Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 december De potten van Keizer Karel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het verhaal, of moeten we zeggen de sage van keizer Karel en de Olense pot met drie oren is genoegzaam bekend meen ik. Indien er alsnog onwetenden zouden zijn willen wij adviseren even te googelen en bvb in de wikipedia vind je alles in geuren en kleuren uitgelegd.
  In Olen wordt de dorpslegende zeer gekoesterd, in zoverre dat ze daar op het dorpsplein een supergrote versie van de drie potten in de vorm van een fontein hebben neergepoot. Nu is Olen niet zo ver van huize Pol en Josee en het is dan ook niet abnormaal dat we daar al eens een mooie wandeling ondernemen. Vóór we bij Wietje in een van de gezellige kroegen op dat marktplein iets gingen consumeren als afsluiter wilde ik toch eerst nog de korte multicache die er te vinden is op mijn palmares schrijven en als je daar dan toch rondhangt mag het ook geen verwondering baren dat de bewuste potten-fontein even onderwerp werd van een fotosessie.
  Eigenlijk heb je er van welk standpunt je er ook tegen aan kijkt altijd wel geparkeerde of voorbijrijdende autos in beeld maar nu had ik het geluk dat de op elk dorpsplein aanwezige Kerststal voor een welgekomen, veel rustigere achtergrond zorgde.
  Ik heb er nog eens een zwart-wit omzetting op losgelaten – het was weer een tijd geleden – en die vond ik achteraf bekeken net iets meer aanspreken dan de kleurenversie.


  14-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 december Kleur in schapenland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn het ondertussen gewoon dat onze samenleving steeds meer gediversifieerd wordt, een gekleurde medemens meer of minder, het verwonderd ons niet meer. Nu is diezelfde multiculturaliteit ook doorgedrongen tot in de Smallebroeken merkte ik vandaag. Tussen de vele soorten viervoeters die we regelmatig in de weiden zien rondlopen was er één zekerheid tot nu toe: schapen zijn wit. Okee, bij slecht weer leek het wel eens anders maar dat was dan een zeer tijdelijke toestand.
  Vandaag werden wij evenwel bekeken door enkele gekleurde exemplaren toen wij voorbij de wei wandelden waar tot vorige week nog een hele kudde shetland-ponies in graasde. Het leek er op dat de dames met alle geweld wat beter wilden kennis maken, er was er zelfs eentje die een uitbraakpoging ondernam. Uiteraard heb ik in zo’n geval mijn fototoestel altijd schietensklaar.
  Achteraf ben ik toch even gaan googelen en het blijkt dat we toch niet met immigranten of andere asielzoekers te maken hadden. Meer dan waarschijnlijk zijn dit zwartblessen, een ras dat eigenlijk in Nederland gekweekt is o.a. om grote heidegebieden te begrazen… strikt genomen zijn het dan tóch ook vreemdelingen he…
  J


  13-12-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december Pootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zitten midden in de periode van de kerstmarkten. De trend is uit Duitsland overgewaaid en in elke zich respecterende Vlaamse stad is er een tegenwoordig. Meer zelfs, menige vereniging, club of bedrijf heeft ook het licht gezien en de commerciele mogelijkheden van de cadeautjes-tijd worden alom dankbaar in een fondsenwervende feestverpakking gegoten. Zo was het vandaag in het rusthuis Hoevezavel vandattume. Het ganse jaar door zijn we er vrijwilliger en dus konden we niet anders dan acte de présence geven. Wij kennen de weg naar de bar zeer goed daar en we hebben ons niet verveeld, dorst geleden hebben we evenmin. Phaido heeft het trouwens ook helemaal naar de zin gehad. De bewoners kent ie ondertussen al wel en daar kan hij het over het algemeen goed mee vinden. In de drukte van het evenement had ie dan ook meer dan zijn handen vol om overal even te gaan snuffelen en een goede dag te zeggen. Extra leuk werd het voor hem toen er ook nog wat andere bezoekers waren met jonge kindjes en dan komt zijn vriendelijke aard pas echt naar boven. Een aaitje, een kusje, een pootje… ja Phaido heeft alweer enkele extra gestolen harten op zijn palmares.


  12-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 december Kerstversiering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij behoren nog tot de ouderwetse garde en wij vinden dat je niet met de kerstversiering begint voor Sinterklaas het land uit is. Na een weekendje Ardennen en een redelijk druk begin van de week was het vandaag dan zo ver. We zijn het huis in kerststemming aan het brengen.
  Ik heb me voor één keer eens niets aangetrokken van fotografische compositieregels en ik heb de wanorde van de kerstversieringswerkzaamheden ( leuk woord voor scrabble? ) maar eens in beeld gebracht. Dozen en manden met bollen, pieken, slingers, lampjes, kunstmatig en echt groen, electrische snoeren, engeltjes, toeters en bellen… je kunt het niet te gek bedenken of we hebben het in de loop der jaren wel eens gebruikt om sfeer te scheppen. Vóór alles in de juiste plooi valt wordt er driftig geselecteerd en overlegd en tegen morgenavond hoop ik dat alles weer vrede op aarde en gloria in excelsis zal uitstralen. Voorlopig is het één grote onoverzichtelijke warboel maar met de hulp van hierboven maken we er ook dit jaar wel weer iets moois van. 


  11-12-2014 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 december Zwarte Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vandaag even een andere hond: Phaido de flat coat retriever. Er was vannacht nogal wat nattigheid naar beneden gekomen en dat hebben we geweten tijdens de dagelijkse wandeling.
  We hadden een geocache-tocht uigekozen in de buurt van Averbode om samen met Phaido een frisse neus te halen en de nodige gezond-houdende kilometers te stappen. ( Voor de collega hobbyisten, we gingen achter de reeks “Angry Birds” aan. ) Door de regen en ook wel door de hier weelderig tierende mountainbikers waren de zogenaamde WANDELpaden herschapen in langerekte modderpoelen en terwijl we er zelf de nodige last van hadden ondanks ons toch wel aangepast schoeisel vond Phaido dat blijkbaar heerlijk. Hij snuffelde, rolde, bolde en wentelde zich in de onbekende geuren dat het een lieve lust was. Het resultaat aan het einde van de tocht was dat we een zwarte Phaido hadden. Voor de niet-honden-liefhebbers wil ik even zeer simplistisch vertellen dat binnen de aanverwante soorten je ruwweg kunt spreken over enerzijds langharig en kortharig en anderzijds blond en zwart. Phaido is met zijn mooie lange blonde vacht een typische raszuivere golden retriever maar zoals ie uit deze wandeling kwam leek het eerder een zwarte flatcoat retriever…
  Toen we thuiskwamen waren er enkele uitgebreide poetsbeurten nodig om hem terug naar de originele tint om te zetten. Deze foto is gemaakt tijdens het laatste rondje spoelen. In Photoshop is dat veeeeeel gemakkelijker.


  10-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 december Druppel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Redelijk mistig weer tijdens de wandeling deze morgen… een waterzonnetje probeerde wel enkele keren door de smurrie te komen maar dat lukte niet echt. Als er dan toch eens een straaltje in slaagde de omgeving wat op te vrolijken was het me al opgevallen dat er evenzovele sterretjes flikkerden in de duizenden waterdruppels die overal aan de takken hingen. Helaas was ik enkele malen net te laat om mezelf in een fotowaardige situatie te werken.
  Thuisgekomen van de wandeling heb ik eerst de macrolens op mijn toestel gezet, dan heb ik, bij dit volkomen windstille weer, het toestel op statief op enkele centimeters voor een mooie druppel geplaatst, scherp gesteld en gewacht tot er weer zo’n zeldzaam zonnig moment kwam. Gelukkig hoefde ik niet al te lang te wachten en het resultaat is hier te zien… en het sterretje, daar was ik best gelukkig mee.       


  09-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 december Winterprikje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden weliswaar vorige week al eens ijs van de wagen moeten krabben ‘s morgens en tijdens het voorbije weekend waren er enkele restanten van geruimde sneeuw te zien in Clervaux toen we boven op de berg in de buurt van de abdij aan het fotograferen waren, maar tijdens onze ochtendwandeling zagen wij vandaag ook in de Smallebroeken de eerste visuele tekenen dat het winter wordt. In de weiden lag een dun laagje wit. Of het nu gewoon aangevroren rijm was op het gras ofwel een flinterdun onvervalst sneeuwlaagje doet er niet toe… het was wit!!! Daar kijk je als fotograaf met begerige ogen naar toe. Ik heb meteen enkele plaatjes geschoten en in afwachting dat de winter nu echt losbarst is de eerst goesting alvast gestild.
  Misschien dat het binnenkort wel echt menens is want net op het moment dat ik dit zit in te tikken komt er een berichtje binnen van twee vriendinnen dat ze nu in Bütchenbach al 4 cm echte sneeuw hebben.    


  08-12-2014 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!