Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  18-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober De Hooge Brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk hadden we met enkele vrienden afgesproken dat ze naar Lichtaart zouden komen en dan zouden we samen een wandeling maken met enkele toetjes en een etentje nadien. Omdat de nationale weermadam en –meneer ons gisteren bang hadden gemaakt omdat er een flinke regendreiging verwacht werd hebben we dat maar uitgesteld en verplaatst naar dinsdag. Helemaal verkeerd ingeschat zo bleek. We kregen een mooie herfstdag. Wat doe je dan? Een tentoonstelling van de Lierse fotoclub leek me wel de moeite waard om eens te gaan bekijken. Daarenboven is er in Lier wel een en ander te fotograferen.
  Foto-maatje Alex was er ook en we genoten samen van de tentoongestelde werken, het was echt wel de moeite waard… ideeën opgestoken… zeker weten. In Lier zijn er uiteraard de nodige horecagelegenheden waar je nadien iets kan gaan nuttigen en we hadden niet zo veel tijd nodig om onze keuze te maken. Toen we afscheid namen waren we al een eind in het zogenaamde blauwe uurtje verzeild. Nu ja, blauwe uurtje met dit bewolkte weer? Jazeker. Als je maar lang genoeg belicht komt die blauwe kleur er toch wel door in de lucht.
  Omdat ik de wagen geparkeerd had op de Vismarkt was dat ook de plek bij uitstek om alsnog even de camera op statief te zetten en wat shots te plegen in diverse richtingen. De Vismarkt is sowieso één van de aanbevelenswaardige fotolocaties in Lier… Uit de reeks fotos die ik schoot was het moeilijk kiezen. Iene miene mutte dus…
  J


  18-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Hout hakken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alles wijst er op dat we een strenge winter krijgen.
  Nog nooit zagen we zoveel eikels ( en dan bedoel ik het soort dat aan de bomen hangt ) aan de takken en op de grond en de volkswijsheid zegt dan dat de natuur zich wapent voor veel koude en barre dagen. Veel noten en kastanjes versterken dat idee nog en sta me toe daar ook druiven aan toe te voegen, allemaal voortekenen. Nog meer overtuigend is de mededeling van wetenschappers dat we een uitzonderlijk koude golfstroom hebben op het ogenblik en de straalstroom zou ook al rare richtingen kiezen. Het is trouwens al merkbaar, half oktober komt de temperatuur zelfs al niet meer in de buurt van 10 graden. We kopen maar beter warme kleren.
  De sterkste aanwijzing is evenwel dat achterbuurman Frans al enkele dagen verwoed aan het houthakken is en Frans kan het weten, want da’s een natuurmens.


  17-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Zwemmen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Iedere vrijdag, als ik in de loop van de voormiddag voor het raam mijn krantje zit te lezen, zie ik ze voorbij komen. Om het uur ongeveer rijdt er een groep kinderen, begeleid door leerkrachten, richting Kasterlee. Even nadat de volgende groep voorbij gekomen is komt de eerste alweer terug en zo gaat dat verder. Na wat rondvragen blijkt dat de leerlingen van onze gemeentelijke basisschool voor de wekelijkse zwemles naar Kasterlee moeten. Ze doen dat met de fiets en dat kan ik alleen maar toejuichen: twee vliegen in één klap: extra lichaamsbeweging en practisch verkeersonderricht.
  Deze morgen had ik de dagelijkse wandeling lichtelijk aangepast om het fietsertjes-peloton te onderscheppen ergens op een groen stuk van de drukke Kasterleesteenweg. Ik had me een plekje uitgezocht aan de overkant van de rijbaan en toen was het hopen dat er op het goede moment geen wagens zouden voorbij komen en voor een keer zat het mee…


  16-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Een fijne verjaardag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje was gisteren jarig en vandaag stond zo ongeveer het hele huis vol bloemen. Ik hoef er helemaal geen twijfels meer over te hebben wie er binnen onze vriendenkring het meest populair is.
  Wat kun je met zulk triestig weer als vandaag beter doen dan willekeurig een mooie pot uitkiezen en daar even het toestel op richten om aan te sluiten bij de dagelijkse gang der dingen en bij de zelf opgelegde blog-routine?
  Deze beauty werd aan huis gebracht door Jef en Manuela en ik hoop dat het kaartje leesbaar is in dit formaat: een hele fijne verjaardag.


  15-10-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Generatiekloof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze zijn beiden van het merk Golden Retriever. De een is groot, de andere klein. De een is in zijn achtste levensjaar, de andere in zijn eerste. De een is rustig, gereserveerd en bezadigd, de andere speels, enthousiast en hyperactief. De een is Phaido, de andere Loe.
  Tim en Inge van fitnesscentrum en dansstudio Balance Health Center hebben een nieuwe viervoeter in huis gehaald en als ze beiden aan het werk zijn, Inge als lesgeefster en Tim in het horecagedeelte, is het niet meer dan normaal dat ze hun troetel meenemen. Loe heeft daar ook zijn plekje. Als wij op woensdag Julieke naar de dansles brengen mag Phaido mee en dat is al even vanzelfsprekend.
  Oud ontmoet jong daar. Na enig wederzijds gesnuffel weet Phaido niet goed wat hij aan moet met dat kleine grut en Loe is wel geïnteresseerd, maar merkt al snel dat spelen niet de favoriete bezigheid is van de nieuwe kennis. Ze hangen wat rond bij elkaar en doen wat onwennig, de generatiekloof is zichtbaar aanwezig. Vriendschap op het eerste zicht zou ik het niet durven noemen, maar het is ook niet zo dat ze elkaar vermijden. Uiteindelijk slaagt de op interessant fotomateriaal jagende hobbyist er toch in ze samen in beeld  te krijgen. De mensen in het café zijn het daar al gewend mij in allerlei ongewone houdingen te zien liggen, staan of hangen...
  Hehe… was niet makkelijk.


  14-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 okt Drie Kleine Viooltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij weten ook wel dat de naam van deze bloemekes Drie Kleurige Viooltjes is maar sedert, heel lang geleden, het vrouwke de afkorting “kl.” ooit las als “kleine” is dat bij ons altijd zo gebleven, vandaar de ietwat vreemde titel boven dit stukje, drie kleine viooltjes.
  Ik vermoed dat de momenten dat we in de vrije natuur bloemenpracht zullen kunnen fotograferen vanaf nu tot in de lente wel dun gezaaid zullen zijn. Ik vond het dan ook een leuke verrassing en een prima foto onderwerp toen ik in een wei deze schoonheden zag staan deze morgen. Ze bloeien blijkbaar tot een eind in het najaar, ik heb het opgezocht… leve de wikipedia.
  Het hoeft niet altijd een macro-lens te zijn voor dit soort fotografie. Ik had de 24-105 op mijn toestel staan maar daar kun je ook behoorlijk dicht mee op je onderwerp kruipen. En dat is ook precies wat ik deed: kruipen… Een groot diafragma zorgde voor de beperkte scherptediepte met slechts één enkel bloemeke echt scherp en dat was ook helemaal de bedoeling.       


  13-10-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Watertoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige week bedacht ik nog dat ik in mijn ondertussen al vijf of zes keer herwerkte AV-reeks over water nog een foto van een watertoren kon plaatsen. Die van Dessel leek mij wel wat. In Lichtaart staat een gelijkaardige maar die zit helemaal verscholen tussen de bomen en daar kun je nauwelijks een aanvaardbare foto van maken. Die van Kasterlee steekt dan weliswaar een beetje boven de bomen uit, maar die is toch minder typisch watertoren zoals ik mij een watertoren voorstel. Dan maar Dessel. Gisteren wilde ik er langs rijden met de wagen toen ik onderweg was naar Lommel om de voetbalwedstrijd Lommel-Antwerp te bekijken maar de weg tussen Retie en Dessel bleek afgesloten wegens wegenwerken en veel tijd om een route achterom te zoeken had ik niet, dus ben ik er vandaag dan maar naartoe gefietst. Met dit mooie nazomerweer was dat helemaal geen straf. Ook met de fiets moest ik door enkele afgesloten richtingen en voorbij de nodige verbodsplaten om hem uiteindelijk over een privéeigendom langs achter te pakken te krijgen.
  Ik heb enkele beeldvervuilende elementen en objecten in de voorgrond weggewerkt met de Photoshop-trukkendoos, zodat het eindresultaat niet echt waarheidsgetrouw is, maar ik heb daar geen morele problemen mee, het ging mij tenslotte om de watertoren.     


  12-10-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!