Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  23-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 november Het Butselbos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Butselbos… ik had er nog nooit van gehoord, tot vandaag. Toen het er, bij de eerste blik naar buiten deze mogen, naar uitzag dat het alweer zo’n schitterende herfstdag zou worden ben ik even op de geocaching site gaan zoeken naar een alternatief voor de dagelijkse routine-wandeling. Een dik uur rijden naar Boutersem leek me niet te veel om even ter plaatse te gaan zien of de vele favorietpunten die door de collegae geocachers aan deze zoektocht waren toegekend ook terecht waren. We hebben het ons niet beklaagd. Zowel de wandeling als de creativiteit van de legger konden we apprecieren.    Het mooie lage herfstlicht en de landschappen waar we ons de hele tijd in bevonden waren daarenboven evenzovele redenen om regelmatig de camera uit de tas te halen.


  23-11-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november Regen op komst?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We waren deze namiddag een grote wandeling gaan doen in Gierle en toen we rond vijf uur bijna thuis waren, ergens tussen Tielen en Lichtaart, attendeerde Josee mij op een enorme, brede donkere wolkenband aan de rechterkant. In het westen leek er een weersverandering deze kant op te komen terwijl daarboven alle kleurige tinten van een prachtige herfstavond nog in de lucht te zien waren.
  Dan stopt een mens natuurlijk en veel tijd had ik niet nodig om de goede instellingen te vinden op de camera. Een statief had ik helaas niet bij, maar gelukkig vond ik toch voldoende steun op een verkeersbord om de relatief lange sluitertijd zonder al te veel onscherpte te counteren.
  Benieuwd of we deze nacht regen krijgen

  22-11-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november Rox, de vliegende hond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vliegende honden, ze bestaan!!! Ik heb als bewijs een foto van Rox, het hyperkinetische hondje van Swa en Monique. Toen ze beslisten een Pommeriaan in huis te nemen wisten ze niet dat het energiepeil van de kleine pup binnen de kortste keren zulke ongekende hoogtes zou bereiken. Bijna een jaar later en na een operatie aan een knieschijf is er van enige terugval van het loop- en springvermogen van Rox in de verste verte nog geen sprake. Dat Rox ondertussen geen echte man meer is, omdat de dokter hem enkele vitale onderdeeltjes heeft afgenomen had ook niet het verhoopte kalmerend effect en ik vermoed dat ze zullen moeten leren leven met een high-energy-troetel. Toen we er deze middag op bezoek kwamen kregen we meteen enkele staaltjes van door de hof rennen, over de bloemperken springen en rondjes tuinhuisje spurten te zien.
  Meer was er niet nodig om mij fotoplannen te bezorgen. Ik koos positie op een strategische plaats tussen Swa, aan de ene kant, en Monique, met Rox aan de andere kant, om, op de grond liggend, te trachten een foto te maken van een springende woef. Als Rox geroepen wordt dan is er maar één traject en dat is een rechte lijn en dan is er ook maar één snelheid: vol gas… Rox kwam dus als een schicht op me afgestoven toen Swa zijn naam riep, vloog over het tussenliggend bloemperk en zoefde nauwelijks enkele centimeters langs de camera voorbij. Gelukkig had ik al de eerste keer raak geschoten want ik ben er niet zeker van dat hij bij volgende pogingen niet vol op de fotograaf zou terecht gekomen zijn…


  21-11-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november Gedumpt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mij kun je niet wijsmaken dat dit een versleten fiets is die in het bos gedumpt is. Eerlijkheidshalve moet ik meteen vertellen dat je dit fenomeen tegenwoordig veel te vaak ziet… je kunt je niet voorstellen wat je tijdens een wandeling allemaal vindt in de natuur.
  Maar neen, dit is een gloednieuwe fiets, ontdaan van enkele waardevolle onderdelen. Nog niet zo lang geleden was dit zonder twijfel de trots van iemand die hier een flinke som voor betaald had, die hier misschien lang voor gespaard had en die zich waarschijnlijk hiervoor andere dingen had moeten ontzeggen. Ik kom woorden te kort om het uitschot te typeren dat dan iemands droom kapot maakt om een fractie van de waarde te incasseren voor wat losse onderdelen. Soms zou ik willen dat ik een Jan de Wilde was en ook zo’n poëtische tirade scheldwoorden kon bedenken als in “He he wat een feest”. Ik kom in dit geval niet verder dan uitschot, krapuul, schorem, bandieten of laaggevallen klootzakken maar Jan zingt dan over mottige malloot, termische zak, boskoe, slappe stalagtiet, bergkwabaal of aarsgarnaal…
  Enfin, alle gekheid op een stokje, ik weet precies waar hij ligt, en ik ben er van overtuigd dat ie er nog lang zal blijven liggen. Dit aan de politie of de gemeente gaan vertellen heeft geen enkele zin, die kunnen er immers ook niks aan doen. Er staan hele legers aarsgarnalen zonder enig respect of normbesef klaar om er binnen de kortste keren een berg gestripte kostbaarheden naast te leggen. Toevallig las ik vandaag in de krant dat de burgemeester van een Vlaamse gemeente er voor pleit dat we meer wapens in huis zouden moeten halen om ons bezit te verdedigen… zucht… Krijgen we binnenkort Amerikaanse toestanden?


  20-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 november Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog maar eens een herfstfoto hoor ik U zuchten… De mogelijkheden die de natuur biedt aan de wandelende fotograaf zijn in dit seizoen nu eenmaal zeer specifiek. Prachtige verkleurende bladeren, paddenstoelen en zonnestralen die net iets makkelijker doorheen de bomen tot beneden geraken om alles mooi te belichten, dat zijn de ingrediënten die mijn geheugenkaartje meestal vullen dezer dagen. Die zonnestralen hebben we weliswaar moeten missen vandaag maar toch had ik één bijzonder “warme” foto bij merkte ik toen ik mijn oogst op de PC bekeek. Bij de eerste foto van de dag had ik de instellingen van mijn toestel even uit het oog verloren en de witbalans stond nog op “flitslicht”… oeps, foutje… en dat bleek achteraf gezien niet eens zo verkeerd. Omdat ik alles in RAW fotografeer had ik in de nabewerking daar gemakkelijk iets aan kunnen doen, maar omdat ik het zelf wel mooi vond heb ik het maar zo gelaten. Uit een grijze dag heb ik dus toch een zonnige foto vol met kleurtjes, blaadjes en een mooi, opvallend vliegenzwammetje kunnen mee naar huis nemen.


  19-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 november Julie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Grijs, grijs en grijs dat is de korte samenvatting van wat wij over het weer kunnen zeggen vandaag. Kleurrijke herfstbeelden lagen dan ook niet voor het rapen. Gelukkig kwam er toch nog wat kleur in huis na schooltijd. Als papa en mama zo druk bezig zijn met carrière en vele andere ontspannende en sportieve activiteiten dan moeten oma en pake Pol regelmatig voor opvang zorgen en zodoende kwam Julieke weer even logeren. Dat geeft mij de gelegenheid om weer maar eens terug te vallen op dat favoriete foto-onderwerp: de kleinkinderen. Julie weet ondertussen wel hoe ze met de camera moet flirten en de fotos die ik maakte van zowel het huiswerk en van de ontspanning nadien waren zonder uitzondering alle zeer spontaan en het was dus weer moeilijk kiezen. Dat het uiteindelijk deze opname werd die hier als illustratie van Julie’s poseertalent prijkt heeft alles te maken met de tussenkomst van Josee, die, terwijl ik de foto aan het bewerken was, wel eens wilde weten hoe onze beige kussens in de sofa er zouden uitzien indien ze blauw waren… daar waren slechts enkele muisklikken voor nodig. Een spoedig bezoek aan de kussenswinkel ligt in de lijn der verwachtingen… J


  18-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november De Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op enkele kleine variaties na is het bijna elke dag hetzelfde rondje dat wij wandelen met Phaido. Toch neem ik elke keer weer het fototoestel mee en elke keer breng ik weer enkele leuke shots mee naar huis. Zeker op een heerlijke herfstdag als vandaag was het weer genieten en oogsten… Voor de middag deed de lage herfstzon nog extra haar best en het licht was bijzonder meewerkend om me te motiveren. Ik ben een tijdje bezig geweest met de mooie kleuren van de bladeren, veel detailfotografie, wat tegenlichtopnames van Josee en Phaido en toen we bijna terug thuis waren diende zich in de Dressenstraat dit herfstbeeld aan. Dat kon ik ook niet laten liggen toch?


  17-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!