Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Terug thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug thuis. Na een dag Autobahn ellende, met meer files dan ons lief is, was het al tegen elf uur toen we in Lichtaart aankwamen. Restaurants zijn dan niet meer open en voor een afhaalpizza had ik na 16 dagen Italie begrijpelijkerwijs helemaal geen goesting. De fritzaak om de hoek was verdorie ook al gesloten maar toen bleek de voorzienigheid van moeder de vrouw weer zeer goed van pas te komen: er is altijd nog wel een prefab, kant en klaar, alleen maar opwarmen-iets in huis en terwijl zij daar mee bezig was liep ik puur toevallig eens langs de koelkast. Die trok ik terloops open en tot mijn grote verbazing zag ik daar een van de weinige dingen die ik in Italie gemist had. Ik heb de schat liefdevol op tafel gezet naast een er bij horend glas, een tijdlang heb ik er smachtend naar gekeken, ik kon mij zelfs lang genoeg bedwingen om er eerst deze foto van te maken en toen… Jazeker J


  09-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Regen en onweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Marlinger Waalweg was het doel van onze uitstap vandaag. Er is geen betere manier om dat van uit Schlanders te doen dan met de trein tot Töll te sporen en dan ben je zo bij het begin van de wandeling. We hebben als gasten trouwens een Vinscher Card waarmee je gratis van alle openbaar vervoer mag gebruik maken, alleen voor Phaido moesten we een extra kaartje kopen.
  We konden weer de nodige geocachen verschalken onderweg en we genoten er zeer van, te meer doordat het niet meer zo overdreven tropisch heet was. Bij de terugkeer kregen we evenwel de echte reden van die temperatuurval over ons heen: een knetterend onweer zorgde voor meer dan de gewenste afkoeling. De plastic regenprullekes die we in de rugzakken hadden bleken ruimschoots onvoldoende. Dat van mij sneuvelde al bij het aantrekken en het bleek achteraf nog nauwelijks geschikt om mijn rugzak met camera enigszins te beschermen. Josee trok zich beter uit de slag en weer op het perron van het station van Töll aangekomen kon zij er het hardst om lachen.
  Grappen met het woord boerka er in zijn niet welkom volgens Josee…


  08-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Schloss Schlandersburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is het een schande, nadat we al ongeveer 30 jaar meermaals per jaar Schlanders bezoeken en we de plaats zowat als onze tweede thuis zijn gaan beschouwen was het vandaag de eerste keer dat we Schloss Schlandersburg bezochten. En dan was het nog puur toeval. We namen eens, helemaal willekeurig, een variant op een van de kleine wandelingen in de omgeving en zo stonden we ineens voor de geopende ingang van dit mooie gerestaureerde middeleeuwse bouwwerk.
  Alles wat niet expliciet verboden is, is toegelaten zeg ik altijd maar en dus zijn we door die geopende deur de binnenkant maar eens gaan bekijken. Het cultureel centrum van Schlanders is er gehuisvest merkten we en sinds kort ook de toeristische dienst blijkbaar. We hebben ongestoord de boel kunnen verkennen, de nodige fotos kunnen maken en zo is deze leemte in ons Schlandersbeeld ook weer opgevuld. Beter laat dan nooit…


  07-08-2015 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Genieten van de waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze morgen aan het hotel vertrokken was het al dik boven de 30 graden. Dan is de waterval van Partschins, die niet eens zo erg hoog gelegen is, op het eerste zicht misschien niet zo’n aanbevolen plek als uitstapdoel. Verkoeling door de hoogte krijg je daar dus niet maar door de massa water die er 97 m. naar beneden dondert, in dit seizoen zo’n 5000 liter per seconde, krijg je daar een mini frisse luchtbel in de omgeving, een soort mini-micro-klimaat. Er is konstant een koele bries die van de waterval komt en de met grote kracht weggeprojecteerde waternevel zorgt er tot op enkele honderden meters afstand voor dat je heerlijk koel besprenkeld wordt. We hebben er een uur of twee in het gras gelegen voor we in het Gasthof Zum Wasserfall de inwendige mens wat versterkt hebben, en daarna was het tijd voor een nieuwe portie afkoeling… Josee wilde graag al poserend tonen hoe fijn het is en Phaido, die enkele meters verder nog lag te soezen, had wel gezien dat het baasje de camera bovenhaalde ( baasje met de rug naar de waterval trouwens om spetters op de lens te vermijden ), Phaido was evenwel net te laat om naast het vrouwtje op de foto te gaan.


  06-08-2015 om 23:12 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus De Vernagt Stausee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de hittegolf die we hier in Schlanders meemaken waren we van plan ook vandaag weer hogerop te gaan om wat mildere temperaturen te zoeken. De wandeling rond de Vernagt Stausee in het Schnalstal was blijkbaar niet meteen de beste gok. Ook daar werd het 30 graden.
  Over het landschappelijk schoon, de fotomogelijkheden en intensiteit van de wandeling hoor je ons niets verkeerds zeggen, maar de hitte maakte er toch een zware tocht van. We hebben dan ook ruim onze tijd genomen, zelden zo vaak tegen Josee gezegd: “Stop, tijd voor een foto”. De Vernagt See is natuurlijk prachtig met de unieke smaragd-appelblauw-zeegroene kleur en ik heb dan ook een bijzonder rijke foto-oogst binnengehaald. Overzichtsfotos, details en ook diverse panoramas. Om die uitgebreid te gaan bewerken heb ik hier geen tijd, het avondeten en de bar nadien weet je …
  J Gewoon de Jpg’s recht uit het toestel aan elkaar stitchen en klaar is kees. Drie kwart van de rondwandeling was al achter de rug toen dit beeld voorbij kwam. Ik kon ‘t te pakken krijgen in 8 staande fotos. De panoramafuntie van Photoshop deed de rest.  


  05-08-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus De Suldenbach in tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tegenlicht is altijd mooi natuurlijk en het mag dan ook geen verwondering wekken dat ik deze morgen, onderweg naar Sulden ( Sulden Italie, niet Sölden Oostenrijk voor alle duidelijkheid ), bij een van de eerste bochten voorbij Gomagoi een fotostop heb ingelast. Ik reed, ik keek, ik zag de pracht en ik remde… De Suldenbach komt daar in vele trapjes van de berg gedonderd en rond tien uur in de ochtend fotografeer je er pal in de zon. Die kon ik dan ook maar beter buiten beeld houden.
  Ik ben bezig met een serie rond water in al zijn verschijningsvormen – remember – en dit plaatje kon ik niet laten liggen. Ik wilde een grote scherptediepte om het bulderende water over de gehele lengte scherp te hebben en een met lange sluitertijd satijnzacht gemaakte waterstoom was niet de bedoeling, integendeel… om de kracht van het water te illustreren koos ik voor een heel korte sluitertijd zodat de beweging bevroren wordt. Dat de rest van de foto daardoor nogal donker uitvalt vind ik niet eens zo erg. Er is nog groen in de omgeving en daar doe ik het wel mee.
  De gegevens: f 14 – 1/1250 – ISO 500


  04-08-2015 om 23:27 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag het Martelldal ingereden ( klemtoon op de tweede lettergreep heren VRT-Giro-reporters J ). De hoofdreden was dat we de hitte beneden in het dal wilden ontvluchten, maar anderzijds is het ook zo dat we de wandeling van het dal-einde omhoog naar de Martellerhütte ieder jaar wel eens willen inlassen in ons bezoek aan de regio, vaste prik. Dit is zonder meer een van de meest lonende tochten die je in de buurt kan ondernemen.
  Voor mijn bijdrage aan het AV-gedeelte voor het salon van onze fotoclub ben ik van plan iets te doen rond het thema water en dan kun je in de bergen ook wel interessante plaatjes scoren natuurlijk. Snelstromende bergriviertjes, meertjes klein en groot, watervallen… er is keus zat voor de schietgrage fotograaf. Ongeveer halfweg Zufallhütte richting Martellerhütte loop je quasi onder deze joekel van een waterval. Ik heb er lang gestaan, wel 100 fotos gemaakt maar selecteren anex bewerken doe ik wel als ik terug thuis ben. Voorlopig wil ik dit plaatje wel delen, recht uit het toestel.
  Morgen wordt het nog heter hier beneden zeggen ze, dus wij gaan weer naar boven. Sulden staat op het programma…
  PS. Voor de niet ingewijden: AV staat voor Audio-Visuele projectie, op een scherm geprojecteerde fotoreeks die ondersteund wordt door aangepaste muziek en waar desnoods ook bewegende beelden en/of allerhande effecten in verwerkt mogen zijn, creativiteit kent geen grenzen.

  03-08-2015 om 23:08 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!