Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april Nesta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan het ook niet helpen… weer kwamen we vandaag in de buurt van een plas tijdens onze wandeling en ook deze keer was het zwemweer voor hondjes en alweer had ik de camera in aanslag om dat allemaal vast te leggen. Om niet voor de volle honderd procent in herhaling te vervallen zal ik de gezamenlijke zwempartij van Phaido met zijn nieuwe vriendinnetje reserveren voor het familiealbum en op deze plek wil ik dan maar Nesta voorstellen.
  Phaido had Nesta al eerder ontmoet in het bos en na enig snuffelwerk vond hij dat ze voor een betere kennismaking in aanmerking kwam. Ze was weliswaar nog maar 11 maanden oud en dus nog behoorlijk speels, onstuimig en energiek, iets waar Phaido niet meer zo gek op is, maar toen we haar bij de plas weer tegen kwamen hebben ze toch een tijd lang samen gespeeld, in en uit het water.
  Nesta had alleszins energie op overschot en in het bijzonder de manier waarop ze enkele keren bijna achterwaarts uit het ondiepe water opsprong vond ik wel grappig. Ik heb uiteraard geprobeerd het goede moment te pakken te krijgen en een enkele keer was het raak.     


  05-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april Breakdance-battle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pieter moest vandaag breakdancen in het centraal station van Antwerpen. Er was daar een internationaal breakdance evenement georganiseerd en samen met zijn vaste partner Axel wilde hij de concurentie aangaan met de beste breakdansers van de wereld en omliggende planeten. Een dance-battle voor duo’s da’s iets waar ze al eerder goede resultaten konden in neerzetten met z’n tweeën.
  Het hoeft dan ook geen verwondering te baren dat pake Pol kort voor de middag van Herentals naar Antwerpen spoorde. Fotovriend Alex was ook van de partij trouwens, maar toen bleek dat het gebeuren uiteindelijk maar om half twee zou starten in plaats van de oorspronkelijke aangegeven twaalf uur moest die wegens andere verplichtingen weer naar huis zonder breakdance fotos. Voor mezelf bleek het wachten de moeite waard. Ik heb een hele mand fotos op facebook gedeeld voor de geïnteresseerden en deze ene had ik gereserveerd voor mijn dagelijkse blog.   


  04-04-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag zou het wandelseizoen beginnen in zorgtehuis Hoevezavel. Deze morgen kregen we evenwel een telefoontje om ons te melden dat bij nader inzien het niet zo verstandig zou zijn om bij deze temperaturen met de bewoners naar buiten te trekken. Tja, we hadden toch een trip naar Lommel gepland en dan hebben we maar enkele vrienden opgetrommeld om samen met ons van de gezonde buitenlucht te genieten. Zo kwam het dat we met z’n zeven plus drie honden in het mooie natuurgebied bij de Keiheuvel in Balen aanbeland zijn deze namiddag.
  Zand, duinen, heide, vennetjes, de Kempen op z’n mooist… ook de woefkes konden het appreciëren. In het bijzonder de waterplassen waren zeer in trek bij de twee golden retrievers. Terwijl pommeriaantje Rox veilig bij zijn vrouwtje bleef vonden Phaido en zijn jonge vriendje Guus dat het al best prettig toeven was in het water. Tientallen keren zijn ze erin, eruit, erin, eruit gelopen en elke keer weer dienden zich leuke fotomomenten aan, maar elke keer ook moesten we goed op onze apparatuur letten als ze zich weer eens vlakbij kwamen droog schudden…     


  03-04-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april De nieuwe brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze middag kon ik het niet meer bedwingen, ik ben vertrokken voor een pittige fietstocht. De storm van de laatste dagen leek zijn scherpste kantjes kwijt te zijn en volgens de weermensen zouden, zeker in het noord-oosten van het land, de nodige zonnige perioden voorbijkomen en droog zou het ook blijven… Go Pol go…
  De tocht voerde me ( uiteraard ) richting enkele nog niet gevonden geocaches, maar die liggen steeds verder van de deur natuurlijk. Toen ik over de nieuwe brug over het Albertkanaal, pronkstuk van de nieuwe noord-zuidverbinding,  fietste, vond ik al dat ik daar maar eens enige fotografische aandacht aan moest besteden. Dus heb ik, toen ik er overheen was en de zon in mijn rug had, enige afstand genomen en een standpunt gezocht van waar ik ‘m in zijn volle glorie kon te pakken krijgen. Je ziet natuurlijk dat de begroeing zich nog niet hersteld heeft, maar dat vond ik niet eens zo erg. Met de verkeersborden, electriciteitsmasten en verlichtingspalen moet je leren leven als fotograaf natuurlijk en ik stond al lang genoeg te wachten tot ik ‘m volledig verkeersvrij kon fotograferen. Helaas kwam op het moment dat ik mijn kans zag toch nog die ene personenwagen in beeld, maar dat is alleszins beter dan de hele kolonnes vrachtwagens die daar continu voorbij denderen.      


  02-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Paastableau
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn paaszelfportret van een tijdje geleden maakte ik al met dezelfde eitjes als achtergrond. Tijdstip, standpunt en belichting waren toen behoorlijk anders dan bij deze opname. Nu het vrouwtje de paasversiering nog een beetje meer allure heeft gegeven door de bloemekes die ze kocht op de paasmarkt in Hoevezavel er aan toe te voegen vond ik dat ik het geheel maar eens vanaf de buitenkant in beeld moest nemen. Het is tenslotte de goede week en Pasen begint te kriebelen. De onderdelen die ik eigenlijk wilde tonen kwamen niet voldoende tot hun recht met een onbelemmerde inkijk naar de woonkamer er achter, pas toen ik de gordijnen dicht deed vond ik dat het plaatje klopte, dit is onze paastableau…     


  01-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart Stormschade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Storm over Vlaanderland, er kwamen de nodige windrukken onze kontreien teisteren vandaag en dat hebben we geweten. Na de ochtendwandeling en met zulk weer had ik sowieso geen zin meer om nog uit de deur te komen om te gaan geocachen, te gaan fietsen of om er nog eens op uit te trekken met Phaido. Ik zat dus deze namiddag rustig voor de PC te facebooken en wat muziekjes te beluisteren via YouTube toen ik plots achter het huis een donderend lawaai hoorde. Dat er iets ernstigs aan de hand was begreep ik meteen en toen ik  buitenkwam zag ik de ravage. Het dak van onze pergola was opgelicht door de wind, de tegen de muur bevestigde aluminium balken waren op twee plaatsen verwrongen, twee kunststofplaten waren gaan vliegen en die hebben een stuk van de dakgoot meegenomen, dan waren er ook nog enkele steunbalken en kleinere onderdelen gesneuveld. Eén van de kunststofplaten was, gelukkig zonder verdere schade aan te richten, in de tuin van de buren beland en de andere ben van ons dak gaan plukken.
  Na de eerste commotie heb ik mijn maatje Rudy gebeld – zijn firma heeft die pergola ooit gezet – en samen hebben we contact genomen met de verzekering. Gelukkig blijkt dat soort calamiteiten in de polis voorzien… Ik moest de nodige fotos nemen en dan zou de verdere afwikkeling wel vlot verlopen. Laten we het hopen…
  Voor een foto van de dag moest ik dus verder geen inspiratie zoeken vandaag, uit de reeks die ik schoot voor de verzekering koos ik dit beeld van een grote opening waardoor je de voortjagende wolken ziet. De platen en het aluminiumwerk liggen op het gras. Maar of die nog bruikbaar zijn, daar heb ik mijn twijfels over.    


  31-03-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Skimmia in bloei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Skimmia, ik had er nog nooit van gehoord tot Josee vorig jaar voor haar verjaardag een pot cadeau kreeg van onze Nederlandse vrienden Kees en Hanneke. Het is een buitenplant zo bleek, dus ze heeft de hele winter doorgebracht naast onze voordeur. Ik had er niet meer zo veel aandacht aan besteed, echt opvallen deed ie niet met die trossen rare kleine rode bollekes, maar met het losbarsten van de lente bleek de onopvallende verschijning plots prachtige bloei-aspiraties te krijgen. Die bollekes werden evenzovele mooie bloemekes, Assepoester had haar glazen muiltjes aan getrokken en ik vond het vandaag de moeite waard om er de macro-lens maar eens op los te laten. Zo rond een uur of vijf kregen we warempel een streepje zon te zien en qua licht kon ik me niet beter wensen. De witte gemetselde muur als achtergrond was dan weer minder fotogeniek maar middels een strategisch geplaatst blauw A-4tje was dat probleem snel uit de wereld.
  Met een 1,4x converter op de Tamron 90 mm macro, een klein diafragma ( f25 ) voor voldoende scherptediepte en een sluitertijd van 1/8 sec. kon ik deze stiekeme schoonheid in al haar pracht vereeuwigen.


  30-03-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!