Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  06-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Druppels in tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Maartse buien… vandaag werden we weer eens met onze neus op dit weerfenomeen gedrukt. Het ene moment kregen we hagel, striemende regen, smeltende sneeuw en/of gewoon licht gemiezer over ons heen en tien minuten later deed een flink zijn best doend vroeg-lente-zonnetje zijn best om de omgeving op te vrolijken. En telkens dat gebeurde waren er miljoenen pareltjes aan de bomen waar de meest wonderbaarlijke lichteffecten in speelden. Toen ik thuis kwam van een wandeling in de Herentalse bossen mocht ik nog zo’n korte opklaring meemaken. De late avondzon zorgde er nog een keer voor dat de berk voor ons huis omgetoverd werd tot een ongeëvenaard licht spektakel. Ik ben er met mijn fototoestel een tijd lang mee aan het stoeien geweest. Ik heb een positie gezocht van waaruit ik, in tegenlicht, op één druppeltje kon scherp stellen terwijl er veel druppeltjes in de achtergrond onscherp waren. Die onscherpe druppels en de flares die er door veroorzaakt werden zorgden voor dit soort mooie lichteffecten. Hier is helemaal geen Photoshop gedoe aan te pas gekomen. De bruine kleur komt door de beukenhaag in de achtergrond, daar hangen zelfs in deze tijd van het jaar nog bijna alle dorre bladeren van vorig jaar aan. Dat de foto aan de rechterkant veel donkerder is komt doordat ik mijn toestel precies buiten de rechtstreeks instralende zon hield.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens:
  Canon Eos 6D – Tamron 90 mm macrolens – f2,8 – 1/640 – ISO 200


  06-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart De uitkijktoren in de Sahara
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn in fotoland al veel fotos voorbij gekomen van de nieuwe uitkijktoren in de Sahara in Lommel. Het is ook niet de eerste keer dat ik hem zelf in beeld neem en ik meen zelfs dat ik er ook al eens aandacht heb besteed in deze blog, maar omdat we vandaag weer eens in dit prachtige wandelgebied rond doolden om een nachtdropping van “het Spaarkaske” voor te bereiden bood ie zich weer aan van uit voor mij nog onontdekte hoeken. Op deze plek kon ik hem met een van de vele vijvers op de voorgrond te pakken krijgen.
  Compositieregels zijn er om te overtreden vind ik en een horizon zo ongeveer knal in het midden vind ik niet erg, zeker niet als er sprake is van een spiegeling. Ik heb de toren trouwens op één derde van de rechterkant gezet en daar volg ik de regels dan weer wél.
  J


  05-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart Het Oud Gasthuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Manuela, het vrouwtje van makker Jef Kiek en ook onze vriendin natuurlijk, moest een heelkundige ingreep ondergaan en ze ligt sedert enkele dagen in het ziekenhuis. Vandaag zouden we haar gaan bezoeken. Een kort telefoontje volstond om te vernemen dat ze op kamer 402 lag, de lichtpaarse pijltjes volgen… Wij togen dus vol goede moed naar St. Elisabeth in Herentals om in kamer 402 geen Manuela aan te treffen, integendeel dit bleek een onderdeel van de geriatrische afdeling te zijn. Ook bij de infobalie konden ze ons niet verder helpen, patient onbekend. Een nieuw telefoontje naar Jef dan maar, en wat blijkt? Ze ligt in Gasthuisberg in Leuven… Tja…
  Daar sta je dan, om nog naar Leuven te rijden was het echt te laat. Ik heb meteen van de nood een deugd gemaakt. Ik had namelijk al lang zin om het oud gasthuis, naast het moderne ziekenhuis, eens te fotograferen en daar ben ik dan maar een tijdje mee bezig geweest.
  Het Herentalse gasthuis, ontstaan voor 1253, is ongetwijfeld het oudste van de Kempen. Van gasthof evolueerde het geleidelijk naar ziekenhuis. De kapel, het oude klooster en de gasthuisschuur stammen allemaal uit de zeventiende eeuw. In het oude klooster vindt nu de administratie van het Herentalse OCMW onderdak. De kapel, eveneens onder het beheer van het OCMW, wordt nog regelmatig gebruikt voor huwelijken, doopsels en uitvaartplechtigheden.
  Ik heb een heleboel fotos geschoten, en na zorgvuldige selectie heb ik er enkele overgehouden om te bewaren. Dit is er een van.


  04-03-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart Tegenlicht in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De biotoop waar ik me misschien wel het beste thuis voel, dat zijn onze eigen Lichtaartse bossen en dan meer specifiek het stukje Smallebroeken-Dressenstraat-Ossegoor, zeg maar ten noord-oosten van huize Pol en Josee. Wij hebben het geluk dat we hier zo ongeveer elke dag een wandeling mogen maken met Phaido en ik heb hier ook al ontelbare fotos gemaakt, zeker op dit plekje. De Valentijnsberg, door ons zo genoemd omdat de jaarlijkse Valentijnscross hier steevast overheen trekt, is een van mijn favoriete plaatsen om tot rust te komen en te fotograferen.
  Vandaag was schoonbroer Swa met vrouwtje Monique en woef Rox op bezoek en dan is het bijna vanzelfsprekend dat we hen ook laten meegenieten van ons vaste rondje, we hadden het deze morgen al gelopen maar een toetje in de namiddag vindt Phaido niet erg, wij ook niet. Het onverwacht goede weer en het prachtige tegenlicht boven op de heuvel zorgden er voor dat ik alweer de fotografiekriebels niet kon bedwingen.


  03-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Nicolas en zijn nieuwe tractor
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kleinzoon Nicolas kwam vandaag zijn nieuwe tractor laten zien. Nu ja, nieuw is ie niet helemaal, tweedehands dus, maar daarom was er geen minder wow-gehalte…
  Veertien is ie ondertussen, hij gaat naar de landbouwschool en nadat ie al een schapenhandel op poten had gezet heeft ie nu zijn spaargeld en de winst van de verkochte lammeren geïnvesteerd in wat zwaarder landbouwmateriaal. Op die leeftijd mag ie nog niet zelf rijden natuurlijk en dat doet ie ook niet, op de openbare weg bedoel ik, daar neemt zijn papa het over… maar hij kan het wel, als de beste zelfs, en op de boerderij is er geen wet die hem dat belet. 
  Ik neem aan dat zijn papa een van de eerste klanten wordt om gebruik te maken van het team Nicolas-Fendt maar het zou me niks verwonderen als hij zich binnen de kortste keren in de concurentie van het loonwerkerscircuit stort. Dat ventje weet van aanpakken immers.

  02-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart De Pastorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had de buienradar de hele dag in de gaten gehouden en er was voorspeld dat het tegen half zes vanavond zou opklaren, nog net op tijd om wat blauwe uurtje-opnames te maken dacht ik. Het bleef evenwel maar miezeren. De blauwe-uurtje-plannen werden noodgedwongen veranderd in nachtfotografie-plannen en toen het rijkelijk laat eindelijk droog werd kon ik me geen uitgebreide tocht meer veroorloven als ik voor middernacht terug thuis wilde zijn. Het sterrenrestaurant De Pastorie een eindje verder in de straat is op maandag avond gesloten en dat bood me een prima mogelijkheid om een tijdje ongestoord voor de grote poort te gaan staan. Ik moest thuis nog even de witbalans ter orde roepen want de straatverlichting had het geheel in een lelijke gele gloed gezet, maar in de Raw-conversie kon ik dat probleem netjes oplossen. Verder vond ik ‘m wel goed zo.
  De gegevens: f 8  -  30 sec.  -  ISO 200.           


  01-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari Terug gevonden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een foto met een verhaal vandaag… een verhaal dat niet erg glorieus is voor mijn cachemaatje Jackie en mezelf moet ik toegeven.
  Op deze 29ste februari, schrikkeldag, wilden we absoluut enkele geocachen vinden, kwestie van dat ene lege plekje in onze jaargrid op te vullen. Pas binnen vier jaar zouden we daar opnieuw de kans toe hebben. Samen met Jos4711 trokken we dus op pad. Jos heeft op het ogenblik wat fysieke problemen en die deed het rondje met de fiets terwijl Jackie en ikzelf wandelden. Druk bezig zijnde en vergeten hebbende onze GPS te resetten kwamen we na gedane taak tot de vaststelling dat we niet meer wisten waar we de wagen hadden achter gelaten. De eerst gevonden cache opnieuw in de GPS laden hielp ook al niet echt, we waren het noorden helemaal kwijt en marcheerden er op enkele honderden meters afstand gewoonweg voorbij. Ten langen leste hebben we Jos, die ondertussen met de fiets wél tot bij de wagen was geraakt moeten opbellen om te vragen de coordinaten waar hij stond even door te zenden en zodoende ook weer op de goede weg gezet te worden.
  Samen goed voor dik 12.000 cachen, -tig reizen naar alle hoeken van de planeet, allebei een gebruiksklare GPS in de handen en dan op enkele kilometers van je deur je eigen wagen niet meer vinden… We zijn achteraf gezien niet zo fier op onze prestatie… Jackie vond het al bij al niet zo erg want hij wilde alsnog poseren bij de snoodaard die zich zo goed verstopt had.      


  29-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!