Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september De Korte Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vaste prik: zondagavond is onze bijpraat- en gezellig-samenzijn-avond met de vrienden. We hebben in de loop van de week allemaal wel een en ander beleefd en bij een glas komen alle verhalen en anekdotes voorbij. Het gebeurt uiterst zelden dat ik een zondagavond oversla. In principe kiezen we er voor om telkens weer een andere horecazaak in Lichtaart te bezoeken maar ze zijn tegenwoordig niet meer zo dik gezaaid helaas… Het gebeurt daarom steeds vaker dat je ons kunt terug vinden in De Korte Hei en daar ben ik niet rouwig om. Er is een mooi terras voor avonden dat het weer het toelaat - zoals vanavond -, de bediening is er uitstekend en je kunt er indien gewenst ook nog een hapje eten. Phaido vind het ook een leuke locatie want wandelmogelijkheden voor en na zijn er zat. Fotomogelijkheden ook trouwens en er zijn er dit jaar al enkele voorbij gekomen in deze blog. Voor we terug naar huis reden ben ik nog rap het statief en de camera uit de wagen gaan halen om een lange-sluitertijd-opname te maken van het bloemenperk anex lantaarns bij de ingang.   


  11-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september Bruidspaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Salon van de Koninklijke Fotoclub Herentals dit weekend, dan ga je als geïnteresseerde een kijkje nemen. Herentals kermis voor de deur van zaal het Schaliken… Een bruidspaar had de zwiermolen uitgekozen om wat leuke locatie-fotos te maken voor het trouwalbum. Wij stonden er bij en keken er naar… als je naar een fototentoonstelling gaat dan loop je niet met je eigen toestel te zwaaien natuurlijk, dus ik had mijn toestel in de wagen gelaten.
  Gelukkig realiseerde ik me net op tijd dat ik altijd die iPhone nog op zak heb… en daar kan je ook meer dan aanvaardbare plaatjes mee schieten.


  10-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september Lomografie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl onze vrouwen aan het shoppen waren, hadden schoonbroer Swa en ikzelf een plaatsje gevonden op het terras bij café De Kroon. Onder enkele parasols met hartverwarmende opschriften en achter glazen gevuld met het hemelse vocht dat op de parasols vermeld is genoten wij van een prachtige nazomerdag. Toen onze wederhelften genoeg hadden van al dat ge-shop kwamen zij er ook bij zitten en omdat ook zij er dorst van gekregen hadden konden wij gewoon verder gaan met datgene waar we mee bezig waren. Hoe leg je dan als fotograaf die gezelligheid vast?
  Zonder al te opvallend met mijn toestel te zwaaien richtte ik de Canon, die op de stoel naast me lag, op goed geluk en zo schoot ik quasi met de ogen dicht een hele reeks fotos, in de hoop dat er wat zinnigs tevoorschijn zou komen. Ik had namelijk ooit een artikel gelezen in de Zoom, dat is een tijdschrift rond fotografie, en dit idee leek me daar helemaal bij aan te sluiten. Lomo… dat was het. Ik heb een en ander opgezocht op het net trouwens en wil graag in het kort die info kwijt.
  Lomografie is er in tegenstelling tot fotografie in het algemeen, niet op gericht om een zo perfect mogelijk beeld vast te leggen. Optimale scherpte, realistische kleuren, uitstekende compositie en dergelijke, dat is bij Lomo nu juist niet wat je zoekt. Als Lomograaf leg je het dagelijks leven vast, zonder er bij na te denken. Je schiet graag vanuit de heup, zonder vaste regels. Onverwachts, overal waar je je bevindt. Kijk niet door de zoeker, want daardoor wil je de foto toch weer van tevoren inramen. Schiet gewoon vanuit de losse hand en benader het object zo dicht mogelijk. Het resultaat kan verbluffend interessant zijn en daardoor kunnen er toch heel mooie foto's uit voortkomen. Lomografie is in eerste instantie plezier hebben met fotograferen en dan wordt het vaak toch nog kunst, of je nu wilt of niet.  
  De meeste shots waren meteen vuilbak-rijp toen ik ze bekeek op de PC deze avond maar een enkele keer konden ze toch de kwaliteitscontrole doorstaan. Ik meen dat deze foto van de dag perfect aansluit bij de definitie. Dat ie daarenboven ook nog helemaal scherp is zullen we maar wijten aan het feit dat ik toevallig een vrij klein diafragma had ingesteld bij een eerdere opname en aan de kwaliteiten van de 6D.
  J

        


  09-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 september De Amerigo Vespucci
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de krant van dinsdag had ik gelezen dat de Amerigo Vespucci, driemaster en opleidingsschip van de Italiaanse marine, op bezoek was in Antwerpen. Hij zou aan de kade liggen bij het Steen en donderdagmorgen weer vertrekken. Je kon hem twee dagen lang bezoeken maar daar had ik weinig zin in, zo’n vrij toegankelijke speciale gelegenheden zijn bijna altijd veel te druk immers… Dat vertrek op donderdag morgen evenwel, daar wilde ik graag eens wat vroeger voor opstaan. Zulk prachtig zeilschip, het grootste van Europa, de Schelde zien afvaren dat is iets waar je niet alle dagen de kans toe krijgt. Er was niet veel overredingskracht nodig om mijn fotomaatje Alex er toe te overhalen mee te gaan en zodoende stonden we deze morgen – veel te vroeg – paraat op hetzelfde plekje aan de Scheldebocht waar we vorige week zulke mooie zonsondergang te pakken kregen. Het ochtendlicht was al even genietbaar moet ik toegeven, zou ik toch ook eens wat vaker moeten proberen te zien J.
  Toen de Italiaan na lang wachten toch van de kade loskwam en wat later statig voorbij gevaren kwam ratelden de cameras er op los. We waren niet de enige fotografen daar…
  Uit de omvangrijke reeks die ik mee naar huis bracht koos ik dit plaatje van een imposant schip met de herkenbare Antwerpse skyline op de achtergrond.


  08-09-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Chateau de Chokier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren onderweg naar een rondje Condroz om daar een heleboel geocachen op te pikken. Voor de niet verstaanders: dat is zo iets als pokemon-jagen, maar dan ouderwets, met een GPS en échte dingen die ergens verstopt zijn en die je moet vinden en het bestaat al sedert het jaar 2000.
  Via de N90 langs de Maas waren we niet meer ver van onze bestemming. Langs onze reisroute hadden we nog enkele mogelijke zoeklocaties in onze GPS-sen opgeslaan en op het grondgebied Flémalle zouden we even een korte wandeling inlassen om de GC2MGHR op ons palmares te schrijven. Toen we een geschikte parkeerplaats gevonden hadden was ik blij dat ik voor één keer de ( zware ) 300 mm lens in de rugzak had meegenomen. Aan de overkant van de Maas stond boven op een steile kalkrots een kasteel in al zijn glorie te prijken. Door de lens bekeken had ik evenwel al meteen mijn twijfels of het wel goed onderhouden was en ergens kreeg ik urbex-gedachten. Even googelen deze avond leerde me dat het chateau de Chokier wel degelijk nog steeds bewoond is maar dat de middelen klaarblijkelijk ontbreken om het in zijn grandeur te herstellen. Van op afstand gezien is het alleszins nog steeds een blikvanger.


  07-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 sept Derk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het mag ook eens goed aflopen… De laatste tijd heeft de gevreesde ziekte behoorlijk intensief toegeslaan in onze kennissenkring en toen wij enkele maanden geleden hoorden dat Derk ook het vreselijke nieuws gekregen had was dat de zoveelste in de rij vreesden we.
  Derk is de geluidsman met wie we jaren optrokken met ons toenmalige bandje Teamwork. Doorheen de diverse bezettingen bleef ie bij ons en we werden dikke vrienden. Toen het bandje er mee stopte werkten we nog wel eens samen, occasioneel bij een of andere reünie of een losse klus, en we bleven contact houden. Ook de wederzijdse bezoekjes gingen gewoon verder.
  Ondertussen heeft Derk, na chemo, operaties, complicaties, scans en alle mogelijke nazorg te horen gekregen dat er geen uitzaaingen zijn en dat hij voorlopig genezen verklaard is. WOW !!! Is dit even goed nieuws !!!
  Ons bezoek bij Derk en Annie in Tilburg was dan ook zeer emotioneel vandaag. Na enig gesnotter besloten we samen een hapje te gaan eten. La Cubanita, een tapasrestaurant was een zeer aangewezen plek want Derk eet na het verwijderen van zijn maag nog maar met mondjesmaat. Wijzelf daarentegen hebben het ons meer dan goed laten smaken… een aanrader.
  Daarna zijn we naar zijn bedrijf getrokken, hij wilde ons dat laten zien. D.A.S. Derk’s Audio Service, tijdens zijn ziekte heeft zoon Bas in zijn eentje er voor gezorgd dat alles gewoon verder liep. Dat wilde ik terloops toch ook even vermelden. Overal posters, affiches en fotos van bandjes en artiesten waar hij ooit mee gewerkt had. Het mag geen verwondering baren dat ik als plek om een foto van Derk te maken koos voor een hoekje waar twee oude affiches van Teamwork en een foto van Josee en mezelf in beeld waren. 

  ISO 2000 - f 7,1 - 1/60 


  06-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 september Paard en boom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze namiddag heb ik mijn stalen ros nog eens van stal gehaald. In en rond Lichtaart wilde ik nog een aantal fotos maken die ik meende nodig te hebben om een idee uit te werken waar ik al een tijdje mee bezig ben. Door het feit dat we tegenwoordig meestal gaan wandelen, Phaido wil écht niet in die kar, heeft mijn fiets het grootste deel van de zomer werkloos, ik vermoed een beetje mokkend in de garage gestaan en vandaag mocht ie er dan toch eens uit.
  Ik had zo ongeveer alles wat ik wilde fotograferen op mijn geheugenkaartje toen ik deze boom zag aan de Langenberg tegenover de manège. Het was de boom die ik eerst zag, want naar dit soort beeld was ik ook aan het zoeken in verband met een ander project. Ik vond het eigenlijk een beetje jammer dat het paard in de weg stond en ik hoopte dat ie door mijn gedoe wel weg zou stappen maar hij bleef daar maar staan. Hoe langer ik het bekeek, hoe interessanter ik het plaatje begon te vinden. Het is een beetje surrealistisch, impressionistisch zelfs. Ik kan er niet meteen een verhaaltje bij bedenken maar dat hoeft ook niet vind ik. Dat laat ik aan de kijker over.     


  05-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!