Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  12-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Lief klein konijntje ( deel nr. zoveel )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veel dichterbij had ie niet moeten komen want dan was ie binnen de minimale scherpstel-afstand van de 300 mm tele-lens gekomen. Dit is trouwens de ganse foto en geen uitsnede.
  Nu ons gazon – of wat daar voor moet doorgaan – zwaar te lijden heeft gehad onder de voorbije hittegolf zijn de lieve kleine konijntjes toe aan een andere bron van voedsel. De grote gele bloemen die telkenjare in de herfst opnieuw voor het raam van onze woonkamer bloeien beginnen rond deze tijd flink te groeien en daar gaat de konijnenaandacht dus nu naar toe. Dat er iemand aan de andere kant van het raam staat met een camera op nauwelijks anderhalve meter, daar trekken ze zich niets van aan. Ik moest leven met de spiegeling in het raam en met enige begroeing vóór het konijntje maar omdat die in de onscherpte vooraan zitten is het effect daarvan hooguit een lichte zweem en dat vond ik niet zo erg, waar het me om te doen was, dat zijn de oren waar de zon zo mooi doorheen schijnt en die kreeg ik goed in beeld.
  Waarom moet ik nu plots aan Playboy denken?


  12-07-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Modeshow
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Braderij in Aarschot. Zus Lilly doet dan van uit haar bestuursfunctie binnen het Aarschotse handelaarsverbond meestal een beroep op een gedeelte van de familie, bij de ene om te fotograferen, bij anderen om flyers uit te delen en bij nog anderen om te défileren in de modeshow die bij die gelegenheid wordt georganiseerd door enkele kledingwinkels.
  Het jonge volkje heeft tegenwoordig al een even drukke agenda als de volwassenen maar Marie Leen en Hannelore konden zich vandaag toch vrij maken en samen met vriendinnetje Lisa bevolken ze hier als volleerde modellen de catwalk.    


  11-07-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Springkasteel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De combinatie logerende kleinkinderen en vrijdag-vrijwilligers-wandeldag zorgde er voor dat de kids mee naar Lommel togen en er getuige van waren hoe wij met de rolstoelen op stap gingen. Hoewel ze vol vragen en vraagtekens zaten gedroegen ze zich voorbeeldig, het hoort gezegd. We hebben ze bij deze gelegenheid ook een en ander kunnen uitleggen omtrent dementie en ouder worden.
  De normale routines van zo een wandeldag werden ook verder gevolgd en dus gingen we samen met ons vaste kliekje nadien een hapje eten in de Brugwachter. Met zulk mooi weer eet je buiten natuurlijk. Laat toevallig neefje Kenny met vrouwtje en hun twee deugnietjes Lander en Juul daar ook zitten…
  Het springkasteel dat langs het terras geplaatst is om de jongsten bezig te houden kon op veel bijval rekenen zowel bij onze rakkers als bij die van Kenny en zo kwam het dat ik niet anders kon dan enkele keren hun kunstjes te fotograferen.
  Het was best nog moeilijk om de witbalans een beetje goed te krijgen met dat harde licht buiten en de erg gesatureerde kleuren binnen in het speeltuig. Gelukkig fotografeer ik altijd in Raw en dan kun je er in de nabewerking thuis nog alles aan doen…  


  10-07-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Geitjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vakantietijd, dat wil zeggen dat we weer regelmatig enkele kleinkinderen op visite zullen krijgen. Omdat dochter Ilse en gezinnetje in gemeenschappelijk overleg beslist hebben eens uit te testen of het mogelijk is in deze tijden 14 dagen lang zonder auto te overleven reden wij vandaag maar zelf naar Wuustwezel om een eerste lichting op te halen. Als ik daar kom wil ik natuurlijk ook meteen de nodige fotos maken van het boeren gebeuren. Vandaag richtte ik mijn aandacht vooral op de geitjes. Ik vind die zeker fotogenieker dan schapen, ze hebben mooiere ogen, klimmen op balken en constructies, hebben hoorns en vooral ze zijn mooier wit. Dat laatste brengt fotografisch gezien dan weer enige problemen want het is niet zo gemakkelijk om voldoende definitie over te houden in al die erg lichte tinten. Ik koos voor een close up bij deze opname, zo zie je de ogen beter en is de structuur in de pels ook duidelijker. Van het oorspronkelijke 3 bij 2 formaat sneed ik links en rechts ook nog een stukje af zodat het meer een eerder ongebruikelijk 5 bij 4 wordt, zo vond ik de compositie net iets beter.

  09-07-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Castle View
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na dat we deze morgen een prachtige wandeling hadden gedaan in de buurt van Canterbury, en een en ander genuttigd in The Red Lion in het pittoreske plaatsje Hernhill, kwamen we al vrij vroeg terug afgezakt naar Dover want we wilden onze ferry niet missen natuurlijk. Maar enkele typische must-see punten wilden we toch nog meepikken, ook al omdat daar steeds weer een geocache verborgen zat: de landingsplaats van Blériot na de eerste kanaalvlucht, het Visitors-centrum van de White Cliffs, Dover Castle… Het mooiste zicht er op heb je vanop deze locatie, niet toevallig Castle View genoemd. De schapen krijg je er gratis bij.  

  08-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Dover
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo plotsklaps kwam het op. We moesten eens naar Engeland. Tussen Dover en Folkestone, de welbekende White Cliffs was er een wandeling die al lang lag te lonken, en de goesting werd steeds maar groter naarmate ik elke dag weer op de geocaching.com-site opnieuw constateerde dat er een 25-tal uitnodigende, van super commentaren beladen cachekes lagen te wachten. Deze morgen in alle vroegte vertrokken we dus. Vóór 9 uur plaatselijke tijd waren we al in Engeland en het werd een super dag. Een giga wandeling – 36000 stappen op de stappenteller – super vergezichten, een erg mooi geocache rondje, en tezelfdertijd ook wel enige ongerustheid i.v.m. de terugreis, want we hadden gehoord dat ze in Calais weer aan het staken gingen… een beetje spanning hoort er bij he. Deze foto zou een korte samenvatting kunnen zijn. De cliffs, Dover Harbour in de verte, de file vrachtwagens die tot ver op de snelweg alweer gegijzeld was door de stakers en een indruk van het landschap waarin wij ons de ganse dag bevonden.

  07-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Tour de France
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer een instituut met de faam en de uitstraling van de Tour de France in de buurt is en de gelegenheid zich aandient om er persoonlijk eens een kijkje te gaan nemen dan zou het me voor eeuwig en drie dagen spijten als ik dat niet zou gedaan hebben.
  Samen met schoonbroer Swa trok ik daarom deze middag naar Aarschot om er de doortocht mee te maken. We waren vroeg, erg vroeg en we konden dus echt ons plaatsje zorgvuldig uitkiezen. Aan de buitenzijde van een bocht zodat je de renners ziet aankomen, dat leek ons een geschikte plek, zon in de rug, zelf in de schaduw, want je staat daar nog enkele uren te wachten terwijl alle wegen in de omtrek al zijn afgesloten en de publiciteitscaravaan voorbij trekt. Naarmate het tijdstip naderde dat de renners zouden voorbij komen kwam er steeds meer volk en ik vreesde dat er langs de kant van de weg te veel hinder zou zijn van enthousiastelingen die op het ultieme moment voor me in zouden springen. Daarenboven had ik de beelden van een onzachte aanvaring van een fotograaf met een renner van enkele weken geleden nog vers in mijn geheugen. Ik had gelukkig een plan B. Een tiental meters naar achter was een helling met een sterk oplopend stuk bos en daar tegenaan als afscherming een brede muur. Daar ben ik opgekropen en van uit mijn hoog standpunt kon ik over de menigte heen fotograferen. Met de telelens zou ik probleemloos de renners wel dichterbij halen wist ik.  Uit de oogst plukte ik dit beeld van de vier koplopers die meer dan twee minuten voor het grote peloton voorbij kwamen. V.l.n.r. Nauleau, Elminger, Serge Pauwels en Bartha. Het “samendruk-effect” van de tele gecombineerd met de onscherpte van het publiek en randzaken voorin en achterin leggen de aandacht precies waar ie zijn moet: bij die vier dapperen.  

  06-07-2015 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!