Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  21-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december Erotica Center
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niets menselijks is de kerstman vreemd. De uitbaters van het Erotica Center zijn ook lid van de Aarschotse middenstandsvereniging en de kerstman had alle argumenten om daar niet op bezoek te gaan deskundig van de tafel geveegd. Toen het team vanmiddag in de buurt kwam had de kerstman veiligheidshalve de jongste helpertjes een andere kant op gestuurd met voldoende snoep en cadeautjes om het een half uurtje vol te houden en toen glipte de kerstman binnen in het rijk der rode oortjes. Na het zingen van een voor de gelegenheid tot jingle balls herdoopte kersthit keek de kerstman er zich de ogen uit. Het obligate hohoho klonk nooit enthousiaster.


  21-12-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december De kerstman en zijn helpers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het leek er een hele tijd op dat ze dit jaar geen beroep zouden doen op de kerstman om de kerstshopping-dagen te animeren in Aarschot. Toen er drie weken geleden nog steeds geen bericht, afspraak of kontakt was vond de kerstman dat het tijd werd zijn baard dan maar te trimmen… Edoch, toen beslisten de organisatoren van het evenement dat zonder de aanwezigheid van de kerstman het toch erg ongeloofwaardig zou worden en kwam er alsnog een aanvraag. Goed, de kerstman is dit jaar een beetje korter bebaard dan andere jaren, maar het is en blijft wel de enige echte originele. De valse kerstman die even de plaats van de echte wilde innemen werd snel ontmaskerd toen er een wedstrijdje baardtrekken werd gehouden.
  De echte kerstman wilde trouwens, voor hij aan zijn tocht begon, graag even poseren samen met zijn helpers. Op deze opname staan: de oudste kleindochter, dochter en echtgenote van de kerstman op de bovenste rij, de kerstman zelf, een mannelijke en een vrouwelijke kerst-elf er onder en helemaal beneden, duidelijk moe van de lange trektocht van uit het hoge noorden, Rudolf, de leider van de rendieren. Er zijn nog enkele kerstman-helpers die ontbreken op dit beeld, maar dat is te wijten aan de korte termijn waarop de deal tot stand kwam. Morgen zijn ze er, maar dan missen we weer een van de elfjes… die moet dan breakdancen…
  20-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 december Kerstversiering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog maar eens met de kerstversiering gaan stoeien. Een beetje kleur kan nooit kwaad in deze donkere dagen. Het vrouwtje had een grote dikbuikfles ( het goede Nederlandse woord ontsnapt me – wij noemen dit een “damegeante” maar dat zal wel niet correct zijn J ) gevuld met een sliert kleurige kerstlampjes, er enkele kerstballen en twee kleine imitatie-kerstboompjes naast gezet en zo een stemmig stilleven gecreëerd op een kastje. Dat vond in het fotograferen waard.
  Voor de twijfelaars: dit is één foto, en die komt zó uit mijn toestel, hier is nauwelijks fotobewerking aan te pas gekomen. Om uit te voeren wat ik in mijn hoofd had moest ik eerst enkele proefopnames maken want ik wilde een beetje onderbelichten en toch een redelijk lange sluitertijd overhouden. De ISO-waarde moest zo laag mogelijk, dat werd dus 50, als ik dan het diafragma verkleinde tot 18 kon ik de sluiter 2,5 seconden openlaten. Dat moest volstaan. Camera op statief, anderhalve seconde gewoon statisch belichten om het beeld er op te krijgen en dan, met de sluiter nog steeds geopend, gedurende één seconde inzoomen zodat de lampjes strepen zouden vormen naar de randen toe… Het vloeiend inzoomen bleek nog het moeilijkste, na enkele bibberende pogingen kwamen er toch ook een paar aanvaardbare resultaten te voorschijn en bij deze shot vond ik dat het ongeveer was wat ik bedoeld had. In photoshop heb ik de uitsnede aangepast zodat het centrum van de kleurenexplosie wat lager kwam te liggen, verder alleen het contrast een beetje verhoogd en met Nik Viveza de structuur een tikkeltje gekieteld, hoewel dat niet eens zo erg nodig was, het spotje links boven zorgde sowieso al voor een pittige doortekening van de muurbekleding.  


  19-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december Kerstverlichting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het idee om deze foto te maken had ik een paar dagen geleden al gekregen. Ik was sowieso van plan van, na de wanorde bij het aanbrengen van de kerstversiering, ook nog iets te doen met het resultaat. De spiegeling van de lampjes van het grote woonkamervenster in de voorruit van de wagen was me opgevallen toen ik op een avond thuiskwam. Ik heb iets met spiegelingen, het is geweten, en dus wilde ik wel eens proberen dat op een aanvaardbare manier in beeld te brengen. Op dat moment had ik evenwel dringende andere bezigheden en toen ik wél tijd had was het kwart over elf en erger nog, zat de ganse wagen inclusief voorruit onder een laag dauwdruppels en andere nattigheid. Om dat uur van de nacht had ik weinig zin om de auto te gaan wassen… Maar uitstel is geen afstel natuurlijk.
  Voor ik deze avond vertrok naar de wekelijkse vergadering van de fotoclub waren de omstandigheden geschikt om met dat idee aan de slag te gaan. Met een beetje manoeuvreren kon ik de wagen zo positioneren dat ik zelfs een tweede spiegeling in de motorkap kon te pakken krijgen en daar doe ik het voor…   
  Een hele tijd geleden opperde ik dat ik gehoord had dat je bij nachtopnames beter de UV-filter van het toestel haalt en nu blijkt dat je dan inderdaad veel mooiere sterretjes krijg rond de lampjes…    


  18-12-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december Boer Nicolas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze namiddag naar Wuustwezel geweest om te zien hoe het met dochterlief, revaliderende schoonzoon en de vier kleinkinderen gaat. Het was natuurlijk ook de bedoeling de map met fotos voor het jaarlijkse album nog wat aan te dikken vóór de selectie gaat plaatsvinden.
  Nu papa Koen in de lappenmand ligt wordt een deel van de verantwoordelijkheid voor de goede gang van zaken op de boerderij op te jonge schouders van zoon Nicolas gelegd. Uiteraard staat hij er niet alleen voor, maar het is aan hem wel besteed, hij gaat ook naar de landbouwschool tenslotte. Dat Nicolas iets heeft met dieren weten we al langer. Ik volgde hem maar wat graag met de camera deze avond toen hij zijn ronde maakte. Na het binnenhalen van de paarden, het voeren van de koeien en de schapen had hij ook nog wat tijd en goesting over om even te stoeien met zijn geitjes…
  Het was echt te donker in die stal om het alleen met een hoge ISO-waarde en een groot diafragma te doen, dus ik moest wel flitsen. Mijn excuses dan ook voor de spiegeling in de bril. Daar heb ik noch in Photoshop, noch in lightroom een remedie tegen gevonden.
  J   


  17-12-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december De grote zandput
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zou vandaag zo ongeveer de enige min of meer mooie dag van de week worden volgens nationale Frank en Sabine. Toen ik een mail kreeg van vriend Jackie Vandenberk uit Lommel dat die zin had om de nieuwe multicache “Achter den tennis” te gaan zoeken had ik geen bedenktijd nodig om te repliceren dat ik paraat was. Phaido hoef ik dat ook geen twee keer te vragen en om één uur deze middag begonnen we er samen aan. Het werd een prachtige wandeling van ongeveer 7 km langs de grote zandput en verder door de Heuvelse Hei en de omringende bossen.
  Uit de fotos die ik tijdens de tocht schoot vond ik dit de leukste. In de buurt van waypoint twee werd ik geïntrigeerd door de groenblauwe kleur van de plas en zocht ik een geschikt standpunt om dat in beeld te brengen. Het evenwicht vinden tussen voldoende definitie in de lucht en tezelfdertijd een aanvaardbaar belichte voorgrond was niet eens zo gemakkelijk, maar gelukkig kon ik thuis de hulp inroepen van Photoshop en de collectie Nik-filters.
  J


  16-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 december TV kijken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn dan toch ook leuke kanten aan zo’n stakingsdag. Gisterenavond kregen we de Herentalse afdeling van de kleinkids op bezoek en die bleven tot deze avond bij oma en pake Pol logeren. Papa en mama moesten immers al op een onmogelijk uur van huis om de stakingsperikelen te omzeilen en hoe laat ze zouden terug thuis zijn konden ze ook niet voorspellen…
  Wij vinden dat niet erg natuurlijk. Samen met Jef heb ik een lange leuke wandeling gedaan, Julieke moest immers studeren. Na de studie komt uiteraard ook wat ontspanning en voor we ons danseresje naar de balletles brachten mocht ze wat TV kijken. Ondertussen was ze al druk bezig met de opwarming merkte ik… Een snelle greep naar het fototoestel resulteerde in enkele shots voor de verzameling…  


  15-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!