Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eric en Inge kwamen op bezoek en ze hadden hun kersverse pup Oscar meegebracht om kennis te maken met Phaido. Ik had al meteen een vermoeden dat dit niet goed zou komen, Phaido is helemaal niet opgezet met dat jonge, speelse geweld. En inderdaad bleek al meteen dat Phaido in de mate van het mogelijke de confrontatie vermeed, hij probeerde Oscar af te houden door zich terug te trekken , te verstoppen en bescherming te zoeken bij het baasje… wat een watje is het toch. Maar geleidelijk aan kwam er toch enige toenadering, in zoverre dat we het zelfs mochten meemaken dat ze al converserend, als goede vriendjes samen door de tuin liepen. Fotomoment natuurlijk.  


  07-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari Land Rover Club
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Land Rover, voor off-road rijders is het een magische naam. Bij het horen ervan denken we aan heroische woestijnraces, aan safaris door onherbergzame gebieden en aan Britse aristocratische jachttaferelen. We herinneren ons dat nog niet zo lang geleden de Defender na een carrière van 68 jaar uit productie werd genomen, onze schoonzoon Koen reed er ook een tijdje mee trouwens.
  Als je aan de wandel bent net over de Nederlandse grens in Hooge Mierde en de rust wordt plotsklaps verstoord door één, twee, drie enz… voorbij komende, door nauwelijks voor vierwiel geschikte wegeltjes scheurende, beslijkte 4x4 voertuigen, een volwassen Land Rover club, dan krijg je als natuurliefhebber een gevoel over je heen dat het midden houdt tussen wow en gadververdomme toch. Nauwelijks enkele honderden meters na onze ontmoeting hadden de woud-be Dakar avonturiers blijkbaar beslist even pauze te houden. Toen wij op onze beurt hen weer voorbijstaken, zonder spetters en rotzooi deze keer, kon ik het toch niet laten de Canon even uit de fototas te halen en enkele shots te wagen.   


  06-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari Overstekende eenden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een ietwat rommelige foto hoor ik sommige collega’s al zeggen. En gelijk hebben ze. Het was me vandaag ook niet om de compositie te doen. Ik vond het gewoon grappig dat ik, toen ik het rondje Boerenbuiten aan het wandelen was in Grobbendonk, dit bord te lezen kreeg. Je moet dus oppassen voor overstekende eenden. Ik had dit eerlijk gezegd nog niet eerder gezien. Ik wist al dat je maar beter oplet als de herten op hun achterpoten staan, dat honden niet kaka mogen doen langs de openbare weg ( mensen wel? ), dat rode autos niet mogen voorbij steken… kortom je kan vrolijke opmerkingen blijven bedenken bij verkeersborden maar ook de wetgever vindt er steeds nieuwe… en leuke blijkbaar. Als ik naar de combinatie van verkeersborden kijk, dan meen ik dat het bedoeld is voor fietsers trouwens. Het driehoekige voorrang-verlenen-bord is naar de zijweg gericht toch? Willen ze nu de fietsers waarschuwen voor de eenden of omgekeerd? Enfin, ik breek me er het hoofd niet over, ik vond het leuk en opvallend en ik hou het er op dat ze in Grobbendonk fiets- of eendvriendelijk zijn… en misschien is het wel “en”.


  05-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 februari Hap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was eens een jong eikje dat voorzichtig plaats genomen had aan de rand van het grote bos. Een hongerige oude den had het eikje al lang in de gaten en ongemerkt was ze dichterbij geslopen. We komen hier regelmatig voorbij gewandeld en we hadden wel gezien dat de den steeds maar dichterbij het eikje kwam maar we hadden nooit kunnen vermoeden dat ze kanibalistische bedoelingen had. Waarschijnlijk vorige nacht heeft ze evenwel toegeslaan en een flinke hap genomen uit een tak van het arme eikje. Toen we deze middag het snikkende eikje te hulp snelden was het onheil geschied. Met het grootste deel van de tak al ingeslikt en het resterende eind nog in de mond kon de den uiteraard niet ontkennen. We hebben plichtsbewust aangifte gedaan bij de plaatselijke autoriteiten en die hebben de verdere afhandeling van alle formaliteiten op zich genomen. Ik neem aan dat hier een rechtzaak van komt. Of het correctioneel dan wel assisen wordt valt af te wachten. We hebben uiteraard meteen een foto genomen als bewijs van de misdaad.


  04-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Lief klein konijntje en gezelschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan me levendig voorstellen dat menige vaste volger van deze blog zich zonder twijfel al enkele keren afgevraagd heeft hoe het nu eigenlijk gaat met die lieve kleine konijntjes? Om de waarheid te vertellen… wij wisten het ook niet. Ook wij waren in hoge mate verontrust door het feit dat we ze al zo lang niet meer gezien, laat staan gefotografeerd hadden. Het vervolgverhaal leek bruusk afgebroken. Maar deze morgen was er althans één die weer het gras achter ons huis bezocht. Hij/zij (?) had daarenboven behoorlijk wat vriendjes/vriendinnetjes (?) meegebracht want een hele kudde duiven waren blijkbaar ook geïnformeerd over de kwaliteit van ons gras.
  Van achter het keukenraam heb ik met de zoomlens eerst enkele shots gemaakt van het clubje en daarna ben ik samen met Phaido naar buiten getogen om eventueel wat close ups te maken. De duiven maakten zich evenwel meteen uit de voeten… onverklaarbaar natuurlijk, die hadden niks te vrezen want Phaido kan niet vliegen en ikzelf al zeker niet. Konijn evenwel bleef rustig verder knabbelen, die wist al dat ie volledig buiten de interessesfeer van Phaido valt. Om de drukte te illustreren toon ik bij deze dus maar een van de eerste opnames van achter glas.


  03-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een alweer erg miezerige dag leek het in de late namiddag toch op te klaren. Phaido had me al de hele tijd met vragende ogen bekeken want na een nat verplicht ochtendrondje waren we niet meer buiten geweest. Hij weet wel dat hij in mij meteen een medestander vindt om alsnog wat frisse lucht te gaan plukken als de gelegeheid zich aandient.
  De Dekshoevevijver, in de volksmond De Kasseman, dat leek me wel wat. Ik was er al lang niet meer geweest en omdat de paadjes er meestal goed bij liggen, zelfs bij nat weer, zijn we er naar toe gereden. Nu viel dat kwestie goed liggende paadjes toch enigszins tegen vandaag, maar goed, we waren gekomen om te wandelen en dat hebben we ook gedaan. Normaal gezien loop je in een half uur wel rond het hele domein, maar omdat Phaido regelmatig moest wachten als ik fotografeerde en omdat ik regelmatig moest wachten als Phaido snuffelde duurde de tocht meer dan dubbel zo lang. Dat vonden we helemaal niet erg natuurlijk, te meer omdat tegen de tijd dat we bijna terug bij de wagen waren het in zoverre uitgeklaard was dat we nog van mooi avondrood konden genieten.
  Om de zon mooi midden in het plaatje te krijgen boven een van de plassen ben ik even voorbij een afsluiting op een niet voor het publiek toegankelijk dijkje gelopen – je doet al eens iets voor een leuk standpunt – maar ik kreeg daar nergens een helemaal onbelemmerd vrij zicht. Dan heb ik maar doorheen de houtkant gefotografeerd en de begroeiing in de voorgrond meegenomen in de compositie… dat zorgt voor nog wat extra diepte meen ik. Van de nood een deugd maken noemen ze zoiets.

  Voor de liefhebbers: 24 mm – f 8 – 1/1600 en Iso 320


  02-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari Overleg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De fotograaf staat zelf nooit op de foto. Da’s een wijsheid zo groot als een huis. Als je evenwel een cachemaatje hebt die beleefd vraagt of hij dat toestel ook eens mag vasthouden kan het gebeuren dat de fotograaf toch op het geheugenkaartje met de dag-oogst belandt.
  “Tinkerbell, het verloren sterrenstof” was de multicache die we vandaag op het programma hadden gezet. We waren vol verwachting naar het Nederlandse Mierlo gereden want de commentaren in de logs waren unaniem lovend. En het werd inderdaad een prachtige tocht. Zowel van het wandeldeel als van de vindingrijkheid waarmee de opdrachten in elkaar geknutseld waren konden we ten volle genieten. Zo mogen ze er ons meer voorschotelen.
  Bij waypoint 10, toen we alle nodige gegevens verzameld hadden om de coördinaten van de eindlocatie te berekenen, was er gelukkig een bank waar we konden plaats nemen om te overleggen, te brainstormen en… de meegebrachte bokes op te eten. Het was toen dat Jackie toonde dat hij ook fotografie-talent heeft…             


  01-02-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!