Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Het venijn zit in de staart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het venijn zit in de staart, zo bleek vandaag nog maar eens. Nadat de ganse week de fotoshoots voor het programmaboekje van de dansvoorstelling van Balance vlekkeloos verlopen waren, met naar mijn eigen beoordeling erg mooie fotos, ging het vandaag goed fout.
  Omdat de te fotograferen groep vrij groot was hadden ze beslist de trap nog eens te gebruiken, dezelfde trap waar we al enkele keren kinderen hadden opgezet eerder deze week. Deze keer hadden we evenwel te maken met volwassen danseressen en daar was die trap niet op voorzien… zeker niet omdat ie nog maar voorlopig in elkaar zat, hij moest nog naar de schouwburg  getransporteerd worden immers. Enkele diagonale dwarsverbindingen en de rug waren nog niet gemonteerd. Shit happens… Nog voor alle dames hun positie hadden ingenomen begaf de constructie het. Er bleef iemand kermend liggen…
  Het interventie-team van het ziekenhuis van Herentals was snel ter plaatse en net voor ze de ongelukkige naar de gekende gele wagen overbrachten kon ik het toch niet laten… Ik had camera en belichting al eerder ingesteld maar er was de hele tijd al een stem geweest die me influisterde dat je dit niet fotograferen moest. Maar toen bracht één of ander duiveltje mijn rechter wijsvinger toch naar de ontspanknop.
  Ondertussen hebben we vernomen dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt, maar het was wel even schrikken.   


  15-03-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart Stilleven met werk en wijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een redelijk melige foto, ik geef het toe. Dat zit zo…
  Na de ochtendwandeling met Phaido ben ik eigenlijk niet meer de deur uit geweest en zeer tegen mijn gewoonte in had ik toen ook al mijn fototoestel niet meegenomen. De schrale koude oostenwind was niet echt bevorderlijk voor mijn fotogoesting, dezelfde oostenwind die me de rest van de dag binnenhield trouwens.
  Ik heb voor de PC gezeten, fotos selecteren, bewerken, fatsoeneren, uitsnijden en dat soort dingen, ik had nog behoorlijk wat achterstand in te halen van de drukke fotobezigheden van vorige weken. Vanavond kwam ik dan tot de vaststelling dat ik nog helemaal niks gefotografeerd had vandaag. Als ik mijn zelfopgelegde leefregel van minimaal een foto per dag met artikeltje erbij wilde respecteren, dan moest ik dringend… De inspiratie wilde niet meteen komen en uiteindelijk vond ik dat ik het werk waar ik de ganse dag mee bezig geweest was maar moest als onderwerp kiezen. De USB stick waar ik alles opgezet had wat nog naar diverse bestemmingen moest gebracht worden heb ik op de rand van de open haard gelegd maar toen bedacht ik dat het zo toch wel een zeer eenvoudige compositie zou worden. Ik heb dan maar een goede fles wijn open getrokken en er een glas naast gezet, alleen maar voor de compositie, ik zweer het. Ik noem het: stilleven met werk en wijn.

      


  14-03-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Roodborstje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje was aan het strijken in haar werkkamer toen ze me riep. Er zat een roodborstje te pikken op de grond, precies onder de vetbollen die we hangen voor de meesjes. Dat zien we wel vaker, roodborstjes die de restjes komen opkuisen. Ik zette vliegensvlug de 300 op mijn toestel en kwam dan helaas snel tot de vaststelling dat dit niet genoeg was om ‘m voldoende groot en gedetailleerd in beeld te krijgen. Toen ik de achterdeur opende om buiten te gaan schrok ie en vloog ie weg. Vijftig meter verder ging ie evenwel weer op de grond zitten. Ik heb eerst nog de 1.4 extender er bij opgezet en toen ben ik heel stil en langzaam opnieuw naar buiten geslopen. Hij had me wel in de gaten maar vloog deze keer niet weg. Met kleine stappen en steeds weer even stilstaan kwam ik langzaam dichterbij, bij elke stap die ik zette keek ie, maar ik ben klaarblijkelijk toch niet angstaanjagend genoeg om de doorsnee roodborst in paniek op de vlucht te jagen. Uiteindelijk was ik dicht genoeg om enkele shots te wagen. Ik heb ook in de voormiddag nog een voldoende vaste hand merkte ik, want dit is een uitsnede van een foto zonder statief gemaakt met volle zoomsterkte, 420 mm in dit geval. Afstand tot object: 8,1 m lees ik in de exif-gegevens.
  Als je met zulke zware lens, helemaal ingezoomd op die afstand toch nog voldoende scherpte over houdt is je dag goed als amateur-fotograaf toch?  En dan moest de fotoshoot bij Balance nog komen…    


  13-03-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Plaatselijk verkeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze foto is niet gemaakt in Verweggistan of in een obscure achtergebleven regio in de Balkan of daaromtrent. De laatste tijd denderen vrachtwagens met gele nummerplaten regelmatig over de zandwegen door onze Lichtaartse en Kastelse bossen. Wandelaars opzij en hondjes ook. De houtkap is een lucratieve aangelegenheid blijkbaar. Eigen soorten eerst !!! Onze bossen moeten weer meer inheemse soorten tellen volgens de groene jongens en dus zijn Oostenrijkse sparren, Amerikaanse eiken en andere geïmporteerde boomsoorten ongewenst voortaan. Die dienen dus te worden verwijderd, en als goede kooplui hebben onze noorderburen de deal binnengehaald. Er worden hele percelen platgelegd, boompartijen uitgedund en de oogst wordt zo snel mogelijk binnengehaald. Het uitgedunde bos moet weer heide worden lees ik als ik naar het waarom zoek op google.
  Tja, we hebben sowieso al groengebieden te veel in dit land bedenk ik dan enigszins sarcastisch en mijn scepticisme wordt nog een beetje groter als ik bijvoorbeeld merk dat de overgebleven wortels van de afgezaagde bomen niet worden weg gefreesd zoals U en ik zouden doen om de heide weer ruimte te geven. Het zal wel zijn dat daar dan niks meer mee te verdienen is…
  Ik begrijp nu plots ook waarom er langs elke invalsweg naar onze dorpskernen, of het nu een verharde weg, een zandweg of een bospaadje is, dure verkeersborden moesten komen om aan te geven dat je in de bossen weer harder mag rijden dan vijftig.
  Ondertussen worden onze wandelwegen helemaal kapot gereden en heeft het bos een groot deel van zijn charme verloren. Dat herstelt zich wel weer, hoor ik dan… Het zal wel. Ik hoop dat mijn achterkleinkinderen er dan van zullen kunnen genieten.      


  12-03-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart Ons danseresje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat ik eergisteren de spits afbeet en gisteren vriendin en topfotografe Bea aan de beurt was ben ik vandaag weer dansgroepen gaan fotograferen bij Balance Health Center. Het programmaboekje bij de voorstelling Reflections 2015 gaat er goed uitzien, zeker weten.
  Ons danseresje, kleindochter Julie, zit in twee van de groepen die vandaag voorbij kwamen en liever dan weer een groepsfoto te tonen, koos ik vandaag voor een opname die ik tussen de drukke bedrijvigheid door kon maken. De hele set stond gewoon schietensklaar en dus kon ik Julie enkele keren solo voor me laten poseren.               


  11-03-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had in de vooravond toch nog even de tijd gevonden om samen met Phaido naar de Kasseman te trekken, een van de plekken waar we vaak en graag van de rust, de natuur en van de plaatselijke fauna en flora gaan genieten. De camera had ik ook mee natuurlijk en ik had de 70-300 er op gezet. Het was mijn bedoeling enkele vogels te gaan schieten, digitaal bedoel ik he…
  Nadat ik de wagen op de grote parking langs de Franse Baan geparkeerd had begonnen we aan onze rondwandeling zoals meestal in tegenwijzerzin. Een 300 mm is echt wel aan de krappe kant als je langs die grote plassen de watervogels in de beste omstandigheden te pakken wil krijgen. Toen we zo ongeveer driekwart rond waren had ik, meestal tot het uiterste ingezoomd, al de nodige eendjes, aalscholvers, meerkoeten, inheemse- en uitheemse ganzen en enkele meeuwen op mijn geheugenkaartje gezet. Ondertussen zakte de zon alsmaar dieper en zag ik dat de rietkragen aan de overkant steeds maar mooier belicht werden. Aan zulk mooi avondlicht kon ik niet weerstaan en met de lens nu helemaal aan de andere kant van de zoom-range kon ik toch dit redelijk breed overzicht fotograferen. Dat er toch nog een fuut in beeld dobbert aan de rechterkant is een toetje dat ik als invulling van het oorspronkelijke doel van de wandeling beschouw, namelijk vogels fotograferen.               


  10-03-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Photoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eind april gaan de dansers en danseressen van Balance Health Center weer hun jaarlijkse voorstelling geven. Reflections 2015 zal die gaan heten en ze zijn druk bezig met de voorbereiding. Choreografien, kleding, repetities…, naarmate D-day nadert groeit de spanning. Deze week worden de fotos gemaakt voor het programmaboekje en vandaag stond ik voor de eerste fotoshoot. Ik neem aan dat dit een dans wordt met vampieren of iets dergelijks want deze groep deed geen enkele moeite om er lief uit te zien. Drie shots waren hier gevraagd, de jongens apart, de meisjes apart en voor deze blog koos ik een foto van de voltallige, gemengde groep. Het was niet eens zo gemakkelijk de witte kledij met de nodige structuur en doortekening te fotograferen tegen die zwarte achtergrond. Met een 300 Watt continu-licht softbox aan weerszijden en mijn opzetflitser gemonteerd in een 60 bij 60 softboxje in het midden boven de camera kreeg ik de boel goed belicht.              


  09-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!