Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus Drie meisjes in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag een prachtige wandeling gemaakt met ons vaste kliekje. Uiteraard stond die voor een groot deel in het teken van het geocachen, maar ook zonder die hobby was dit zeer de moeite waard.
  Ik had op de site gelezen over een serie verstopte cachen in het Limburgse Neerglabbeek en de jubelende commentaren in de logs lieten er geen twijfel over bestaan: dit moesten wij snel ook maar eens doen. Enkele telefoontjes volstonden om iedereen te mobiliseren en deze middag begonnen wij er aan. We hebben het ons niet beklaagd. De verstoptechnieken waren zeer gevarieerd, de op te lossen problemen waren vaak zeer listig en creatief in de zoektocht verweven en al bij al kan ik niet anders dan stellen dat dit wat mij betreft het mooiste was wat geocachen mij tot nu toe te bieden had. Tijdens een van de stops moesten we een puzzle oplossen en daar kwam de vrouwelijke inventiviteit natuurlijk zeer van pas. Hier zie je onze meisjes aan het werk.
  Voor collega geocachers en voor iedereen die met de hobby eens kennis wil maken willen wij graag deze serie aanbevelen. Ga naar
  www.geocaching.com dan naar spelen dan geocache zoeken en zoek naar Solterheide Baatsbeekvallei, de code van de eerste uit de serie is GC458B0. De overige 17 plus de bonus vind je zo ook. Wij zijn er een vijftal uren mee bezig geweest met z’n zessen en we hebben ons geen seconde verveeld.

  04-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Hagedis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen idee waar ie ineens vandaan kwam, maar deze middag zat dit beest plots in onze pergola. Ik zat rustig mijn krantje te lezen toen Josee ineens een ijselijke gil slaakte… Nadat ik haar gerustgesteld had door te vertellen dat zo’n dier niet bijt, niet giftig is en totaal ongevaarlijk, kon ik haar overhalen om, door even voor hem te staan en telkens de looprichting af te snijden, er voor te zorgen dat ie er niet van door ging. De macrolens heeft nog nooit zo snel op mijn toestel gestaan. Dit is weer een mooi voorbeeld van de kleine scherptediepte bij macrofotografie, f 11 kun je toch al geen groot diafragma meer noemen en toch is alleen het kopje scherp en de rest van het lichaam zit in de onscherpte. Zeker in dit geval vond ik dat absoluut niet erg want het arme diertje was ergens zijn staart kwijtgeraakt en op die manier valt dat niet zo op. J Die groeit wel weer aan meen ik ooit gelezen te hebben.

  03-08-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Zwempartij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn enkele uitdrukkingen die ik Josee de laatste tijd wel vaker hoor gebruiken als ze het over mij heeft. “Hoe ouder hoe zotter” en “Zot zijn doet geen pijn” zijn maar enkele van de minst extreme. Eerlijk gezegd moet ik ootmoedig bekennen dat ze soms wel eens redenen heeft om dat soort opmerkingen te maken.
  Als er ooit een keuring komt van de kwaliteit van het zwemwater in de Aa durf ik er veel op verwedden dat er geen blauwe wimpel aan wordt toegekend. Ik heb wel eens in properder water gezwommen. Maar wat doe je? Je bent een fervent geocacher en je hebt op de site gelezen dat op die en die coördinaten iets verstopt zit. De uitdaging is groot want de moeilijkheidsfactor wordt als hoog omschreven. Dan ga je op zoek en dan sta je plots aan de oever van de Aa terwijl de naald van de GPS richting overkant wijst… 8 meter lees ik, maar dat lijkt me in het water… twijfel… Ik zie een soort begroeing die ik mangrove-achtig zou durven noemen. Tja, dan leg je de kleren aan de kant en dan duik je er in he… met dit weer was dat trouwens niet eens een straf.
  Ik had uiteraard ook de camera aan de kant laten liggen en daar heeft Josee dan weer schromelijk misbruik van gemaakt.
  Ik vertel er graag nog bij dat ik de cache inderdaad gevonden heb en meteen naar huis gereden ben daarna, om te douchen en een zalfje te smeren op de dazenbeten…

  02-08-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Korenschoven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik fietste deze morgen tussen Hukkelbergen en Goor en plots voelde ik mezelf een dikke halve eeuw terug geflitst in de tijd. Ik kreeg flashbacks van hoe ik als jongetje tussen de velden keek naar het pas gemaaide koren – dat gebeurde nog met de zeis toen – en hoe de meiden en de knechten dat in schoven bonden en in piramidevormige stapels te drogen zetten. Ik zag langs de weg een veld vol met diezelfde gestapelde korenschoven. Dat zie je niet meer anno 2013. Tegenwoordig gebeurt dat soort landbouw allemaal machinaal toch? Maar wij hebben in Lichtaart dit weekend, de jaarlijkse volkorenmet, en de Lichtaartse kloppers, een folkloregroep die het verhaal wil vertellen van de Kempense boer in de vorige eeuwen, doen het op de ouderwetse manier. Het koren wordt dus met de dorsvlegel van zijn graan ontdaan en dat graan hoort dus ook in schoven te worden aangeleverd. Het veld waar dat koren geoogst was had ik dus toevallig gevonden. Fotos !!! Daar hoort een bewerking bij die de nostalgie nog een beetje extra accentueert vond ik. Een sepia kleurtoon leek mij voor de hand liggend en een oude postkaart-achtig plaatje moest het worden.
  Ik moet er nog een epiloog aan toevoegen, want toen ik daar vanavond nog eens een kijkje ging nemen – ik had zo’n voorgevoel dat het koren toch ook moest worden binnengehaald vóór de met ( “markt” voor de niet-Kempenaars ) – waren ze bezig manueel de schoven op een wagen te laden… getrokken door een Brabants boerenpaard… weer fotos gemaakt natuurlijk, maar om die nog te bekijken, selecteren en eventueel te bewerken had ik geen tijd meer. Dat is misschien iets voor facebook morgen J

  01-08-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Gaasvlieg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb het opgezocht. Dit is een gaasvlieg of goudoogje. De wetenschappelijke naam is chrysopidae. Tot daar de bevrediging van mijn nieuwsgierigheid en de opvulling van één hiaat in mijn kennis van de insectensoorten. Lang leve google !
  Ik hoefde vandaag niet eens van huis om mijn dagelijkse foto-ding te doen. Toen ik in de loop van de namiddag, even genoeg had van het computeren en een luchtje ging happen buiten, zag ik dit beest zitten. Het/hij/zij maakte geen aanstalten om weg te vliegen, ook niet toen ik dichterbij kwam om wat beter te kijken. Ik kon dus ruimschoots de tijd nemen om de macrolens mét extender op mijn toestel te zetten, alles op statief te monteren, de afstandsbediening in te pluggen de ideale positie te kiezen om van vrij dichtbij deze opname te maken na zorgvuldig scherp gesteld te hebben in live-view. Ik heb nog even getwijfeld of ik op deze blog geen uitsnede van een deel van de vleugeltjes zou plaatsen om beter alle subtiele details van de gaasstructuur te tonen – het maximale formaat dat deze site hanteert is helaas te klein om daar ten volle van te genieten – maar uiteindelijk ging ik toch voor het hele beest. Die uitsnede zet ik wel op mijn facebookpagina.

  31-07-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli De Liereman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op elke locatie waar ik terecht kom om te fotograferen probeer ik wel enkele groothoek natuuropnames te maken. Die zet ik dan later, thuis achter de PC om naar zwart wit. Niet dat ik iets tegen kleur heb, maar ik ben nu eenmaal nog steeds bezig met het samenstellen van een reeks rond Kempense Landschappen en een selectie daaruit wil ik in het najaar in zwart wit presenteren op het jaarlijkse salon van onze fotoclub. Het intrigerende van het omzetten van natuurfotos naar zwart wit zit ‘m o.a. in de moeilijkheid de diversiteit van groentinten ook in grijswaarden te behouden vind ik. Voldoende diepte bewaren is nog zo’n probleem. Ik vrees dat de keuze wel eens erg moeilijk zou kunnen worden, want de map wordt steeds dikker.
  Deze morgen was ik met Jefke in het natuurgebied de Liereman in Oud Turnhout en van boven op de vogelkijktoren had ik een mooi uitzicht over de vennetjes. Dan gaat de fototas open he. Uiteraard heb ik deze avond weer uitgebreid zitten te experimenteren met allerlei tools om de kleur op een artistiek verantwoorde wijze uit mijn fotos weg te halen. Geholpen door diverse filters van Silver Efex Pro kwam ik tot dit resultaat. In dit geval ben ik er weer best tevreden meer. Weer eentje die in aanmerking komt om de preselecties te overleven…
  J
   

  30-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juli Vlinder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Enkele weken geleden las ik een artikel waarin de alarmklok werd geluid in verband met het vlinderbestand in onze streken. Er zou een merkbare achteruitgang zijn en er werden allerhande redenen aangehaald om dat te verklaren. Het moet zijn dat ik vandaag terecht gekomen ben in een biotoop waar enkele zeer vruchtbare vlinderfamilies verblijven want wat ik zag was toch echt geen bevestiging van wat ik uit dat artikel onthouden had. Ik ben niet echt een specialist ter zake, maar ik zet nu eenmaal graag de macrolens op het toestel en dan is het bijzonder ontspannend om achter alles wat fladdert en zoemt aan te gaan. Ik heb geen tellertje op zak, maar het viel me toch op dat ze met velen waren. Als er al sprake van was, dan is de vlinderschaarste zeker voorbij. Ik heb verschillende soorten voor de lens gehad en op een bepaald moment zaten ze zelfs met z’n drieën op één bloem. Uit de oogst van mijn dagelijkse tocht koos ik voor dit exemplaar. Als niet-lepidopterist ( hahaha, heb ik toch weer een moeilijk woord bijgeleerd ) vermoed ik dat dit een ondersoort van de zandoogjes is, echte kenners moeten me maar verbeteren als ik het mis heb. Deze shot illustreert nog maar eens hoe je met de macrolens een erg kleine scherptediepte hebt, zelfs met een relatief klein diafragma. De fraaie onscherpte in de achtergrond is lekker meegenomen natuurlijk.
  De exif gegevens: F 9 - 1/400 – met de Tamron 90 mm vaste brandpunt macrolens.

  29-07-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!