Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli De slag aan de Kasterleesteenweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag greep een historische gebeurtenis plaats. In de toekomst zal men spreken over de slag aan de Kasterleesteenweg, slag waarbij de Zuidelijken een coalitie van de Indianen, Napoleon en zijn garde, de Japanezen, de Belgische rijkswacht en enkele Engelse tanks in de pan hakten.
  Het mannelijke deel van de kleinkids heeft de dozen met oud speelgoed van onze zoon gevonden namelijk en zo mochten wij het mee maken dat kleinzoon Jef samen met neefjes Nicolas en Pieter, ook kleinzonen maar uit een andere lijn, met de soldaatjes en de figuurtjes waar zijn vader ooit mee speelde een epische veldslag orchestreerde in onze pergola. Het moet zijn dat zij als superviserende godheden van bovenaf op voorhand al beslist hadden wie er ging winnen want het sneuvelen ging bij de tegenpartij veel vlotter dan bij de zegevierende troepen. Toen al het bloedvergieten voorbij was wilden de drie architecten van de gebeurtenis graag poseren naast de overlevende manschappen.

  14-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli Nicolas en zijn geiten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dochterlief wilde met het ventje naar Brugge deze avond. Bonnie Raitt vond zij een niet te missen idool op het Cactusfestival. Qua smaak valt de appel niet ver van de boom…
  Dat wilde wel zeggen dat de vier kleine gasten weer moesten opgevangen worden en wij togen dus in de loop van de namiddag naar Wuustwezel om ze op te pikken en voor enkele dagen mee naar Lichtaart te brengen. Nicolas moest evenwel eerst nog zijn geiten melken… eerst moest hij ze dus uit de achterliggende weide naar voor brengen, iets dichter bij de stal en ook bij de plek die hij als melk-site bedacht had. De kortste weg daar naartoe leidde dwars over de mestvaalt… daar kon ik deze shot maken…
  J
  PS. De geiten melkende Nicolas zal ik ff op  facebook zetten.

  13-07-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben ons een hele tijd geleden geëngageerd om, als het kan, ons beschikbaar te stellen om vrijwilligerswerk te doen in rusthuis Hoevezavel in Lommel. Zowel het vrouwtje als ikzelf vinden het fijn dat wij de nood aan helpende handen een beetje kunnen lenigen. Met de constant krimpende budgetten vrees ik het ergste voor de bewoners als er ooit geen vrijwilligers meer zouden zijn. Op deze vrijdag stond er een wandeling op het programma en dan duwen wij de rolstoelen met de oudjes er in doorheen de gelukkig nog zeer groene omgeving. Ons groepje was niet erg groot vandaag, ook vrijwilligers gaan soms met vakantie blijkbaar. Traditiegetrouw maken wij tijdens zo een wandeling een tussenstop ergens halfweg en dan worden er snoepjes uitgedeeld, er wordt een babbeltje gemaakt en daarna gaat het terug naar de veilige thuishaven voor onze passagiers.
  Josee, helemaal links, was vandaag de begeleidster van Hennie, een Nederlandse dame die het allemaal niet meer zo goed weet. Mijn eigen gezellige vriendin voor één dag zit in haar mobiele tuig net links naast het centrum terwijl ik even aan de overkant van de straat mijn ding sta te doen en, o ja, een van de beide huishonden, Otti, mocht bij deze gelegenheid ook mee. Die ligt helemaal rechts en of hij nu Antoinette – een kranige bewoonster die nog goed genoeg te been is om zelf mee te wandelen – uitlaat of omgekeerd, dat laten we in het midden.

  12-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Vlaamse feestdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was naar de vergadering van de fotoclub geweest deze avond en had wel gezien dat er van alles te doen was op het kerkplein, maar ondanks de vele verlokkingen was ik toch maar recht naar huis gegaan. Toen ik rond elf uur voor de PC zat hoorde ik luide knallen buiten… vuurwerk !!! Ja natuurlijk, Vlaamse feestdag, 11 juli !!! Ik ben snel naar buiten gelopen met de camera, die stond toevallig op de monopod, geen tijd om de driepoot er onder te zetten, de 17 – 70 lens zat er op, snel snel met de natte vinger gegokt op een belichtingstijd van 2 seconden en toen was ik nog net op tijd om de finale mee te pikken, gesteund tegen een boom kon ik ingezoomd op 70 mm nog enkele opnames maken. Wij wonen op ongeveer 500 m afstand van het gebeuren, en helemaal vrij van bewegingsonscherpte is de opname natuurlijk niet, maar al bij al was ik er toch voldoende tevreden over om de geplande upload voor vandaag, die met tekst en al reeds zat te wachten, maar opzij te schuiven…  

  11-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Hooiwagen of spin?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee kwam mij van achter mijn PC halen met de enigszins ongeruste mededeling: “Kom ’s kijken wat er in de badkamer zit…” Een hooiwagen dacht ik toen ik het beestje zag. Snel de camera genomen, - die is nooit ver weg - en de macro-lens er op gezet, maar langpoot zat op een moeilijk bereikbare plaats en van een mogelijke goede belichting was al helemaal geen sprake. Ik heb dus aan het vrouwtje gevraagd een beetje bij te lichten met een pittige zaklamp en van uit een moeilijke positie heb ik hem, met een beetje steun uit de losse hand toch op het geheugenkaartje kunnen krijgen.
  Dan ga je uit aangeboren nieuwsgierigheid wat zoeken op het internet en dan blijkt dat dit geen hooiwagen is, die hebben namelijk een tot één geheel vergroeid voor- en achterlijf. Bijzonder in de schaduw zie je duidelijk dat hier wel degelijk een taille is en dat we dus waarschijnlijk te maken hadden met een trilspin, even ongevaarlijk natuurlijk, maar vrouwen plegen daar van te schrikken J. Enkele minuten later toen we weer eens in de badkamer kwamen was ze verdwenen.  Die komt nog wel eens terug om Josee bang te maken.  
  Toevallig voorbijkomende arachnofielen kunnen misschien bevestigen met welk merk van spinachtige we hier te maken hadden....

   

  10-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Girls only kamp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Julie is deze week op vakantie, op kamp moeten we eigenlijk zeggen… girls only kamp. Het boswachtershuis in Westerlo is de plek waar ze een week lang samen met een heleboel leeftijdsgenootjes verblijft. Het boswachtershuis is al geruime tijd geleden omgevormd tot een gerenommeerde jeugdherberg. Ze hebben daar slaapgelegenheid voorzien van alle komfort,  een leuke speeltuin, een avonturen- en speelbos aan de rand van de uitgestrekte De Merode bossen en er is alles om het die dametjes naar de zin te maken. De organisatie heeft een heleboel girly stuff voorzien: een creatief atelier, bezoek aan een western manege, make overs en maskers, kookworkshop, dans, muziek… ze zullen zich zeker niet vervelen. Wij vonden het feit dat ze er bezoek mogen ontvangen meer dan interessant. Wij zijn er dus deze namiddag naar toe gefietst, een retourtje van zo’n 40 km. Nadat we gezien hadden dat het goed was hebben we onze oogappel nog enkele keren gefotografeerd op wat mooie plekjes. Qua kleurtjes vind ik deze shot nogal heftig, maar dat hoort zo bij een girls only kamp hoorde ik.

  09-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Een ijsje?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een heikel punt in menig gesprek of discussie ten huize Schrijvers is het lichaamsgewicht en de buikomvang van ondergetekende. Okee, ik wil het meteen toegeven, ik weeg enkele kilos te zwaar en ik zou best wel wat gewicht willen verliezen. Dat is ook elke keer weer  een van mijn goede voornemens bij de jaarwisseling. Maar de bourgondier in mij heeft het daar bijzonder moeilijk mee. De verleidingen bieden zich ook aan in zulk hoog tempo. Neem nu de bijzonder onkonsekwente manier van doen van het vrouwtje gisteren. Ze is altijd de eerste om mij te bekritiseren om  mijn  ongezonde voedings- en drankpatroon, maar als ik dan na een fikse wandeling geconcentreerd  aan het fotograferen ben, zonder ook maar te denken aan eten, drinken, snoepen of wat voor vet makende geneugten dan ook, komt zij, zonder dat ik daar om gevraagd heb, vrolijk aangehuppeld met twee ijsjes. Natuurlijk zeg ik dan niet neen… en dan zit ze ’s avonds weer op mijn kap omdat ik enkele Duveltjes drink… Vrouwen zitten toch raar in elkaar.   

  08-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!