Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni Zwart Wit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vraag me monkelend af ik dit ook onder de noemer Zwart-Wit fotografie mag klasseren.
  Eddy was weer een tijdje in het land. Na zijn behandeling en genezing van de ziekte waarvan we de naam nog steeds niet graag horen moet ie nog enkele jaren om de zes maanden een check-up ondergaan. Dinsdag vertrekt ie weer naar Gambia want de horeca-zaak kan niet lang zonder strenge leidende hand daar. Vanavond gingen we met de ganse bende nog eens gezellig eten. We hadden De Paarse Peper in Lommel Barrier uitgekozen deze keer, en dat hebben we ons niet beklaagd. Wat er geserveerd werd was erg lekker, het terras waar we tot het donker vertoefden is een oase van rust en de vijver met klaterende fontein en allerhande watervogels nodigt er uit om gewoon te genieten… als de buurman er niet met zijn grasmachine overheen decibelt tenminste. We hebben er onze pret niet door laten vergallen en uiteindelijk hield ie er ook mee op.
  Witte en zwarte zwanen op de vijver, Eddy tussen de gekleurde medemensen in Afrika… ik kon het niet laten de symboliek ter sprake te brengen, een beetje melig misschien, maar wel een goede reden om er ook deze foto aan vast te maken.    


  28-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni Bokrijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was de hele dag in Bokrijk, Hangar 58 om precies te zijn. Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Practimed, een medisch clubje van huisartsen dat uitgroeide tot een instituut, was dat de locatie waar het er bij horende feest zou doorgaan. Zus Lilly organiseerde het gebeuren en dan was het bijna vanzelfsprekend dat schoonbroer Dreeke er de fotografie zou gaan verzorgen. Omdat het nogal groots ging worden hadden ze mij gevraagd om te assisteren. Ik had me er op verheugd een aan tal ongestoorde Bokrijk-fotos te kunnen maken, maar het liep enigszins anders. De bezoekers werden gefotografeerd bij binnenkomst en ik moest dan de fotos in een sjabloontje met de firmanaam plaatsen in Photoshop en dat dan afprinten. Tussen half vijf  en half twee deze morgen hebben we om en bij de 900 fotos afgeprint, nauwelijks tijd om iets van het feestgedruis vast te leggen dus.
  Gelukkig had ik voor de aanvang al even een rondje gedaan en een spiegeling van de oude stad in de ramen van het hypermoderne feestgebouw vond ik wel een shot waard. Ik heb geprobeerd mezelf buiten beeld te houden maar dat is niet helemaal gelukt.
  De UFO bovenin is natuurlijk gewoon een lamp binnen en zo zijn er nog wel wat voorzichtige vraagtekens bij dit soort spiegelfotografie. Dat vind ik er nu net zo leuk aan.   


  27-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni Poepzakje met inhoud
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verantwoordelijke hondenbaasjes die weten zeker wat dit is: een hondenpoepzakje met inhoud en gesteld dat dit te Noord-Nederlands klinkt wil ik het best ook nog wel eens in het schoon Vlaams omzetten: dit is ne zak me hondenstront, voor de kleinkinderen de kaka van Phaido.
  Phaido heeft best goede toiletmanieren. Als hij moet dan gaat ie tijdens een wandeling altijd een eindje van het pad af het bos in en dan deponeert ie daar de restanten van zijn verteerde smulpartijen op een plek waar niemand er last van heeft. Wij laten dat daar dan ook steevast liggen, dat is goed voor de natuur. Soms, zeer uitzonderlijk, en dat was toevallig vandaag het geval, doet ie zijn behoeften wel eens op een minder aanvaardbare plek, op een grasperk naast een huis bijvoorbeeld. Ondanks het feit dat wij er van overtuigd waren dat niemand het gezien had, wilden wij toch als fatsoenlijke hondenbaasjes de drollen opruimen en de altijd tijdens de wandelingen verplicht meegenomen “poepzakjes” komen dan goed van pas. Dat hoort zo. De wetgevers hebben ook strenge boetes voorzien bij het niet in acht nemen van dat soort regels. Ingepakt staat netjes.
  Tegendraadse dwarskijker als ik ben stel ik me daar dan toch een vraag bij. Is een stront die je in plastic verpakt en in de vuilbak kiepert dan wél ecologisch verantwoord?... Een gefundeerde uitleg om me te laten weten bij welk soort afval we dit moeten weg-selecteren zou ik trouwens ook wel eens willen horen.  


  26-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni Siesta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag was het de beurt aan Josee om naar Lommel te rijden en te helpen bij de verhuis van de bewoners naar het nieuwe zorgtehuis Hoevezavel 2. Het was dus aan mij om thuis te blijven om te hondensitten. Een uitgebreide wandeling is een van de aangenaamste manieren om dan de dag door te komen, zeker met dit prachtige weer. Phaido zegt daar nooit neen tegen en hij vindt het ook niet erg dat ik regelmatig stop om een en ander te fotograferen onderweg. Deze siesta houdende koeien vond ik best een mooi tafereel. Ik heb lang getwijfeld of ik hem in kleur zou laten of toch maar naar zwart wit omzetten. De omzetting beviel me voor het grootste gedeelte alleen werd de mooie blauwe lucht erg oninteressant zonder kleur. Ik ben dan maar in mijn map met bruikbare luchten gedoken en ik heb er wat wolken in gezet. Ik beken dus ootmoedig dat ik de waarheid wel eens geweld durf aandoen als het er op aankomt de troeven van mijn werk wat op te peppen, maar dat is een vrijheid die ik mezelf graag gun. Ik vind trouwens dat fotobewerking tegenwoordig een onlosmakelijk onderdeel van de fotografie geworden is.


  25-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni Kermit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een goede facebook-vriendin had niet zo lang geleden een wondermooie fotoserie van kikkers geschoten in het Hageven. Nu ken ik de plek waar ze dat waarschijnlijk gedaan heeft ook wel en ik had me al een hele tijd voorgenomen er weer eens naar toe te gaan.
  Na een dag vrijwilligerswerk in Hoevezavel had ik het nodig even de zinnen te verzetten en ja, dan was de bestemming snel gekozen. Ik vermoed dat ik iets te vroeg was want kikkers kreeg ik nauwelijks te zien, misschien was het ook wel iets te frisjes om de beestjes hun paringsdriften te zien botvieren. Ik had al wat eendjes, zwanen, een weidebeekjuffer en enkele mooie hagedissen op mijn geheugenkaartje maar ik was op jacht naar kikkers, verdomme toch…
  Uiteindelijk kreeg ik naast het knuppelpad deze brutale kerel in het visier. Hij voelde zich klaarblijkelijk goed gecamoufleerd in het groene eendenkroos en ondanks het feit dat ik steeds maar dichterbij kwam bleef ie gewoon zitten. Toen ik bij de minimale scherpstelafstand van mijn lens was het ik afgedrukt en thuis heb ik van de opname nog een 16x9 uitsnede gemaakt maar ik had mijn Kermit voor vandaag ook te pakken.    


  24-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni Panorama met de iPhone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wist dat ik het vandaag erg druk zou hebben met de nabewerking van de massas fotos die ik tijdens het weekend en gisteren geschoten had en die ik nog allemaal moest “bekijken”. Ik had dan ook doelbewust de camera niet meegenomen tijdens de ochtendwandeling met Phaido.
  Het bloed kruipt evenwel waar het niet gaan kan zegt het spreekwoord en niet eens halverwege wilde ik toch weer eens de mogelijkheden van de wél meegebrachte iPhone uittesten. De panoramafunctie leek mij leuk om eens mee te spelen. Het moet mij van het hart dat ik weer onder de indruk ben van de mogelijkheden van dat ding. Met één druk op de knop 180° Smallebroeken in beeld krijgen, het ligt niet voor de hand. Okee, als ik met de Canon een panorama samenstel uit diverse shots dan is het resultaat zonder meer beter, maar ik ben daar dan wel een tijdje mee zoet in de nabewerking. Dit komt zomaar uit dat ding… je beweegt gewoon van links naar rechts en al de rest gebeurt automatisch. Ik weet wel dat de resolutie niet is zoals ik dat graag zou zien en met de belichting tegen de zon in, helemaal rechts, waar Josee staat, had ie ook problemen, het blauw is daar plotsklaps uit de lucht verdwenen en ik heb aan die kant het kontrast ook wat opgevoerd in Photoshop, maar al bij al ben ik hier best gelukkig mee.   


  23-06-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni De zeven dwergen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu het echte originele Rimpelrock-festival ter ziele gegaan is hadden ze er in Lommel een plaatselijke variant ingericht voor alle rusthuisbewoners. Van uit de diverse locaties kwamen ze met bussen of in rolstoelen - geduwd door vrijwilligers - naar zaal de Moffel. We zijn onderweg behoorlijk nat geworden trouwens, maar dit even terzijde.
  Al die dure artiesten, zoals destijds op de festivalweide in Hasselt, kunnen ze niet betalen natuurlijk en dus hadden ze maar een DJ-zanger ingehuurd die gekende schlager-zangers imiteerde, een zangeres die in de huid van enkele meer beroemde collegas kroop, het personeel deed zijn duit in het zakje en dan waren er natuurlijk ook nog de vrijwilligers, goed voor alle mogelijke klussen, dus ook het entertainen.
  Toen de zeven dwergen op het podium kwamen en het baasje aan de zijkant stond te fotograferen wist Phaido het even niet meer… was dat nu echt het vrouwtje in dat gekke pak en wat doet die daar dan of moet ik toch maar bij het baasje blijven? Het leven van een hond is soms vol onzekerheden…


  22-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!