Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  19-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Verboden voor voetgangers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag gebroken met een jaarlijkse traditie en tezelfdertijd hebben we een deel er van toch in ere gehouden. We zijn gewoon in de voormiddag even poolshoogte gaan nemen in Kasterlee maar de pompoenmarkt hebben we links laten liggen. De wandeling - heen over de Hoge Mouw en terug langs de noordkant van de N123 - hebben we wel met veel plezier ondernomen. Door de tocht zo vroeg te plannen hadden we ook nog eens het geluk dat we tijdens de mooiste uren van de dag onderweg waren. Later werd het immers steeds maar meer bewolkt, kwam er meer en meer wind en kregen we zelfs nattigheid te verwerken.
  Tijdens de terugweg loopt de aardeweg die wij meestal nemen om terug in Lichtaart te geraken enkele honderden meters  parallel met de nieuwe Noord-Zuid verbinding N19g. Aan de kant waar wij liepen zijn er enkele volkstuintjes, staan er wat paarden in de wei en is de gloednieuwe brandweerkazerne gebouwd. Aan de overzijde ligt de dorpskern van Kasterlee met een woonwijk achter een aarden wal. Enkele slimmeriken hebben waarschijnlijk een snelle manier ontdekt om thuis, op het werk, in de tuin of bij de paarden te geraken want er zijn prille sporen van een paadje in wording dat ze door de gracht en over de berm, dwars over de drukke baan naar de overkant brengt. Edoch, al bijna even snel hebben de bevoegde instanties dit foute gedrag menen te moeten fnuiken door aan de gracht en de berm langs weerszijden een verkeersbord te plaatsen. Ik vond het wel grappig: een gracht, iets wat op een paadje zou kunnen lijken en dan het bord “verboden voor voetgangers”.     


  19-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Camouflage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgens het KMI werd het vandaag de warmste achttiende oktober ooit. Dan blijf je niet binnen zitten, dan trek je er op uit, de natuur in. Met de natte vinger hadden we vandaag de bossen van Arendonk uitgekozen om een grote wandeling te ondernemen. We hebben het ons niet beklaagd, het groengebied tussen het kanaal en de Nederlandse grens was tot nu toe onontgonnen gebied voor ons maar deze eerste kennismaking smaakte naar nog. Ook Phaido had het best naar de zin. Hoe dieper we de bossen in trokken hoe ruiger het terrein werd en de paden waren ook niet meer altijd als paden te herkennen. Gelukkig hebben we dan altijd nog de wandel-GPS om ons naar de vooropgestelde punten te brengen.
  Als de grassen op het traject meer dan kniehoog zijn en daarenboven de nodige herfstkleuren beginnen te vertonen is dat voor Phaido de perfecte camouflage, keer op keer verloren we hem uit het zicht en als we hem dan riepen kwam hij vlakbij ons uit een onverwachte hoek weer uit het decor gesprongen.   


  18-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Prille herfst over het ven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Reivennen, ik had er nog nooit van gehoord… en toch is het vlakbij.
  Ik zal het nog maar eens herhalen: een van de allerfijnste aspecten van geocachen is dat je op plekjes aanbelandt waar je anders nooit zou komen. Je put als het ware uit het fijne-plekjes-repertoire van duizenden en duizenden collega hobbyisten. Deze avond kon ik de kriebels weer even niet bedwingen en ik ben met Phaido naar Geel gereden. Rond een onvermoed mooi vennetje aan de rand van de Europawijk was er een korte multicache wandeling uitgestippeld. We hebben er met z’n tweeën van genoten en uiteraard heb ik geprobeerd de rust, het avondlicht, de prille herfst en de schoonheid van de locatie te vangen op mijn geheugenkaartje.


  17-10-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober De molen van Gierle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet geheel toevallig kwam ik deze namiddag bij de pas gerestaureerde windmolen van Gierle. De regelmatige volger raadt het al: daar was iets verborgen. Nadat ik redelijk snel de ene hobby met een vondst en een log tot een goed einde had gebracht was het de beurt aan die andere hobby. Die molen fotograferen was een morele verplichting natuurlijk. Dat was niet eens zo gemakkelijk want ten eerste ligt ie midden tussen de huizen en die zijn niet allemaal aangepast aan de sfeer om het maar zacht uit te drukken en ten tweede kon ik uit de kijkrichting die je logischerwijs zou verkiezen niet voldoende afstand nemen om hem er met de 24mm ( extremere groothoek had ik niet bij ) helemaal op te krijgen. Een klein compromis qua positionering verhielp aan dat probleem maar toen kreeg ik toch een merkbare perspectiefwerking. Daar zou ik in de nabewerking wel iets aan doen… Klik !!!
  Door in Photoshop het perspectief weg te werken werden de horizontale wieken iets uitgerekt, de foto werd bovenin immers breder en onderin iets smaller. Dat vond ik helemaal niet erg, integendeel. Na opnieuw uitsnijden bedacht ik dat er nog iets nodig was om ‘m van de doorsnee molenfotos te onderscheiden. Ik heb er een tijdje mee zitten spelen en uiteindelijk kwam ik tot dit aquarel-achtig resultaat en dat vond ik best aardig. De precieze werkwijze van naaldje tot draadje uitleggen zou ons binnen het kader van deze blog te ver leiden, maar wie het echt wil weten moet me maar eens mailen of een reactie achterlaten. Ik zal alleszins ook de originele foto op mijn facebook-pagina zetten. Dan kan men vergelijken.


  16-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Paddootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen “Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd” en het is nog altijd paddenstoelentijd…
  Vandaag had het vrouwtje andere verplichtingen en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om alleen met Phaido eens achter de allerkleinste paddootjes aan te gaan. Hoewel Josee zich altijd wel aanpast aan het wandeltempo als ik weer eens op fotojacht ben en ik dientengevolge te pas en te onpas stil sta om wat beter te kijken, vind ik het soms toch ook prettig als ze er eens een keertje niet bij is. Dan hoef ik nergens rekening mee te houden en kan ik helemaal op mijn eigen tempo door het bos zwerven. Daarenboven moet ik dan ook geen vervelende opmerkingen horen over kledij wassen en de niet meer zo sierlijke manier waarop ik me soms in moeilijke houdingen moet wringen om net die opname te maken die ik in gedachten had. Phaido, die vindt het heerlijk als ik weer eens ergens vijf minuten op mijn buik ga liggen, dan heeft hij zelf ook tijd zat om alle geurtjes van de omgeving op te snuiven.
  Bij deze kleine schoonheid, hooguit 2 cm groot – ik vermoed dat het een mycena is, maar dat denk ik ook alleen maar door de zeer summiere info die ik via de firma Google verkreeg – heb ik inderdaad mijn voorkant een beetje bevuild.
  J Ik had de macrolens op de 6D staan en omdat op dat toestel geen uitklapbaar scherm zit moest ik, zelfs met gebruikmaking van “Live view”, helemaal tegen de grond om ‘m in beeld te krijgen met een aanvaardbare achtergrond. Bijkomend voordeel was wel dat ik zo voldoende steun had om het toestel stabiel te houden zodat de foto zelfs met een sluitertijd van 1/40 nog scherp genoeg is.

  15-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Knotwilgen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dochterlief had aan het vrouwtje gevraagd of die de kinderen wilde van school gaan halen. Ja natuurlijk… en dan gaat deze jongen mee uiteraard. Gewapend met fototoestel en GPS is er ook in Wuustwezel altijd wel iets te beleven. Tussen het vinden van een aantal prachtige geocachen door slaagde ik er ook nog in de nodige landschapsfotos op mijn geheugenkaartje te krijgen.
  Knotwilgen zijn altijd fotogeniek vind ik maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat je er minder ziet dan vroeger. Dat heeft misschien te maken met het feit dat economisch gezien het gebruik van de wilgentenen voor het vlechten van allerlei gebruiksvoorwerpen min of meer in onbruik is geraakt, het kan ook zijn dat men de ijver niet meer kan opbrengen om de bomen om de vier of vijf jaar te knotten, misschien beeld ik het me ook maar in. Wie zal het zeggen? Ze leven ook geen eeuwen zoals vele andere bomen trouwens, 40 à 50 jaar las ik, en dat is niet oud als je een boom bent... Deze rij solliciteerde alleszins nadrukkelijk naar een fotoshoot, die heb ik ze dan ook volgaarne gegund.      


  14-10-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Vliegenzwam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eén vliegenzwam per jaar moet kunnen… ik zou zelfs zeggen: is een verplicht nummer.
  We hadden hem deze morgen al zien staan toen we met Phaido door de Smallebroeken liepen, toen was ie nog druk doende zijn hoed van de stengel los te wrikken. Deze middag kwam ik er terug langs met Alex en diens dochter Katja, ik wilde namelijk graag even meelopen toen die de Smallebroekencache gingen zoeken. Ik had toen al gemerkt dat ie er al veel beter uit zag en ik had me voorgenomen dat dit een foto-onderwerp voor morgenvroeg zou zijn. In de vooravond begon ik toch weer te twijfelen… misschien is het vannacht zulk hondenweer dat ie er onder lijdt, afbreekt of beschadigd geraakt door een vallende tak of zo… Ik ben daarom nog eens tot daar gewandeld met mijn fototoestel en inderdaad, veel mooier wordt ie niet meer dacht ik. Ik ben dus maar in de gracht er naast gaan liggen om ‘m op z’n voordeligst te pakken te krijgen.      


  13-10-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!