Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  06-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Het Orshof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je deze foto ziet zou je zweren dat dit ergens in Engeland is? Toch is dit een opname die gemaakt is in ons eigen Limburgse Neerglabbeek… We hadden de reeks geocachen die hier in de buurt verborgen zijn al eens gevonden en gelogd ( zie onze blog van 04 augustus ), maar toen we de medeleden van de motorclub eens een initiërende kennismaking wilden meegeven van onze grote hobby leek ons dit de beste plek om er aan te beginnen. Het Orshof is een klasse etablissement waar je zowel een natje als een droogje kunt nuttigen aan weliswaar niet de meest voordelige prijzen die je in de omgeving zult vinden, maar de entourage, de bediening, de sfeer, de ganse omgeving vonden wij overtuigend genoeg om onze wandeling hier te beginnen en er ook een einde aan te breien.    

  06-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Alex is met pensioen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er heerst een lichte vorm van paniek in regeringskringen, het gevolg van de totale ontreddering bij een van de steunpilaren van de nationale economie: B-post moet het voortaan doen zonder een van zijn drijvende krachten. Nu Alex L. de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt dreigt de chaos. We zien de krantenkoppen van 1 juli 2015 al voor ons: “Dreigend failliet van B-Post wegens wanbeheer. Nieuwe crisis in de maak, voltallige directie ontslagen – met bonus”. Nu zat Alex weliswaar niet in de directie van dat bedrijf, maar als eminent lid van de think-tank en inspirerend voorvechter van vernieuwing en organisatie had hij zich wel opgewerkt tot de onmisbare pijler zonder dewelke het wel fout moest lopen. Weinig reden tot vieren dus, en toch was er deze namiddag in de Kerkstraat nr.5 ( of was het toch Zandstraat Nr. 5 Alex? ) enige vorm van feestvreugde. Had het te maken met de bonus die de afscheidnemer zonder twijfel nog mee gekaapt heeft? We merken het wel als er binnenkort enkele nieuwe lenzen opduiken in de fotoclub. Er waren warempel zelfs enkele collegas en ex-collegas die er met een brede glimlach rondliepen, net of ze het prettig vonden dat ze Alex voortaan niet meer elke dag zouden zien. En in de toespraak, die de dame die nu zijn ex-bazin is gaf, meenden we ook enige opluchting te ontwaren. Maar Alex…, die moest er om lachen. Hij realiseert zich nog niet dat zijn aandelen minder waard zullen worden als B-Post de dieperik in gaat…
  Maar toch: Welkom in de club van de gepensioneerde levensgenieters Alex.    
  P.S. Een verklaring bij het gedeelte tekst dat tussen haakjes staat is hier op zijn plaats. Je moet postbode zijn om de humor te snappen van een uitnodiging waarop een verkeerd adres vermeld staat. Maar zelfs zonder dat diploma ooit behaald te hebben konden wij er om lachen. Ze hebben ons raar bekeken toen we vruchteloos maar schaterend aan het zoeken waren naar een feestlokaal in de Zandstraat. Sorry dat we een beetje laat waren…
  J   

  05-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Pompoenmaand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De pompoenkoorts stijgt in Groot Kasterlee. Oktober is sowieso de pompoenmaand en dat geldt in ons dorp nog meer dan elders. Ze noemen ons niet voor niets de pompoenpapeters. Binnen enkele weken is er de pompoenmarkt, de week daarna de poempoenregatta, alle telers omringen hun dikste exemplaren met de beste laatste zorgen in de hoop hoog te scoren in de grote pompoenweging, overal zie je allerhande versieringen met pompoenen … en Josee heeft eergisteren pompoensoep gemaakt. J
  Toen we deze avond nog een rondje gingen wandelen met Phaido (werelddierendag vandaag, dus mocht het wat meer zijn  ) had ik de camera en statief meegenomen. Ik wilde het pompoenkunstwerk dat elk jaar op het kerkplein staat graag fotograferen in het donker. Als je de sluitertijd maar lang genoeg maakt worden zelfs de straatlantaarns die toch op redelijke afstand staan echte schijnwerpers. Dertig seconden duurde deze belichting en omdat ik altijd in RAW fotografeer kon ik de witbalans thuis nog aanpassen in de omzetting. Verder heb ik alleen een beetje vignettering toegevoegd in de hoeken.    

  04-10-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Swa en Elio
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert de dood van Leentje, de moeder van Josee zijn wij trouw in het rusthuis Hoevezavel blijven komen als vrijwilliger, gewoon omdat wij tijdens de periode dat Leentje daar verbleef ook wel gezien hadden hoe zeer vrijwillige handen en benen daar nodig zijn en hoe zeer de bewoners kunnen genieten van die welgekomen extra mogelijkheden.
  Ieder jaar weer worden wij vrijwilligers daarvoor ook in de bloemetjes gezet door directie en personeel. Met een feestmaaltijd, de nodige drank er bij en een entertainend programma drukken zij hun waardering uit voor onze inzet. Het amuzements-gedeelte werd deze keer verzorgd door ene Karel Declercq die ons de show “België binnenste buiten” presenteerde. Toen die in de huid kroop van premier Di Ruppo en onze schoonbroer ( voor de Nederlanders: zwager ) Swa uitkoos om even mee te stoeien zaten wij natuurlijk op de eerste rij om daar een foto van te maken.
    

  03-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober De H. Communie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze morgen nog eens naar de Rielenkapel gereden. Ik ben nog steeds aan het worstelen met de projectie-reeks die ik aan het in elkaar knutselen ben voor het fotosalon namelijk. Er was nog één shot die ik in gedachten had en die nog niet goed genoeg uit de vorige pogingen gekomen was naar mijn smaak. Elke woensdagmorgen zit de kapel bomvol voor de wekelijkse misviering en een aantal gelovigen volgt het gebeuren sowieso liever buiten via de luidsprekers, omdat ze het, naar ze me vertelden, binnen te benauwd vinden met zoveel volk in die kleine kapel. Bij de H. Communie komt de priester dan naar buiten om ze daar de hostie te geven. Ik had al een paar keer geprobeerd dat goed in beeld te krijgen maar ik had alleen nog maar weinig zeggende ruggen, en een vleugje priester er boven. Deze keer had ik met de mensen even een gesprekje gehad en gevraagd me wat ruimte te gunnen en dat werkte wonderwel. Ik reed naar huis met enkele geslaagde shots. De opname die uiteindelijk in de projectie zal belanden wil ik voorlopig nog even niet tonen, maar dit vond ik ook wel okee als tweede keuze…   

  02-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober The Geocaching team
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is alweer een hele tijd geleden dat ik er toe kwam de Wuustwezelse tak van de kleinkinderen voor de camera te krijgen. Vandaag was het studiedag voor de leerkrachten in “Het Scholeke” en dan wordt er beroep gedaan op oma en pake Pol om voor de niet geplande opvang te zorgen. Wat doe je dan om ze de broodnodige buitenlucht te gunnen en ze van voor TV, laptop en I-Pad weg te houden? Juist ja, je neemt ze mee om tijdens een gevarieerde boswandeling enkele geocachen te gaan zoeken. Ze zijn ondertussen voldoende bekend met het spel en ik moet ootmoedig toegeven dat ze er veel fanatieker tegenaan gaan dan ik zelf. Phaido ( ik heb inmiddels, rijkelijk laat, in zijn boekje gezien dat je die naam met “PH” schrijft ) was ook van de partij en de kids kennen hem ook al langer. Een hechter en meer toegewijd team kon ik me niet wensen. Na de zoveelste vondst vond ik het tijd om een groepsfoto te maken. De toevallig voorbijkomende paddestoelen zijn een extra element in het plaatje om subtiel aan te geven dat we nu toch wel echt op de grens van de herfst zitten ondanks de erg mooie dagen die we de laatste tijd mochten meemaken.  

  01-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Einde seizoen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hehe, het laatste weekend van september is voorbij, morgen is het alweer oktober. Nu kunnen we ’s morgens weer naar Herentals zonder in de file te staan, en ’s avonds weer naar Kasterlee zonder tussen de geel zwarte nummerplaten te moeten aanschuiven. Zo zien toeristen-dagjesmensen het dus nooit. De ingang van Bobbejaanland… gesloten !

  30-09-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!