Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Spin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn eerste spin en mijn eerste macro-opname überhaupt dit jaar. Ik heb het beestje thuis binnen gevangen en omdat ik graag een wat meer natuurlijke opname had heb ik de bodem van een glazen bakje gevuld met grind, ik heb hem er in gezet en met de macrolens op de 50D heb ik enkele keren geschoten op het weerloze ding. Merk de erg kleine scherptediepte, zelfs met f 16 is niet de ganse spin scherp. Dat ik daarom de sluitertijd naar 1/13de moest brengen was geen bezwaar want hij zat roerloos stil. Na gedane arbeid heb ik ‘m ook weer losgelaten, in de garage, want in tegenstelling met velen vind ik spinnen nuttige schepsels en hoef je ze helemaal niet dood te trappen, integendeel.    

  03-02-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is de Kasseman, ook bekend als de Dekshoevevijver of de Gemeentelijke Visvijvers van Geel. Ik kom er vaak en graag en omdat het vandaag best een aangename namiddag leek te worden had ik me voorgenomen daar op fotojacht te gaan. “Een beetje fris” hadden ze voorspeld, maar daar kan je je tegen kleden… belangrijker vond ik dat er zulke mooie luchten waren en de kombinatie wolken, bomen, water en lage lichtinval leek mij veelbelovend. Toen ik eenmaal ter plekke was liep het toch enigszins anders dan ik had gedacht, de mooie luchten werden al snel zo dreigend dat er uiteindelijk geselende korrelsneeuw-buien uit vielen. Dat is niet goed voor man en apparatuur natuurlijk en dus ben ik maar weer terug naar huis gereden, niet zonder dat ik eerst toch de snelle verandering van de weersomstandigheden had vastgelegd. Dit was ergens midden in de evolutie: het laatste mooie lage late winterlicht in een stuk van de kompositie, terwijl, erg duidelijk, de lucht al vertelt wat er zo meteen gaat gebeuren.   

  02-02-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari Pimpelmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om interessante fotos te maken hoef je niet altijd de deur uit gelukkig. Door de laatste stuiptrekkingen van de griep toch min of meer aan huis gekluisterd, had ik de camera op statief gezet in een van de kinderkamers aan de achterkant van het huis, de 300 met de 1,4 converter er op, en door het raam - gelukkig is Josee een kei in het ramenlappen -  heb ik deze namiddag de vogeltjes in de gaten gehouden. Dat het zowat de hele dag regende kon die fladderaars niet deren in hun zoektocht naar eten. Vroeger hadden we de mezenbollen en allerhande andere winter goodies in de bomen achter het grasveld hangen, maar dan maakten we het te vaak mee dat kraaien en eksters, eventueel na duikaanvallen en het verjagen van de eigenlijke doelgroep, met de buit aan de haal gingen. Dit jaar hebben we een dik touw gespannen tussen veranda en garage, een beetje dichter bij het huis en daar hebben die rovers niet van terug. Het wemelt dan ook van de koolmezen en, in mindere mate, pimpelmezen. Occasioneel zie ik ook wel eens een roodborstje op de grond zich aan de verspilde versnaperingen van de andere gulzigaards te goed doen, maar denkend aan de vele zwerfkatten hier vind ik dat dan weer minder geruststellend. Omdat de pimpelmezen veruit in de minderheid zijn en zich ook vaak laten overbluffen door de koolmezen heb ik vandaag voor deze opname gekozen. Partij kiezen voor de underdog noemen ze dat.

  01-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Kapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In mijn overmoed meende ik deze middag even dat ik de griep nu wel overwonnen had en ik ben naar Turnhout getogen om er enkele coördinaten te gaan controleren op eventueel aanwezige cachen. Na het eerste succesje had ik al begrepen dat ik me maar beter terug thuis aan de bemoedering van mijn schatje zou onderwerpen. Een opname voor de dagelijkse blog had ik ook nog niet gemaakt en dan zoek je eerst snel nog een fotogeniek onderwerp in de buurt. Deze kapel leek me wel wat. Het valt me nu trouwens op hoe vaak ik getroffen word door deze uiting van devotie in het vlaamse landschap. Dit is al de derde kapel dit jaar, da’s één op tien, vorig jaar waren het er in totaal acht heb ik snel geteld… ik ben dus ondertussen nóg godsvruchtiger geworden (?)…
  Op het net vond ik dat dit de kapel is van OLV van altijd durende bijstand, uit de eerste helft van de twintigste eeuw en toen ik door het deurraampje naar binnen piepte en het aantal dankbriefjes gericht aan Maria zag, kon ik niet anders dan concluderen dat hier nog al wat mirakels en bovennatuurlijke genezingen moeten hebben plaatsgevonden…
  Bij mij heeft het alvast niet geholpen want ik ben thuis maar weer op de canapé gaan liggen.

  31-01-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Cafépoes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook vandaag kan ik niet anders dan een foto van enkele dagen oud te plaatsen. Voelde ik me gisteren nog gewoon een beetje slappekes, dan heeft de griep nu in alle hevigheid toegeslagen, zodat mijn tijdsgebruik zich de voorbije uren hoofdzakelijk beperkt heeft tot platliggen en wc-pot zitten. Gelukkig had ik tijdens mijn tocht van eergisteren naast de zwanen en de artefacten van het klankenbos nog een heleboel andere onderwerpen vastgelegd.
  Dat we hier in een café zijn zie je meteen aan de foto. Dat het een oergezellig bruin café is blijkt al even duidelijk uit allerhande details. Je ziet een bruine stoel, het niet bijhorende krukje er achter en het al even zonevreemde tafeltje, de totaal voorbijgestreefde wet ter beteugeling van de dronkenschap uit 1939, die nog steeds in elk café aanwezig hoort te zijn en die ze hier ergens onderin tegen de wand hebben weggemoffeld, en de poes natuurlijk! Waar maak je het anders mee dat de huispoes - of noemen we ze cafépoes - zo onbezorgd op een stoel tussen de klanten haar middagdutje doet. Dit is een biotoop waarin ik graag vertoef!
  Poes mag wel van geluk spreken dat ik mijn omvangrijke derrière op de stoel naast haar liet neerploffen, want ik kreeg ze pas in de gaten toen ik al zat. Stel je voor… mijn achterwerk zou misschien ook niet helemaal onbeschadigd uit de confrontatie gekomen zijn!
    

  30-01-2013 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari De zwanenplaneet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De foto die ik gebruikt heb om deze bewerking te maken is niet van vandaag, sta me toe het maar meteen te zeggen. Met dit rotweer ben ik de hele dag binnen gebleven, op een kort bezoek aan een plots in het ziekenhuis opgenomen goede vriendin na. Ik heb dus veel achter de PC gezeten en heb me o.a. geamuseerd met het ophalen van enkele photoshop-bewerkingen. Soms moest ik toch weer even in de handleidingen duiken, maar bij deze werkwijze bvb. kende ik het nog helemaal zonder hulp. Dit geintje heet “Little Planet”, het moge duidelijk zijn waarom. De uitleg er omtrent vind je door op YouTube als zoektermen “ Little planet” en “tutorial” in te geven. Ik vond dat de zwanen die zo gracieus over de plassen van de Lommelse Sahara bewegen best een eigen planeetje verdienen. De flares links boven en rechts onder heb ik er achteraf nog bij gevoegd om toch een beetje warmte in deze dag te brengen…    

  29-01-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Het Klankenbos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag met verwondering rondgelopen in het klankenbos in Neerpelt. Mijn geocache verslaving heeft me al op veel mij tot dan toe onbekende plekjes gebracht maar dit was toch wel een uitzonderlijke belevenis. Nadat ik mijn ding gedaan had en de GPS opgeborgen, ben ik uitgebreid van het opzet van het project gaan genieten. Ik heb een grote, rustige wandeling gemaakt door het bos en tussendoor allerlei klanksensaties en experimenten mogen ervaren.
  Het is niet de bedoeling in deze blog alle wetenswaardigheden van het klankenbos van naaldje tot draadje te gaan uiteenzetten, daar zou ik Google weer voor willen adviseren, of beter nog, ga er zelf eens kijken en luisteren. Wel wil ik even toch nog een keer de kruisbestuiving tussen mijn verschillende hobbies vermelden. Het fototoestel maakt mijn ontdekkings- en zoektochten ook altijd mee en de foto die ik vandaag wilde tonen is gemaakt van uit een enorme pijp. Als je er door de ronde deur in stapt en de wind blaast door het gat bovenin, zoals op een gigantische fluit,  dan is het net of er een trein op drie millimeter van je oren voorbij dendert.
  Dit is een plek om deze zomer terug te bezoeken samen met de kleinkinderen.
   

  28-01-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!