Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pake Pol en oma, allebei helemaal links in beeld, de zes kleinkinderen en dochter Ilse, de mama van vier stuks van het kleine grut… voeg daarbij de altijd goed poserende Phaido en je krijgt de min of meer voorspelde of laten we zeggen beloofde groepsfoto van ons animatieteam.
  Ook vandaag is dit uiteraard geen foto die ik zelf gemaakt heb, de dank gaat dus weer uit naar schoonbroer Dreeke voor de perfecte timing, compositie en instellingen. Er zijn zo van die dagen dat ik uit tientallen fotos niet weet welke kiezen om als foto van de dag te fungeren. Deze keer was het er maar één… maar dat ie goed zou zijn wist ik wel. Merci Dreeke. Morgen doe ik het weer zelf…


  16-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Paasdansje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben een fervente saunaganger. Transpireren, zweten, ik weet er alles van. Maar elk saunabezoek is  klein bier vergeleken met de tweedaagse klus waar we vandaag aan begonnen zijn. De pakken die we aantrekken om het paasverkoop-evenement van de Aarschotse middenstand te animeren zijn mini-saunas in de overtreffende trap. Ik ben zeer gelukkig dat het weer vandaag plots niet meer zo vroeg-zomers was als de vorige dagen, en even zo gelukkig ben ik met het feit dat mijn pak niet uit waterdicht materiaal vervaardigd  was, want anders was ik zeker verdronken door het transpiratievocht dat ik er in gelaten heb.
  Tijdens dit soort bezigheden kan ik zelf helaas geen camera meesleuren, maar gelukkig is er dan schoonbroer Dreeke aan wie de fotoklus wel toevertrouwd is. Voor een groepsfoto vermoed ik dat we beter tot morgen wachten, vandaag waren immers drie van de kleinkinderen niet present wegens andere verplichtingen. Maar toen ondergetekende in een onbewaakt moment een dansje pleegde met Phaido had de fotograaf van dienst ook zijn vinger op de afdrukknop. Ik vond het resultaat best illustratief voor de sfeer waaraan we onze bijdrage probeerden te leveren.   


  15-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart Mieke met de groene vingers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij kennen Mieke al een hele tijd. We hebben samen ooit plezier gemaakt, gepraat, iets gedronken en nooit hadden we er op gelet of Mieke groene vingers had. Mieke is ook een facebook-vriendin en niets in haar posts of commentaren liet ook maar vermoeden dat wij haar ooit zouden zien met enig tuingereedschap in de handen…
  Toen we in de vooravond Josee’s broer gingen oppikken om samen iets te gaan nuttigen in de Brugwachter hadden we Mieke al gezien langs de baan, we hadden zelfs gewenkt en teken gedaan om ook iets te komen drinken. Maar ze was te druk bezig blijkbaar. Waarmee? Daar hadden we toen nog het raden naar. Tien minuten later reden we er weer voorbij, deze keer in de andere richting en toen zagen we het… Mieke was aan het tuinieren, of toch iets wat er op leek. Ze was het voetpad voor haar woonst aan het fatsoeneren meenden we te zien. Ik stopte langs de weg zo’n 50 m er vandaan en Mieke merkte niet eens dat ik mijn hoofd en de camera met de telelens door het open dak wurmde om een reeks fotos te maken, zo zeer ging ze op in haar bezigheid. Eén keer keek ze recht in mijn richting, maar zelfs toen had ze niks in de gaten. Ik zag wel dat haar bril daar zo maar hing te bengelen, misschien is dat wel de verklaring. Zonder bril zag ze me niet natuurlijk. Wie gaat er nu tuinieren met een bengelende bril rond zijn/haar hals? Ja, Mieke blijkbaar…

  14-03-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Brugje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren eigenlijk van plan vandaag naar de Ardennen te rijden. De wandeling langs de Ninglinspo was al lang een van de items op mijn to-do-lijst. Ik wilde het riviertje en de watervalletjes fotograferen met een lange sluitertijd en ik had daarom ook al de ND- en de grijsverloopfilters in mijn fototas gestopt. In laatste instantie hebben we omwille van het smogalarm en de raadgevingen om het autoverkeer zoveel mogelijk te beperken, millieubewust als we zijn, maar beslist in eigen regio te blijven. Snel hadden we in het Oostmalse gehucht Salphen een aanvaardbaar alternatief gevonden. Dat scheelt toch wel zo’n 300 km uitstoot J.
  Het werd een zeer gesmaakte tocht en op een bepaald ogenblik werd het nog extra leuk, want toen we over een brugje liepen zag ik langs de ene kant een rimpelloos, spiegelend wateroppervlak en aan de andere kant behoorlijk wat stroming en verval… kon ik die filters toch nog gebruiken !!! Ik ben dus de wei in gedoken, ben in een bocht van de rivier, tegenover het brugje, op mijn buik in het gras gaan liggen en eerst ben ik even aan het rekenen gegaan. Met een 2-stops ND filter gecombineerd met een 1 stop grijsverloopfilter - om de lucht iets donkerder te maken – kwam ik bij ISO 100 en diafragma 22 uit op een sluitertijd van 1/3 seconde. Dat leek me net voldoende om de stroming in het water een beetje zachtheid mee te geven en niet zo akelig scherp te bevriezen. Met beide ellebogen stevig op de grond slaagde ik er toch in, met die relatief lange sluitertijd, mijn toestel stabiel te houden en een aanvaardbare scherpte over te houden.
  Er mag dan wel brugje boven deze foto staan, eigenlijk was het me om het water te doen he…


  13-03-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart De Noord-Zuid verbinding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe Noord-Zuid verbinding is ondertussen alweer een halve maand in gebruik en ik vermoed dat er op het ogenblik wel niemand meer zal zijn die niet wil toegeven dat dit een goede zaak is voor alles en iedereen. Zelfs de meest fanatieke activist die ooit geijverd heeft om het project te saboteren zal toch wel de voordelen moeten zien, voordelen voor de natuur, voor de leefbaarheid van Kasterlee, voor de automobilist, voor de economische ontwikkeling van onze regio…, kortom ik zie niet wie nu nog valabele argumenten kan aanhalen om negatieve aspecten te vermelden.
  Ik heb het project van in het begin gevolgd, gefotografeerd en er regelmatig aandacht aan besteed in deze blog. Het landschap is op de tunnel in- en uitgang na weer in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. Het is nu aan de natuur om binnen de kortste keren zijn rechten weer te laten gelden. Het ziet er voorlopig nog een beetje kunstmatig uit, maar laten we niet vergeten dat de Hoge Mouw vóór de ingreep ook al grotendeels een zandvlakte was, en strikt genomen zijn dennen niet meteen de meest van oudsher inheemse vegetatie, begroeing waar de groene medemens zo naar streeft.
  Er zullen zich in de toekomst waarschijnlijk nog wel fotomogelijkheden aandienen van op deze plek, maar dan zullen de onderwerpen niet meer over verkeer, bouwwerken en machines gaan. Nog één keer wil ik dus een foto tonen van het voltooide project, de tunnel-ingang aan de noord-zijde, het verkeer dat van Turnhout komt en dat nu niet meer in al zijn drukte dwars door Kasterlee moet, met alle hinder van dien.


  12-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart De Molen van't Veld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fotografen hoef ik niet te vertellen wat het blauwe uurtje is. Andere volgers van deze blog behoeven misschien enige uitleg… Na zonsondergang, als het voor onze ogen al erg duister is blijft er nog een tijdje veel blauw in de lucht. Dat zie je pas goed als je met lange sluitertijden gaat fotograferen, zoals op dit plaatje.
  Ik vond al een hele tijd dat ik toe was aan wat afwisseling qua onderwerpen en dus ging ik deze avond rond 8 uur maar weer eens achter mijn toestel aan met nachtfotografie-plannen. Ik had wat mogelijke locaties in mijn achterhoofd en de Molen van’t Veld tussen Geel en Lichtaart was een van de eerste plekken die ik aandeed. In the middle of nowhere heb je daar absoluut geen last van lichtpollutie en het was er dan ook echt wel donker maar met een sluitertijd van 30 seconden, uiteraard vanaf statief, kon ik toch voldoende licht vangen om er een opname van te maken. Ik had eigenlijk de maan ook mee in beeld genomen voor nog wat meer romantiek maar met zulke lange belichting was het resultaat toch enigszins anders dan ik gepland had. De typische stervormige stralen die bij nachtopnames rond lampen en dergelijke plegen te verschijnen kreeg ik nu in het groot te pakken. Ik had daar in photoshop gemakkelijk een mooie heldere gedetailleerde maan in kunnen plakken, maar voor één keer verkoos ik de foto te tonen zoals ie uit de camera kwam. Let trouwens ook op de kleine witte streepjes… dat zijn sterren die tijdens de 30 seconden dat de sluiter openstond al een eind van plaats veranderden door de rotatie van de aarde.      


  11-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De smartlap onder de foto onderwerpen… een zonsondergang.
  Ik was zo druk bezig met fietsen, geocachen en fotograferen dat ik de tijd een beetje uit het oog verloren had en ik moest nog een heel eind naar huis. Tandje bijsteken dan maar, hijg, hijg. Onderweg langs het fietspad tussen de lage en de hoge Rielen had ik nog even een stop ingelast om de eik die ik al jaren lang regelmatig fotografeer nog eens te bezoeken. Ik had al volop geprofiteerd van het mooie avondlicht, enkele fotos geschoten, maar de horizon zit op die plaats verborgen achter hoge begroeing en een van de hoodfrolspeelsters om de kompositie te maken die ik in gedachten had kreeg ik er niet te zien. Toen ik verder reed werd het licht steeds maar warmer en uiteindelijk had ik tussen de hoofdingang van het domein en Lichtaart wat meer vrij zicht naar het westen en de zon kon zich niet langer verstoppen. Ze was toen al zo laag dat de helderheid behoorlijk verminderd was. Daar knal tegen in fotograferen leek me best het proberen waard… Zo maar een Kempens landschap met die heerlijke gloed… wie zegt daar dat smartlappen niet mogen?   


  10-03-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!