Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juni Meerkoetfamilie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mama meerkoet zat met haar kroost op het nest te midden van de waterplanten. Wij kwamen er voorbij gewandeld en ik was er domweg voorbij gelopen. Het vrouwtje, die deze keer haar ogen beter open had blijkbaar, attendeerde mij er op. Je moet niet eens erg fanatiek bezig zijn met je hobby-fotografie om dan niet op je stappen terug te keren.
  Mama meerkoet en vijf kuikentjes, een familieportret… vijf, inderdaad want rechts onder en achter mama zie je nog een stukje pluis, dat is nummer vijf.
  In eerste instantie had ik het ook niet gezien, maar toen mama besloot dat het nu welletjes was met dat gezwaai van de camera in haar richting en ze samen met de kids te water ging bleek dat de familie net iets groter was. Uiteraard heb ik ook fotos van die zwempartij maar dit plaatje van de knusse thuishonk leek me toch het leukste.


  14-06-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juni Nacht-cachen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Samen met de zoon en met twee kleinkinderen heb ik me gisterenavond laat in het avontuur gestort. We zijn gaan nacht-cachen. Het kan misschien raar klinken, maar dat is een zoektocht die alleen maar ’s nachts mogelijk is. Je moet namelijk met een sterke zaklamp allerhande reflecterende dingen ontdekken om zo uiteindelijk bij de verborgen schat te geraken.
  In dit geval leidde een spoor van “vuurvliegjes” hoog in de bomen ons naar een aangegeven brugje waar we fluo-baby-spinnetjes moesten vinden die de overige vuurvliegjes hadden opgegeten, aldus het begeleidend verhaal. Van af dan moesten we van boom tot boom, steeds dieper het bos in, verder zoeken naar de spinnetjes tot we bij het nest kwamen waar moeder spin een containertje bewaakte dat wij na een goed uur zoeken te pakken kregen. De statiefoto van het succesvolle team meende ik eerst te maken bij het licht van mijn zaklamp en met ISO 12800 op de Eos 6D. Toen ik daarmee klaar was – het resultaat was niet eens zo slecht, die zal ik op facebook zetten – realiseerde ik me dat ik mijn opzetflitser ook in de fototas had zitten en nadat ik snel mijn instellingen veranderd had schoot ik dit plaatje. Dat Julie zich niet echt op haar gemak voelde in het donkere bos met al die spinnen is wel duidelijk... Toen moesten we ook nog terug naar huis natuurlijk, zonder spoor van reflecterende dingen deze keer want die stralen maar in één richting, gelukkig kenden we nu min of meer de weg.
  Het kleine paarse containertje dat op de linker boom hangt boven het witte en het oranje spinnetje is waar we toch anderhalf uur voor in de weer geweest zijn.


  13-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de tropische temperaturen die voorspeld waren hadden we er voor gekozen onze wandeling met Phaido iets vroeger aan te vatten. We wilden ook weer eens “op verplaatsing” gaan. We hadden al fietsend al vaker gemerkt dat er tussen Corsendonck en Schoonbroek behoorlijk wat ongerept aaneengesloten natuurschoon is en ook al omdat we gezien hadden dat daar enkele nog niet door ons gevonden geocachen verborgen waren zouden we daar vandaag eens achter onze wandel-GPS gaan aanlopen. We hebben dus in alle vroegte de wagen in de buurt van het brugje aan de Kinschotsebaan geparkeerd en voor we aan de tocht begonnen konden we al een eerste succesje scoren. De verstopmethode hadden we al eerder gezien en we wisten dus wel wat we moesten doen maar in de praktijk viel het toch zwaar tegen qua moeilijkheidsgraad. Een pijp vullen met water om zo een potje met een logboekje te laten bovendrijven… het lijkt simpel, zeker als de legger ook voor alle benodigd materiaal heeft gezorgd. Onder in de pijp was er wel een gaatje aangebracht zodat je toch minimaal één hand nodig had om dat dicht te houden. Met de andere hand water scheppen en gieten was al niet zo eenvoudig en zeker niet als je dat twee keer na elkaar moet doen, het keteltje was net te klein om de buis in één keer te vullen namelijk. Nadat ik één maal, twee maal, drie maal al mijn armen in een knoop had gelegd en toen Josee met het fototoestel gedaan had wat ze wilde doen moest ik haar noodgedwongen te hulp roepen. Toen waren er plots ledematen genoeg… De GC5PTT5 moest zich gewonnen geven.


  12-06-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juni Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren deze morgen al vroeg op pad. Een afspraak met de tandarts - in Overpelt nota bene - om half elf was niet meteen van dien aard om de regelmaat in de vaste uurregeling van de wandeling met Phaido te respecteren. We waren dus maar wat vroeger vertrokken en onderweg hebben we een half uurtje genoten van een alternatieve locatie.
  De minder gekende noordrand van het Zilvermeer is een gebied waar we al vaker gewandeld hebben en waar ik ook al diverse keren gefotografeerd heb, o.a. bij gelegenheid van de recente zonsverduistering meen ik, maar toen was het weer alles behalve meewerkend. Vanmorgen was dat wel het geval en hetzelfde idyllische plekje kon ik nu te pakken krijgen in het ochtendzonnetje.


  11-06-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni De laatste les met juf Inge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo ongeveer gelijk lopend met het schooljaar zit ook het dansjaar er op voor de dametjes van “klassiek ballet”. Vandaag was het een bijzondere laatste les want het was ook de laatste keer dat ze in de goede handen waren van juf Inge. Volgend jaar zet deze groep weer een stapje vooruit in de dansopleiding en gaan ze verder met een nieuwe juf.
  Bij deze foto uit de afscheidsles had ik eigenlijk eerst een grappig verhaaltje over “levitatie” of “geslaagde les vliegen” in gedachten, maar bij nader inzien besloot ik toch de aandacht maar te richten op de dappere juf die ondanks de weerbarstige arm in een draagverband toch de les in goede banen leidde en die ook nog eens zonder verpinken iedere keer de voordans-rol op zich nam.   


  10-06-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juni Lieve kleine konijntjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jawel, je leest de titel goed, dit is in het meervoud, en bijgevoegd zie je een duofoto…
  We hadden er al langer een vermoeden van, nu eens zat er een ondertussen al redelijk groot konijn in onze tuin, dan weer zagen wij er een waarvan wij meenden dat ie toch echt wel veel kleiner was, maar zeker waren we niet.
  Deze morgen was ik konijn nummer één aan het fotograferen vanuit de keuken, aan de achterkant van ons huis… en Josee riep ineens dat er aan de voorkant een klein konijntje zat. Ik ben dus snel ook aan die kant maar even een foto gaan maken en vanaf nu zijn we er zeker van dat we praten over minimaal twee lieve kleine konijntjes, misschien wel meer. Zegt het volksgezegde immers niet dat ze kweken als… juist ja.
  Misschien dat er zich op deze manier wel een ecologische oplossing aandient voor de snelle grasgroei in onze tuin, ik hoop alvast dat ik de grasmaaier nog wat langer in de berging kan laten.   


  09-06-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juni Digitalis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Omdat we in de fotoclub geacht worden binnenkort werk mee te brengen met als thema “tegenlicht” kijk ik tegenwoordig iets vaker richting zon als ik me met mijn fototoestel weer eens in de natuur begeef. Alles is wel al ooit eens gefotografeerd natuurlijk maar afwijkende of originele standpunten zoeken houdt de hobby interessant he…
  Een nieuwe geocache is altijd een prima reden om er weer eens op uit te trekken dus ging ik in de loop van de vooravond met Phaido even naar de Roeykens in Tielen.
  J Het is niet de eerste keer dat ik digitalis als onderwerp neem, ik vind dat een bijzonder mooie plant namelijk. Dit exemplaar stond zo uitdagend in het zonnetje dat ik het idee opvatte hem eens langs een onverwachte kant te bekijken. Ik ben er zo wat onder gekropen en heb ‘m pal in de zon richtend in beeld genomen. Het licht dat zo mooi door de bloemen straalt, het strijklicht langs de knoppen van de plant er naast, de fraai belichte grashalmen… van uit dit standpunt, of laten we zeggen ligpunt, ziet de wereld er weer gans anders uit. Zelfs de onvermijdelijke lichtflares veroorzaakt door de zon die recht in de lens schijnt beschouw ik eerder als een positief stijlelement dan als een fout. Ik denk dat ik deze maar eens afdruk in het groot en meeneem naar een van de volgende vergaderingen. Het zal wel wat discussie losweken vermoed ik, maar daar kan ik tegen.   


  08-06-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!