in een appartement en om het dagelijks over en weer reizen te beperken hadden we ook een chaletje gehuurd op de camping. Onze kinderen waren toen 4 en 2 jaar oud, ongeveer de leeftijd van de kinderen op bijgaande foto. Al de andere elementen op de foto - omgeving, water, bootjes en diverse drijfdingen, plastic schepjes, kruiwagentje, parasol… - zorgden er voor dat ik me even 41 jaar jonger voelde. Herinneringen…    
  Na één jaar Bobbejaanland zijn we hier blijven hangen, we hebben hier ons eigen nestje gebouwd en dat hebben we ons nog geen dag beklaagd.


  19-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli De visvijver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het omdat ik zelf een nachtmens ben? Het zou best kunnen, maar ik kom er wel voor uit dat nachtfotografie iets is waar ik graag mee bezig ben.
  Manuela, Weeltje voor de intimi, echtgenote, engelbewaarder, steun en toeverlaat van onze goede vriend Jef, was jarig en bij zo een gelegenheid ga je even langs om te feliciteren en een natje en een droogje te nuttigen. We zaten onder de pergola gezellig te feesten toen het bij fotografen bekende blauwe uurtje de visvijver in de tuin zo aantrekkelijk maakte dat ik even uit het feestgedruis wilde ontsnappen om iets met lange sluitertijden te doen.
  Ze hebben daar namelijk een 1000 Watt halogeenlamp richting vijver geïnstalleerd en dat helpt echt wel om muggen, motten, vliegjes en ander ongedierte weg te houden van alle activiteiten onder de pergola. Voor de toevallig voorbij komende fotografen maakt het opzetflitsers totaal overbodig en ik zag de kans schoon om deze opname op mijn geheugenkaartje te zetten.

  voor de liefhebbers: 24 mm  f 7,1   ISO 200   20 sec. 

   


  18-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Heet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben er een tijd op moeten wachten maar het lijkt er op dat de zomer nu eindelijk echt begonnen is. Het was warm vandaag, correctie, het was heet. We hebben deze middag de wandeling zelfs een beetje ingekort… als de weerman zware lichamelijke inspanningen afraadt, dan moet je daar rekening mee houden he. Het lijkt er trouwens op dat Phaido ook niet meteen een fan is van de hitte, hij zocht alleszins elk streepje schaduw op en bij thuiskomst heb ik hem nog nooit zo gulzig zien drinken en daarna is ie naar binnen geslopen in de koelte van de woonkamer. Daar zullen we in Italie rekening mee moeten houden.
  Dan hebben de dieren in de weiden langs de Smallebroeken minder geluk. Die zullen het zonder enige twijfel ook wel warm hebben maar de mogelijkheden om te schuilen zijn daar meestal niet zo talrijk. Deze schapen hadden het enige plekje gevonden waar ze nog beschut waren tegen de brandende zon en ook zij hadden blijkbaar de waarschuwingen van de weerman gehoord. Dat binnen enkele uren dit laatste stukje schaduw zal verschuiven naar buiten de weide lijkt ze nu nog niet te deren, en een jas, hemd of broek uittrekken is voor hen ook al geen optie…  


  17-07-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli Otofoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had het gisteren al min of meer voorspeld, vandaag zou het misschien wel een “selfie” worden. Daar was dan ook wel enige aanleiding voor. Ik had namelijk in een gulzige bui op een stuk chocolade gebeten… fondant, uit de koelkast en dat was voor een onderdeel van mijn gebit net een beetje te hard. Resultaat: het kunststof kroontje dat al een tiental jaren over een van de afgeslepen restanten van een snijtand zat was helemaal stuk. Ik vond het eerlijk gezegd geen gezicht en hoewel ik me meestal niet zo veel van mijn uiterlijk aantrek had ik vandaag al een afspraak bij de tandarts. Voor ik vertrok wilde ik toch een souvenir van het voorval en daarom trok ik met de Eos de badkamer in, daar zijn voldoende mogelijkheden voorhanden om zelfportretten te maken. Strikt genomen is dit geen selfie zoals de smart-phone generatie dat definieert, maar deze spiegelreflexfoto-in-de-spiegel vond ik toch ook de naam verdienen. Of beter nog, sta me toe het palindroom te gebruiken dat Kees van Kooten er voor bedacht als synoniem: dit is een “otofoto”.

  16-07-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Dinner for two
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat er twee keer na elkaar een foto voorbij komt die je in de categorie macro zou kunnen onderbrengen is ongebruikelijk in deze blog. Ik probeer namelijk meestal voor afwisseling te zorgen qua keuze van onderwerp. Deze avond voor de PC zittend kwam ik evenwel tot de vaststelling dat ik, buiten de serie waaruit dit plaatje komt, weinig bruikbaars op mijn geheugenkaartje had staan vandaag en om nu nog snel een “selfie” te maken had ik geen zin… hoewel daar misschien wél een goede reden voor was… morgen misschien.  
  We waren op bezoek geweest bij mijn zus in Aarschot en nadien had ik nog een geocache wandeling gepland. Bij waypoint 5 van de voorziene 12 liepen we evenwel vast en toen we een hele tijd tevergeefs gezocht hadden naar een tag met de noodzakelijke info om verder te wandelen kreeg ik een aantal distelstruiken in de gaten. Op elke bloem zat wel één, vaak ook twee en een keer zelfs drie geel-zwarte stekebeesten nectar te verzamelen. Op dat moment sloeg de balans van mijn interesse abrupt over van geocachen naar fotograferen. De macrolens had ik niet in de tas, maar met de 300 plus extender kon ik vanaf een wat grotere afstand toch ook enkele leuke beeldjes schieten. Ik ben geen specialist ter zake, en ik moest achteraf weer maar eens in de wikipedia duiken om voorzichtig te concluderen dat het misschien akkerhommels waren die daar hun buikje vol zaten te snoepen. Wie beter weet mag me tegenspreken
  J.

  15-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli Viooltje met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van de grote bak met viooltjes die zo mooi in bloei stonden is er welgeteld één bloemetje dat min of meer ongehavend uit het natte regenoffensief van de laatste dagen gekomen is. Nu we vandaag eindelijk toch nog eens van enkele welgekomen streepjes zon mochten proeven stond het fier en gelukkig meteen weer te pronken en te glimmen tussen de verwelkte soortgenootjes. Uiteraard wilde ik het dappere ding zijn verdiende moment de gloire gunnen en ik had mijn camera gehaald om het vast te leggen als foto van de dag. Het werd evenwel nog mooier toen het bezoek kreeg. Tja die vlieg had natuurlijk ook niet zoveel keus meer qua beschikbare landingsplaatsen in viooltjesland en dus kwam ze precies op de goede plaatst zitten… Klik !!!


  14-07-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!