Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 augustus De jongste finisher ooit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl ik bij de aankomst van de tweede etappe van de Trans-Alpine run stond te wachten op de aankomst van ons team ben ik natuurlijk niet werkloos blijven toezien hoe er zich vanalles afspeelde binnen mijn gezichtsveld, of liever binnen het bereik van de camera. Reken maar dat ik driftig op het knopje gedrukt heb als er weer een atleet totaal uitgeput over de lijn strompelde en de vreugde, triomf, pijn en nog veel meer emoties die ik kon te pakken krijgen heb ik ook meermaals op mijn geheugenkaartje bewaard. De jongste finisher ooit in deze toch wel loodzware wedstrijd heb ik ook mogen fotograferen. Toen deze jongedame over de mat met de sensor voor de tijdopname kwam bleek zij achteraf gezien een dik halfuur sneller dan onze eigen helden.        


  30-08-2015 om 20:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 augustus Voor de start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ken er enkelen die goed zullen slapen vannacht. Trail run is een sport die ze nooit bedoeld hebben om te beoefenen bij 30 graden en meer. Bij de start deze morgen was het al dik over de 20 graden en in de loop van de dag werd het echt puffen en blazen. Resultaat: van de 340 startende teams hebben er al zo’n 60 de pijp aan Maarten gegeven. Onze boys deden het niet eens zo slecht, 128ste in de over-all ranking bij de aankomst in Lech, 6 uur en vijf minuten over 35 km hoog-alpine-labeur je moet het maar doen onder deze omstandigheden.
  Vóór de start poseerden Michael en Tim nog even in hun mooie Wolf-outfit en toen zagen ze er nog helemaal fit uit. Bij de finish was dat wel lichtelijk anders, maar omdat ik graag optimisme en positivisme preek hou ik die fotos voorlopig voor me zelf.
  Ik vrees trouwens dat het dit jaar een apocalyptische uitgave wordt van de Gore Tex trans-Alpine Run, morgen en overmorgen krijgen we van hetzelfde laken een broek en vanaf woensdag zou het gaan regenen en koud worden.       


  29-08-2015 om 21:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus De formaliteiten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Domweg een afslag gemist in Karlsruhe en zo duurde de rit naar Oberstdorf net iets langer dan we gepland hadden. Uiteindelijk waren we toch nog ruimschoots op tijd om de nodige formaliteiten te vervullen.
  Dat het niet van een leien dakje zou lopen hadden we al wel enigszins kunnen voorzien, maar dat het zo hectisch zou worden hadden we in de verste verte niet durven vermoeden. Dat zit zo…
  De Trans-Alpine-Run is een wedstrijd die je verplicht in een team van twee personen moet lopen, kwestie van veiligheid op de hoog-alpine tracks. Voor zoon Michael en Tim was er geen probleem, die vormden een team. John, de ingeschreven team-maat van Ivo had evenwel in laatste instantie moeten afzeggen omwille van gezondheidsproblemen van zijn vrouw en dus hadden we bedacht dat ik dan maar moest starten als vervanger van John. Ik zou dan na enkele honderden meters opgeven en dan zegt het reglement dat de overblijvende deelnemer uit het team mag aansluiten bij een ander team. Zo zou Ivo toch nog kunnen starten. In eerste instantie kregen we onze startnummers en leek alles in orde tot, tijdens de verdere afhandeling plots een extreem pünktliche Deutsche Fräulein er achter kwam dat ik niet John heette. Meteen groot alarm, want… FRAUDE !!!… en we hadden mooi argumenteren dat het allemaal niet uitmaakte omdat ik toch snel zou opgeven, de furie wilde van geen lieve moederen weten, reglement is reglement. We hebben vruchteloos een eeuwigheid staan argumenteren en discussiëren en uiteindelijk hebben we er haar baas bijgehaald. Ook daar kregen we te maken met Duitse strikte stiptheid: geen pardon. Nu is Tim iemand die niet snel van opgeven wil weten en via de grote baas van Gore Tex, een Engelsman heeft Ivo uiteindelijk toch een guest-startnummer gekregen. De enige voorwaarde is dat hij bij Michael en Tim moet blijven. Bijkomend voordeel: ik hoef niet eens te starten. Iedereen gelukkig.  


  28-08-2015 om 21:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  27-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 augustus Heidehond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In alle vroegte vertrekken we morgen met de lopers van Balance naar Oberstdorf. Ik ga de Gore-Tex Transalpine-run fotograferen en ik zal mijn beste vriend gedurende 10 dagen moeten missen. Hij zal het thuis wel goed hebben met het vrouwtje en de bezoekende kleinkids da’s zeker, maar het knaagt toch dat ie niet meekan.
  Deze morgen ben ik nog een lange wandeling gaan maken met hem in de heide en het lijkt wel dat hij het weet. Die beesten zijn slimmer en gevoeliger dan je zou denken. Hij rende, snuffelde en speelde net iets minder dan anders en terwijl ik dit zit te tikken is hij me verwijtend aan het kijken heb ik de indruk. Ik had ‘m beloofd dat ik nog een foto van hem op mijn blog zou zetten maar daar heeft ie geen boodschap aan vermoed ik.   


  27-08-2015 om 22:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus Meneer en zijn vrouwen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het flauwe grapje dat deze jongen toch wel een geweldige bofkont is met zijn zeventien vrouwen wil ik niet eens maken. Ik ben ook stier, geboren eind april he, en ik heb aan één vrouw genoeg, maar die telt dan wel voor zeventien… J
  Neen ik wil het eerder hebben over lichaamsomvang. Deze stoere knaap ligt zijn weelderig lichaam te etaleren aan de wereld onder het goedkeurend oog van al zijn echtgenotes en iedereen vindt dat hij er geweldig uitziet. Zelfs Josee kon een van diep komende “wow” nauwelijks onderdrukken toen wij er vandaag voorbij wandelden. En elke keer ze het over mijn prachtige torso heeft laat ze de kans niet onbenut om me te confronteren met het feit dat ik nu toch eens eindelijk iets moet gaan doen aan mijn gewicht. Okee, ik ben een klein beetje aan de mollige kant, maar, stier zijnde, is dat toch een vorm van schoonheid? Of niet?


  26-08-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Antwerpen… stad van mijn hart, ondanks het feit dat er de laatste jaren wel erg veel veranderd is.
  Papa en mama allebei aan het werk, dan is het aan pake Pol en oma om Julieke aan de stadsschouwburg te gaan oppikken van de dansstage. We hebben hier de eerste jaren dat we getrouwd waren een tijd gewoond, onze kinderen zijn hier geboren en we zullen altijd wel van deze stad blijven houden.
  De Grote Markt… Denk enkele details weg en je bent zo weer in de 16de of 17de  eeuw. Enig chauvinisme is ons niet vreemd als we de Antwerpse grote markt als een van de mooiste van het land en bij uitbreiding van Europa, de wereld en ons zonnestelsel noemen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we er tijdens een kort bezoek aan de scheldestad toch even langs lopen. Alles is er al honderdduizend keer gefotografeerd en zelfs originele invalshoeken zoeken is bijna onbegonnen werk. Ik heb dan maar mijn twee voorkeurmodellen gevraagd even plaats te nemen op een sterk punt in de compositie die ik voor ogen had. Ik had de 24-105 er op zitten en in de uiterste groothoekstand had ik net voldoende beeldhoek om het overzicht vast te leggen dat de toerist/wandelaar/passant te zien krijgt als ie van uit de Suikerrui de Grote markt op wandelt. 


  25-08-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus Even genieten van een lekker Wolfke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt wel eens dat het vrouwtje mijn fototoestel mee grist om me te verrassen met een opname van een compromitterende situatie of een belachelijke pose waarin ik me weer eens gemanoeuvreerd had, maar vandaag heb ik het haar netjes gevraagd: “ Maak eens een foto van Dreeke en mij…? ”
  Ik mag wel eens gebruik maken van de studio van mijn schoonbroer André, een druk bezette prof-fotograaf. Deze namiddag had ik er een shoot gepland, maar op het laatste moment had mijn model afgebeld met persoonlijke problemen. De shoot dan maar uitgesteld en de vrijgekomen tijd opgevuld met enkele levenskwaliteit verrijkende bezigheden, zoals daar zijn: het nuttigen van een heerlijke Carte Blanche, het luxe-bier van de jonge ambitieuze brouwerij Wolf in Aarschot. Als ik even onbetaalde reclame mag maken… het smaakte verrukkelijk. Na een tijdje werden we naar binnen gejaagd door de regen maar daar smaakte(n) de volgende(n) al even goed.
  J     


  24-08-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!