Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  12-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Eindelijk lente
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het wordt een traditie merk ik. Ieder jaar hoort er op deze paginas blijkbaar een het-wordt-eindelijk-lente foto te staan en al enkele jaren lang zijn dat steevast de eerste krokusjes die ik fotografeer, zo ook dit jaar. Ze zijn wel redelijk laat als ik vergelijk met vorige jaargangen. Vorig jaar bijvoorbeeld was het al op 12 februari als ik het effe nakijk en in 2015 op 21 februari… Okee ik heb waarschijnlijk al vele kansen gemist dit jaar maar toen ik in de vooravond terugkwam van een namiddagje wandelen in Luycksgestel en ik de pracht weer zag langs de N123 tussen Retie en Kasterlee heb ik de wagen even langs de kant gezet om mijn fotografie-ding te doen. Het voelt een beetje als een jaarlijks verplicht nummertje maar toch is het niet alleen maar dat… ik vind het ook mooi en wel degelijk een onderwerp dat in het brede scala van mijn fotografische interesse past. De 2017 krokusjes situeren we dus op 12 maart.   


  12-03-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart Na 13 jaar vagevuur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hoef, kan of wil hier verder geen uitleg bij te geven… ik ben zielsgelukkig !!! Dit is de mooiste dag van het decenium, ik ga gewoon verder vieren !!!! YESSSSSS !!!


  11-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Coo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wie is er nooit in Coo geweest. De jaarlijkse schoolreis kwam daar regelmatig voorbij, families en andere gezelschappen hadden Coo steevast als een van de stopplaatsen op het programma bij Ardennenbezoekjes en nu nog komen motorclubs, pretparkzoekers, Chinezen,Japanezen, de gekende kezen en nog vele andere –ezen er de kassas van de horeca en de toeristische attracties laten rinkelen. Ik vergat nog geocachers te vernoemen want wij kwamen er ook weer voorbij, meer zelfs we hielden er halt want de “ GC6TWBC, La Tour de Guet “ was een van de doelen die we vandaag wilden vinden. We hadden het ons net iets makkelijker voorgesteld dan het uiteindelijk werd. Doordat het pretpark zo vroeg in het seizoen nog gesloten is, was ook de zetellift nog buiten gebruik en die cache lag helemaal boven op de berg, nog een stuk hoger dan de uitkijktoren… Als die-hard hobbyisten zijn we dan maar te voet naar boven getogen… pfff… mam, man, man. We zijn wel vol glorie terug beneden gekomen want: GEVONDEN!!!
  Dan wilde het lot – noem het geluk – ook nog dat net op het moment dat we bijna terug aan het terras waren vanwaar we vertrokken waren het licht boven de waterval precies uit de goede hoek kwam om een mooie regenboog boven de site te toveren… Fototoestel… KLIK !!!


  10-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Het Kikkerkwartier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat ziet de wereld er toch zoveel beter uit als de zon ook maar even wil schijnen. Deze namiddag ben ik nog even de drie mogelijke locaties gaan checken waar we in de komende maanden met de leden van de fotoclub gaan fotograferen, individueel, ieder voor zich,op een dag die je zelf kiest. Dan zien we wel weer welke zeer afwisselende fotos er uit voorkomen.
  Ik heb gezien dat de toestand er overal al zeer fotografeerbaar was en dat kan er met de komende lente alleen maar op verbeteren. Ik heb ook overal de exacte GPS coördinaten opgemeten om iedereen precies naar de juiste plek te leiden en overal heb ik zelf ook al enkele opnames gemaakt.
  Op de vergadering vanavond is er dan gekozen en deze plek, het Kikkerkwartier in de Hoge Rielen, eigenlijk mijn eigen favoriet, is het niet geworden. Dat neemt alle twijfels weg om daar dan op deze blog maar een plaatje van te tonen.  


  09-03-2017 om 23:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Appartementen, strepen en een ster.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een rotweer vandaag !!! De godganse dag regen, daar wordt een mens niet vrolijk van. Josee was deze morgen al vroeg alleen op pad gegaan met Phaido en toen ze doornat terug thuis kwamen had ik het beestje beloofd dat wij later op de dag er ook nog wel eens even op uit zouden trekken maar… het bleef maar regenen. Terwijl ik de tijd zat te verdoen met het inhalen van wat fotobewerkingsachterstand op de PC daagde het me langzaam dat ik nog niks gefotografeerd had en toen dan de kraker Barcelona - PSG op TV kwam had ik al één van de bewerkte Balance dansfotos in gedachten om als foto van de dag van wat uitleg te voorzien hier.
  Na de wedstrijd keek Phaido me zo verwijtend aan dat ik de samenvatting van Dortmund – Benfica maar opgenomen heb om later te bekijken en ik ben er met hem alsnog even op uit getrokken, de camera al schietensklaar op statief gemonteerd, op zoek naar sterretjes en rode en witte autostrepen. Nachtfotografie is en blijft een van mijn dada’s. Het was warempel droog met zelfs een flauwe maan aan de hemel !
  Op de hoek van de Schransstraat, de Leistraat en de Kasterleesteenweg, nauwelijks 200 m van ons huis, recht tegenover het sterrenrestaurant De Pastorie, heeft een of andere projectontwikkelaar onlangs een nieuw appartementencomplex neergepoot, het was aanvaardbaar belicht, deels door de maan, deels door de eigen verlichting en deels door de straatlantaarns en ik besloot dat alvast maar eens te fotograferen. Dan moet je wat geluk hebben natuurlijk want die rode en witte strepen komen niet vanzelf. Je krijgt wat je verdient en toen er enkele wagens voorbij kwamen was er een zelfs zo vriendelijk de Schransstraat in te draaien om mijn beeld nog wat interessanter te maken. Om de opvallende verschillen in kleurtemperatuur te counteren heb ik thuis de kleurverzadiging van het ganse plaatje behoorlijk terug gehaald, alleen die autostreepjes heb ik in volle kleursterkte gelaten.  
  Als laatste instantie-noodoplossing ben ik hier eigenlijk best tevreden mee.  
  27 mm -  30 sec.  -  f 16  -  ISO 200


  09-03-2017 om 00:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Zonnepanelenplantage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zou de beste dag van de week worden en dus hadden we een fietstocht gepland. De regio Diest-Schaffen was het doel van onze uitstap en achteraf gezien bleken de weergoden ons best genadig. Ergens in het gehucht Vleugt stootten we op deze zonnepanelenplantage en meteen bedacht ik dat dit eigenlijk de meest lucratieve manier van landbouw is tegenwoordig. Ik had toevallig gisteren op Facebook een bericht zien voorbij komen over de panelen die de Heer Huts geplaatst heeft op de daken van zijn Katoennatie en de 13 miljoen Euro subsidie die hij daardoor jaarlijks vangt en ik was toen ook al zeer verontwaardigd. Deze relatief kleine zonnepanelenakker is daarbij vergeleken maar klein bier natuurlijk maar als je daar dan toevallig voorbij fietst moet je daar toch aan denken. Het zijn dus niet de panelen van de buurman waardoor ik dit jaar 100€ meer moet betalen. Ik haal maar één zin aan uit het eerder genoemde artikel:  “ONZE POLITICI HEBBEN de mogelijkheid gecreëerd om ONDERNEMERS ZOALS HUTS te laten graaien wat er te graaien valt, en nu moet de samenleving ophoesten.” Eén opmerking daarbij wil ik toch maken: het is de vorige regering die ons dat geflikt heeft he…
  Ik heb een link naar het artikel op mijn Facebookpagina geplaatst trouwens.       


  08-03-2017 om 00:11 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart In de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik meende op de buienradar een venster gezien te hebben waarbinnen ik een droge vooravond-wandeling zou kunnen ondernemen. Een venster noemen ze zoiets, een periode waarbinnen de omstandigheden dusdanig zijn dat een of andere activiteit mogelijk is. De NASA spreekt bijvoorbeeld over een lanceer-venster. Ik heb het hier over een droogwandel-venster.
  Ik was behoorlijk fout dus… Nauwelijks enkele honderden meters in de Smallebroeken zag ik de donkere dreigende nattigheid al door de lucht op me afkomen. Mits snel op mijn stappen terug te keren was er misschien nog wel een ontsnappingsmogelijkheid, maar… Het licht was even zo ontiegelijk mooi. Dan kriebelt het fotovirus net iets te hard om de nat-worden-fobie een kans te geven. Ik heb eerst rustig enkele opnames gemaakt en inderdaad: ik ben niet droog thuis gekomen.     


  06-03-2017 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!