Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  20-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober Pompoenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik volg het nieuws via diverse kanalen. Limburger van geboorte maar al meer dan een half leven in de provincie Antwerpen wonend, kan ik het toch niet laten van tijd tot tijd eens op de site van hbvl ( Het Belang Van Limburg ) te kijken, zeker als mij dat door Limburgse vrienden wordt ingefluisterd. Zo lazen wij dat er vorige week in Winterslag bij Genk een grote pompoenwedstrijd was en dat de winnende pompoen van ene G.V. uit Genk maar liefst 99 kg woog. Ze noemden dat een reuzenpompoen. Ocharme.
  Laat het nu toevallig deze week pompoenmarkt zijn in Kasterlee en ook in ons eigenste niet voor niets pompoendorp genoemde woonplaats is er bij die gelegenheid een internationaal gerenomeerde pompoenweging. We zijn niet tot het einde gebleven, maar rond de tijd dat wij besloten een frisse pint te gaan kopen in een van de vele horecagelegenheden stond de teller van de koploper op net iets onder de 600 kg en toen moesten de echt zware kanonnen nog komen. Ze kunnen daar in Genk precies toch beter voetballen dan pompoenen kweken he. Op de foto zie je de spanning op de gezichten van de toeschouwers, de leden van het pompoengenootschap en… enkele zware jongens die nog liggen te wachten op de weging.
     

  20-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Immigrant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan de lange rij dieren en beesten, groot en klein, die al voor mijn lens passeerden heb ik vandaag een soort toegevoegd, een zeer zonevreemd exemplaar, een immigrant... Ik neem aan dat deze nieuwsgierigaard geen onderdeel van de inheemse fauna is tenminste. Ik hou het er op dat het een lama-achtig dier is, daar schijnen nog al wat verwante soorten van rond te lopen. Ik zou niet weten hoe ik ze uit elkaar moet houden: de alpaca, de vicugna, de lama of de guanaco. Feit is dat ik deze middag tijdens een wandeling in het gehucht Hessie bij Mol Ezaart plots twee exotische viervoeters zag grazen achter een stevige afsluiting. Toen ik de camera tegen de draad drukte om door een van de mazen een foto te maken was deze schoonheid zo vriendelijk heel even voor me te poseren. Ik ging eerst voor een close up maar voor een totaalbeeld had ik geen tijd meer, hij kwam namelijk snel tot helemaal vlak bij en of dat was om te imponeren, te dreigen, om aangehaald te worden of uit sympathie zal ik nooit weten. Ik meen dat ik ooit gelezen heb dat die beesten spuwen en daar wilde ik mijn apparatuur niet aan blootstellen. Ik heb dan ook snel maar enkele stappen achteruit gedaan. Bij de volgende fotos die ik maakte zat er dus wél groene draad op de voorgrond en die waren dus niet bruikbaar vond ik. Gelukkig had ik deze al.  

  19-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Herfstsprinkhaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe deze sprinkhaan vanmiddag op een van de witte tuinstoelen belandde in onze hof is me een raadsel. Zo’n beest verwacht je daar toch in de lente of de zomer? Nu ben ik natuurlijk geen sprinkhanoloog en het zal wel zo zijn dat sprinkhanen ook doorheen dit seizoen en het volgende moeten om in het voorjaar weer op te duiken, maar waar blijven die dan ondertussen? Tijdelijk op de witte tuinstoelen dus… net lang genoeg om mij de gelegenheid te geven de macrolens op mijn toestel te zetten en enkele keren aan te leggen om hem er goed op te krijgen. Zo schuin frontaal is de scherptediepte zelfs met f16 natuurlijk niet groot genoeg om hem helemaal scherp te hebben, maar laten we die plaatselijke onscherpte vooraan en achteraan de charme van de macro-fotografie noemen. Een ander intrigerend aspect van deze foto vind ik de gedeeltelijke spiegeling in het glanzende wit van de stoel. Waarom is die lichter dan de sprinkhaan zelf? Spiegelingologen mogen me altijd een mailtje doen, of even reageren onderaan rechts J.               

  18-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Fotolocatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het er al vaker over dat ik graag diverse hobbies samen voeg in één activiteit. De nieuwste variant is: wandelen en geocachen met Phaido en het fototoestel in aanslag houden. Phaido vindt het ondertussen best fijn dat ie in de wagen overal mee naar toe mag. Als ik een locatie heb uitgezocht waarvan ik via de geocaching-site weet dat er iets verborgen is en waarvan ik via Google Earth vermoed dat het er wel eens prettig wandelen zou kunnen zijn trekken we er samen op af. Zo zochten en vonden we vandaag een cache in de buurt van een vervallen fabriek naast een van de Kempense kanalen en in de omschrijving had ik gelezen dat de legger vroeg om zeker niet verder te gaan dan de cache-locatie omdat het privéterrein is… Ja, dat klinkt als muziek in de oren van de amateur-fotograaf die toch ook wel enige interesse heeft in urbex en aanverwanten. Ik heb dus braaf het plaatje met VERBODEN TOEGANG gerespecteerd en 15 m. verder ben ik via een andere ingang toch op het terrein geraakt en heb ik al eens vluchtig poolshoogte genomen, lang genoeg om alvast enkele fotos te maken en om er van overtuigd te geraken dat het de moeite loont om hier eens wat meer uitgebreid rond te dolen. Deze avond eens een rondvraagje doen om te informeren of ik enige gelijkgezinden kan warm maken…             

  17-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Rennen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er moet wat worden geregeld qua kleinkinder-opvang als de papa en de mama beiden een drukke en onregelmatige job hebben. Op woensdagmiddag zijn Julie en Jefke meestal te gast bij oma en pake Pol. Julie moet tussen twee en vier naar ballet en dan trekken we met Jefke vaak het bos in. Nu Phaido ook deel uit maakt van ons gezinnetje hebben die twee elkaar gevonden. Ze kunnen samen al rennend en spelend hun energie kwijt terwijl wij de dagelijkse wandeling op ons eigen gezapige tempo verder zetten.
  Als je niet geïnteresseerd bent in het technische aspect van de fotografie hoef je nu niet verder te lezen…
  Vandaag was het een grijze dag met weinig licht in het bos eigenlijk. Dan loop je toch soms tegen de beperkingen van je apparatuur aan. Bij 70 mm is f4 het maximum diafragma van de Sigma 17-70 die ik meestal als veelzijdige all-round lens heb opzitten. Hoger dan ISO 1600 kan of wil ik echt niet gaan met de Eos 50D en gecombineerd met de omstandigheden van deze namiddag kwam ik in dit geval uit bij een sluitertijd van 1/400 en dat is voor dit jonge geweld naar mijn smaak toch redelijk lang en op het randje van bewegingsonscherpte… Gelukkig heeft de firma Nik met de filter Dfine flink geholpen om de ruis efficient te lijf te gaan en verder kon ik in Photoshop de boel ook nog wel een beetje opscherpen zo dat het uiteindelijk resultaat het meedogenloze kritische oog van Josee kon doorstaan.
             

  16-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Bots
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag de draad weer opgepakt… Veel te lang hadden we geen kontakt meer gehad, na dat wij alle muzikale activiteiten stopgezet hadden wegens pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en we ook niet meer wekelijks samen naar sauna Verhaegen in Schijndel konden gaan omdat die er mee ophielden, hadden wij onze goede Nederlandse vriend Kees een beetje uit het oog verloren. Gelukkig zijn er de sociale media these days en zo gebeurde het dat we op deze 15-de oktober, daags na de verjaardag van zowel Kees als Josee, een afspraak geprikt hadden. Wij zouden nog eens naar Schijndel rijden zoals vroeger. En het weerzien was alsof de tijd had stil gestaan, alsof we gisteren bij een natje en een droogje ( en soms ook iets illegaals ) nog uitgebreid met elkaar hadden zitten filosoferen over de problemen van de hedendaagse samenleving… kortom net zoals vroeger.
  Okee, de foto die ik hier aan vastplak is misschien niet de meest scherpe die ik ooit liet voorbij komen, maar ik vind ‘m wel heel speciaal. Ik was een van de eersten die het nieuwe album van Bots ( Kees is de toetsenist en drijvende kracht van dat bandje ) mocht zien en zonder flash, met weinig licht en uit de losse hand, dezelfde hand die al enige volumes alcohol had naar binnen gegoten, vind ik het resultaat meer dan aanvaardbaar…  Als ik bij de exif-gegevens zie dat de camera bij f 3,2 en Iso 400 hier een sluitertijd van 1/8-ste koos ben ik zelfs blij verrast dat ik nog zo stabiel was.
  J        

  15-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Verjaardagsfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat is er gezelliger dan met enkele goede vrienden gezellig tafelen en keuvelen en samenzijn? Ik weet niet of Josee het nog prettig vindt om te verjaren, maar ieder jaar op 14 oktober tikt de teller onverstoorbaar een eenheid verder. Niet dat je het aan haar ziet en aan haar kookkunst doet het zeker ook geen afbreuk, dat mochten we met z’n zessen weer vaststellen deze avond. Elke gelegenheid om te vieren grijpen wij met alle zintuigen aan en Phaido die begint het ook te leren, bij alle tafelgasten ging ie om beurten even flodderen. Tijdens deze foto is toevallig schoonzus Moniek aan de beurt. Ze wilden hem allemaal wel mee naar huis nemen… maar wij willen hem niet meer kwijt !!!       

  14-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!