Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik had het al enkele keren aangegeven. de datalimiet die toegestaan is bij deze blog was bijna opgebruikt. Vorige week was het dan zo ver. Met enkele ingrepen, o.a. het drastisch verkleinen van enkele oudere fotos kon ik het einde uitstellen maar dat kon niet blijven duren natuurlijk. Ik heb dan ook een nieuwe blog aangemaakt: "Pols Fotoblog" ( De titel moest anders om voor de hand liggende redenen :) )
  Vandaag heb ik de omslagfoto van mijn facebookpagina veranderd en dezelfde foto wil ik graag plaatsen als laatste van Polsfotodagboek en als eerste van Pols Fotoblog. In deze tijd van het jaar koos ik voor wat pretentieloze bloemekes. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn.

  Misschien is het een overbodige vraag maar toch durf ik te suggereren  www.bloggen.be/polsfotoblog aan de favorieten toe te voegen zo dat je niet steeds op de oude paginas terecht komt. Merciekes. 

  12-06-2017 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juni Het Blauw Kanneke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het vrouwke en Phaido waren thuis gebleven, het zou erg heet worden en met ons geocacherscollectief Het Blauw Kanneke hadden we een fikse fiets-cache-tocht in gedachten. Cupke, Jackie, Scuba Diver en hun respectievelijke dames, Dagger en ikzelf als tijdelijke vrijgezel, we hebben er samen een geweldige dag van gemaakt. Alles wat we op het programma hadden gezet hebben we ook met succes te voorschijn gehaald en dan zijn er natuurlijk de leuke rand aspecten van zo'n tocht...
  Limburg profileert zich al langer als meest fietsvriendelijke Belgische provincie en als geboren Limburger maar wonend in de provincie Antwerpen heb ik er eigenlijk weinig moeite mee toe te geven dat dat waarschijnlijk ook wel zo is. De fietsvreugde wordt uiteraard mede bepaald door het groot aantal fietscafés en horecazaken dat je onderweg tegenkomt. We hebben enige ervaring op dat punt en je mag ons vrij geloven als we stellen dat dit nergens anders in Europa zo is. We hebben uiteraard enkele malen gebruik gemaakt van het aanbod en dorst hebben we zeker niet geleden. Dit is een beeld van de gezelligheid bij de Ballasthoeve. Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn gezellen ook niet... en die wonen allemaal in die regio nota bene... Dat soort verborgen schatten ontdekken sluit natuurlijk nauw aan bij het geocachen. :)  

  11-06-2017 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni De Sprint
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Open deur dag bij Renault in Aarschot vandaag. We hebben er nog maar net een nieuwe wagen gekocht en we hadden dus eigenlijk weinig redenen om er naar toe te gaan, maar uit sympathie en ook al omdat mijn zus en haar ventje Dreeke - mijn fotomentor - het evenement organiseerden wilden we er toch even bij zijn. 
  Niels Albert, bij alle wielerliefhebbers zonder enige twijfel gekend, was daar ook aanwezig. Hij is een goede kennis van mijn zus en Dreeke en zodoende hadden we de gelegenheid om een iets beter dan snel snel oppervlakkig contact te maken. Naast zijn functie als wielerploeg-leider heeft ie ook nog een fietsenzaak en de electrische tuigen die hij verkoopt wilde hij graag hier demonstreren en in the picture zetten. Ik heb met een van die blitse ( dure ) dingen enkele rondjes mogen rijden en dat gaat vooruit als een raket... man, man, man. Voorlopig wil ik het evenwel toch nog bij het ouderwetse zelf tegen de wind en bergop stompen gedoe houden, maar je weet maar nooit of ik ooit zal kiezen voor deze net iets minder inspanning vragende manier van recreatief voortbewegen.
  Ik had al enkele fotos geschoten toen we het idee kregen eens samen een wedstrijdje sprinten op de rollen te houden en dat door Dreeke te laten fotograferen. Ik had geen enkele ambitie om dat te winnen natuurlijk en het resultaat was daar ook erg duidelijk in maar ik heb toch maar mooi een bewijs dat ik het ooit tegen de kampioen opnam.   

  11-06-2017 om 01:21 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juni Mariapark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sta me toe eerst nog even te vertellen dat het maximum aan toegestaan data-gebruik bereikt is op deze blog en dat ik zo snel mogelijk een nieuwe blog zal aanmaken. Voorlopig heb ik weer wat ruimte gecreëerd door eerder geplaatste fotos te verkleinen. Hopelijk lukt het op deze manier nog even om alsnog fotos te tonen. Op de bijlage onder het tekstje klikken werkt ook.
   
  Vrijdag, wandeldag met de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel. Ze hadden aan de vrijwilligers gevraagd een half uurtje eerder te komen want het zou vandaag een iets langere wandeling worden. De grot in het Mariapark in Lommel Werkplaatsen was de bestemming, reken dan maar op drie kwartier heen, even lang terug en tussendoor ook nog een uurtje verblijf. Op het einde werd het nog een hindernissenparcours door de enorme plassen die als souvenir van de hoosbuien van deze voormiddag waren achtergebleven maar we hebben alle rolstoelen met passagiers toch netjes tot voor de grot kunnen duwen. Dat iedereen, ook de vrijwilligers op de rijen achter de rolstoelen, zo aandachtig naar het altaar voor de grot zit te kijken heeft heel misschien wel iets met devotie te maken maar ik vermoed dat het eerder komt door het feit dat het personeel daar de drankjes, de snoepjes en de gebakjes aan het klaarzetten was.

  Bijlagen:
  09 jun Mariapark kl.jpg (948.2 KB)   

  09-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juni Logistiek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Om deze paginas gevarieerd te houden probeer ik een balans te zoeken tussen dingen die ik graag fotografeer, toevallig voorbij komende fotomogelijkheden of het fotograferen van de gewone gang van zaken in het leven van een gepensioneerde levensgenieter met veel hobbies.
  Vandaag wilde ik het hebben over de mobiliteit en de logistiek als fervente geocacher. In de buurt van onze thuisbasis hebben we ondertussen alles wat er te vinden is al wel op ons palmares staan. We moeten dus steeds verder weg en het vervoer wordt dus een niet onbelangrijk item. Als we met de vrienden gaan wandelen is het niet zo moeilijk: samen in de wagen tot op de parking zo dicht mogelijk bij het vertrekpunt. Als we een fietstocht hebben uitgezocht als doel van de dag wordt het een beetje moeilijker. Op de modale fietsdrager kun je meestal 2 fietsen kwijt en dat is ook waar ikzelf en mijn vast cachemaatje Jackie het mee moeten doen. Ingeval de fietsgroep groter wordt moeten we dus, ofwel met meerdere wagens rijden, ofwel een beroep doen op plooifietsen die dan weer in de koffer kunnen. Laat Annemarie, halve trouwboek van Jackie nu net een nieuwe electrische plooifiets gekocht hebben. Maria in het kapelleke op de parking van het rondje dat we vandaag op het programma hadden was een tijd lang getuige van het gevecht om dat ding zo efficiënt mogelijk in de koffer te krijgen.  

  Bijlagen:
  08 jun Logistiek kl.jpg (883.1 KB)   

  08-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juni De gitarist.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eigenlijk waren ze met z'n tweeën. Ze zaten een beetje te musiceren, te jammen in de Papenkelder onder de toeristentoren in Herentals, zo maar. 
  Gisteren was Gust thuis aan de deur geweest om me te vragen of ik geen zin had om vanavond mee te komen spelen, vrijblijvend, zonder veel ambitie en zonder verplichtingen. Dat ik daar geen zin meer in had en waarschijnlijk ook niet meer de kunde na zoveel jaren geleden de gitaren aan de wilgen te hebben gehangen kon ik hem maar moeilijk doen geloven, maar toch is het zo. Ik heb trouwens ook helemaal geen eelt meer op mijn vingertoppen...
  Toch ben ik er naar toe gegaan vanavond, alleen om te kijken en te genieten, en dat heb ik uitgebreid gedaan. Er was niet veel volk, maar als start van een initiatief dat voortaan elke eerste woensdag van de maand zal doorgaan was het alleszins zeer geslaagd. Ik zal er de volgende keer zeker weer bij zijn.
  Om het gebeuren te illustreren heb ik gekozen voor een foto van de gitarist die in de achtergrond de sterren van de hemel zat te spelen, eigenlijk is ie naar eigen zeggen een bassist... niet dat zijn collega zanger-gitarist het minder waard zou zijn, integendeel, maar dit vond ik de meest sprekende foto die ik schoot. In vrij donkere omstandigheden, zonder flitsen zijn de exif gegevens nogal extreem maar ik ben toch erg blij met dit shot.
  105 mm  -  ISO 6400  -  F 4  -  1/25  

  07-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.006 juni Jong leven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De paardjes in de wei in de Smallebroeken zijn wel vaker onderwerp van mijn fotografische interesse. Zeker als de groep vergroot is en er jong leven rond dartelt. Het is opvallend hoe vertederend jonge dieren zijn en hoe schattig. Ze zullen niet zo talrijk zijn, de wandelaars die hier voorbij komen en die niet even de tijd nemen om van de aanblik te genieten. Vorige zondag bijvoorbeeld was er een door de Kastelse Pompoenstappers georganiseerde wandeling en hoewel deelnemers aan dat soort evenementen er meestal flink de vaart in houden hebben we er toch meer dan één gezien die daar een pauze inlaste. Dat ze dan een smartphone of een fototoestel bovenhaalden kon mij ook niet verwonderen. Ik heb dat vandaag ook gedaan trouwens. Ik had de 70-300 op mijn toestel gezet en ik heb me een kwartiertje laten gaan. De keuze was moeilijk maar er is hier slechts plaats voor één per dag. Dit is het geworden. Mama houdt de kroost van dichtbij in de gaten en een tante is ook in de buurt. De rest van de selectie zal ik even op Facebook gooien.

  06-06-2017 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juni Hulst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vroeger konden we vanuit het poortje achter onze tuin door het bos langs een mooi pad richting Smallebroeken wandelen. Toen men een tiental jaren geleden de natuur een handje meende te moeten helpen door enkele zogezegd niet inheemse soorten te vernietigen veranderde dat in een mum van tijd. Het bos, het pad is ondertussen een ondoordringbaar maquis van hulst, braamstruiken en andere doornige gewassen geworden. We moeten voor onze dagelijkse wandeling een ommetje maken via de Reffenakkers en het achterliggende paadje langs het bos. Hulst associeren we allemaal met Kerstmis natuurlijk, met rode bollekes en groene prikblaadjes, maar in dit seizoen is ie nog helemaal fris groen, de bollekes ook, zoals blijkt uit deze foto.   05-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juni Onze drie meiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Enkele dagen geleden zag ik bij het zoeken doorheen mijn oude mappen een foto van de vrouwelijke helft van onze kleinkinderenschaar. Ik vond het toen leuk om die meteen op Facebook te zetten met de bedenking dat de tijd toch wel erg snel gaat... nauwelijks 5 jaar geleden !!!
  Vandaag hadden we de volledige bende weer eens op bezoek en ik heb dan ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om, met het oog op het komende kleinkinderenalbum 2017, mijn verzameling actuele kleinkinderenfotos aan te vullen. Ik heb onder andere ook geprobeerd dezelfde foto waar ik het over had opnieuw te maken, vijf jaar later. Dit is 'm... het zijn ondertussen flinke dametjes geworden...

  04-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juni De Hersteldienst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Gisteren avond laat hield mijn PC er plots mee op. Na een psychedelisch kleurenspel, een onverklaarbare lightshow en een zachte fade-out in Photoshop was er ook na diverse pogingen en afkoelperiodes geen leven meer in het ding te krijgen. Aan de manier waarop het gebeurde te oordelen zou het kunnen dat het de grafische kaart is die de geest heeft gegeven en eigenlijk mag ik dat hopen want dan ben ik de dingen waar ik mee bezig was niet kwijt als ik 'm weer opnieuw opgestart krijg. Ik maak weliswaar zo ongeveer iedere maand wel eens een back-up maar als het onheil over je afkomt net op het moment dat je dat eigenlijk al enkele dagen gedaan zou moeten hebben realiseer je je toch hoe kwetsbaar je bent. De laptop waarmee ik nu even verder moet is trouwens ook niet meer in optima conditio en het wordt misschien wel tijd om de IT afdeling van huize Pol en Josee eens te toetsen aan de mogelijkheden van het tweede decennium van de 21ste eeuw.
  Ik heb alleszins meteen de hersteldienst gebeld en die hebben een ploeg vaklui gestuurd. Ik heb ze een tijdje hun gang laten gaan maar hoe langer ze bezig waren hoe meer het ging lijken op slopen in plaats van herstellen. Ik heb ze dan uiteindelijk ook maar onverrichterzake terug naar huis gestuurd en hulp gevraagd aan een echte expert.
  O ja, bijgaande foto kun je maar beter even groot bekijken, vaste volgers weten wel dat je er gewoon op moet klikken...

  03-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni IJsje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag is wandeldag in zorgtehuis Hoevezavel. Met dit warme weer had het personeel het opportuun gevonden met de bewoners een ijsje te gaan eten in Het Cremehuys aan de Molse Kiezel. Wij waren als vrijwilligers uiteraard ook niet afkerig van dat plan. 27 rolstoelen, 27 bewoners, 27 vrijwilligers en nog enkele personeelsleden... het werd een ware overrompeling in en aan de zaak. Een plekje in de schaduw vinden voor iedereen was niet zo eenvoudig maar uiteindelijk lukte dat toch en toen iedereen voorzien was van zijn of haar portie ijs moesten de vrijwilligers vaak opnieuw aan de slag in een andere functie. Het zelfstandig uitlepelen van de koude lekkernij bleek niet evident voor vele bewoners en daar was hulp voor nodig. Dat was dan weer een buitenkansje voor deze ook fotograferende vrijwilliger. Dit teder moment, gekozen uit de foto-oogst vond ik het delen waard. 

  02-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni St Annamolen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze omzwervingen in Geocacheland brachten ons vandaag in Weert. De St. Annamolen was een van de bestemmingen. Wat we zochten was vrij snel gevonden maar het onverwacht leuke aspect van ons bezoek was dat de gelegenheids-hobby-molenaar thuis was en daar hebben we een erg leuk gesprek mee gehad. Meer zelfs, hij heeft ons een rondleiding gegeven en van de gedreven, enthousiaste uitleg hebben we weer een en ander opgestoken.
  Van buiten de omheining kun je dit standpunt niet innemen maar dank zij die vriendelijke man mochten we zo ongeveer tegen een wiek gaan staan om eens een alternatief beeld richting zon te schieten.    


  01-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei Chevy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Reffenakkers, het kleine straatje langs het Blokske - in de grote landelijke frituur enquete van het Niewsblad genoemd als beste frituur van Groot Kasterlee - is meestal het vertrek en het eindpunt van onze wandelingen met Phaido. Vanavond was dat niet anders. Toen we terugkwamen rond een uur of negen draaide er net een beauty van een oldie de parking op, een prachtig gerestaureerde en flink gepimpte Chevy.
  Ik kon het niet laten, dit moest ik fotograferen, nostalgie met hoofdletters… NOSTALGIE dus
  J Als ik zo’n juweeltje zie moet ik meteen denken aan de Verenigde Staten in de sixties, aan country music, aan meisjes met petty coats die Peggy Sue, Norma Jean of Marie Lou heten, aan de Everly Brothers, Scott McKenzy, The Byrds of Conny Francis…
  Ik vind het een beetje jammer dat de, in deze contekst,  lelijke moderne wagen in de achtergrond de foto een beetje onrecht aandoet maar ik vind hem alleszins toch nog meer dan de moeite waard om hem hier te delen.     


  31-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Distel met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zitten enkele spechten in de buurt. Je hoort ze regelmatig en een groen exemplaar zit regelmatig in het gazon achter ons huis. Ik heb onlangs ook twee bonte spechten gezien maar dat was zeer vluchtig en toen had ik sowieso geen geschikt fototoestel bij. Ik had wel een vermoeden dat ze daar in de buurt zouden nestelen, er zijn daar mogelijkheden zat. Vandaag ben ik dus vol verwachting met de 300 mm plus 1,4 X extender op mijn toestel het bos in getrokken op vogeljacht. De boomklever die ieder jaar in het zelfde holletje woont was een alternatief als jachtobject, ik zou dus zeker niet zonder trofee thuiskomen.
  Toch wel… niks te vogelen vandaag, geen enkele bonte of groene specht liet zich spotten en de boomklever was ook in geen velden of wegen te bespeuren, in de lucht of in zijn vertrouwde holletje ook niet trouwens. Ik heb de aandacht dan maar verlegd naar het kleine, bloemekes, insecten of zoals in dit geval een combinatie van de twee. Je hoeft daarvoor niet per definitie een macro lens op je toestel te hebben. Met 420 mm kun je die van op afstand ook wel te pakken krijgen. Deze opname is gemaakt van op ongeveer 3 m afstand. Ik heb verschillende keren moeten aanleggen – uit de losse hand – maar uiteindelijk bleken er toch één of twee scherpe bij te zitten. Ik heb de opname ook nog een tikkeltje gecropt om het onderwerp een beetje meer beeldvullend te maken. Door het samendrukeffect van de telelens kreeg ik de mooie onscherpe achtergrond er gratis bij.
  Dat de bloem een distel is weet ik wel. Het vliegend vlinderachtig beest dat er op zit is mij zeer onbekend… iemand die vlinderoloog is bij de lezers?  

  30-05-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Renault Mégane Grandtour
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al vrij laat dindagavond, anderhalve dag voor we naar Duitsland zouden vertrekken voor een lang weekend. Het vrouwke vertelde me terloops: “ O ja… er brandde een rood lampke in de auto… “
  Onder het uiten van enkele niet voor publikatie geschikte vloeken ging ik naar buiten om even poolshoogte te nemen… de laadstroomindicator… klein drama. Dan heb je nog één dag om voor vervoer te zorgen voor de reis. Een iets grondigere kontrole woensdagmorgen leerde me dat het inderdaad, zoals gevreesd, de alternator was die het begeven had. In de Honda garage vertelden ze me dat ik al snel met 5 à 600€ kosten moest rekenen en samen met het vervangen van de koppeling die al een tijdje leek te slippen en nog enkele andere kleine akefietjes die dan in één keer best zouden hersteld worden mocht ik een aderlating van 1500€ of meer verwachten.
  Ondanks het feit dat dit misschien wel de beste wagen was die we ooit hadden wist ik dat we in dat geval nu maar beter afscheid namen. Gelukkig was er mijn zus die haar eigen Renault Capture niet nodig had tijdens het weekend en ons zo uit de nood redde. Via haar waren we ooit als kerstman in kontakt gekomen met de mensen van de Pashuysen Groep, een grote Renault dealer en een van de hoofdsponsors van het huis van de kerstman in Aarschot. Ze hadden me toen beloofd dat indien ik ooit een andere wagen zou nodig hebben, ze speciale condities zouden maken voor me. Tijd om dat eens aan de werkelijkheid te toetsen.
  Om een lang verhaal kort te maken… het was dringend, lang wachten was geen optie en dus moest ik iets uit de toonzaal kiezen als ik snel weer wilde rijden. Gelukkig was de keuze toch nog groot genoeg. En hier staat ie dus.
  Vanaf volgende week verplaatsen wij ons met deze zilvergrijze metaalkleurige Renault Megane Grandtour full option.    

  29-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Biker-Hotel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vroeg in de morgen bij het biker-hotel in Rengshausen. Na een prachtig lang weekend in het Knüllwald staan de paardjes weer te trappelen om richting thuishaven te vertrekken. Zelf waren we met de wagen en achteraf hebben we ons dat niet beklaagd. We hebben onderweg, toen het onweer losbarstte en de hemelsluizen wagenwijd open gingen, enkele keren moeten denken aan de collegas die de elementen op twee wielen aan het trotseren waren.
  Iedereen is gelukkig zonder averij thuis geraakt en vanavond zijn we als afsluiter nog eens samen gaan eten. Er kwamen weer de nodige heroische verhalen voorbij…   


  28-05-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Knüllwald
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de motorclub op lang weekend in het Knüllwald. Ik mag aannemen dat nauwelijks iemand uit onze kennissenkring ooit van deze regio in Duitsland gehoord heeft. Dat is helemaal ten onrechte, het is hier mooi, wondermooi... en rustig!!!
  Ik ben weliswaar nog steeds lid van de club, en ik zal dat zonder twijfel ook altijd wel blijven, maar rijdend lid ben ik niet meer nu ik mijn nummerplaat heb terug gestuurd. Wij maken dus gebruik van dit soort weekends om de tijd op een alternatieve wijze in te vullen en te gaan wandelen - lees geocachen - en met dit schitterend vroeg-zomerweer mochten we vandaag weer enkele uren achter onze GPS gaan lopen in deze prachtige natuur. Het vrouwke en Phaido zitten hier te genieten van het landschap en uiteraard ben ik er achter geslopen om het tafereeltje vast te leggen.

  27-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Homberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Meer met dat niet zijn... Deze morgen een pittige geocache wandeling, dan in de loop van de namiddag een bezoek aan het stadje Homberg waar we heerlijk gegeten hebben  ( en gezien het feit dat er meerdere Hombergs blijken te zijn, de verduidelijking dat we het hier hebben over Homburg Efze ), en tenslotte deze avond weer een super gezellig feest in het hotel-restaurant.
  Typisch Duits, zo zou ik het stadje Homberg willen typeren, Alom zie je er oude Fachwerkhuizen en het zeker centrum is vrij intact bewaard. Nog voor we bij het plein bij de kerk waren, het echte centrum, had ik al enkele leuke shots. Dit is er één van.

  26-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei Unter der Linde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Knüllwald... we hadden er nog nooit van gehoord, laat staan dat we er al ooit geweest waren tot Thierry hier voor ons motorclubje een hotel boekte. De eerste dag was alvast een voltreffer. De rit naar hier toe konden we mits enkele goed gekozen tussenstops opvullen met leuke geocachevondsten en de streek waar we in terecht gekomen zijn zowel als de accommodatie vallen boven gemiddeld mee. Het eten was helemaal okee, de kamers bieden alles wat we wensen en... we konden van een arrangement genieten waarbij we voor 50€ drie dagen lang alles kunnen drinken wat we wensen, zoveel we willen... daar gaan ze zeker geen winst op maken :)
  Na het avondeten en voor we weer de gezelligheid indoken wilden we toch eerst nog even een korte avondwandeling doen. Het vrouwke en Phaido zijn zoals zo vaak weer de modellen die in de voorgrond fungeren.


  25-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei Ontspanning
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de inspanning hoort ontspanning, vooral dat tweede, daar ben ik erg goed in. Een van de plezierkes die ik me dagelijks gun is het oplossen van Sudokus. ’s Morgens moeten die uit de krant er als eerste aan geloven en dan heb ik altijd nog wel een boekske liggen waarin ik aan mijn trekken kan komen. Toevallig was het er deze keer een vol varianten. Op deze paginas bijvoorbeeld, Sudoku X, moeten de diagonalen ook van de waardes 1 tot 9 voorzien worden. Deze avond heb ik me op pagina 55 gestort en het heeft erg lang geduurd voor ik ook maar een cijfertje kon plaatsen… En toch is dit maar een 4 qua moeilijkheid… man, man, man… Ik beweer stellig dat het niet komt doordat ik een Cristalleke had ingeschonken maar eerder dat dit bewijst dat werken niet goed is voor mijn grijze massa.    


  24-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!