Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni Ik zie U !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze goede vriend Juul weigert nog altijd obstinaat met ons mee naar beneden te gaan als we de trap afdalen onder de studio om te repeteren. Als we een break nemen evenwel wil ie er absoluut bij zijn. Hij legt zich ook gemakkelijk in een van de zetels als wij even uitrusten, maar hij houdt ons wel in de gaten, en zodra iemand van ons aanstalten maakt om een bal, een stok of een ander object waaraan enig spelplezier zou kunnen vastzitten vast te nemen, is ie een en al aandacht en er is niet veel nodig om verrassend veel energie over je heen te krijgen. Er is nog een tweede manier om zijn aandacht te vangen, dat is over eten praten, met een wafelpapiertje ritselen of de deur van de koelkast openmaken… maar dat zal ie wel van zijn baasje hebben.

  02-06-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni The Village People
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zaterdag is de enige dag in de week waarover we beslist hebben dat we niet zouden repeteren voor ons concert. De familie heeft ook haar rechten. We zijn op onze vrije dag dan ook naar het schoolfeest van de Wuustwezelse verzameling kleinkinderen geweest. Ik had mezelf een plekje uitgezocht helemaal achteraan, en minder goede herinneringen uit vorige jaren indachtig had ik een trapladdertje meegenomen en met het statief in de allerhoogste stand kon ik met de 70-300 op de camera over alle toeschouwers heen ongehinderd zoveel fotos schieten als ik wilde.  
  De kids hebben alle vier hun allerbeste beentje voor gezet, en ik zou echt niet weten welke groep, welk kleinkind ik er uit moet lichten. Het had evengoed Hannelore, Marie Leen of Nicolas kunnen zijn maar min of meer toevallig houden we het vandaag bij Pieter en zijn klasgenoten. De act waarin ze de Village People opnieuw tot leven brachten vond ik bijzonder geslaagd. Ze zijn er alle vijf, de typetjes.

  01-06-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei The Lonely Boys
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  U kijkt naar ruim meer dan een halve ton aan puur talent. The Lonely Boys. De naam klinkt even sixties als de lading die hij dekt. Bijna 50 jaar geleden waren wij wereldberoemd in Lommel en omstreken, de oerband van alle rockbandjes in de regio, de schrik van alle moeders met jonge mooie dochters… om het met een cliché te zeggen: wij waren jong en mooi, nu, ongeveer een halve eeuw later, zijn we nog alleen maar … ( vul zelf in )
  Voor de vijfde keer al doen we binnenkort een reunie-concert dat we zelf bestempelen als het laatste. Deze keer zou dat wel eens de waarheid kunnen zijn, tenzij we ooit in hetzelfde rusthuis belanden en dan nog eens samen ”Zilverdraden tussen goud” of “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren” zouden spelen. Voorlopig is het nog altijd niet zo ver gelukkig en willen we op 8 juni in de parochiezaal van den Heuvel in Lommel nog één keer rocken zoals vroeger. Tussen de repetities door zag ik de kans schoon om even de camera op statief te zetten, alle bandleden bereid te vinden de stramme lijven in een zitpositie te wringen tegen de achtermuur van de cantine bij de studio en nog eens een groepsfoto te maken. V.l.n.r. Jean, toetsenist en drijvende kracht achter studio Del-fy in Lommel, Theo, de enige lichtgewicht ( vergeleken met de anderen toch ) en bijzonder getalenteerd sologitarist, Jack, bassist, voor de gelegenheid overgevlogen uit Omaha Nebraska, Eddy, drummer die in het gewone leven een horecazaak uitbaat in Gambia, en tenslotte deze jongen die gitaar speelt en de meeste zangpartijen voor zijn rekening neemt. We zijn er bijna klaar voor. Nog één week repeteren.
     

  31-05-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Langs de spoorweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik meen niet dat ik het leven wat zwartgallig inzie de laatste tijd, de voorbereidingen voor het afscheidsconcert lopen prima in ieder geval, misschien is het wel gewoon een artistieke bevlieging, maar feit is dat ik vandaag voor de tweede dag op rij gekozen heb voor een zwart-wit opname.
  Na de repetitie kon ik het weer niet laten even een ommetje te doen om onderweg een geocache te gaan zoeken. Ik parkeerde de wagen dus ergens tussen Mol en Geel aan een spoorwegovergang en wandelde een eind het zandweggetje op dat het groen in liep en dat me door de GPS werd aangewezen als zijnde de te volgen weg om bij mijn doel te raken. Onderweg viel me dit bouwsel op en ik heb dan ook niet geaarzeld om het aan mijn verzameling toe te voegen. Een beetje experimenteren met enkele filters in photoshop leverde dit behoorlijk aangedikt dramatisch beeld op. Met dank aan Silver Efex Pro 2 van de firma Nik.
    

  30-05-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Jefke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen zijn waarschijnlijk het meest gefotografeerde onderwerp door hobby-fotografen die zoals wij de leeftijd bereikt hebben waarop de eigen kinderen ook voor nakomelingen gezorgd hebben. Helemaal onbevooroodeeld kan je moeilijk zijn in het beoordelen van fotos die je er van maakt. Je gaat onwillekeurig toch een beetje met je hart kijken…
  Deze opname is eigenlijk een beetje een toevalstreffer. Ik had net de lichtsterke 50 mm op het toestel gezet om wat te experimenteren en toen ik Jefke daar zag zitten met die ondeugende blik waarmee hij me in de gaten hield drukte ik zonder verder na te denken af. De Eos stond ingesteld op Iso 400 en f 1,4 en dat bleek precies goed om zonder flitsen en met een niet al te lange sluitertijd voldoende licht te hebben. Toen ik het resultaat zag op de PC wist ik ook meteen dat ik hier een zwart wit van wilde maken.
  Ik vind ‘m zelf prachtig en, zoals ik eerder aangaf, of dat in alle objectiviteit is vind ik niet eens belangrijk.

  29-05-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Crash
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden net een break en zaten, met een frisse pint, gezellig te keuvelen bij de vijver, ondertussen onze vaste stek tijdens de pauzes, toen we plots een enorme knal hoorden. Er is iets gebeurd vóór op straat wisten we meteen en we zijn dan ook zo snel als onze niet meer zo jeugdige benen het toelieten naar de plaats des onheils gespurt. Ik had sowieso mijn camera bij de hand – dat gebeurt wel vaker als we bij de vijver zijn – en ik was er dus als de kippen bij om de situatie ter plekke vast te leggen. Rijp voor de sloop, deze mooie Audi als je het mij vraagt…
  Uit verhalen van automobilisten die achter de ongelukswagen reden bleek dat er helemaal geen tweede auto bij betrokken was. De bestuurder is waarschijnlijk onwel geworden of in slaap gesukkeld en is zonder vaart te minderen recht op een boom geknald. Die ging niet opzij en dan krijg je dit soort blikschade. De weerbarstige boom is trouwens ook niet helemaal onbeschadigd uit de confrontatie gekomen. De ambulance heeft de bestuurder naar het ziekenhuis gevoerd, maar die hebben we toch nog zelf zien instappen. We nemen aan dat ie het wel zal overleven. Zijn wagen evenwel…
             

  28-05-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Gemeenschappelijk bloemenbezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het kan dan toch nog: een beetje zon en een mooie lentedag in mei. En precies dan zitten wij in die kelder te repeteren. Gelukkig lassen we regelmatig een pauze in – we worden allemaal een dagje ouder – en dan kunnen we uitblazen en van de rust genieten aan de vijver in de tuin naast de studio. Met dit weer is daar ook een en ander gaande natuurlijk. Het water klatert, de vogeltjes vliegen af en aan en de insectjes groot en klein wriemelen, kruipen, fladderen en zoemen dat het een lieve lust is. Ik mocht zowaar al enkele libellen observeren en die doen ook hun best om van het mooie weer te profiteren om aan voortplanting te doen. Bij de libellen gaat dat blijkbaar gewoon tijdens de andere dagelijkse bezigheden. Ze vliegen met elkaar verbonden, bezoeken bloemekes, gaan op waterplanten zitten en som, zeer soms, duurt dat net lang genoeg om de jagende fotograaf de gelegenheid te geven voldoende scherp te stellen.         

  27-05-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!