Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  08-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari Wandelen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We vertellen geen geheim als we zeggen dat wij fervente wandelaars zijn. Wandelen in combinatie met fotograferen, wandelen om Phaido uit te laten, wandelen al geocachend, wandelen om katers weg te werken, wandelen om te onthaasten… en we kunnen nog wel enige andere varianten bedenken. Deze morgen hadden we het rondje Smallebroeken erg kort gemaakt want we hadden gemerkt dat alles in gereedheid gebracht was voor de Valentijnsjogging, linten om weggetjes af te spannen, wegwijzers om de sportievelingen de goede richting te tonen en links en rechts al een verdwaalde, het parcours verkennende, vroege, zich opwarmende athleet. Wij houden niet zo van al die drukte en van tussen de lijntjes lopen en dus zijn we maar met de wagen naar de andere kant van het dorp gereden om daar het wandelplezier verder te zetten. Ook daar waren we niet alleen trouwens, er liepen nog medewandelaars rond zagen we, maar daar hadden we geen last van, integendeel, we hebben ze gefotografeerd.


  08-02-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Nelly
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is een bushalte vlak voor onze deur en we hadden deze dame al diverse keren zien afstappen. Dan nam ze het paadje richting Smallebroeken, ons vertrouwde wandeltraject en ook daar zagen we haar wel eens de natuur in lopen. Een kort beleefdheids-praatje hadden we al ooit gemaakt maar vandaag liepen we een hele tijd samen en konden we haar wat beter leren kennen. Het werd een heel interessant gesprek. Naar iemand die ooit te voet naar Santiago de Compostella geweest is luister je met plezier. Bleek dat ze in Berlaar woont, niet naast de deur, en met de bus – drie keer overstappen – regelmatig naar haar boomgaard komt hier in Lichtaart. Boomgaard is eigenlijk een te pover woord, ik noem het liever groendomein of zo. Ze plant, kweekt en teelt er kruiden, struiken, bomen en bloemen, zorgt voor de vogels, insecten en alles wat leeft en ze vertelde daar gepassioneerd over. Toen ze ons uitnodigde om mee te komen en eens rond te kijken gingen we daar graag op in. Josee effende het pad voor me, door, nog voor ik er zelf toe gekomen was, te vragen of ik haar mocht fotograferen. Ze had niet zo veel kaas gegeten van poseren vertelde ze nog, maar ze wilde wel. De eerste shots kwamen inderdaad nogal gekunsteld over, maar toen ik haar voorstelde zich maar verder tot Josee te richten met haar verhalen en geen acht op mij te slaan kwam langzaam aan de spontaniteit terug, handen die mee speelden in haar discours en expressie in haar gelaat. Ik heb me wat kleiner gemaakt om haar nog wat meer allure te geven en beter kon ik haar niet portretteren vond ik.
  Toen ze deze avond weer op de bus stond te wachten hebben we haar een A4-afdruk meegegeven, ze was er blij mee en we hebben terloops ook nog vernomen dat ze Nelly heet.   


  07-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari Koud he
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was koud deze morgen. Na nauwelijks enkele honderden meters beklaagde ik het me al dat ik ondanks die maar aanslepende verkoudheid toch beslist had mee te gaan voor de dagelijkse wandeling met Phaido en het vrouwtje.
  En er waren er nog die het koud hadden zag ik. Deze dames die meestal achter in de wei, ver van onbescheiden blikken hun ding staan te doen kwamen zodra ze de voorbijgangers zagen naar de omheining gelopen op zoek naar warmte, voeding of andere hulp… De dikke jas die ze allemaal aanhadden leek me op het eerste zicht nochtans een afdoende bescherming tegen deze temperaturen. Ik meende ook te zien dat de opvallend dikke lijven van de dames niet alleen veroorzaakt werden door de winterkleding… Ik vermoed dat hier binnen enkele maanden een heleboel kleine lammetjes aan het stoeien zullen zijn. Toch maar in de gaten houden… da’s ook leuk fotograferen, dat kleine grut… 


  06-02-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari Never say never...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we alweer enkele jaren geleden beslisten de gitaren en de microfoons aan de wilgen te hangen waren we er van overtuigd dat het ook definitief gedaan was met de muziekmakerij. De goesting was over, de lol was er af. Toch hebben we nog enkele reunies met de ex-collegas georganiseerd, met veel plezier trouwens maar ook dat is alweer een hele tijd geleden en ik was er van overtuigd dat het nu echt wel helemaal voorbij was… Never say never…
  Vandaag heb ik me toch nog eens laten overhalen de gitaren nog een keer uit de koffers te halen om dochterlief te begeleiden. Die wilde enkele liedjes zingen in de kerk van Hoogstraten tijdens de begrafenisplechtigheid van Marcel Sprangers, een te jong, totaal onverwacht  overleden familievriend. De jongedame waar ze vast mee werkt was belet en ik moest haar dan maar uit de nood helpen. Na summiere samenspraak hebben we wat liedjes van Willem Vermandere, Adèle en Jan Smit ten gehore gebracht en al bij al hebben we er ons goed doorheen geworsteld ondanks vingers waar geen eelt meer op zit ( beginnende gitaristen weten wat dat betekent ), ondanks  de kou in de kerk, en ondanks het feit dat de zelfverzekerde podiumroutine helemaal verdwenen is ondertussen.
  Tijdens de dienst ga je niet zitten fotograferen natuurlijk, maar na afloop, toen alle mensen buiten waren kon ik het weer niet laten. Ook de camera mocht er even uit.
  De binnenkant van de kerk van Hoogstraten bood best de nodige fotomogelijkheden, maar ook de “werkplek” waar ondergetekende, alweer voor de laatste keer
  J, zijn kunstjes opvoerde vond ik het bewaren waard, als souvenir. Mijn twee lievelingsgitaren – die heb ik gelukkig nooit verkocht – mochten mee in beeld en als ik in zeg maar 2025 nog eens doorheen mijn albums blader zal ik hier zonder twijfel met veel plezier naar kijken.


  05-02-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 feb Big
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee houdt van varkens. Ze hoeven niet noodzakelijk bijna 70 jaar te zijn en dik, een beetje jonger en big mag ook. Voor alle duidelijkheid “big” moet hier niet gezien worden als een Engels woord.  
  Ik was vandaag even in Wuustwezel en dan is het niet meer dan normaal dat ik met enkele fotos van de kleinkinderen thuiskom en daar bovenop is het ook mijn gewoonte eens langs de veestapel te lopen om te zien of ik daar eventueel geen mooie plaatjes kan schieten. Mama koe met kalfje, geitenbok die zijn best doet om tot bij de geiten te geraken, Brabanders in de wei, enkele poezen op het erf… er was, zoals meestal de nodige bedrijvigheid. Maar om het vrouwtje te plezieren heb ik deze keer gekozen voor een foto van dit schatje.
  Het was behoorlijk donker in die stal en zonder flits moest de Iso-waarde naar hoogtes waar je enkele jaren geleden alleen maar van kon dromen, de rode warmtelamp was ook niet echt bevorderlijk voor een makkelijke fotoklus maar de onvolprezen producten van de firmas Adobe en Nik zorgden er in de nabewerking nog maar eens voor dat ook deze shot toonbaar werd.


  04-02-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Het Hofke van Bayot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was met het vrouwke meegereden tot in Achterlee. Daar zou zij vriendin Martine oppikken om samen een middagje Ikea doen. Zelf wilde ik te voet langs de Coolsweg en door het bos achter de Floreal terug naar huis wandelen met Phaido.
  De tocht voerde ons dus ook langs het Hofke van Bayot. Het was weer een hele tijd geleden dat ik hier nog geweest was. Iedereen in de streek kent de plek wel vermoed ik. Bij het begin van de eerste wereldoorlog was Nestor Bayot de enige Belgische soldaat die op Lichtaarts grondgebied sneuvelde. Op 20 augustus 1914 liep hij hier in de bossen in een hinderlaag die er door Duitse ulanen was gelegd. Toen hij plots oog in oog kwam te staan met de vijand loste hij een paar schoten maar werd dan zelf dodelijk getroffen in het hoofd. Hij viel van zijn paard dat samen met de medesoldaten ongedeerd kon ontsnappen. Een paar dagen later werd Bayot aan de kerk van Lichtaart begraven. Na de oorlog lieten zijn ouders de stoffelijke resten naar zijn geboortedorp bij Luik overbrengen. De jongeman was 21 jaar toen hij stierf. Rond 1919 werd op de plaats van het vuurgevecht een kruis opgericht en later werd daar een keurig verzorgd perk bij aangelegd, het Hofke van Bayot. Bij gelegenheid van de honderdste verjaardag werd hier vorig jaar nog een herdenkingsplechtigheid gehouden.
  We zijn met de fotoclub al een tijdje aan het werken aan een project rond W.O. 1 en we denken dan in het bijzonder aan onze Lichtaartse slachtoffers, maar deze, hier gevallen Luikenaar verdient toch ook de nodige aandacht vond ik.  


  03-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari Het blijft maar winteren.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was vannacht al een nieuw dun laagje sneeuw op de nog niet helemaal weggesmolten restanten van eergisteren gevallen en toen we klaar stonden om aan de ochtendwandeling te beginnen kwam het plots weer in dikke vlokken naar beneden gedwarreld. Binnen de kortste keren was alles weer maagdelijk wit en het bleef maar sneeuwen. Met de naweeën van de griep nog in mijn lijf, de aanhoudende hoest en kortademigheid vond ik het op dat moment beter even te passen. Josee is er dus alleen met Phaido op uit getrokken. Toen ze terugkwam en vertelde hoe mooi het weer was, en ik ook wel merkte dat het duidelijk leek op te klaren heb ik me toch maar bedacht en Phaido een extra rondje gegund. Dezelfde fotos maken als eergisteren leek me geen uitdaging en daarom heb ik gezocht naar andere standpunten.
  Het leek er bij  momenten op dat de zon door het wolkendek wilde komen piepen en dat vond ik de moeite van het fotograferen waard. Knal tegen het licht in heb ik op deze plaats enkele shots gemaakt. Op het kleine display van mijn toestel leken ze wel oke. Toen ik deze opname thuis groot bekeek op het computerscherm was ik eerlijk gezegd niet meteen gelukkig. Het centrale uitgebeten overbelichte deel was zelfs na gebruikmaking van alle mogelijkheden van Raw-omzetting en de volledige Photoshop-trukkendoos nog altijd beneden de normen die ik mezelf opleg en ik wilde al aan de slag gaan met een andere foto. Toch probeerde ik eerst nog even een wit-zwart omzetting en o wonder… daar knapte hij helemaal van op. Mij stoort het lichtere deel in het midden niet meer en de rest van de plaat ademt ook plots de juiste sfeer… Hoe je onverwacht toch nog een reddingsboei vindt…


  02-02-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!