Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  10-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari Mosselfestijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zelf hebben we nooit een grote affiniteit gehad met het hele carnaval gebeuren. Dat komt waarschijnlijk omdat wij in onze beroepscarriere als muzikant in Nederland ieder jaar in het vroege voorjaar weer ondergedompeld werden in een soort massahysterie die met muziek nauwelijks iets te maken heeft, en zo hebben wij een gezonde afkeer gekweekt.
  Goed, ieder zijn meug natuurlijk. Jill, nichtje van het vrouwtje, is een stuwend lid van de Rietschieters, een prominente Lommelse carnavalsvereniging. Om geld in het laatje te krijgen – drank, praalwagens en kostuums komen niet zo maar gratis binnenwaaien – organiseren ze telkenjare weer een groots opgezet mosselfestijn. De sympathie van kennissen en buurtbewoners is groot want ze mochten ook dit jaar weer rond de 500 eters verwelkomen. Daar was ons vriendenclubje ook bij uiteraard. De mosselen waren bijzonder lekker, de drank ook en de stemming was, zoals blijkt uit deze foto, opperbest.
  De fotograaf staat weer eens niet op het plaatje maar aan de plek waar het  Duvel-peil in het glas het laagst is kun je vermoeden waar hij zat.
  J   


  10-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 januari Voorproeven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwjaarsreceptie is telkenjare een van de eerste gemeenschappelijke activiteiten van onze fotoclub, ook onze dames – en voor de vrouwelijke leden, de echtgenoten – zijn van de partij ergens begin januari. Traditioneel verzamelen we in het OC voor een kaas en wijn avond. Ik heb deze avond mijn fototoestel niet meegenomen want ik wilde me voor één keer eens helemaal in het feestgewoel storten en niet constant met mogelijke fotomomenten in mijn hoofd zitten. Ik had trouwens in de loop van de namiddag al een flinke oogst binnen gehaald. Toen hebben we de voorbereidingen gedaan met enkele vrijwilligers. De tafels schikken, tafelkleedjes, bestek, witte wijn koud zetten, rode wijn chambreren, buffet klaarzetten, sfeerverlichting, achtergrondmuziek… kortom we hadden wel wat om handen voor we alles voor mekaar hadden. En dan moest de zwaarste taak nog komen. We zouden ook nog de wijn voorproeven. Met volle overgave zijn we daar ook nog een tijdje mee bezig geweest en het was medeclublid Willy die op een bepaald moment mijn toestel ter hand nam om deze foto van de dag te maken.     


  09-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 januari Van Loo Projects
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij worden als vrijwilligers regelmatig in de watten gelegd door het personeel en de directie van het zorgtehuis. Ondanks het feit dat er op wandelgebied voor de bewoners in dit seizoen niet veel gebeurt werden wij vandaag toch uitgenodigd op een copieus ontbijt. Dat gaf ons meteen de gelegenheid eens met eigen ogen te bekijken hoe het ondertussen gesteld is met de verdere afwikkeling van de verhuis. Naar een onafgewerkt pand verhuizen vonden wij niet meteen een goed idee enkele maanden geleden maar dat moest nu eenmaal werd ons verteld. Ondertussen zijn de scherpe kantjes daar wel van af nu en alles functioneert naar behoren merkten we. Het oude Hoevezavel wordt nu afgebroken en ook daar zijn wat minder interessante facetten aan. Doordat het nieuwe zo vlakbij het oude gebouwd werd is er nogal wat hinder bij de sloop. Wij vragen ons af of de bewoners van de kamers die langs de werkzaamheden gelegen zijn daar in alle rust van hun oude dag kunnen genieten. De NV Van Loo Projects heeft alleszins ter bescherming enkele gammele panelen voor de aanpalende ramen gezet. De werkzaamheden en de imposante machines zorgen voor spektakel de ganse dag, dat is zeker, de eenmalig aanwezige fotograaf schiet er een ganse serie van, maar of iedereen dat even leuk vindt, daar hebben we onze twijfels over.   


  08-01-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 januari Meesjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een strenge winter is het niet maar toch gaan wij er van uit dat we onze gevederde vriendjes een beetje extra mogen verwennen in dit seizoen. Bessen en zaden zijn er nu nauwelijks te vinden, insecten, larven en maden ook al niet en we mogen dus aannemen dat de vogelpopulatie die ons het ganse jaar verblijdt met gekwetter, getwiet en gesjilp het in deze maanden moeilijk heeft om aan de dagelijkse kost te komen. Wij helpen ze dan ook graag door wat vetbollen te hangen, een voedermandje met pindanootjes en, buiten het bereik van zwerfkatten, wat eetbare keukenrestjes te strooien.
  De vogeltamtam werkt prima merken we, want onze tafelgasten worden steeds talrijker. Het is bij wijze van spreken aanschuiven geblazen voor ze aan tafel kunnen. Hoofdzakelijk meesjes hebben we te gast, maar we zien ook wel eens een roodborstje, een boomklever en ook de mussenbevolking lijkt zich te herstellen na enkele zwakke jaren.
  Natuurlijk heb ik er aan gedacht het snoer waaraan we al dat lekkers hangen binnen het zoom-bereik van de 70-300 te bevestigen zodat ik van achter een slaapkamervenster de actie kan fotograferen. Vandaag was het extra druk. De koolmeesjes zijn meestal in de meerderheid, maar de pimpelmeesjes laten zich niet afschrikken door die overmacht. Links onder lijkt een koolmees te zeggen dat de pimpelmees moet ophoepelen maar die trekt zich daar duidelijk niks van aan en rechtsboven zit een ander pimpelmeesje te wachten om de eerste vrijgekomen plek aan de feestdis in te nemen.


  07-01-2016 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 januari Café Den Tip
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je zou denken dat na de inspanning de ontspanning komt. Maar als we gaan geocachen, dan is het vaak omgekeerd, de tochten in de natuur, door de bossen op zoek naar leuke plekjes, da’s puur ontspanning en als we daarna in een plaatselijke kroeg binnenvallen om ons vochtgehalte weer op peil te brengen zou je denken dat het dan pas echt leuk wordt. Maar niet zo bij Jackie blijkbaar… Nog voor de ober is geweest om een bestelling op te nemen zit ie alweer in de afgedrukte lijsten met vraagstukken, routes en multi-cachen. Wat hebben we vandaag niet gevonden en waarom niet, wat ging er fout, waar kunnen we nu alsnog naartoe om onze dagresultaten te verbeteren, wie kunnen we bellen voor een tip, kloppen de berekeningen wel… Neen de inspanning begint pas na de ontspanning. J
  In café Den Tip in Vorselaar wilden we iets nuttigen en een round-up maken van een fijne cachedag. Tussen een verzameling verdwaalde wielertoeristen, kaartende okra-leden en trippel drinkende kwieke senioren vonden we in een hoek nog net een tafel waar we onze benen konden onder steken. Om kwart over vier was het al behoorlijk duister in die hoek en toen ik onze tijdelijke werkplek even wilde vastleggen moest ik wel erg hoog de ISO waarden in.
  Voor de geïnteresseerden, de instellingen: ISO 6400 – f 6,3 – 1/40 met 24 mm zonder flits.


  06-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 januari Modelspoorbaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een stuk spoorweg van de hogesnelheidslijn Goor – Lichtaart Centraal nabij de stopplaats Hoge Weg koos ik vandaag als onderwerp van mijn dagelijkse foto. Euhhh… ik durf wel eens fantaseren, ik geef het toe, en ik vermoed dat dit er een klein beetje over is. J
  Ik las deze morgen een kort artikel over de langste modelbaan ter wereld en dat het drie uur duurt om die te bezoeken. Ik dacht toen meteen aan de treintjes in het stadspark in Turnhout, maar het is door weinigen geweten dat diep verscholen in de Lichtaartse bossen er ook zo’n baan ligt. We komen er wel eens voorbij gewandeld en het kan niet anders dan dat hier vroeger een buitenverblijf was met een treintjesliefhebber als eigenaar. We hebben hier in jaren geen levende ziel gezien, maar uit eerbied voor andermans eigendom zijn we nooit over de niet eens zo hoge houten afsluiting geklommen om dat wat beter te gaan bekijken. Waarschijnlijk getriggerd door het artikel deze morgen heb ik dat vandaag wél gedaan. Natuurlijk heb ik er meteen ook een reeks fotos geschoten vaak uit moeilijke laag bij de grondse standpunten. Een leuke invalshoek bedenken om mijn verhaaltje er bij te beginnen leek me niet zo moeilijk, maar verder dan die ongeloofwaardige eerste regel ben ik niet gekomen.               


  05-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 januari Boswandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje wilde vandaag met de vriendinnen gaan shoppen. De solden-periode heeft altijd wel de nodige aantrekkingskracht bij mijn schatje J…
  We waren voor ze vertrok richting koopjes al samen de verplichte korte pipi- en kakawandeling gaan doen met Phaido, maar deze middag heb ik ‘m nog een extra lange tocht door de Kempense bossen gegund, de camera mocht ook mee natuurlijk. Als ik heel eerlijk ben dan ga ik, als het over fotograferen gaat, ook liever alleen op stap trouwens. Dan heb ik namelijk niet dat tikkeltje schuldgevoel als er weer eens moet gewacht worden omdat ik mijn tijd neem om het beste standpunt te zoeken en aan de knopjes van mijn toestel zit te prutsen om de goede instellingen te vinden.
  Voor de verandering zijn we eens aan de overkant van de Kasterleesteenweg gaan lopen. Het is daar altijd al wel een beetje natter en vettiger dan op ons normale rondje Smallebroeken, maar ik wilde er toch nog eens gaan kijken. Ondanks de voortdurende neerslagdreiging hebben we het droog gehouden, dat wel, maar de overvloedige nattigheid van de laatste tijd had er wel voor gezorgd dat we redelijk besmeurd terug thuis kwamen. Slijk en smurrie was ons deel tijdens het grootste gedeelte van de wandeling. De foto die ik uitkoos voor vandaag illustreert dat misschien niet zo goed maar Phaido zal beamen dat de was- en afdroogbeurt die ik hem deed ondergaan voor hij weer mee naar binnen mocht niet van de poes was. En zelfs onder het ogenschijnlijk veilige dikke bladerdek dat hier over het pad gestrooid is zat er voldoende modder om je op elk moment alert te houden om uitglijpartijen te vermijden.            


  04-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!