Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 december Huisje in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Belg en de baksteen in de maag… bij uitbreiding met zijn zin om ook ergens een tweede verblijf(je) te koesteren, het hutje op de heide, het krotje in de volkstuintjes, het huisje bij de zee – of is het een strandcabine – of het chaletje in het bos, het zit diep in de volksaard blijkbaar. Tijdens onze dagelijkse wandelingen waren ze nauwelijks te tellen vroeger. Enkele jaren geleden besliste de overheid om komaf te maken met de wildgroei van bouwsels in de natuur. Misschien was dat ook wel terecht, op elk perceel in het bos en op de meest onverwachte plaatsen in natuurgebieden had iemand wel zijn privé vakantieverblijfje in het groen. Het ging allemaal erg snel, net iets te snel eigenlijk voor de meestal bejaarde, niet bemiddelde eigenaars. Binnen de kortste keren moesten ze verdwijnen. Zoals dat zo vaak gebeurt ontsnapten er toch weer enkele aan de grote sloop. Het is nog altijd belangrijk wie je kent in het leven denk ik dan met mijn soms sceptische kijk op de dingen. Dit fraaie exemplaar heeft alle stormen overleefd en ondanks het feit dat we er al in geen jaren bewoners gezien hebben is er van verval weinig te merken, met andere woorden, iemand komt toch regelmatig enig onderhoud uitvoeren… Ach ja, ik stoor me er niet aan, ik merk alleen maar op. Eigenlijk vind ik het niet eens zo verkeerd op die plaats, het leverde me vandaag alleszins dit bijna idyllisch plaatje op.  


  06-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 december Avondrood
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De fotoclub Filofok exposeert dit weekend in het Miloheem in Mol Rauw. Ik ben daar deze namiddag een kijkje gaan nemen en toen ik uit de zaal buitenkwam zag ik in het westen waanzinnig mooi avondrood in de lucht. Dan krijg ik overal kriebels… Ik vond niet meteen een fotogenieke plek om daar optimaal gebruik van te maken en pas toen ik over de kanaalbrug reed op de weg Geel-Retie zag ik mijn kans. Iets verderop sla je linksaf naar Sas 7 en daar kun je wel een leuk standpunt vinden wist ik. Het uitbundige avondrood werd evenwel steeds minder en het rode gebied werd ook steeds kleiner, ik moest snel zijn dus. Een klein vervelend detail maakte het er niet gemakkelijker op: ik had geen statief bij… Het moest dus uit de hand. Gelukkig kon ik steun vinden door de camera stevig tegen de reling van de Sas-overgang te klemmen. Met een sluitertijd van 1 seconde is de foto weliswaar niet zo retescherp als ik zou gewild hebben, maar het ging mij tenslotte om de sfeer en de kleur en daar ben ik wél gelukkig mee.  


  05-12-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 december Little autumn planet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is meer dan wij mensen met ons beperkte verstand kunnen bevatten. Naast de ons vertrouwde werkelijkheid is er waarschijnlijk nog een vierde, vijfde en eventueel nog wel een zesde dimensie. Er is zonder twijfel ook nog een digitale werkelijkheid, een gefantaseerde, een romantische en een religieuze… In een voor ons voorlopig nog ontoegankelijk universum gebeurt er vanalles in paralelle werelden en daar heb je geen kijk en geen vat op tenzij je op het goede moment een camera bij de hand hebt natuurlijk. Soms, heel soms overlappen twee universums gedurende een korte tijd en dan zie je toevallig misschien  eens een ireeel planeetje voorbij komen, een planeetje dat uit een andere tijdsruimte lijkt te komen want het bevat maar enkele ingredienten uit de realiteit zoals wij ze kennen…
  Toen ik vandaag , met dit schitterende weer, aan het fietsen was had ik in de buurt van Noorderwijk een pauze ingelast om een mooie herfstboom te fotograferen. Toen kwam er totaal onverwacht een korte fusie van herfst 2015 en een ons onbekende dimensie en kon ik dit planeetje te pakken krijgen. Het vloog zowat verloren over het Kempens landschap in het late herfstlicht. Omdat ik de camera toch in aanslag had kon ik afdrukken net toen het voorbij kwam. Ik ben daarna vierklauwens verder naar huis gefietst want ik was danig onder de indruk en ik wilde ook zo snel mogelijk op de PC bekijken wat ik op mijn geheugenkaartje gevangen had.
  Zo gemakkelijk gaf het planeetje zich niet gewonnen evenwel. Ik had de hulp van Photoshop nodig, iets met klonen, vertikaal draaien, poolcoördinaten en een hele poespas… Daarna kreeg ik eindelijk op het scherm bevestigd wat ik daar in Noorderwijk kort meende gezien te hebben… het was dus toch geen droom of fantasie !!!
  Voor de sceptici: de bewerking in Photoshop heet Little Planet en liever dan een moeilijke technische uitleg te doen verwijs ik naar deze YouTube tutotial:  
  https://www.youtube.com/watch?v=oQbC_Geuwao


  04-12-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 december Verboden te vissen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden een afspraak bij de tandarts om half elf. We gaan al bijna een halve eeuw bij dezelfde tandarts en die heeft een praktijk in Overpelt, zeg maar tussen drie kwart uur en een vol uur rijden van uit Lichtaart, afhankelijk van het verkeer. Los van het feit dat dit niet erg voordelig is voor onze ecologische footprint kwamen we zo ook in conflict met de normale pipi en kaka uren van Phaido. Om dat probleem te omzeilen vertrokken we ruim een half uur vroeger en gingen we rond half tien wandelen in het natuurgebied achter het Zilvermeer. Het was niet de eerste keer dat we daar even een frisse neus gingen halen, we weten immers dat het daar rustig is en dat je daar zelfs na enkele dagen regen behoorlijk wandelbare en slijkvrije paadjes vindt.
  Phaido kent daar ook al de weg blijkbaar want hij liep constant voor ons uit. Er waren uiteraard vele onbekende vreemde geurtjes overal en hij snuffelde dan ook van links naar rechts en omgekeerd. Zo vernamen we terloops ook dat het daar verboden te vissen is… who cares? Dat hij ook nog eens deed wat wij van hem verwachtten was meteen een zorg minder de rest van de dag.  


  03-12-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 december Badkamer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op woensdagmiddag wordt er op ons gerekend om de kleinkinderen van school te gaan halen in Herentals. Jefke gaat dan naar de voetbaltraining en Julieke komt mee naar Lichtaart want die heeft om vijf uur balletles bij Balance Health Center. Na huiswerk en ontspanning duikt de jongedame de badkamer in want ze moet zich voorbereiden en omkleden. Nu heb ik wel enige ervaring met badkamers die lang bezet gehouden worden door partners, vriend(inn)en of een echtgenote en ik kan er ook wel enig begrip voor opbrengen. Maar toen ik vandaag eindelijk toegang kreeg zag ik meteen waarom het deze keer zo lang duurde: ze waren met z’n vieren !!!     


  02-12-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 december Regen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze foto had misschien wel gepast in de AV reeks over “water” die ik op het fotosalon van onze club presenteerde vorige maand. Met dit k***te weer waren de fotomogelijkheden niet zo uitbundig aanwezig tijdens de wandeling. Hoewel de Eos 6D volgens de reclame en de reviews spatwaterdicht is, wilde ik toch niet te veel risico nemen en haalde ik ‘m alleen maar uit de tas als ik een beschermende luwte vond tijdens de elkaar overlappende plensbuien.
  En regenen deed het, man, man, man… regen, regen, regen… De zoveelste foto van Phaido in de regen, van Josee in de regen of van Josee én Phaido in de regen gespiegeld in een plas wilde ik de kijker deze keer besparen. Deze neerpletsende druppels in een plas leken me een deugdelijk alternatief.
  Ik realiseer me wel dat er zou kunnen geopperd worden dat er geen onderwerp of opvallend voorgrond object is, zoals dat hoort volgens de compositieregels en de gangbare opvattingen binnen de fotowereld, maar zoals meestal trek ik me van regels weinig aan. Ik vond deze zwart wit omzetting best wel mooi en de nattigheid van de dag wordt er helemaal door weergegeven. Geef mij dan maar droog vriesweer…     


  01-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 november Mag ik deze dans?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe ouder we worden hoe meer we de schoonheid van onze eigen heimat gaan smaken. We herhalen het tot vervelens toe misschien: je hoeft niet ver te reizen om van de natuur, het groen en de omgeving te genieten. Als het weer een beetje meezit is het overal mooi… en als het weer niet meezit ook eigenlijk. Wie zegde daar ook weer dat er geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleding…
  Ook met het druilerige regenachtige weer van vandaag staat Phaido op zijn dagelijks uitstapje en hem zul je zeker niet horen klagen over enkele regendruppels, integendeel. Hij voelde zich deze morgen zo happy dat ie meteen een dansje wilde doen met het vrouwtje.  


  30-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!