Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart WTC en MTC
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  WTC en MTC zijn goed bevriend in onze thuishaven. De wielertoeristen van WTC Lichtaart doen ieder jaar beroep op ons, leden van de motorclub MTC Lichtaart, om hun openings- en sluitingsrit van het seizoen te begeleiden en de groep fietsende sportievelingen doorheen de mogelijke valstrikken van het verkeer te loodsen. Dus ook op deze eerste zondag van maart verzamelden de diverse soorten tweewielers zich op het kerkplein om een nieuwe jaargang van onze respectievelijke hobbies gezamenlijk in te rijden.  Met de autoriteit die ons wordt verstrekt door een armbandje in de nationale driekleur en het opschrift “wegkapitein” gecombineerd met een rond wit plaatje met rode rand aan een korte steel ( het verkeersbord C3 ) houden wij rigoureus alle voertuigen tegen die een mogelijke gevaar voor onze beschermelingen zouden kunnen betekenen.
  Enkele hectometers na het vertrek stond het vrouwtje met de camera langs de weg en zij kon dit plaatje schieten van ondergetekende die toevallig net voor de horde WTC-ers uit rijdt.
       

  03-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart De snoepverzamelaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nichtje Jill was gisteren een van de mede-wandelaars tijdens de nachtelijke dropping en zo kwamen we te weten dat zij vandaag met haar carnavalsvereniging zou deelnemen aan de stoet in Winkelomhei bij Geel. Nu is een carnavalsstoet gaan bekijken het allerlaatste waar ik aan zou denken als ik eens op een zaterdagmiddag niks te doen had, maar het feit dat Winkelomhei in de buurt is en het enthousiasme waarmee het ons was aangepraat waren voldoende om ons toch maar eens naar ginder te lokken.  Ik heb nog al wat confetti en andere troep gezien maar het moet gezegd, bij de vele groepen waren er best enkele bijzonder geslaagde ludieke toespelingen op actuele gebeurtenissen. Ik beleefde evenwel net zo veel plezier aan het in de gaten houden van de toeschouwers. Deze oudjes zaten langs de weg te wachten tot de stoet voorbij zou komen. Ze hadden allemaal een mandje om snoep en lekkernijen in te verzamelen. Naast het storten van tonnen papiersnippers is het rondstrooien van snoep en kleine versnaperingen ook een verplicht nummer bij dit soort evenementen namelijk. Ik vraag me dan meteen af hoe die in hemelsnaam gaan rondkruipen om die snoep ook daadwerkelijk te verzamelen, maar wachten om met eigen ogen het antwoord op die vraag te zien wilde ik nu ook weer niet. Ik vond dit beeld trouwens ook al interessant genoeg om de Canon op te richten.      

  02-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart The nightshift
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met een beetje vertraging wilde ik bij deze verslag uitbrengen van onze activiteiten van gisteren avond, of beter gezegd, deze nacht. De schoonfamilie had ons uitgenodigd om deel te nemen aan een nacht-dropping, een wandeltocht met opdrachten waarbij je wordt afgezet op een onbekende plek en dan maar moet zien op de ook onbekende bestemming te geraken aan de hand van een –laten we het maar voorzichtig uitdrukken – verwarrende routebeschrijving. Bijgaande foto toont enkele aspecten van het gebeuren. De multimedia worden ingeschakeld om externe hulp te vragen terwijl de formulieren met de opdrachten worden geanaliseerd en wat belangrijk is: er is hier duidelijk sprake van consumptie van meegebrachte opkikkertjes. Enkele lotgenoten uit ons groepje hadden er aan gedacht jenever ( in diverse smaken ), pils en nog wat alcohol bevattende spullen mee te sjouwen. Het eindpunt van onze tocht bleek dan ook nog eens een stemmige kroeg te zijn die weinig last had van een verplicht sluitingsuur.
  Om een lang verhaal kort te maken… Toen het vrouwtje mij eindelijk thuis in het veilige nestje had afgezet kon ik het knopje niet meer vinden om de computer op te starten. Deze morgen bleek dat evenwel toch nog steeds op dezelfde plaats te zitten… raar.

  01-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Mijn lief.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is mijn lief. Van alle lieven in deze categorie is zij mijn tweede liefste. Aan mijn oude Strat kan niks of niemand tippen natuurlijk, maar toch is deze misschien wel degene waar ik het liefste mee speel. Ik heb haar de laatste tijd schromelijk verwaarloosd, het is waar. Sedert wij officieel de gitaren en de microfoons aan de wilgen hebben gehangen – wij genieten ondertussen van een welverdiend pensioen – had ik niet meer naar haar omgekeken. Ik besteed nu wat meer tijd aan mijn lief van vlees en bloed en dan heb ik er ook nog enkele lieven uit andere sectoren bijgenomen, de meeste met als achternaam “Canon”. Maar nu de kogel door de kerk is en wij nog een aller-aller-allerlaatste afscheids-optreden gaan doen met het bandje waarmee we 46 jaar geleden Lommel en omstreken onveilig maakten heb ik de relatie met deze schoonheid weer nieuw leven ingeblazen. Als ik nu weer eens goesting krijg ga ik er even enthousiast mee spelen alsof ik nog 21 was. Op 8 juni mag iedereen naar enkele van mijn lieven komen kijken en luisteren in zaal Heide-Heuvel in Lommel. Ik zal er ook bijstaan, maar naast die schoonheden verbleekt mijn persoontje natuurlijk.

  28-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari Digi-Jefke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor de meeste grootouders is woensdagnamiddag traditiegetrouw kleinkinderen-opvangdag. Bij ons is dat niet anders. Met papa en mama beiden aan het werk en een vrije school-namiddag zijn wij de voor de hand liggende hulp in nood. En ja, ook in onze familie heeft de digitalisering van het speelgoed hard toegeslagen. Die dingen zijn tegenwoordig klein, licht en mobiel, dus de nintendo en de i-pad maken de reis mee van Herentals naar Lichtaart. Wij vragen ons wel eens af of de kids ook nog wel voldoende gewoon buiten gaan spelen zoals wij vroeger. Wij proberen wel voor enige beperking te zorgen in het computeren en gamen door strikte quota in te stellen voor het gebruik van dat soort apparaten, maar die dingen hebben zo’n grote aantrekking dat wij daar al onze overtuigingskracht voor nodig hebben… J Als het weer lente wordt en wie weet, daarna ook weer zomer, zullen de weersomstandigheden waarschijnlijk ook wel wat meer willen meewerken om alternatieven te bieden voor de electronica.
  De 21ste eeuwse jeugd groeit anders op dan wij, en heeft andere interesses, zoveel is duidelijk. Voordelen heeft  dat ook wel, als opa nu eens een probleempje heeft met zijn smartphone is er nog altijd kleinzoon om deskundige hulp te bieden.

  27-02-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari SMIK Doe Dag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De geschiedenis herhaalt zich. Precies zoals vorig jaar, - toen was het op zes maart - gingen we ook vandaag weer met vier leden van fotoclub Visueel naar het Santa Maria Instituut in Kasterlee om de leerlingen die gekozen hadden voor fotografie tijdens hun “Doe-dag” de nodige info te geven en even onder te dompelen in de praktijk. Elk woord dat ik toen in de dagelijkse blog schreef zou ik  vandaag ook kunnen herhalen. Zelfde gang van zaken dus, behalve misschien bij het gegeven dat het toen Guy Franck was die een foto van mij nam toen ik bezig was enkele begrippen te verklaren… deze keer had ik zelf de camera in aanslag toen hij enkele mogelijkheden en routines van Photoshop had uitgelegd en de aspirant-fotografen ook eens hun vaardigheden mochten testen.     

  26-02-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari Omdawedewinterbeuzijn...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik neem aan dat de boodschap duidelijk genoeg is. Ik ben het beu… nu heeft de winter echt lang genoeg geduurd. Alweer een trieste grijze dag kregen we cadeau van de weermaker vandaag, een dag met niet voldoende sneeuw om van mooie winterlandschappen te kunnen spreken, maar wel voldoende sneeuw en gemiezer om alle leuke buitenactiviteiten al op voorhand tot mislukken te doemen. Mijn camera en ik, we hebben dan ook beslist om nu te stoppen met winterfotos en onze eigen zomercocoon in elkaar te knutselen.
  Het idee was niet van mezelf, daar moet ik Marieke voor bedanken, maar dit stilleven is met zijn warmte en zijn kleurtjes het beste tegengif dat ik kon bedenken voor het stiekeme depressieve gevoel dat zich van ons allemaal dreigt meester te maken nu die winter maar niet wil ophouden.
  Ik zocht eerst een geschikte achtergrond, daarna heb ik de voor de gelegenheid in huis gehaalde lekkernijen in een zomerse kompositie geschikt, dan heb ik enkele keren op de ontspanknop van de Canon gedrukt, vervolgens heb ik ook alles opgegeten en tenslotte heb ik in Photoshop gezocht naar de knop “MAAK HIER EEN WARME ZOMERSE FOTO VAN”. Ik heb ‘m gevonden ook….
  J

  25-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!