Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  27-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart De paasklokken zijn geweest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorlopig, en zolang hier gastvrijheid gekregen hebbende “medeburgers” het ons niet verbieden, mogen wij nog praten over Pasen, over de klokken uit - godbetert - Rome  en over het feit dat die ieder jaar weer allerlei lekkers over onze kontreien uitstrooien.
  Onze tradities, culturele gebruiken en geplogenheden die al eeuwen standhouden worden tegenwoordig helaas maar al te vaak uitgehold en/of verboden door klachten in naam van de heilige politieke correctheid. Zo zijn we Zwarte Piet al kwijt geraakt, kun je in een groot percentage van de cafés in sommige Brusselse wijken al geen alcohol meer kopen, zijn er stromingen die menen dat we beter over voorjaarsvakantie dan over Paasverlof praten, en in de U.S. gaat het zelfs al zo belachelijk ver dat ze daar het begrip Merry Xmas hebben vervangen door Happy Hollidays… Lang leve de multiculturele samenleving…
  Tot nader order voel ik mezelf nog altijd helemaal vrij om over de Paasklokken te spreken. Gisteren had ik het er al over, ze waren met een welgekomen stevige wind een dag te vroeg in Lommel geraakt, maar de weg naar Lichtaart was blijkbaar toch net iets moeilijker en toen ze deze morgen ook hier voorbij kwamen was ik er als de kippen bij om met mijn mandje naar buiten te slippen. Je weet maar nooit of ze ook aan mij gedacht hadden…. en YESSS !!!!
  Het vrouwtje was mij gelukkig achterna gelopen met de camera toen ik zielsgelukkig begon te verzamelen wat ze voor mij hadden gedropt…             


  27-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Paaseieren rapen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee’s broer, Swa, is morgen jarig en vandaag al had hij de familie uitgenodigd op een luxe ontbijt in de Brugwachter. Hij had er echt wel de beste dag van de week voor uitgekozen, en ware het niet dat de cava, de croissants, de eiergerechten met spek, broodjes met –tig soorten beleg, koeken, gebakjes en alle mogelijke andere ochtendlijke versnaperingen zo heerlijk smaakten, we zouden het bijna jammer gevonden hebben dat we een tijd lang moesten binnen zitten. Tussendoor hoorden we op het weerbericht ook nog eens de bevestiging van wat wij al wel zagen en terloops als anekdotisch toetje dat dit kwam door een wind pal uit het zuiden die er ook voor zorgde dat er al erg veel zwaluwen waren aangekomen. En warempel, die zelfde pittige bries had de paasklokken ook een stevige duw in de rug gegeven vermoed ik want toen wij na een copieuze maaltijd terug in huize Swa aankwamen merkten we dat ze hun meegebrachte lading eieren uit Rome een dag te vroeg al gedropt hadden in de St. Ritastraat. Tja dan komen de broertjes Lander en Juul, achterneefjes van het vrouwtje, paaseieren rapen natuurlijk en hoewel ik erg goed voorbereid was om er enkele shots van te schieten bleek het erg moeilijk ze allebei samen frontaal goed in beeld te krijgen. Die gastjes zijn zoveel beweeglijker dan ikzelf en telkens ik meende dat ik eindelijk de goede positie had gevonden voor het alleszeggende plaatje waren ze al weer weg naar nog een ei…       


  26-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Fakkeltocht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goede vrijdag, fakkeltocht in het dorp.
  Naar jaarlijkse gewoonte vertrekt na de avond-kerkdienst een fakkeltocht om een korte rondgang te maken door enkele Lichtaartse straten. Op diverse plaatsen wordt er halt gehouden om een moment van bezinning in te lassen rond diverse godsdienstige en sociale themas. Omdat Pasen dit jaar erg vroeg valt was het deze keer nog vóór de overgang van winter- naar zomeruur en dus was het bij het vertrek al aardig donker. Fotoclub-collega Willy had mij getipt en ik vond het een uitdaging om te proberen er enkele bruikbare fotos te gaan plukken.
  Ik heb wat geëxperimenteerd met flitsen, zachtjes inflitsen, onrechtstreeks en alle mogelijke variaties maar ik kwam er al snel achter dat je zo de sfeer niet vangt die je zoekt. Dan maar zonder flits en de ISO-waarde flink omhoog…  Met ISO 6400 kon ik mijn sluitertijd toch al terugbrengen tot 1/40 wat natuurlijk vaak nog erg problematisch is en ik had dan ook behoorlijk wat onscherpe fotos tussen mijn oogst, maar soms waren er ook opnames bij waar ik best gelukkig mee was, zoals deze devote dame bijvoorbeeld. Ik heb de kleurverzadiging in de nabewerking een beetje teruggehaald, aan ruisreductie gedaan met Nik-Dfine en er een Nik-kadertje rond geplaatst. Voor de liefhebbers heb ik de zwart-wit versie die ik ook niet verkeerd vond in de Black&white groep gezet op Facebook.      


  25-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Wilgenkatjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is natuurlijk ook een verplicht nummer ieder voorjaar. Als de wilgenkatjes er weer zijn willen die gefotografeerd worden. Nu is het niet zo dat het de wilgenkatjes waren die me naar buiten riepen deze middag. Ik had gewoon wat frisse lucht nodig na de excessen van gisteren. De katjes liepen me gewoon voor de voeten en dan neemt een mens toch maar de camera uit de tas he.
  Ik heb een mooie tak uitgezocht, er enkele keren rond gedraaid om een goede compositie te zoeken met een rustige achtergrond en dan wil ik best toegeven dat ik in de nabewerking de vervaging in de achtergrond nog een beetje geholpen heb.
  J    


  24-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Drie dames achter de bar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drie dames achter de bar. Tijdens de Paasmarkt in het nieuwe Hoevezavel in Lommel kon ik ze samen te pakken krijgen op hun luxueuze werkplek in de grote gemeenschapsruimte. Een eenvoudige vraag om even te poseren volstond trouwens, wij zijn allemaal vrijwilligers daar he.
  Op de foto zie je de architecturale strakheid en geloof me, ook de rest van het complex is even mooi uitgetekend en gebouwd. Voor het Lommelse gemeentebestuur en de projectontwikkelaars is het zeker een prestige realisatie en ik kan niet anders dan erkennen dat het mooi is maar… Of het dezelfde warmte uitstraalt als het inmiddels afgebroken oude Hoevezavel, en of de bewoners – om wie het tenslotte toch gaat – zich daar even thuis voelen durf ik te betwijfelen… en om de waarheid te vertellen... ik zit zelf ook liever aan een doorleefde ouderwetse toog dan aan zo'n gelikte design-constructie.  


  23-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Het atomium weent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen zin in een foto vandaag.
  Dan maar een cartoon van een wenend atomium van Yak.
  … Het soort laffe klootzakken die verantwoordelijk zijn voor de weerzinwekkende misdaden in Brussel deze morgen vergelijken met beesten is een belediging voor de beesten. Beesten doen dit niet.
  … Het soort klootzakken die hiermee sympathiseren - en dat zijn gelukkig heus niet alle moslims -  pamperen in naam van de heilige politieke correctheid getuigt van verregaande onnozele naiviteit. Indien wij onze beschaving, onze cultuur en onze vrijheden willen behouden zullen we iets moeten doen in plaats van onze kop in het zand te steken en het licht van de zon te ontkennen.
  Toen een collega muzikant mij 25 jaar geleden voorspelde dat wij binnen 50 jaar allemaal volgens de sharia zouden leven omdat er een generatie losgeslagen fundamentalistische salafisten aan het opstaan was die vonden dat wij allemaal vuile honden zijn die ofwel moeten bekeerd ofwel vernietigd worden, geloofde ik hem niet. Nu realiseer ik me dat we een probleem hebben. Als zelfs onze VRT al niet durft te berichten over hordes jongeren die bij de arrestatie van Abdeslam en na de ontploffingen in Zaventem rellen zochten met de politie hebben we een serieus probleem…


  22-03-2016 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart De Bleekerheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb samen met schoonbroer Swa vandaag nog eens het rondje gewandeld dat we in  de Lommelse Sahara en de Bleekerheide uitgestippeld hadden om er de jaarlijkse zoektocht van het Spaarkaske te organiseren. Er waren nog enkele onnauwkeurigheden en die laatste scherpe kantjes wilde ik er nog afhalen, kwestie van de deelnemers niet al te onveilig de aprilnacht in te jagen.
  Ik had het er een tijdje geleden bij de eerste verkenning ook al over in deze blog en toen toonde ik een foto van de inmiddels bekende uitkijktoren. Vandaag heb ik die ook weer enkele keren in beeld genomen maar om niet in herhaling te vallen koos ik deze keer toch maar voor een landschap aan de overzijde van het kanaal. Als je over de voetgangersbrug stapt kom je vanzelf in de Bleekerheide en ook daar zijn heerlijke plaatjes te schieten. Uiteraard is de heide in september of daaromtrent op zijn mooist maar ook in dit seizoen vind ik het daar best de moeite waard. Na een beetje zoeken naar een aanvaardbare kompositie kwam ik uit bij dit beeld.


  21-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!