Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  23-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Zondagavondvriendenclubje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is niet meteen een foto waarmee ik bij de volgende vergadering van de fotoclub ga vertellen “He jongens en meisjes, nu moet je eens zien welk meesterwerk ik nu bij heb”… Fototechnisch gezien stelt het weinig voor. De opname is gemaakt in een donker café, zonder flits en met een lamp die boven de tafel voor plaatselijke overbelichting zorgde, kortom, moeilijk moeilijk. Het is wel een document dat vertelt hoe het er in ons zondagavondvriendenclubje kan aan toe gaan.
  Niet iedereen van ons gezelschap is elke week present als we ergens in een van de Groot-Kastelse horecazaken wat zitten bij te kletsen tijdens het consumeren van de nodige dranken, al dan niet alcoholisch. Maar soms gebeurt het dat iemand die de ganse dag hard gewerkt heeft, met de catering bij een receptie bijvoorbeeld, onverwacht, een beetje laat toch nog komt binnenvallen met enkele schotels van de heerlijkste hapjes die je je kunt indenken. Vers uit de koelkast, overschot, te optimistisch besteld… dat gooi je toch niet in de vuilnisbak? Dan is het feest natuurlijk.
  Het is eigenlijk altijd feest met ons zondagavondvriendenclubje, maar vandaag was het toch een tikkeltje extra feest.      
  O ja, intimi weten in een oogopslag waar de fotograaf van dienst zat…
  J


  23-03-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Fotomodellen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben binnen de fotoclub best wel wat spullen waarmee we een goed geëquipeerde fotostudio kunnen in elkaar knutselen. Minpuntje is wel dat we alles telkens weer moeten opbouwen als we er gebruik van willen maken. Tijdens de vergadering van vorige donderdag hadden we de nodige achtergronden, lampen, softboxen en andere belichtingsapparatuur klaar gezet om tijdens het weekend te gebruiken. We hadden de beschikbare tijd mooi verdeeld en deze namiddag tussen half vier en half zes was het aan mij om mijn gang te gaan.
  Fotomodellen zoeken was niet zo moeilijk, want uiteraard denk je dan aan de kleinkinderen. Die hebben het druk evenwel, zeker in het weekend. Toch vond ik de twee jongste van de jongedames bereid om voor de camera van pake Pol te komen poseren.
  Er is er zelfs eentje bij die haar plechtige communie gaat doen, maar ze had nog geen schoenen die bij haar outfit passen en dus was een shoot voor de communiefotos nog niet opportuun. Ook op die leeftijd hebben de dames al prioriteiten…
  Het werd een sessie met allerlei verkleedpartijen en gevarieerde poses. Het poseertalent van mijn modellen bereikte professionele hoogtes moet ik stellen. De oogst wordt pas tijdens de volgende vergadering van de club becommentarieerd, maar als foto van de dag voor deze blog kon ik toch niet anders dan er nu al eentje uit te pikken. Na afloop van de sessie had ik de dametjes kunnen overtuigen om nog eens samen voor de witte achtergrond te gaan staan, gewoon in de alledaagse kledij. Uit de serie die ik toen maakte koos ik een shot, zo hoef ik niet te kiezen tussen mijn beide onderwerpen…
  J     


  22-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Spin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is niet voor mensen met arachnofobie, spinnenangst...
  Eenentwintig maart, de lente begint officieel vandaag en ik was van plan dat feit te gedenken met enkele macrofotos. Ik was dan ook door onze hof aan het dwalen, kruipen, rondneuzen op zoek naar insectjes, bloemetjes of eender welk onderwerp dat de lente kon symboliseren. Nu zijn spinnen niet het eerste waar ik aan denk als ik lentekriebels voel maar toen ik deze joekel in het oog kreeg ging mijn interesse toch meteen die kant uit. Ik had de hoekzoeker op mijn toestel, dus ik kon op mijn buik liggend een goede positie innemen om hem frontaal te fotograferen. Voorlopig bleef hij stil zitten en ik kon dicht genoeg sluipen om ‘m goed in beeld te krijgen. Ik moest snel zijn… Gelukkig had ik de instellingen van de Eos al met de natte vinger voor macro-fotografie aangepast. Diafragmavoorkeuze, f16 en ISO 250 leek mij een goed uitgangspunt. Achteraf gezien had ik beter die ISO op 800 of nog hoger gezet, dat kan de 6D makkelijk aan en dan was mijn sluitertijd korter geweest. Nu kwam ik uit op 1/13 sec. Zonder statief, met de ellebogen op de grond steunend kon ik enkele opnames maken, toen ging ie er van door. Het moet zijn dat ik toch nog een redelijk vaste hand heb, want met zulke lange sluitertijd vind ik de scherpte nog best meevallen.   


  21-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart De Looiendse Bossen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de fijne kanten van het geocachen is dat je plaatsen ontdekt waar je anders nooit ofte nimmer zou gekomen zijn. Je zoekt op de site gewoon een leuke multicache, leest de beschrijving en de logs van vorige bezoekers en zo kun je je een idee vormen of je het de moeite waard vindt. Vandaag kozen we de wandeling in de Looiendse bossen in Retie als decor waarin we met Phaido een dik uur zouden rondlopen. Dat er in die Looiendse bossen ook nog een plas van redelijke afmetingen was vond niet alleen Phaido leuk, ook de fotograaf kwam hier best aan zijn trekken. Eerst moest ik natuurlijk de nodige hond-in-water fotos maken en daarna de obligate hond-schudt-zich-droog fotos maar uiteindelijk nam ik toch ook even de tijd om de omgeving vast te leggen. Het 16x9 formaat leek mij het best geschikt om deze blik over de plas naar de groenpartijen er achter vast te leggen.


  20-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart De eik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor het geval er nog eens een mooie zonsondergang zou voorbij komen had ik al lang een aantal plekjes in mijn achterhoofd die als decor konden dienen. De eik die ik in de voorbije jaren menigmaal gefotografeerd heb in alle mogelijke seizoenen en weersomstandigheden was een van de locaties waarvan ik vond dat die daar geschikt voor zijn. Ik noem hem liefkozend “mijn eik”… Hij is al diverse keren opgedoken in deze blog en vandaag is het dus weer zo ver.
  Ik was nog redelijk laat gaan wandelen met Phaido en toen ik door het bos terug naar huis kuierde kleurde de lucht steeds maar roder. In het bos heb je natuurlijk weinig weidse uitzichten om dergelijke mooie avondkleuren te vangen en daarom spoedde ik me maar meteen met de fiets naar hetzelfde plekje dat ik al zo vaak had opgezocht: het fietspad tussen de hoge en de lage Rielen. Thuis gekomen met enkele, naar mijn idee, best aardige shots heb ik er toch even COLOR EFEX PRO 4 op losgelaten voor nog iets meer dramatiek. Helemaal waarheidsgetrouw is deze afbeelding dus niet, maar in naam van de kunst eigen ik me bij deze het recht toe lichtelijk te overdrijven qua kleurgebruik. Waar zie je dezer dagen trouwens nog een foto die niet door photoshop, lightroom of een aanverwant programma gehaald is?  


  19-03-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Drieling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorjaar, tijd voor gezinsuitbreiding in de schapenfamilies. In menige weide zie je al lammetjes rondhuppelen en ook bij boer Nicolas is er al jong leven. Er lopen er al enkele te grazen tussen de andere hoevebewoners en eerder deze week was er nog een heuse drieling de veestapel komen verrijken.
  Toen we deze avond de kleinkinderen van school waren gaan halen kon Nicolas niet snel genoeg in de stal zijn want er was weer een ooi bij wie het ging gebeuren wist ie. Ik ging er natuurlijk achteraan met de camera. We waren net te laat, of net op tijd, het is maar hoe je het bekijkt. Alweer drie stuks waren net op de wereld gekomen, de bebloede navelstrengen vertelden ons dat het nog niet zo lang geleden gebeurd was en toch stonden de kleine ukjes al, zij het wankel, op vier poten, er was er zelfs al een die de weg naar de papfles gevonden had zag ik. Het was nog niet zo makkelijk om een groepsfoto te maken waar iedereen op stond, want mama kwam steeds weer beschermend tussen haar kroost en die vreemde meneer staan. Uiteindelijk lukte het toch en dit is een plaatje waar ik best gelukkig mee ben, ook al omdat boer Nicolas het mooi vond.


  18-03-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Vlechtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze namiddag samen met Phaido nog eens een stuk Kasterlee gaan verkennen waar we nog niet gewandeld hadden. Onze geocache-hobby brengt ons nog steeds, en steeds vaker eigenlijk, naar plekjes waar we het bestaan niet van kenden. De omgeving van de Zandhoef was het decor waarin een collega geocacher een mooie multi-zoektocht had uitgestippeld en de aanwijzingen van onze wandel-GPS volgend genoten we weer volop.  De rust, de natuur, het wandelen op zich en natuurlijk ook de fotomomenten zijn ingredienten die deze jongen helemaal tevreden kunnen stemmen, en voor zover ik het kan inschatten denkt Phaido er ook zo over.
  Ergens in een weide zagen we deze jongedame met vlechtjes in het haar. Ze was erg sociaal want ze kwam me meteen groeten en toen ik haar vroeg of ze even wilde poseren deed ze dat ook zeer geduldig. Op mijn vraag of ze er bezwaar tegen had dat ik haar foto op het internet zou plaatsen schudde ze het hoofd en ik hoef me dan ook geen zorgen te maken omtrent portretrechten of andere mogelijke juridische valkuilen. Deze schoonheid met vlechtjes wordt dus mijn foto van de dag.  


  17-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!