Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  01-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart De Korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert jaar en dag is taverne De Korte Heide een van de horecagelegenheden waar we met ons vriendenclubje regelmatig iets gaan consumeren. Toen Stijn, de uitbater ons vertelde dat hij van plan was er mee op te houden en dat hij al een potentiele overnemer had vonden wij dat niet meteen een leuke mededeling. Maar goed, je moet de dingen vaak op zijn beloop laten…
  Vandaag was de openingsreceptie met de nieuwe uitbaters gepland en wij waren uitgenodigd. Het was er erg druk natuurlijk en persoonlijk kennis maken was er niet meteen bij. We hebben uitgebreid genoten van de gratis drankjes en in de loop van de volgende week zullen we nog wel eens terug gaan om in minder hectische omstandigheden onze voelsprieten uit te strekken. Arthur en To zijn, naar wij vernamen, van plan voortaan zeven dagen op zeven van tien uur ’s morgens open te houden…
  Voor iedereen die zich bij deze nog vragen zou stellen rond de locatie willen wij even vertellen dat de Korte Heide een camping is die zich aan de overkant van de straat, recht tegenover de hoofdingang van Bobbejaanland bevindt. De taverne is niet alleen de horeca-faciliteit van de camping, maar die is ook toegankelijk voor alle plaatselijke of andere toevallig voorbij komende bezoekers. Van op de parking ziet het er zo uit.


  01-03-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari SLABP
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik betrap er mezelf op dat ik bij concert-fotografie vaak terug grijp naar zwart wit. Meestal krijg je namelijk te maken met een overvloed aan kleuren, spots en andere effecten, diverse soorten licht en meer fototechnisch uitgedrukt, een wirwar aan gemengde kleurtemperaturen. Als je dan je fotos naar zwart wit omzet heb je dat probleem alvast uit de wereld geholpen, daarenboven is het meestal ook nog eens lekker nostalgisch.
  Nick, neefje van Josee, begenadigd gitarist en drijvende kracht achter mijn favoriete bandje Flying Shoe had nog voldoende energie en goesting over om ook in een ander bandje zijn ding te gaan doen. De naam vond ik meteen al leuk genoeg om ze sympathiek te vinden. Dit is SLABP, voluit: Sounds Like A Bad Plan. Deze namiddag hadden ze me uitgenodigd om eens te komen luisteren bij gelegenheid van een kijkrepetitie voor vrienden en kennissen en eventueel gefundeerde kritiek te leveren. Flying Shoe zou dan via dezelfde P.A. ’s avonds ook een setje ten gehore brengen. Ik had de uitnodiging natuurlijk geïnterpreteerd als: breng je fototoestel mee en schiet er op los. Dat zou ik sowieso al gedaan hebben natuurlijk en al was het voor een beperkt publiek, actiefotos vind ik meestal leuker dan geposeerde plaatjes.     


  28-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik deze middag toevallig in de garage kwam merkte ik de verwijtende blikken van mijn fiets. En het is waar, ik heb ‘m tot nu toe enorm verwaarloosd in 2015. Als excuus kan ik natuurlijk constateren dat we dit jaar toch wel echt achterlopen qua revival van de natuur en tekenen van de prille lente. Als ik de blog van vorige jaren bekijk, en mijn fotos, dan zie ik dat er eind februari toen al ettelijke fietsdagen waren voorbij gekomen.
  Goed, vandaag het ik de eerste iets grotere tocht van het jaar ondernomen dan maar. Ik fietste en fietste en ik had eerlijk gezegd de tijd een beetje uit het oog verloren. Rond vijf uur was ik nog in Tongerlo en realiseerde ik me dat ik flink gas zou moeten geven om Josee niet met het avondeten te moeten laten wachten. Op de Larumse brug zag ik evenwel dat het niet meer lang zou duren voor de zon mooi boven het kanaal ging ondergaan. Er was ook het nodige rood in de lucht en enkele belovende wolken. Ik heb dan toch maar de fiets nog even aan de kant gezet en gewacht tot ik deze foto kon maken.
  Dat we pas om zeven uur aan tafel konden voor het avondeten nam Josee me niet eens kwalijk. Wat is ze toch een schatje.


  27-02-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari Selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er worden tegenwoordig meer fotos gemaakt met smartphones dan met fototoestellen. En het merendeel van die smartphone-shots zijn zogenaamde selfies.
  Ere wie ere toekomt. Het was Josee die plots riep dat dit de ideale plek was om een plaatje te schieten dat je met enige zin voor veralgemening ook een selfie zou kunnen noemen, een grote plas die een smalle uitloper had waar je de voeten langs kon zetten om droog te blijven. Zo kon je jezelf helemaal in beeld nemen in de spiegeling. Ja natuurlijk wilde ik dat wel eens doen, enkele keren na elkaar zelfs. Het was redelijk windstil, dus het wateroppervlak wilde wel meewerken om een en ander rimpelloos te reflecteren. En toch was het niet eens zo makkelijk om de juiste belichting te vinden met het grote contastverschil tussen de felle lucht, de spiegelingen van de bomen en die van mezelf in de plas. Uiteindelijk besloot ik te gaan voor deze bijna-silhouet opname.      


  26-02-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari De Kabouterberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nattigheid van de laatste dagen heeft er voor gezorgd dat de meeste wandelwegen waar wij ons regelmatig op begeven er erg slijkerig en vettig bij liggen, zelfs aan de meestal net iets drogere noordkant van de N123. Na een korte pipi en kaka paraplu-wandeling met Phaido deze morgen besloten we na de middag van een opklaring gebruik te maken om iets drogere oorden op te zoeken en wat meer uitgebreid de benen te strekken. We gingen er van uit dat de zandgrond en het reliëf van de Hoge Mouw en de Kabouterberg in Kasterlee de grootste garantie zouden bieden op een nog enigszins bewandelbare ondergrond… en dat bleek een juiste gok. We wisten ook niet hoe lang het zou droog blijven en dus hebben we toch maar de wagen genomen om de 2,5 km er naar toe te overbruggen, niet erg milieuvriendelijk, ik weet het, maar nood breekt wet….
  Het was opvallend rustig aan de Kabouterberg trouwens, er was geen levende ziel te bespeuren. Phaido kon ongehinderd snuffelen, en rondzwerven tussen de zandduinen, de lucht-boomwortels en de kabouterhuisjes terwijl het baasje fotografeerde.
  In de nabewerking heb ik de kleur grotendeels uit deze plaat weg gehaald en dan heb ik er ook nog een snuifje sepia aan toegevoegd. Naar mijn smaak is dit ongeveer de sfeer die ik wilde vangen.     


  25-02-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari Knotwilgen langs de Aa
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had op geocaching.com gezien dat er een nieuwe traditional gelegd was langs de Aa en die moest ik zo snel mogelijk gaan oprapen, je bent hobbyist of je bent het niet. Tussen de buien door ging ik deze namiddag met Phaido die kant op, een korte wandeling kan ie al weer aan inmiddels. Het fototoestel ging ook mee want ik wilde de knotwilgen best nog wel eens in beeld nemen als ik daar toch aan de wandel ging. Dat was ook de reden waarom ik vertrok vanaf het brugje aan de Groesaard. Ik wist wel dat ik in de Wespedongen dichterbij mijn doel was, maar dan liep je er dwars door een oninteressant weidelandschap naar toe en als je naar mooie beelden zoekt is de andere aanlooproute veel leuker.
  Langs de Aa waren alle knotwilgen evenwel geknot, logisch in deze tijd van het jaar eigenlijk. Fotomogelijkheden waren er natuurlijk nog zat. De hele omgeving is daar de moeite waard voor de schietgrage fotograaf trouwens. Van op het brugje kon ik dit plaatje vastleggen, en ik moet ootmoedig toegeven dat het niet helemaal een eerlijk beeld is. Uiterst rechts heb ik enkele knotwilgen bij gekloond om de loodsen van een boerenbedrijf weg te toveren. Naar mijn smaak waren ze een storend element in een verder idyllisch beeld en het was niet eens zo moeilijk er van af te geraken. We weten inmiddels allemaal wel dat er nauwelijks nog fotos voorbij komen in de media waar niet op een of andere manier aan ge-photoshopped is en bij deze heb ik ook die artistieke vrijheid genomen. Ik vind ‘m zo mooier.
  J


  24-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari Elpees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zou even terug willen gaan in de tijd om de jongere generaties te laten kennis maken met een stuk muzikale archeologie, namelijk de Elpee. Een beetje uitleg is nodig vermoed ik want ik ben er zeker van dat er op deze planeet op dit ogenblik meer mensen zijn die niet weten wat dat is dan mensen die het wél weten.
  Muziekliefhebbers die tegenwoordig hun favoriete liedjes al dan niet gratis downloaden naar hun I-pods of andere MP3-players of die ganse dagen op YouTube kijken en luisteren naar alles wat daar beschikbaar is herinneren zich waarschijnlijk nog wel dat vóór de alleenheerschappij van de internetmuziek er zoiets was als de CD, een kleine blinkende schijf in erg kwetsbare en moeilijk te openen doosjes, waarop muziek digitaal verpakt was. Die kon je dan beluisteren via een CD-speler. Door het kleine formaat waren teksten meestal onleesbaar en als je het over fotos of grafische vormgeving hebt dan was dat meestal zo petieterig dat kijkplezier nauwelijks voorhanden was.
  Welnu, lang vóór de CD waren en ook al geluidsdragers, je had bvb. de populaire cassettes, maar nog ouder waren de elpees. Dat waren grote meestal zwarte vinyl schijven, soms ook in andere blitse kleuren, die in prachtige hoezen zaten. Als we er eerst voor gespaard hadden kochten we die in de platenwinkel – jawel, een winkel waar ze alleen maar platen verkochten – en daar stond dan langs elke kant ongeveer 30 minuten muziek op. De platenspeler was een ingewikkeld apparaat met als voornaamste onderdeel een arm waar een naald aan zat. Die moest je voorzichtig op de plaat zetten en dan gleed die door de draaiende groeven in het vinyl, zo kon je dan via een versterker en boxen beluisteren wat je gekocht had, en inderdaad, halfweg moest je de plaat omdraaien. Als je zo’n hoes, of de binnenhoes in je handen had, of bij een dubbel-elpee de opengeslagen binnenflap, dan was dat ook visueel iets om van de genieten. Echte kunstwerken kreeg je te zien en teksten waren in een voor ieder normaal paar mensenogen leesbaar en voldoende groot lettertype gedrukt. Het moet rond 1960 geweest zijn dat ik aan mijn verzameling begon en toen de CD de Elpee kwam vervangen had ik er meerdere duizenden. Ik heb ze nog steeds trouwens, netjes alfabetisch gerangschikt in rekken in de garage. Zoals iedereen ben ik ook overgeschakeld naar het digitale luisterplezier toen, of dat echt zoveel beter was laat ik even in het midden. Van alle bandjes of artiesten waarvan je tientallen elpees had kocht je één verzamel-CD met een soort best-of selectie, de keuze van iemand anders en niet je eigen keuze, en al die andere nummers bleven verder opgesloten op dat rek in de garage.
  Toen ik een hele tijd geleden een Platenspeler kocht waarmee ik mijn oude elpees kan omzetten naar een digitaal formaat ben ik begonnen met regelmatig die verwaarloosde pareltjes uit de garage te halen en ik betrap me er op dat ik vergeet ze terug te brengen. Het zijn allemaal schatten die me zeer dierbaar zijn, de ene in een al iets meer versleten en grijsgedraaide toestand dan de andere. Ze liggen opgestapeld langs de omzet-platenspeler. Vandaag bedacht ik dat ik ze maar eens moest fotograferen, als eerbetoon, maar ook om de herinnering in stand te houden.   


  23-02-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!