Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Julie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een plechtige communie in de familie, dit jaar is Julieke aan de beurt. Om de communiefotos te maken wordt dan beroep gedaan op pake Pol, en die vindt dat geweldig natuurlijk. De feestelinge had zelf de locatie gekozen, dansstudio Balance Health-Center, waar ze een van de toegewijde jonge talentjes is. Toen we ter plekke aankwamen begreep ik al meteen dat het wel erg moeilijk zou worden om rustige achtergronden te vinden voor de shots. Spiegels, ramen, welke kant je ook uitkeek overal waren er wel enkele ongewenste dingen die de rust in de achtergrond zouden verstoren. Maar goed, je gaat aan de slag en je maakt alvast enkele proefopnamen. Ik had een klein softboxje meegenomen, maar het enige gebruik dat ik daarvan gemaakt heb is achteraf, thuis, om op de PC de witbalans goed te krijgen… pipetje in kleurzweem verwijderen en klaar is kees. De gordijnen die hier nog in worstformaat opgerold zijn werden uiteindelijk onze redding. Uiteraard wil of mag ik de gekozen opnames nog niet tonen, maar dit proefje vind ik alvast toch niet verkeerd, fier op onze frisse prachtige kleindochter.   


  13-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Mist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was er voor mijn doen ongewoon vroeg uit deze morgen. Extreem hoge druk noopte mij rond half negen de echtelijke sponde, waar ik inmiddels toch al alleen in lag, voortijdig te verlaten. Dat komt er van als je de avond voordien alleen maar ice-tea en cola light gedronken hebt… Ik was van plan er nog even terug in te kruipen toen mijn probleem verholpen was en ik ging dat ook aan Josee vertellen. Die was ondertussen al fief en wel, druk doende in de woonkamer, gordijnen geopend, en ik zag… mist. Dat veranderde de plannen. Collegas die het weten kunnen vertellen me tot in den treure dat je de beste fotos in de ochtend maakt en mist is dan een leuke bijkomstigheid. Voor één keer wilde ik ook wel eens vroeg op stap gaan. Phaido wist echt niet wat hem overkwam toen het baasje nog voor 9 uur hem zijn halsband aandeed en aanstalten maakte om aan de dagelijkse wandeling te beginnen. We zijn met z’n tweetjes een hele tijd op stap geweest, gelukkig ken ik de weg behoorlijk goed in de Smallebroeken want bij wijlen hing er iets wat men met “erwtensoep” pleegt te omschrijven. Ik was ook best tevreden over de foto-oogst maar toch vermoed ik dat om echt mooie mistfotos te maken er een ander soort mist moet zijn, zo’n mist die in lagen over het landschap ligt, dit was meer een alom verspreide nevel. Goed, dat gebeurt zonder twijfel binnenkort ook nog wel ooit en dan sta ik misschien nog wel eens vroeg op. Voorlopig dus dit plaatje van de Smallebroeken in de mist.


  12-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april De orgelman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de wekelijkse wandeling met de bewoners van Hoevezavel wilden we nog even over Fiesta Europa, de vreemde-landen-markt lopen aan het Kerkplein in Lommel. Josee deed de nodige inkopen en ik vermoed dat ik morgen weer proefkonijn mag spelen, met de nadruk op “proef”. Ondertussen liep ik achter mijn fototoestel aan en tussen het vastleggen van de aankopen van vrouwlief door had ik ook oog voor alle mogelijke andere interessante onderwerpen. De orgelman kon ik natuurlijk niet voorbij lopen. Het is niet het genre waar ik een hele carrière lang mee bezig geweest ben, maar een van mijn geliefde uitspraken indachtig – er zijn maar twee soorten muziek, goede en slechte – kon ik niet anders dan de man enkele minuten mijn volle aandacht schenken. Wat hij ten gehore bracht was trouwens niet wat je zou verwachten uit zo’n draaiorgel. Het engelse sing-along repertoire uit de 50-er jaren kwam voorbij en nadat ik al genoten had van Sweet Georgia Brown, Ain’t she sweet en andere Mack the knife’s, tunes die de artiest allemaal in onvervalste veaudeville stijl luidkeels meezong, vond ik dat ik hem maar eens moest fotograferen. Voor al Uw feesten en partijen: Cyriel uit Wittekerke !!!


  11-04-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april Tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn zo van die fotokansen die je niet kunt laten liggen. Toen we deze middag terug kwamen van de wandeling door de Dressenstraat en bijna terug in de Hoogstraat waren stond daar een seringenstruik die net nog niet in volle bloei gekomen was uitdagend in het tegenlicht. De zonnestralen speelden zo mooi langs de bloemknopjes dat je wel stekeblind moest zijn om dat niet te zien. Dit was bij wijze van spreken een oorverdovende kreet: “Fotografeer mij, fotografeer mij !!!“
  Normaal gezien vind ik zo’n zwarte plastic afsluiting waar de struik langs groeide spuuglelijk, maar in dit geval was het de ideale achtergrond. Het strijklicht in de donshaartjes op de stengels en de spinrag tussen de takjes en bloempjes werden er des te beter zichtbaar door. Als ik thuis een studiosituatie had moeten creëren om dit te fotograferen zou ik het precies op deze manier gedaan hebben en nu was het er zo maar, gratis langs de weg. Doodjammer dat ik dit niet op A3-formaat kan tonen maar ook met deze maximum toegelaten 1,5Mb twijfelde ik er geen seconde aan dat dit mijn foto van de dag zou zijn.


  10-04-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april De scheldeprijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de periode van de Vlaamse voorjaars-wielerklassiekers is telkenjare ook de Scheldeprijs gepland. Tussen de ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komt er meestal de fine-fleur van het wielerpeloton aan de start, die zijn dan toch in de buurt he. Ze komen ook ieder jaar weer door Lichtaart en ik ga dan ook elke keer kijken, met de camera natuurlijk. Vandaag had ik me een plaatsje uitgezocht tegenover pizzeria La Torre, waar de renners, komend van Tielen, aan de verkeerslichten rechtsaf moesten, om zo verder via de rotonde even verderop richting Poederlee te rijden. Omdat ik wel wist dat ze tegen een iets lagere snelheid uit de bocht zouden komen gokte ik er op dat daar enkele goede shots te maken waren. Sportfotografie, het is weer eens iets anders…
  Zes vluchters hadden enkele minuten voorsprong en daar had ik al enkele fotos van gemaakt.  Maar als je het wielrennen volgt dan weet je dat die enkele kilometers voor de finish wel weer gegrepen worden door de jagende groep en zo gebeurde ook zag ik, terug thuisgekomen, op TV. Veel meer indrukwekkend vond ik de manier waarop het grote peloton dat de achtervolging had ingezet als een orkaan voorbij geraasd kwam. De motard op de Kawasaki die traditiegetrouw voor de renners uit rijdt moest flink aan het gas draaien om ze uit zijn rug te houden. Een deel van de meute, waarbij ik, in zijn Giant truitje, ook de toekomstige winnaar Kittel zie, ging ook hier aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel de bocht in en enkele seconden later kwamen die mannen vlak voor mijn neus het tweede deel van mijn reeks fotos verknallen.
  J
  Toch was ik helemaal niet ontevreden over de oogst die ik ondertussen al had en waaruit ik mijn foto van de dag moest kiezen…   


  09-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april Fuut
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We blijven afwisseling zoeken voor de dagelijkse wandeling met Phaido. Eerlijk gezegd had ik weinig zin om vandaag van achter mijn krantje en de PC uit te komen, maar zo’n beestje in huis is een zegen, dan ben je wel verplicht om er op uit te trekken… wie laat wie uit eigenlijk? We kozen voor een plek, de Kasseman, waar ik meestal met de fiets terecht kom, maar om nu voor de gelegenheid de phaidomobiel achter mijn tweewieler te monteren, dat ging me echt te ver. Gelukkig kun je er ook achterom, langs de Franse Baan, met de wagen geraken. Gewapend met camera en teletoeter maakten we een rondje rond de vijvers. In het weekend is het hier ontiegelijk druk, maar op een gewone weekdag zie je hier buiten een occasionele verdwaalde visser echt geen mens, zeker niet op een dag dat het weer dan een klein beetje minder is. Al vrij snel kreeg ik deze fuut in het vizier, jammer genoeg vertikte hij het om even dichterbij te komen. Hij bleef maar druk in de weer dicht tegen de oever aan de overkant. Zelfs met 300 mm kon ik ‘m eigenlijk niet voldoende dichtbij halen. Dan neem je toch een stukje van zijn omgeving mee in de compositie en maak je op die manier ook een leuk natuurplaatje… Water, riet, jong groen, fuut… meer heeft een fotograferende mens toch niet nodig om gelukkig te zijn?  


  08-04-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Paaseitjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog maar een kleine twee weken en dan is het al weer Pasen. Het vrouwtje vond het niets te vroeg om het huis nu al met de gepaste attributen te versieren. Paaseitjes aan de muur, paaseitjes voor de ramen, paaseitjes op de kast en op de tafel, paaseitjes overal. Ik vind het best een kleurige en fleurige toets geven aan onze woonwereld. Waar paaseitjes eigenlijk vandaan komen en hoe het komt dat wij dat in verband brengen met het christelijk feest dat Pasen toch is daar had ik eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht, maar nadat ik enkele fotos gemaakt had en ik dat allemaal ook enigermate wilde duiden ben ik toch eens gaan googelen. Allerhande theorien kwamen voorbij, maar een duidelijke eensluidende verklaring vond ik niet. Laten we het er maar op houden dat het paasfeest in de lente valt en al dan refererend naar een oude heidense viering van het vernieuwen van de natuur werd het ei gezien als het begin van alle leven. Ook voor de Christenen was de verrijzenis een nieuw begin, daar zal de link wel zitten zeker…
  Op het net vond ik evenwel een veel leukere uitleg. In de middeleeuwen was het gezag van de kerk allesbepalend en de gelovigen moesten vasten in de periode voor Pasen. Eieren eten was dan ook uit den boze en de boeren bleven met al die eieren zitten. De oudste eieren werden dan beschilderd als versiering en de nog consumeerbare werden hard gekookt om bij het paasfeestmaal gebruikt te worden.
  Zelf blijf ik natuurlijk geloven wat mijn ouders mij meer dan een halve eeuw geleden hebben verteld, namelijk dat de klokken met Witte Donderdag naar Rome vliegen en dan beladen met door de paus uitgezochte eitjes terugkeren om op Paaszondag, na de hoogmis, in elke hof waar brave kinderen wonen hun lading te lossen. Dat daar dan ook chocolade en hazen bij zijn heeft waarschijnlijk te maken met slordigheden in het sorteersysteem van het Vaticaan, die Italianen toch…   


  07-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!