Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari Hageven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik probeer mijn stappenteller elke dag op tienduizend of meer te houden. De studiedag AV-producties gisteren was niet echt bevorderlijk om dat gemiddelde te blijven halen, vandaar dat ik mezelf vandaag verplichtte om na de dagelijkse ochtendwandeling met Phaido ook in de namiddag nog eens er op uit te trekken. Het vrouwtje en Phaido mochten uiteraard ook weer mee en een snel telefonisch contact met de Lommelse connectie zorgde er voor dat ons wandelclubje rond twee uur in de startblokken stond om een rondje Hageven aan te vatten. Tot onze grote verwondering lag er in het noorden van Limburg een laagje sneeuw, dat hadden we thuis, nauwelijks 35 km verwijderd helemaal niet verwacht. Daar over klagen hoor je deze amateur-fotograaf natuurlijk niet…  Het werd een prachtige wandeling, met een rijke foto-oogst, net iets langer dan ingeschat evenwel, dat had als leuke bijkomstigheid dat we op het einde helemaal onder gedompeld werden in een heerlijk avondlicht. Deze paarden in een ondergesneeuwde weide met vennetje, een prachtige wolkenpartij, en dat alles in een overweldigend mooi avondrood… wat wil je nog meer?   


  17-01-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 januari Wolk en fietser
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een ganse dag genieten van een mooie selectie fotoreeksen tijdens een studiedag AV-producties in het Nederlandse Rijen had de GPS-madam in de wagen van Alex ons langs kleine wegeltjes terug naar huis gestuurd. We hadden samen geconstateerd dat het licht toch wel erg mooi was en dat de luchten ook niet te versmaden waren en toen we recht richting deze oplichtende wolk reden en ik langs de kant van de weg een aanvaardbare parkeerplaats had gespot was onze Alex collegiaal genoeg om mij de kans te gunnen even uit te stappen en de Eos uit de tas te halen. Op dergelijke landelijke verlaten wegen hoef je geen schrik te hebben om ergens midden op de weg op je knieën te gaan zitten om een laag standpunt te zoeken, de weerschijn van de rode gloed in de wolk op het natte asfalt kon ik zo nog net iets beter vangen.
  In eerste instantie was die wolk dus het onderwerp en dat was ook de eerste foto die ik maakte maar de fietser die ons tegemoet kwam in de verte leek me al even leuk, al was het maar om een zogenaamd voorgrondobject in mijn plaatje te zetten. Daarom heb ik dus nog maar even gewacht en toen ie dicht genoeg was heb ik nog eens geschoten.
  Is de wolk nu nog steeds het onderwerp ofwel de fietser? Ik zou het niet weten… daarom noem ik deze foto dan maar “Wolk en fietser”.  


  16-01-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari Sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zonder lampjes, ballen, dennentakken en kerstboom vind ik ze ook wel leuk. De wattennopjes die het vrouwtje aan garendraden geregen had om sneeuw te symboliseren tijdens de eindejaarsfeesten mogen nog even blijven hangen nu de kerstversiering weer is afgebroken en opgeborgen. Voorlopig beschouwen we ze als een soort alternatief gordijn en vandaag kwamen ze al meteen van pas om mijn fotografie-honger te stillen.
  Ik had de ganse dag vruchteloos zitten wachten op de beloofde sneeuw, maar in ons deel van de Kempen bleef het bij regen en wind. Jammer, want een maagdelijk sneeuwtapijt had ik heel graag als eerste bewandeld en gefotografeerd. Uit pure frustratie heb ik dan maar onze eigen sneeuw als onderwerp genomen vanavond. Met een klein diafragma en vanuit een zeer schuine hoek kreeg ik voldoende diepte scherp om een groot gedeelte van het raam in beeld te nemen. Nu ik het zo vanuit dit standpunt bekijk merk ik trouwens dat er enkele nopjes behoorlijk uit het gelid zijn gaan hangen na enkele weken… Daar moet ik dringend iets aan doen.
  J


  15-01-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari Het kasteel van Vorselaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding…. Het is een cliché dat we al vaker gehoord hebben en dat we zelf ook wel eens gebruiken. Voor vandaag hadden hadden onze nationale weermannen en weervrouwen regen, storm, hagel, sneeuw en weet ik nog meer ontij aangekondigd. Daar laten fervente geocachers zich niet door afschrikken en omdat we nu eenmaal afgesproken hadden die nieuwe moeilijke 4-sterren multicache “Brainstorm” te gaan lopen in Vorselaar, togen we ook op weg deze morgen. Wonder boven wonder hielden we het helemaal droog tot we de ganse wandeling succesvol afgewerkt hadden om half vier. Onderweg dienden zich de fotomomenten aan in een hoog tempo en als je daar in de buurt bent is er een grote kans dat de route je ook langs het kasteel leidt. Het was alweer een tijdje geleden dat ik hier nog geweest was en tot mijn aangename verrassing merkte ik dat er nu schuin achter aan de zuid-westkant een opening is in de voorheen dichte begroeing. Jawatte… vrij zicht!!! Dat vroeg om een foto natuurlijk, de spiegeling kreeg ik er gratis bij. 


  14-01-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 januari De Jefkes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben druk bezig met de jaarlijkse foto-albums. Zowel plaatjes van de kleinkinderen als die van dagelijkse gebeurtenissen zoals ze in deze blog verschenen verpak ik weer in albumvorm en daar gaan we later als we wat minder jong zijn nog vaak van genieten.
  Vandaag merkte ik dat ik van Jefke vorig jaar geen reeks fotos gemaakt had die ik kan samenvoegen tot één compositie. Ik probeer dat kunstje telkens weer toe te passen op de eerste pagina van het deel gewijd aan elk kleinkind. Ik ben daarom alsnog met camera naar Herentals getogen om er een redelijk omvangrijke reeks te schieten van onze toekomstige Messi terwijl hij de bal hoog houdt. Doordat de camera vast op statief stond kon ik hem op diverse plaatsen te pakken krijgen in dezelfde kadrering. Met wat knip- en plakwerk in Photoshop kon ik daarna drie shots over elkaar leggen en zodoende dit samengesteld resultaat ineen knutselen. Voor één keer is dit dus een 2016-foto die alsnog in het 2015-album gaat belanden. Strikt chronologisch gezien is het dus niet helemaal correct, ik noem het dan maar een noodzakelijke redactionele vrijheid waarvoor ik de volle verantwoordelijkheid neem.
  J 


  13-01-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 januari Trainspotting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ergens tussen Zoersel en Oostmalle kwamen we tijdens onze geocache-zoektochten terecht op een locatie waar we enkele prachtig gerestaureerde oude locomotieven konden bewonderen. De cache heette dan ook niet toevallig “ Trainspotting”, stelde weinig voor qua moeilijkheidsgraad en zoekplezier maar de aanblik van die machtige machines apprecieerden we des te meer. Ze stonden achter een afsluiting op een bedrijventerrein, maar omdat de poort open stond en wij nergens een bordje zagen met “verboden toegang” zijn wij naar binnen geglipt om een wat vrijer beeld te hebben qua fotograferen. Thuisgekomen heb ik in de nabewerking er een ouderwets sepia-tintje aan gegeven en een kadertje dat volgens mij ook helemaal in die tijdsgeest past. De foto zelf is uiteraard wél vandaag geschoten.       


  12-01-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari RGB
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is wel een a-typische foto geef ik toe. Of ie scherp is hangt er maar van af hoe je ‘m bekijkt. Wat ik wil tonen is alleszins erg duidelijk. Dit zou kunnen gaan over RGB, rood, groen en blauw, voor de fotografen onder ons, over kleurruimte. Anderzijds gaat het er waarschijnlijk ook weer niet over… Dit is gewoon wat ik zag deze avond toen ik de bureaulamp zag spiegelen in het scherm van mijn iPhone die naast me lag. Mijn gezonde nieuwsgierigheid werd getriggerd door een massa mooie kleurtjes. De iPhone is in dit geval niet het onderwerp dus, maar de manier waarop het licht van de ledjes in de lamp vakkundig wordt opgesplitst in die drie primaire kleuren intrigeerde me. Ik heb het fenomeen gefotografeerd om te zien of het overeind bleef en of mijn ogen me misschien niet bedrogen… Uiteraard heb ik aan kompositie gedacht en de lamp zo geschikt dat er een diagonaal van lampjes op het schermpje te zien is, noem het maar beroepsmisvorming. De dunne belichte lijn van de rand van de spleet waardoor de ledjes schijnen is trouwens wél helemaal scherp J.
  Hoe dat opsplitsen in kleuren op het volkomen zwarte schermpje in zijn werk gaat dat is voor mij een mysterie, maar ik reken er op dat onder mijn collegae fotografen er betere, technisch beslagen specialisten zijn die me dit kunnen verklaren.     


  11-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!