Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 december Ochtendwandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weer een geslaagd weekend Ardennen. Met de leden van de motorclub trekken we er regelmatig op uit. Meestal zijn dat eendaagse tweewieltochten, maar het is ook een traditie geworden dat we ergens in december met de groep voor een weekendje naar een of ander hotel rijden met de wagen om ons daar culinair te laten verwennen.  Sankt Vith in duitstalig Belgie was de plaats met de nodige mogelijkheden die Thierry voor ons allemaal gevonden, geregeld en geboekt had. Naast eten, drinken en gezellig samenzijn staan er ook wel enkele uitstappen op het programma tijdens zo’n verblijf en deze ochtend, vóór het laatste middagmaal wilden we met z’n allen – met 14 waren we – nog een ochtendwandeling maken door de mooie, groene omgeving van het hotel. De fotograaf uit het gezelschap blijft altijd achter natuurlijk en als die dan weer bijna bijgebeend is en op het staartgroepje van de stoet stoot willen die graag poseren. Het straalt er af bij Martine, Thierry, Carine, Josee en Weeltje… ze vonden het leuk en de stemming was opperbest.   


  07-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 december Clervaux
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen… ontwaken in ons hotel in Sankt Vith, ontbijten en korte ochtendwandeling maken in de nevel door de bossen in de buurt. Hopen dat Phaido kaka en pipi doet en balen dat ik het fototoestel in de kamer gelaten had omdat er zulke prachtige mistbeelden voorbij kwamen.
  Korte rit naar Clervaux, meteen in een plaatselijke horecazaak binnengedoken, koffie en koffie genuttigd om beter wakker te worden, daarna iets pittigere wandeling met Phaido in de hoop dat ie kaka en pipi zou doen.
  Nog wat bezienswaardigheden van Clervaux bezocht en dan een grote wandeling ondernomen tot aan en dan voorbij de abdij van Clervaux – hoera Phaido heeft eindelijk kaka gedaan – en ondertussen had ik van beneden naar boven en van boven naar beneden de meeste highlights van Clervaux al gefotografeerd.
  Phaido denkt ondertussen waarschijnlijk dat het nu een verworven recht is om alle dagen 3 keer te gaan wandelen. Baasje had weer de grootste moeite om een foto uit de massale oogst te selecteren voor de dagelijkse blog… In dit geval had ik het geluk dat net op het moment dat ik een compositie aan het bedenken was om het kasteel in beeld te nemen, een hele zwerm daar geparkeerde vogels er voor koos een rondje te gaan vliegen. Ik kon niet snel genoeg afdrukken.       


  06-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 december Rustpauze boven de Gileppe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wie is er vroeger niet naar de afdamming van de Gileppe op schoolreis geweest? Ik alleszins wél en Josee ook. Vandaag hadden we het plan opgevat die jeugdherinneringen nog eens op te frissen. Met de motorclub is het een tussenstop die we wel eens plegen aan te doen maar dan komen we meestal niet verder dan een stop op de parking, eventueel een foto van op het uitzichtpunt of een snelle hap in het restaurant en dan weer verder. Nu hadden we evenwel onze wandelschoenen meegebracht en die hebben we alle eer aan gedaan. Phaido was het roerend met ons eens: het was een prachtige tocht, zeker voor herhaling vatbaar. Toen we ergens op een plek met panoramazicht aangekomen waren stond daar warempel een heuse full fomaat rustbank op ons te wachten. Josee wilde daar meteen gebruik van maken en Phaido was er als de kippen bij om naast het vrouwtje te gaan liggen… nu had ie eens de kans. Baasje was immers veel te druk met het fototoestel bezig.    


  05-12-2014 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 december 3 Koeien in 16x9
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zit weinig kleur in de wereld de laatste dagen en al zeker niet als je de natuur in trekt vol enthousiasme zoekend naar het mooie licht waarvan we in zowat de ganse novembermaand mochten genieten. Goed, de beelden blijven voorbijkomen tijdens de dagelijkse wandelingen en regelmatig pik ik toch mijn fotomomentjes mee. Zo vond ik deze drie koeien in de wei interessant genoeg om er even bij stil te staan. Koeien die in deze tijd van het jaar nog in de wei lopen zie je sowieso niet meer zo vaak. Maar ik zou het liever over vorm dan over inhoud willen hebben vandaag.
  Ik merk bij mezelf dat ik bij dit soort fotografie - landschapsfotografie in de ruimste zin van het woord - meer en meer geneigd ben het 16X9 formaat te gebruiken, en als ik rondkijk ben ik heus niet de enige. Toen ik de fotos die ik uit de wandeling had meegebracht deze namiddag door photoshop had gehaald moest ik achteraf constateren dat ik ze bijna allemaal in dit formaat had uitgesneden. Eigenaardig, want nauwelijks enkele jaren geleden was het gangbare formaat voor liggende fotos 4X3 - er zijn nog steeds fotografen die daar bij zweren - dan werd het 3X2 en ik vermoed dat het onder invloed van computerschermen en breedbeeld TV’s is dat we met z’n allen meer en meer gecharmeerd geraken door die nieuwe verhouding.
  Vorige maand was ik trouwens op een studiedag rond audio-visuele producties in het Nederlandse Rijen en het was me toen al opgevallen dat ongeveer alle getoonde series in 16X9 waren. Waarom de mainstream proberen tegen te houden zou ik dan denken. If you can’t beat them, join them… Zo’n breed scherm geeft je qua compositie trouwens weer wat extra mogelijkheden en die drie koeien… hebben alleszins meer ruimte om te grazen zo.
  J

  04-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 december Eten voor de vogeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De hele lente, zomer en herfst zingen, kwetteren en tsjilpen ze rond ons huis en we prijzen ons gelukkig met de vogelweelde in onze tuin. We genieten van de aanwezigheid van koolmezen, pimpelmeesjes, merels, een occasionele roodborst, massas mussen, een enkele keer hebben we een groene specht en een lijster gespot en zelfs een fazant streek eens neer op ons gazon. Dan zijn er zonder twijfel nog wel wat soorten die ik vergeet. Soms, als er eentje al te nadrukkelijk komt solliciteren voor een fotoshoot laat ik me verleiden tot wat vogelfotografie en om onze gevleugelde vrienden er van te overtuigen dat we onze leefruimte graag met hen delen willen we in dit seizoen iets terugdoen voor het plezier dat ze ons bezorgen. We zijn dan ook deze week begonnen met bijvoederen. Dat moet je niet te vroeg doen weten we, maar nu leken de weersomstandigheden toch al onvriendelijk genoeg om maar eens wat vetbollen enkele containertjes met nootjes en wat etensresten op kattenveilige plaatsen aan te bieden.
  Toen we deze morgen vertrokken voor de wandeling merkten we dat de eerste bollen al helemaal opgesoupeerd waren en dus hebben we snel maar een volgende lading aan de draad gehangen. En ook dat gaf mij dan weer de gelegenheid om de Eos boven te halen… een ander aspect van vogelfotografie. Mijn tortelduifje zorgt er voor dat de vriendjes en vriendinnetjes niks te kort komen…
  J


  03-12-2014 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 december De Verlorenweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje wilde vandaag graag gaan winkelen in Turnhout en dan wil ik wel eens met haar mee… niet om winkel in, winkel uit te lopen, ik vind dan wel een andere bezigheid.  Eerst moest ik even voor de PC gaan zitten, internetten, de geocache-kaart bekijken en zien of daar in de buurt nog iets interessants te vinden was. Phaido stond al naast me te kwispelstaarten. Een nieuw reeksje van vijf traditionele cachen en een bonus leek mij goed genoeg als reden om de wandelschoenen aan te trekken. Samen richting Turnhout, daar aangekomen toog Josee richting centrum naar de lokkende uitstalramen en de vroege kerstkoopjes terwijl ik met de woef de kleine steegjes en de wegeltjes van Zevendonk ging verkennen. Qua geocache-plezier scheerde de tocht niet meteen de allerhoogste toppen, maar als wandeling konden we er wel van genieten. Toen alles gevonden en gelogd was en we terug op weg waren naar de wagen kwamen we nog langs een kapelletje dat toch mijn aandacht trok, ook al omwille van de straatnaam er naast. We hadden de Verlorenweg gevonden … J Waarom moest ik ineens aan Louis Paul Boon denken? Op het nr 1 woont St Appollonia zag ik boven de deur, ze is wel erg klein behuisd bedacht ik. De combinatie straatnaam, huisnummer 1 op de kapel en de naam leek mij leuk genoeg om toch maar even een foto te maken.


  02-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 december Een grijze dag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Over de voorbije novembermaand hebben we niet te klagen gehad wat het weer betreft. We mochten genieten van boven gemiddelde temperaturen, mooie en zonnige dagen en van een best kleurrijke herfst. Het lijkt er op dat de weergoden zich bij het begin van december plots hebben gerealiseerd dat het tijd wordt om ons er aan te herinneren dat het ook anders kan. Wat een trieste grijze dag kregen we te verwerken… Je zou er depri van worden.
  De fotos die ik mee naar huis bracht uit ons rondje Smallebroeken waren een stuk grijzer dan wat ik de voorbije weken mocht schieten. Dat liet me beslissen er dan maar eens alle kleur uit weg te halen en ze helemaal naar wit zwart om te zetten. Na enig gestoei met Silver Efex Pro vond ik een bewerking die m.i. de sfeer van deze dag het beste weergeeft.          


  01-12-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!