Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  08-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Meiklokjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Rijkelijk laat vind ik, maar ze zijn er weer. Ik ben de voorbije week tijdens de dagelijkse wandeling zo ongeveer elke dag gaan kijken of ze nu eindelijk wilden beginnen te bloeien. Noem ze meiklokjes, lelietjes van dalen of muguetjes, we praten over die heerlijk ruikende witte kleine bloemekes die in de meimaand onze neusgaten horen op te vrolijken. Dit jaar waren ze rijkelijk laat vind ik. Ik herinner me dat ik ze bijna als traditie op één mei meebracht naar huis om de eettafel te versieren, dat ik ze op één mei ooit op deze blog heb geplaatst als foto van de dag en dat ik ze meebracht voor het vrouwtje om goede punten te scoren (?)… In de Smallebroeken is er een plek waar een voorraad meiklokjes-muguetjes-lelietjes van dalen te vinden is, groot genoeg om alle bloemenwinkels van de Kempen enkele weken lang te bevoorraden.
  Beter laat dan nooit denk je dan en deze voormiddag heb ik er, zoals ieder jaar, weer een tijdje op de buik gelegen om een laag standpunt te zoeken. Ik heb er ook weer enkele mee naar huis gebracht, jammer dat er op mijn geheugenkaartje geen opslagruimte voorzien is voor geuren.
  J


  08-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Vrouw achter glas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ach ja, ik loop bijna constant met de camera te zwaaien. Als er in of om het huis, of ergens in de omgeving binnen shoot-afstand iets gebeurt dan heeft mijn rechter wijsvinger de automatische neiging naar de ontspanknop te gaan. Toen ik het vrouwtje achter dat gewapend raam zag, bezig met… ja weet ik het, iets… kon ik het weer niet laten.
  Ik heb er vandaag weer behoorlijk op los geschoten trouwens, de meeste fotos waren evenwel in opdracht en dan vind ik het niet gepast er daar een uit te kiezen voor deze blog voor dat de mensen hem zelf eerst gezien hebben. Daarom deze keus uit de oogst van de voormiddag.
  Ik weet eigenlijk zelf niet waarom ik hem zo leuk vind. Aan de visagie van Josee heb ik alleszins geen tijd hoeven te verspillen. Is het de compositie? Toeval dan, er staan weliswaar enkele lijnen op die de boel vertikaal gezien in derdes opdelen, maar verder kan ik weinig verantwoorde argumenten bedenken. Waarschijnlijk is het omdat ik wel eens tegendraads en eigenzinnig uit de hoek wil komen, misschien heb ik vandaag wel zo’n bui. Ik noem deze “ Vrouw achter glas “
  J


  07-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Rox en Guus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na het wandelen met de bewoners van Hoevezavel en na het eten met de vrienden in de Brugwachter zijn we deze avond met z’n allen en met de honden nog even naar de zandput gereden. Prachtig warm avondlicht zorgde er voor dat het er niet alleen voor de woefkes prettig toeven was, maar ook voor de fotograaf.
  De beide golden retrievers, Guus en Phaido zijn per definitie waterliefhebbers. Phaido is weliswaar al wat ouder en wat meer bezadigd maar Guus zit vol jeugdige energie en enthousiasme. Voeg daarbij de kleine pommeriaan Rox die
  redelijk dominant is en die denkt dat hij een grote hond is, dan krijg je erg gecompliceerde toestanden. Rox is niet meteen een waterheld en na zijn pootjes nat gemaakt te hebben vond ie er maar niks aan, hij voerde wel het hoge woord tegen de beide andere honden… Phaido komt dan bescherming zoeken bij het baasje en het vrouwtje en Guus voelt zichzelf veilig zolang hij in het water blijft. Het gesprek tussen Rox en Guus kon ik op deze foto vastleggen.
  Rox: “ Geef me dat rode ding !!!”
  Guus: “ Kom het dan halen…”
  Rox: “ Kom er eens uit als ge durft…”
  Guus: “ … en gij gelooft da…”
  Guus is er wel degelijk ongedeerd uitgekomen een eind verderop, Rox kon met zijn korte pootjes niet volgen immers. De baasjes hebben het rode ding elke keer weer en weer terug ver in het water gekeild en Guus is het elke keer weer en weer gaan halen terwijl Rox telkens weer en weer een grote bek opzette. Phaido zat het de hele tijd te bekijken bij het vrouwtje…


  06-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Waterputfestival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Waterputfestival wordt al sedert enkele jaren georganiseerd op Hemelvaartsdag in ons eigenste Lichtaart. Plaats van het gebeuren is het plein voor de bib en het is allemaal ten voordele van diverse projecten in Afrika. Het evenement neemt stilaan volwassen vormen aan en ook bij deze uitvoering was er een massa volk op de been. Het goede weer was een factor die zeker meespeelde, genieten van leuke muziek, een natje en een droogje en veel gezelligheid… op zulke mooie lentedag kon de pret niet op. Voor sommigen werd het net iets te veel qua drankgebruik blijkbaar, maar al bij al vonden wij dat de excessen nogal meevielen. We hebben een beeld gekozen van de een na laatste band uit de line-up, The Buckshots, ze brachten een mix van rockabilly, hillbilly, country en rhythm&blues, kortom een genre waar ik me wel in kan vinden. Ik heb er van genoten. De laatste band hebben we aan ons laten voorbij gaan… voetbal op TV, Liverpool - Villareal wilde ik ook niet missen J.


  05-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei Gerechtsgebouw Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een traditie binnen onze fotoclub dat we op de vooravond van Hemelvaartsdag ergens naar toe trekken om aan avond- en nachtfotografie te gaan doen. Hemelvaartsdag valt namelijk altijd op een donderdag, normaal gezien onze wekelijkse clubavond en dan willen we niet vergaderen natuurlijk, dus schuiven we de clubactiviteit maar een dag naar voren en maken we er een uitstap van. We hadden Hasselt geprikt als onderwerp van onze activiteiten en de hemelse belichting was ons deze keer zeer genadig… wat een mooie avond mochten we meemaken.
  Het begon al toen we de wagen in de buurt van het station geparkeerd hadden en we het nieuwe gerechtsgebouw als eerste doelwit hadden uitgekozen. Het was nog niet echt donker en het legendarische blauwe uurtje liet ook nog op zich wachten, maar de warme avondkleuren speelden zo mooi met het toch wel erg speciale gebouw dat het me enkele prachtige plaatjes opleverde. Ik geef graag toe dat ik de kleurverzadiging nog een klein beetje geholpen heb bij de nabewerking in Photoshop… maar wie doet dat nu niet dezer dagen?  


  04-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei De Liereman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden al heel lang afgesproken dat we eens naar het natuurgebied De Liereman, tussen Oud Turnhout en Arendonk, moesten gaan om daar die drie gecombineerde multicaches op te pikken. Met mijn cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie zijn we er deze morgen eindelijk maar eens aan begonnen. Het werd best een pittige tocht, samengevoegd met nog een weinig andere lichaamsbeweging in de loop van de avond las ik op mijn stappenteller voor vandaag zonet 27.000 eenheden…
  Niet alleen qua lichaamsbeweging was het de moeite waard, ook de geocachen moesten zich gewonnen geven en vooral het wandel- en fotografeerplezier dat we er aan overhielden maakten er een super mooie dag van. Uit de alweer rijke fotokeuze vond ik dat dit plaatje van de bloeiende brem met een voor de streek typische berk langs een al even typische zandweg vrij goed de sfeer weergeeft waar wij een flink stuk van de dag in ondergedompeld werden. Na een tocht die toch wel zes uren in beslag nam genoten we in het bezoekerscentrum nog van enkele Gageleers, het bier gebrouwen met de ter plaatse weelderig groeiende gagel, een alternatief voor hop. Meer moet dat niet zijn voor de wandel-, fotografeer-, natuur-, geocache en bierliefhebber…
  J  


  03-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei In het witte bloemekes bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De twee jongsten van onze dochter logeerden weer eens bij oma en pake Pol. Hannelore had een vriendinnetje meegebracht. We zijn nog eens tot bij het witte bloemekestapijt gewandeld. Het hoogtepunt van de bloei is ondertussen wel voorbij, maar het décor is toch nog steeds de moeite, met een beetje goede wil lijkt het in de verte nog steeds op een sneeuwtapijt.
  We zijn er ondertussen via kennissen die betere plantologen zijn dan wijzelf achter gekomen dat dit geen bosanemoontjes zijn maar wel klaverzuring... wat maakt het uit trouwens, even mooi...
  J
  Als Pieter en Hannelore er in plaats nemen weet Phaido ondertussen ook al wel waar zijn plaats is, voor hem is poseren ondertussen een tweede natuur geworden.


  02-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!